четвъртък, 2 април 2009 г.

 Какво трябва да знаем за милионерите 

  

1. Повечето милионери чинно си плащат данъците. Така например в САЩ най-елитният 1% от населението е платил почти 40% (368 милиарда долара) от всички данъци, постъпили във федералния бюджет през 2005 г. Но не трябва да забравяме, че голяма част от техните доходи са от дивиденти и капиталова печалба, които се облагат с по-ниски данъци от работните заплати. Също така те плащат социални осигуровки само върху първите 97 500 долара от доходите си.
2. Как се става богат? Най-популярният метод е да започнете собствен бизнес. Така са направили около половината милионери в страната на неограничените възможности според изследване на AmEx/Harrison. Едва 3% са получили парите си като наследници. Независимо как са забогатели, те всички са вземали заеми в даден етап, за да изградят бизнеса си, или са ипотекирали имот, но са били внимателни с кредитните карти.
3. Те никога не се плашат от неуспеха си. Много от тях признават, че първият бизнес, с който са се захванали, е завършил с банкрутиране, но това не ги е отказало от мечтата им.

вторник, 31 март 2009 г.

Робърт Ченгиз

ЛИЦА: Робърт Ченгиз. Горчиво е да загубиш, след като си поумнял




 
Щом стане дума за хора на бизнеса, свикнали сме да слушаме истории за главоломен и не прекъсван от трудности успех. Това създава впечатлението, че бизнес фортуната покровителства не само смелия, но и безразсъдния. Обаче нещата не стоят по този начин и е даже вредно да се показва само светлината на успеха. В третия материал от рубриката ЛИЦА представяме един предприемач с повече сенки. 
Авантюристичната му бизнес стратегия го направи един от най-богатите мъже на Великобритания. Но през последните няколко месеца стойността на инвестициите му спадна драстично.
Преди около 25 години Робърт Ченгиз (Robert Tchenguiz) купи двустаен апартамент край Мраморната арка в Лондон за 47 хиляди паунда. След по-малко от шест месеца жилището струваше вече 73,000 и продажбата му маркира пътя на емигранта към статута на един от най-заможните велможи на Острова, плейбой и плутократ. 
В лондонския финансов център Сити името Ченгиз през последното десетилетие се асоциираше със зрелищни придобивания (едновременно успешни и противоречиви) на цяла поредица познати на хората търговски марки и прочути сгради: кината Одеон, веригата супермаркети Самърфилд, универсалните магазини Селфриджис и империята със заведения All Bar One.

‘"Роби", както го наричат, живее в апартамент на пет етажа в близост до Роял Албърт Хол, който струва 30 млн. паунда, а за четиридесетия рожден ден си направи парти в стил Луи XIV, което му излезе 100,000 лири и бе подсладено с огнегълтачи и акробати.

Какво съвпадение, че фамилията на бизнесмена съвпада с името на друга азиатска фигура, прочула се със склонността си към придобивките и стоманената си решителност. Въпреки че е роден в Ирак, Роби произхожда от семейство на еврейски търговци, които заради гонения в Ирак се преместват в Иран през 1948. Той прекарва детството си в Техеран. Тогава баща му приема и фамилното име Ченгиз. 

Трудно е да се оцени какво точно притежава Робърт Ченгиз, но главното му инвестиционно дружество R20 контролира активи от полски бензиностанции до шотландска дестилационна за уиски на обща стойност около 10 млрд. паунда. Заедно с брат си Винсент, Робърт разполага с частно имущество на стойност над 900 млн. паунда.

Или поне така стояха нещата доскоро - кризата на глобалните кредитни и фондови пазари направи от един от най-успешните лондонски милионери един от най-големите лузъри на днешните трудни дни. След години на аплодисменти (и завист в еднаква степен) за позициите му на пазара на недвижими имоти, през последните седмици Ченгиз бе застигнат от горчива серия. 

Очакваше се катарският инвестиционен фонд да направи оферта за 10 млрд. паунда за веригата супермаркети Sainsbury. Предвид това Ченгиз тегли солидни кредити, за да формира 10% дял в компанията, купувайки акциите по цена 525 пенса. Обаче сделката с арабите не се материализира, след това акциите на Sainsbury загубиха една трета от стойността си и това коства на инвеститора около 325 млн. паунда. Цената на финансирането на дълга, привлечен за закупуването на дяла в Sainsbury, струва около 1 млн. паунда седмично.

Подобна бе историята със софтуерната компания SCi Entertainment, която разработи изключително успешната компютърна игра Tomb Raider. В очакване на поглъщане, Робърт Ченгиз купи 15% дял в нея, но оферта отново нямаше и акциите на SCi се смъкнаха с над 80% от миналия ноември досега. Заедно с проблемите във веригата заведения Mitchells & Butlers (M&B), от където в началото на февруари съобщиха за обезценени книжа на стойност 274 млн. паунда заради игра с валутния курс, загубите на бизнес империята на Ченгиз възлизат на 560 млн. паунда и могат да се задълбочат.

За един предприемач, който е привикнал на стръмно нарастваща графика на личното богатство, подобна рязка корекция трябва да е шокираща. Един инвестиционен анализатор е казал: „Роби си проправи с бой пътя от скромно начало и затова знае колко неприятно е там. Няколко десетилетия той водеше приказно съществуване. С едно или две изключения, инвестиционният му модел работеше. Но сега той загуби и започва да го боли. Никой не казва довиждане на 500 млн. паунда без да каже ‘Ох!".

Ако действително е така, Ченгиз, на 47 години, не показва нищо пред публика. Попитали са го дали смята да продава яхтата си, закотвена в Монако. Той е обяснил: „Обичам лодката си. Нямам намерение да я продавам. Изгубих много пари, но не съм в беда. Понасям нещата такива, каквито са, със спокойствие".

Даже в показна смелост Ченгиз увеличи дела си в M&B до 22 %, харчейки за целта 46 млн. паунда. Той трябваше да изръмжи: „Винаги сме твърдели, че M&B са много подценени ... Не продавам яхтата си и не искам да стана интересна за таблоидите фигура".

Не винаги Ченгиз е бил на същото мнение: финансистът и брат му бяха каймак на парти живота в Лондон през 1980те и 1990те заедно с приятели като милиардера от Формула 1 Берни Екълстоун и основателя на easyJet Хаджи - Йоану. Излизал е с модел, рекламиращ Wonderbra. Братът Винсент затвърди таблоидната слава, като спечели 1 млн. паунда, залагайки на резултата от футболния Евро 2004. Говори се с половин уста, че Роби даже е в основата на запознанството на принцеса Даяна с Доди Файед по време на престой на скривалището на сър Ричард Бренсън, островът Некер на Карибите.

Все пак възрастта си е казала думата и Робърт Ченгиз е започнал да уляга - особено след сватбата си през 2005 г. Той се жени за американката Хедър Бърд, която държи верига високотехнологични клиники за подмладяване, двамата имат дъщеря на три години, наречена Виолета на майката на Робърт.

Така че наскоро „Роби", който посочваше като свои интереси подводното гмуркане и спортът на открито, заяви: „Сега съм наистина скучен. Живея за моята работа. Прекарвам 14 часа в офиса и след това отивам да спя".

Заради връзките си с последния ирански монарх, бащата на Робърт е успял да даде образование в САЩ и на двамата си сина, преди семейството да емигрира в Лондон през 1979 след революцията в Техеран. Робърт е пристигнал в Лондон в началото на 1980те, въоръжен с диплома по бизнес право от Pepperdine University в Лос Анджелис и специализация в Нюйоркския Институт. Той и брат му, с когото са направили съдружие, настояват, че са се издигнали сами - макар баща им да е казвал, че е подкрепил с 1 млн. банкова гаранция първите им спекулации на лондонския имотен пазар: купуване и отдаване под наем на ваканционни апартаменти за туристи.

До 2000 г. братя Ченгиз са основни играчи в най-скъпия сегмент на лондонските комерсиални недвижими имоти. Холдинговата им компания Rotch е държала портфолио в над 600 сгради на обща стойност 4,5 млрд. паунда, включително главните офиси в столицата на Royal Bank of Scotland и West LB.

Бизнес стратегията „купувай и отдавай под наем" е била обогатена със следната оказала се успешна формула: сделките се финансират с голямо количество привлечен капитал, пресметнат така, че наемите от офисите или магазините да надвишават обслужването на дълга. След това имотите се продават със солидна печалба в изстрелващите се цени в Лондон.

Преобладаващият дял на кредитите в много от сделките на братята прави трудно да се изчисли какво точно притежават те, като някои анализатори считат, че в момента, когато цените на наемите и имотите се обръщат, Ченгиз имат проблеми. Но има и примери за много внимателно балансиране, извършено с помощта на екип от 40 специалисти, действащи от офиса на братята в Мейфеър. Те купиха бившия централен офис на Shell за 328 млн. паунда през 2002. Миналото лято продадоха имота за 490 млн., поделяйки си печалбата от 160 млн. с двама „съюзници" - инвеститори в търговия с метали, братята Давид и Симон Рубен. Подобен модел е приложен в редица други рискови начинания, включително придобиването на кината Одеон.

Братята Ченгиз се разделят и всеки тръгва по свой път през 2003 г. Тогава Роби формира фонда R20 за управление на дяловите си участия. Миналата година, говорейки за инвестиционните перспективи на R20, главен мениджър във фонда е казал: „Лошо е да сгрешиш на този пазар". Той е бил толкова прав, че шефът му надали ще му благодари.

понеделник, 30 март 2009 г.

icahn

От "на най-добрите книги за инвестиране" 

Джон Neff на Инвестиране

Както повечето книги за инвестиране, Джон Neff относно инвестиране включва лична история на Джон Neff - за инвестиции, които доведоха легендата на Windsor фонд от мрак да бъде най-големият фонд в САЩ. Неговата лична история е много по своя собствена, както му е разказ история на пазара (с примери от Windsor фондова бране), покриващ 1970 през 1993 година.

Но ние имаме включена в най-добрите книги за инвестиране, защото той ясно описва своя подход към запас бране. Извършването на Windsor фонд във времето показва достойнствата на неговата стойност инвестира подход.

Книгата е разделена на три секции.

1. Пътят до Уиндзор

Джон Neff не е просто шоу до стартирате Windsor фонд и да я направи водещ изпълнител. Той първо научил си търговия на доверие отдел на Националната Сити банка в Кливланд, Охайо. В първия раздел на книгата се описва му влизане в професионалната инвестиционни света с доверието отдел и му се движат към Windsor няколко години по-късно.

Личната история е много убедителни.

2. Трайна Принципи

Докато други може да го опише като стойност на инвеститорите или contrarian, Джон Neff счита себе си цена-печалба на инвеститорите. Използвал P / E като критерий за измерване на относителната стойност на фирми - начин да се сравняват ябълки с ябълки.

По-голямата част от запасите Windsor купих имаше P / E съотношения 40% до 60% по-ниски от пазарните. Neff посочено, че понякога те бяха трудно да се намери, но те винаги са съществували, защото "на пазара на безграничен капацитет за лошото решение осигурява стабилно снабдяване на извънсъдебни -от-услуга кандидати ".

Неговият стил на инвестиране считат следните основни елементи:

  • Ниска цена / печалба (P / E) съотношение
  • Основни растеж над 7%
  • Доходност защита
  • Superior връзка с обща възвръщаемост на P / E платени
  • Не циклични експозиция без компенсаторни P / E множество
  • Твърди компании в отглеждането полета
  • Силни фундаментални случай

Важен момент е акцентът върху обща възвръщаемост (нарастване плюс доходност), а не само растеж. Друг ключов момент е отношението на общата очаква завръщането към текущия P / E.

Windsor използва критериите в списъка като механичен инвестира подход за намаляване на броя на запасите да разгледа. Полученият басейна на запасите е била използвана за склад бране.

ЗАБЕЛЕЖКА: Използването фондова Screener, инвеститор да приложат тези критерии, на които екрана на нежеланите (от Neff на гледна точка) запаси.

Измерени Участие

Neff описва как Windsor разпределят активите си в четири широки категории растеж. Cyclicals и зрели растеж, съставени два от класовете. Останалите класове са малко размити, но тенденцията на пазара капачката и темпове на растеж. Критериите за "по-малко известни" растеж акции са добре дефинирани в книгата.

Проследяване на запасите и знае кога да се продадат

Книги за инвестиции, които само обсъдят как да купуват акции, не трябва да бъде на принципа "най-добрите" списък. Джон Neff на Инвестиране не само описва продават акции, но описва чеклист за да следите колко добре е акционерно участие нагоре (спрямо изкупуване критерии). Когато се цели са постигнати (или основите не успеят), продажба на фондовата трябва да бъдат взети под внимание.

3. Пазарен вестник

Последната точка е интересно списание на пазара от 1970 г. през 1993 narrated от някой, който е бил на пазара в момента. Неговият стил на инвестиране е илюстриран с някои от решенията инвестиции, направени от Уиндзор през този период.

Това е пазач. Ако не можете да го взема на заем и да не си го купя.

Neff, Джон с Mintz, SL Джон Neff за инвестиции (JohnWiley & Синове, Inc, 1999).

За автора на Джон Neff за инвестиции

По време на 31 години от неговото лидерство, Windsor фонд надминават пазара 22 пъти, докато изпращате с 56 пъти по връщането. Годишните резултати предимство на фонда проведе през S & P 500 през histenure е 3 ½ процента.

Уорън Какво си мисли ...

С Уолстрийт в хаос, Fortune естествено отиде Omaha търсят мъдрост.Уорън Buffett говори за икономиката, кредитната криза, мечка Stearns, и още.


count_me_out.03.jpg
Buffett казва той ми се обади "за мечка Stearns, но bailing на инвестиционни банкови само с два дни за комплексна проверка, той казва:" взеха някои кураж, че аз не искам да съвпадат. "

(Fortune Списание) - Ако Berkshire Хатауей годишното заседание, насрочено за 3 май тази година, е известен като Уудсток на капитализма, то може би това е еквивалентът на Боб Дилън играе частни шоу в къщата си: около 15 пъти в годината Berkshire изпълнителен директор Уорън Buffett кани група на бизнеса студенти за интензивен ден на обучението. Студентите турне на един или двама от бизнеса на компанията, а след това преминава към Berkshire (BRKA, Fortune 500) седалище в центъра на Omaha, където Buffett отваря пода до два часа на въпроси и отговори.Късно всеки ремонт на една от любимите си ресторанти, където се третира ги на обяд и безалкохолна бира плувки. Накрая, всеки студент получава шанс да се поставят за снимка с Buffett.

В началото на април megabillionaire домакин 150 студенти от Университета на Пенсилвания наWharton School (която присъстваха Buffett) и предлагат Fortune редките възможност да седне като той излагаше всичко от мечка Stearns (BSC,Fortune 500) bailout на прогнозата за икономика, за това, дали той иска, а да се главен изпълнителен директор на GE (GE, Fortune 500) - или paperboy.Какво следва, са редактирани откъси от неговата въпрос и отговор сесия със студентите си обяд чат с Whartonites над пиле parmigiana най Пиколо Пит, и интервю с Fortune в неговия офис.

Buffett започна с посрещане на студентите с масив на Кока-Кола продукти. ( "Berkshire притежава малко повече от 8% на кокс, за да стигнем на печалба от един на 12 кутии. Не ми пука дали пия, но просто отворите консерви, ако ти воля.") Той тогава plunged в weightier въпроси:

Преди да започне през по въпроса, бих искал да ви кажа за едно нещо се случва напоследък. То може да има малко значение за вас, ако сте все още се преподава ефективно пазар теория, която е стандартна процедура отпреди 25 години. Но ние сме имали стара илюстрация защо теорията е заблуден. През последните седем или осем или девет седмици, Berkshire е изградена позиция в търга ставка на ценни книжа [облигации, чиито лихви са периодично нулиране на търг, защото повече, вж. карето на стр. 74] от около $ 4 млрд. евро. И това, което сме видели там наистина е доста феноменална. Всеки ден ще получите оферта списъци. Удобното е, че по тези списъци оферта, често в една и съща кредитна ще се появят повече от един път.

Ето една от вчера. Ние предложение по този въпрос - това се случва с гражданите осигуряване, което е създание на щата Флорида. Тя беше създадена, за да се грижи за ураган застраховане, и е подкрепена от премията данъци, и ако те имат голям ураган и Фонда става неадекватна, те повишат премията данъци. Няма нищо лошо с кредит. Така че офертата на три различни граждански ценни този ден. Имаме едно предложение на 11,33% лихвен процент. Едно, че ние не се купи за 9,87%, а един беше там за 6,0%. Това е една и съща връзка, едно и също време на един и същ търговец. И голям проблем. Това не е някой малък аномалия, тъй като те обичат да казват в академичните среди всеки път, когато открият нещо, което не е съгласна с тяхната теория.

Така дивите неща се случват по пазарите. И пазарите не са придобили по-рационално през годините. Те стават все по-следват. Но когато хората паника, страх, когато се свърши, или когато алчността поема, хората реагират така както irrationally, тъй като те са в миналото.

Мислите ли, че американските финансови пазари губят своите конкурентно предимство? И каква е правилният баланс между доверието вдъхновяващи стандарти и ...

... между регулиране и див Запад? Е, аз не мисля, ние не губим нашия край. Искам да кажа, има разходи за Sarbanes-Oxley, някои от които се губи. Но те не са огромни в сравнение с $ 20 трилиона в общата пазарна стойност. Мисля, че сме се погрижили за невероятната капиталови пазари в тази страна, като те се прецаках достатъчно често, за да ги направят още по-прекрасно. Искам да кажа, вие не искате капиталов пазар, че функциите идеално, ако сте в моя бизнес. Хората продължават да правя глупави неща, без значение какви регламента е, и те винаги ще. Съществуват значителни ограничения за това, което може да постигне регулиране. В драматична илюстрация, да вземе двама от най-големите счетоводни бедствия в последните десет години: Фреди Мак и Fannie Мей. Ние говорим милиарди и милиарди долари на твърдения и на двете места.

Сега, тези два изключително важни институции. Искам да кажа, те възлизат на над 40% от ипотечните поток няколко години назад. Точно сега мисля, че те са до 70%. Те са квази-правителствени в природата. Така че правителството създаде организация наречена OFHEO. Не съм сигурен какво всички писма готовност за. [Бележка към Уорън: Те готовност за служба на Федерална Жилищна Enterprise надзор.] Но, ако отидете на OFHEO уебсайта, Вие ще откриете, че нейната цел е била просто да си гледам през тези две компании.OFHEO имаше 200 служители. Тяхната работа е само да погледнете двете компании и ще каже, "Това ли са момчетата Държиш се като те трябваше да се?" И, разбира какво се е случило са две от най-големите счетоводни твърдения в историята, докато тези 200 души имаше своите работни места. Това е невероятно. Искам да кажа, две за двама!

Това е много, много, много трудно да се регулират хора. Ако бях назначен нов регулатор - ако ти ми даде 100 от най-умните хора, които могат да си представя да работят за мен, и всеки ден имам позициите от най-големите институции, всички техни производни позиции, всичките им състав позиции и валутни позиции, Аз няма да бъде в състояние да ви кажа как те са били прави. Това е много, много трудно да се регулира, когато влязат в много сложни инструменти, когато имаш стотици контрагенти. Контрагента поведение и риск беше голяма част от защо Трежъри и Хранени почувствах, че те е трябвало да се движат в продължение на седмица в мечка Stearns. И аз мисля, че са имали право да го направя, между другото. Никой не знаеше какво щеше да се unleashed, когато имаше хиляди контрагенти с Четох някъде, договорите с $ 14 трилиона Изкуствената стойност. Тези хора ще са се опитали да развивам всичките тези договори, ако е имало фалит. Какво щеше да направи, за да се пазарите, какво би направил в други страни от своя страна - той получава много, много сложно. Така че регулирането е важна част от системата. Ефективността на това е наистина трудно.

По Пиколо Пит's, където той е хранеше с всички от "Майкрософт" Бил Гейтс на Ню Йорк Янкис "Алекс Родригес, Buffett седна на маса с 12 Whartonites и bantered в продължение на много теми.

Какво мислите за избора?

Пътят пред тях двамата пила, казах Хилъри, че ще я подкрепят, ако тя се завтече, и аз бих казал Barack подкрепата му, ако той се завтече. Значи аз съм вече на политическо двуженец. Но се чувствам нито би било чудесно. И действително, аз чувствам, че ако републиканския победи, Джон McCain ще бъде една Бих предпочел. Мисля, че сме се погрижили за три часа необичайно добри кандидати и този път.

Те са всички умерени в техния подход.

Ами, това, ние не знаем със сигурност е, Barack. От друга страна, той има шанса да бъде най-transformational също.

Знам, че имаше книга маршрут. Това първото ви работа?

Ами, работили за моя дядо, който беше много трудно, в [семейния] хранителни магазина.Но ако ти ми даде избор да бъде изпълнителен директор на General Electric и IBM или General Motors, ти име, или предоставяне на документи, аз ще представя доклади. Бих.Удоволствие за мен да го правиш. Мога да мисля за това, което искам да мисля. Не трябва да правиш нищо не искам да правя. То може да бъде чудесно да бъде начело на GE, и Jeff Immelt е мой приятел. А той е страхотен човек. Но помисли за всички неща, което трябва да направи, дали той иска да ги вършите, или не.

Как да получите Вашите идеи?

Просто чета. Четох цял ден. Искам да кажа, ние поставяме $ 500 млн. през PetroChina.Всичко, което направих беше да прочетете годишен доклад. [Редакция Забележка: Berkshire закупили акции преди пет години и ги продават през 2007 г. за $ 4 млрд. евро.]

Какви съвети ще ви дам на някой, който не е професионален инвеститор? Къде трябва да сложат парите си?

Е, ако те няма да бъде активен инвеститор - и много малко трябва да се опита да направи това - след това те трябва да останем с индекс фондове. Всяка нискотарифна индекс фонд.И те трябва да го купя с течение на времето. Те не ще бъдат в състояние да получите право на цените и в подходящото време. Какво искат да направите, е да се избегне неправилно цена и грешен състав. Можете просто да сте сигурни, че притежавате фигура на американския бизнес, и не купуват всичко наведнъж.

Когато Buffett каза, че е готов да се поставят за снимки, всички 150 ученици stampeded от стая в рамките на секунди и формирали масивна линия. За следващия половин час, всеки от тях взе неговото включване с Buffett, често в hammy пози (борба за своя портфейл е любимо). Тогава, както той започна да се отпуска, 77-годишният Версията на тежък ден's Night ensued, с пакет от 30 студенти trailing му злато Кадилак. След като свободен, той е управлявал тази Fortune писател обратно към кабинета му и продължи fielding въпроси.

Как действа сегашната нестабилност стека против минали кризи?

Е, това е трудно да се каже. Всеки има толкова много променливи в него. Но това не е въпрос, който този път няма екстремни постигане и в някои случаи на екстремни цени на жилищни жилища или buyouts. Имате $ 20 трилиона на жилищни недвижими имоти и имаш $ 11 трилиона на ипотеки, и много, които не са проблем, но много го прави. През 2006 г. имаше $ 330 млрд. на парични средства, взети по ипотечните refinancings в Съединените щати. Това е дяволски много - имам предвид, като говорим за $ 150 милиарда от стимул сега, но това беше $ 330 милиарда от стимул. И това е само от премиера ипотеки. Това не е от прогнози, ипотеки. И така до постигане на един добър стимул за икономиката.

Ако това е един добър стимул, мислиш ли, че за $ 150 млрд. правителство стимул плана ще направи въздействие?

Е, това е $ 150 млрд. повече, отколкото бихме имате друго. Но тя не е като нас не са имали стимул. И тогава симултанен, повече или по-малко, LBO бум, който се нарича с частен капитал и този път. Злоупотребите да се върне - и от гледна точка има ужасни и всичко това. Имате банкова система, която е окачен с много от това. Имате ипотека промишленост, която е deleveraging, и то се случва да бъде болезнено.

Сценарият, който подсказва, описващ сме доста далеч от превръщането ъгъл.

Така мисля. Искам да кажа, че изглежда всеки казва, че ще бъде кратък и плитки, но изглежда, че точно на обратното. Вие знаете, deleveraging от неговия характер отнема много време, много болка. А последствията вид на свитък през по различни начини. Сега, аз не се инвестира с монета базирани на макро прогнозите, така че не мисля, хората трябва да продадат запасите, защото от това. Аз също не мисля, че трябва да купуват акции, защото от това.

Вашият OFHEO пример предполага не сте прекалено оптимистични относно регулирането.

Финансите е намерила толкова сложна, с толкова много взаимозависимост. Аз твърдяха с Алън Greenspan някои за този в [Вашингтон Пост председателят] Дон Греъм на вечеря. Той би казал, че вие сте разпространението риск в целия свят от всички тези инструменти, а сега не сте го всички концентрирани в банките. Но това, което е направено от вас, които сте взаимосвързани платежоспособността на институциите, до степен, че вероятно никой не очаква. И това е много трудно да се оцени. Ако мечка Stearns не е имал деривати книга, мисля, е най-Fed би не трябваше да правя това, което той направи.

Мислите ли, че я намирате поразително банки да търсят в техните инвестиции и да не знае какво са?

Четох няколко проспекти за жилищно-ипотечен-Разчиташ - ипотеки, хиляди ипотеки гръб тях, и тогава всички тези tranched в може би 30 резени. Вие създавате CDO, като една от по-ниска от транша, че един и 50 други като него. Сега, ако започваш да се разбере, че CDO, имаш 50-пъти по-300 страници, за да чета, е 15000. Ако ви да бъдат в една от долните траншове на CDO и 50 от тези и ще създаде CDO квадрат, вие сте сега до 750000 страници, за да четат да разберат едно обезпечение. Искам да кажа, че не може да се направи. Когато започнете да купуват траншове на други инструменти, никой не знае какво, по дяволите, те са прави. Това е нелепо. И разбира се, ти се по-ниска транш на ипотека гръб сигурност и направи 100 от тези, и си помислих, че сте били диверсификация на риска.По дяволите, всички те са обект на едно и също нещо. Искам да кажа, той може да е малко различен, дали те са в Калифорния или Небраска, но идеята, че това е uncorrelated на риска и поради това може да вземе CDO и призовават началото 50% от нея супер-старши - не е супер -старши или нищо. Това е група юноши всички, взети заедно. И всички юноши корелираше.

Ако големите финансови институции не изглежда да се знае какво е в техните портфейли, как ще инвеститори винаги знае кога е безопасно?

Те не могат, те не могат. Те трябва да сте по-ефект, опитайте се да прочетете ДНК на хората вървят фирмите. Но ви казвам, че в нито една голяма финансова организация, главен изпълнителен директор трябва да е най-висшият служител на риска. Аз съм главен рискови кредити в Berkshire. Мисля, че знам ми ограничения от гледна точка на това колко мога да сортиране на процеса. И най-лошото нещо, което може да се модели и електронни таблици. Искам да кажа, най-Salomon, те бяха всички тези модели, а вие знаете, те паднаха на парчета.

Какво да кажем за инвеститорите сега?

Отговорът е, че не искат инвеститорите да смятат, че това, което четете днес е важно от гледна точка на тяхната инвестиционна стратегия. Тяхната инвестиционна стратегия да фактор, че (а), ако знаеше какво щеше да се случи в икономиката, може би все още не е задължително да знаем какво щеше да се случи във фондовия пазар. И (б) те не могат да изберете запаси, които са по-добре от средното за страната. Запасите са добро нещо, за да си във времето. Има само две неща, които можете да направите грешен: Можете да си купите неправилно, и можеш да купуват или продават ги в грешното време. А истината е, че никога не трябва да ги продават, основно. Но те биха могли да закупят напречното сечение на американската индустрия, и ако е кръстоска точка на американската индустрия не работи, разбира се опитвате да изберете малко красоти тук, и там няма да работи също.Тогава просто трябва да се тревожи за получаване алчни. Вие знаете, аз винаги казвам, трябва да се алчни, когато другите са уплашени и страхливи, когато другите са алчни. Но това е твърде много да очакваме. Разбира се, вие не трябва да се алчни, когато другите се лакоми и страхопочитание, когато другите се уплашено. На по-малко, се опитват да стоят настрана от това.

По правило ви, сега изглежда като добър момент да се алчни. Хората са много уплашени.

Вие сте прав. Те вървят в тази посока. Ето защо запаси са по-евтини. Запаси се купи по-добра, отколкото днес те бяха преди една година. Или три години.

Но все пак bullish за САЩ в дългосрочен план?

Американската икономика няма да го оправи. Но тя няма да правя добре всяка година и всяка седмица и всеки месец. Искам да кажа, ако не вярваме, че да забравите за закупуване на акции все пак. Но тя стои до причина. Искам да кажа, ще получите по-продуктивни всяка година, както знаете. Това е положителна сума игра, дългосрочен план.И единственият начин инвеститор може да е убит от високи такси или се опитват да надхитрят пазара. За началото на страницата

ДЖОН NEFF НА НИСКИ P / E СТРАТЕГИЯ 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Специално откъс от http://superinvestor.net 

Джон Б. Neff, CFA, мениджър на Уиндзор и Джемини II фондове в Vanguard за 31 години, е средно 13,9% спрямо 10,7% за пазара.

Той е средно 20% през последните 10 години по негова собствена акции.

Следните бюлетини се основава на неговата презентация на един финансов анализатор семинар през месец юли 2006 година. 


Възможностите днес са толкова добри, тъй като те имат някога. 
• С толкова много нови отсечени стойност инвеститори струпване на пазара, Джон Neff мисли възможностите днес са също толкова добри, тъй като те са били някога. Той продължава да играе по-ниско P / E играта му Forte. 
• Neff смята, че ниско P / E е очевидно първичната, трайно принципа за инвестиране. Анализатори също се нуждаят от непрекъснато да усъвършенствате своите аналитични мъжество. 

Концентрат от 8 до 10 запаси. 

• В сравнение с дните му в Уиндзор фонд, той сега управлява собствените си пари в много по-концентриран вид.

Той обикновено собствен 8 до 10 запасите.

Той buttresses че разпределението с около 30% по фиксирана доходност. 

• Той е средно 20% през последните 10 години. 

Как Джон Neff екрани идеи. 
• Ниско P / E. Търси дружества на "тикви", тоест, тези, които правят нови lows. Neff би измитам списъка на запасите, откривайки нови lows всеки ден и преглед Стойност линия всяка седмица, а не за техните становища, но за 10 до 12 в статистическия yardsticks предлага. 

• Силна и подобряване Основи: Потърсете солидни компании със силни основи на силни, нарастващата индустрии.

Търсете фирми, които се движат на качеството стълба на основата на статистическите данни, предоставени от Стойност линия.

Така че новите ниски списъка ви дава една точка за разглеждане и Стойност статистика, друг. 


Други Прожекция съображения. 
• растеж: A дружеството трябва да включват основните перспективи за растеж от 7% или повече. 
• Съвместимост: Фирми с циклични експозицията трябва да се обмисли по-ниска компенсаторни P / E. 

• Търсете miscategorized дружества и скрити активи.

Пример: Lyondell Chemical Company (LYO) е четвъртата по големина химическа компания в САЩ, но това се случва на собствените осмият по големина петролна рафинерия в страната.

Когато LYO бе потегля нови lows около $ 20-21 през юли 2006 г., той беше продажбата на 5,6 пъти приходите и е с 4,1% дивидентна доходност. Скритият неценен актив от пазара е неговата петролна рафинерия в Хюстън. 

• Виж за "свободен плюс" изненади, като например неочаквано петрола откритие, стар линия електроника дребно влязоха в персоналните компютри на продажбите, или buyout. 
• Възпроизвеждане на силните и знания. 

• Разработване на бордюр мнение.

Магазин целия квартал, и поиска семейство и приятели, за фирмите, за да им перспективи.

С бордюр мнението на върха на основните фундаментални анализи, ще бъде много по-удобно, когато се движат в цената възможност. 

• Мач вашето мнение против това, което е причинило фондова цената да падне, и вие можете лесно да определите дали времето е подходящ за инвестиция. 

Данъкът Недостатъци на Shorting. 
• Ако сте кратко запас и вие сте прав, независимо от вашето участие период, осъзнаваш краткосрочна печалба, на която сте платили обикновените данък върху доходите на 35%. 
• Ако сте кратки бъдеще, независимо от вашето участие период, 60% на печалба е дълъг срок и 40% е кратък срок. 
• Neff шорти нерядко заради данъчните проблеми.

При ниско P / E Инвестиране излезе от мода. 

• Първият лош правопис е умен Петдесет период в началото на 1960 години.

През това време, миризлив Петдесет запаси са продавали на P / Es в ниското 40. Техните P / Es сметка спадна до ниското 20s, за да ниското Тийнейджъри, и евентуално да се единични цифри кратните в някои случаи.

Когато тези запаси растеж става вън-на-благоволение запаси, Джон Neff заредени с харесва на Tandy, болница "АД, и Браунинг-виенско, наред с другите. 

• Ниско P / E инвестират отново имам абсолютно убити в периода 1971-73.

В крайна сметка, Neff просто чакаше на лоши магии и покрити. 

• Други лоши магии: Neff не собствени запаси топла като масло и електрониката in1980. Той не можа да намери стойност в началото на 1987 година.

Той има смачкан във финансовите запаси в началото на 1990 години.

Но той евентуално blazed изложени на всяка underperformance. Уроци: Вие трябва да се придържаме към пистолета си. 

• Neff също купих някои истински растеж запаси след като са били набил зле достатъчно от пазара, за да отговарят на неговите ниско P / E препятствия.

Той собственост Dell два пъти на едно-единствено цифри кратните, и той също да купи Начало Депо, IBM, Xerox, SEAGATE технология, Digital Equipment и McDonald's суроватка те да стигнат до единно-цифрения кратните. 


На S & P 500 не е особено трудно да победи. 

• на S & P 500 не е наистина индекс фонда, а по-скоро, управляван фонд, управляван от комисия, която реши, капиталови ценни книжа, които са включени в цената.

Те добавят товар на технологията запаси по време на късната 1990 години.

"Честно казано, на S & P 500 Индекс комисия дава на инвеститорите много възможности", заяви Джон Neff. 

• Neff вярва, че проследяващия грешка, стил и придържане килера индексиране не са здрави.

Това е трудно да победим Средно, ако се придържат към индекса.

Затова мениджърите трябва да имат известна свобода да управляват парите интелигентно. 

• Neff търси възможности и в двете големи и малки капачката капачка области и упражнения тях по съответния начин. (Брайън Дзен, CFA)



В Neff стратегия обича компаниите, чиито печалби на акция нараства между 7% и 20%. Той също дава предимство на фирми с дивиденти, се счита, дивидентите са често по-предвидима и стабилна от бъдещите печалби. В Neff стратегия съчетава печалби и доходността чрез добавяне заедно EPS растеж и доходност (обща възвръщаемост) и това, като се раздели на P / E съотношение. Той иска да види това метрични (обща възвръщаемост на P / E) най-малко два пъти тази на пазара или на дружеството индустрия.

Използване на модел на Neff стратегията съм създал, една фирма, която минава е поименен Фридман, Billings, Рамзи група(FBR - коментар - Cramer вземем).Арлингтън, Va. базирани Фридман, Billings, Рамзи е инвестиционна банка, която предоставя инвестиционно банкиране, брокерски и институционални услуги, управление на активи, както и инвестира основно в ценни книжа, ипотечни гръб и търговци банкови инвестиции.

Фирмата на trailing P / E съотношение от 8,7 вмества в Neff стратегия на желания диапазон (пазара на P / E е 21,0). Доходът на акция за растеж от 15%, на базата на консенсус оценка на дългосрочното бъдеще растеж, мача добре да Neff целевия обхват на 7% и 20%. FBR общата възвръщаемост разделен на P / E съотношение идва до 2.7, което сравнява до пазара на 0,3 и 1,25 за компанията връстници. Тъй FBR общата възвръщаемост на P / E съотношение е повече от двойно както на пазара и на индустрията, тя минава този тест - Всъщност, той само трябваше да бъде един от тези два пъти да отговаря на критериите.

В действителност, FBR отговаря на всички от Neff стратегията критерии, въз основа на моето разбиране на неговата стратегия, поради което тя генерира "силен интерес" за тази стратегия.

Също така чисти Езда на High Road

Друг кандидат е Southfield, Mich.-седалище чисти Corporation (Lea - коментар - Cramer вземем) Един автомобилни интериорни системи доставчик. Чисти предлага напълно интегрирани автомобилна интериора, включително и електронни и електрически системи за разпределение, седалки, настилки, акустични системи за врати и панели. Нейните клиенти са производителите на автомобили, включително и General Motors (ГМ - коментар - Cramer вземем), Форд (F - коментар - Cramer вземем), DaimlerChrysler (DCX - коментар - Cramer вземем), БМВ, Фиат, Фолксваген, Renault / Nissan и Toyota, сред останалите.

Чисти сегашните P / E съотношение е 8,8, което се вписва в стратегията Neff Целта на P / E съотношение 40% към 60% по-ниски от пазара, което е 21. Неговата историческа EPS ръст е 15,5%, право в съответствие с тази стратегия на критериите да бъдат между 7% до 20%. Lea общата възвръщаемост на P / E е 1,94, което лесно да превъзхожда пазара на средно 0,3, въпреки че не съвпада с индустрията на 2.0. Това е ОК, защото има нужда от обща стратегия за връщането на P / E за да бъде най-малко двойно или на пазар или на отрасъла, то не трябва да бъде и двете.

Както FBR, чисти отговаря на всички критерии на Neff стратегия. Разбира се, няма гаранция, че тези препоръки ще се окажат печеливши. Но имайте предвид, че този модел на стратегия се основава на съчинения на един човек, който има завиден опит като инвеститор. С над 30 години от обикновено е от дясната страна на пазара, Neff е спечелил мястото си сред другите от моите уважавани gurus. 

Neff се пазариш лов

В очукан пазар, бивша Windsor фонд мениджър е констатацията, че запасите отговарят на строгите му стойност стандарти.

До Евгения Levenson, писател-репортер
ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА: JANUARY 5, 2009: 11:58 AM ET

Ню Йорк (Fortune) - Джон Neff чувства болката ти.Легендарното пари мениджър, 77, ритъм на S & P 500 от средното от повече от три процентни пункта на година по време на 31-години се пуска по Vanguard на Windsor фонд. Той е бил инвестират собствените си пари, тъй като се пенсионират през 1995 година.Още един contrarian, той продължава да процъфтяват, като срещу тълпата - като shorting Nasdaq 100 фючърси по време на технологичните балон да получите 40% се завръща след бюст.

Но дори Neff не могат да намерят убежище в миналогодишното шумен пазар.

"Аз бях взел ритник в пържоли, заедно с всеки друг," казва той, оценяват, че неговия състав портфолио загубили близо 30% през 2008 година. Най-тежките удари му беше залога в Ситигруп, основен обект в началото на годината, в която изсъхна като акции plunged повече от 70%.

Както бихте очаквате от голяма стойност инвеститор, Neff не е cowed. В три десетилетия водещи Windsor, видя много опустошен пазари и по-savaged запаси.Той построи своя звезден записва и от плен Windsor инвеститори чрез залепване на обикновено инвестират стратегия: Покупка излязъл от полза запаси, които според него са добри перспективи за растеж, а след това осребряване, когато останалата част от пазара, уловени нагоре. Той дори залог върху Citi (C, Fortune 500) по време на свободна попадат преди: През 1991 г., тъй като банковата reeled от soured заеми, Neff удвоила определяне докато други инвеститори избягали.

Neff не изкупуването Citi сега. Но той е лов за други на изгодна цена през последната мрачен месеца на 2008 г., дори подслушване облигация портфолиото си през декември за допълнителни пари. В навечерието на Нова година с общо четири часа фондова снимки - и неговия оптимизъм за пазара. "Мисля, че е време да вляза, и имам", казва той. "И аз мисля, инвеститори на дребно трябва да се ползват на изгодна цена там."

За един, Neff вярва, че и двете състав и жилищните цени бяха scraping дъното края на миналата година.Той също така смята, че икономиката ще започне да се възстановява през 2009 г., помогнаха от Fed на драстични лихвени съкращения, ниски цени на газ, както и масивните отстъпки от търговците на дребно и Детройт.

В Междувременно той очаква неговото определяне и се запаси, за да се възползват от отскачам. Първо си списък SEAGATE технологии (STX), топ твърдия диск пробег производителя че доставките Dell, Hewlett-Packard и др. Той е бил груб яздя: Neff мисълта фондовата е най-евтино около 20 $ последно януари, след което акциите гледания плъзнете почти 80% през 2008. Той допълни, за да му позиция на $ 4 през есента, когато добивът е crept до 12%.

С началото на декември компанията понижи нейната печалба разчетите за текущата тримесечие. Но Neff мисли, че приходите ще се възстановява в следващата фискална година, който в продължение на SEAGATE започва през юни. "Това се случва да има доста сприхав тримесечие, но аз не мисля, че е въпрос на дивидент, както и че дава някои подкрепа", казва той. "Това няма да е нормален години, но аз все още мисля, следваща годината EPS би могла да бъде един долар, или по-добре."

Той също така bullish върху друга технология на партия, Hewlett-Packard (HPQ, Fortune 500)."Не бих обикновено собствена технология запасите два часа, но в правото на цените, дори мога да бъда убеден," казва той. И той не можеше да мине нагоре HP, син чип че сега търгува в средата-30s.

"Мисля, че за този предизвикателен година, HP ще печелят $ 4 дял," казва той. "Те са водещи опаковката на персонални компютри, а аз мисля, че ще получите някои икономики от EDS придобиване. Ако съм права за $ 4 за 2009 г., през следващата година тя ще бъде $ 4,60. Това е удобен за растеж."

"Мисля, че трябва да се инвеститори на дребно, които се възползват от изгодна цена там."

Той също търси за растеж в областта на енергийната запаси, тъй като той очаква цените на петрола да отскачам от късно-2008 lows. "Очевидно е цената на петрола слезе рязко, а дори и на това ниво рафиньорите и производители се падат доста добри пари", казва той."Ако аз съм право и масло, върнала обратно нагоре малко, те ще продължават да имат добри дъното линии."

Neff го получите pummeled на един от неговите енергийни къртачни последните години: Започва изкупуването ConocoPhillips (COP, Fortune 500), когато за първи състав къси последно януари. "Мислех, че съм се доста изгодни по $ 70 акция," казва той. Но след катерене до $ 96 през юли, запасите започнаха плъзгащи. Тя приключила на годината в ниски 50-те години - A открадне, в Neff мнение.

"Те имат големи парични потоци, и те ще повишат дивидента след няколко месеца," казва Neff. "Мисля, че те ще са $ 12 в Доходът на акция за 2008 г., което може би $ 11,50. Така че най-малко над $ 50 акция, аз мисля, че е много ниска многократно.

Неговите други любимите бързоногият енергетика (SFY), която оперира нефт и природен газ кладенци в Луизиана и Тексас. През 2008 г. Swift акциите спада повече от 50%. Дори и така, че има по-високо P / E, тъй като анализаторите очакват приходи рязко да спадне тази година. Но Neff, по-вярно contrarian стил, мисли, че тези оценки са твърде песимистични."Това е евтин, това е печеливша, а тя може да бъде покупка кандидат," казва той.