четвъртък, 20 май 2010 г.

Уорън Бъфет влезе в бизнеса с дистрибуция на алкохол



Tретият по богатство в света (47 млрд. долара) милиардер Уорън Бъфет се появи на промоционално видео, облечен като стар рокаджия. 79-годишният милиардер е превързан с кърпа върху перука, заради която прилича на Аксел Роуз като дядо, с имитация на татуировки и характерни жестове на рок звезда той припява "Всичко за теб!" (All for you) във видеото за неговата американска застрахователна компания "Гейко" (Geico).

[YouTube]
Компанията на Уорън Бъфет – "Беркшир Хатауей" (Berkshire Hathaway), се споразумя вчера за закупи алкохолния дистрибутор "Емпайър дистрибуторс" (Empire Distributors) и планира да осъществи допълнителни покупки в сектора, предаде "Блумбърг". "Очакваме, че закупуването на "Емпайър" ще ни предостави стабилна основа за закупуването на подобни висококачествени дистрибутори", заяви Бъфет, който е и изпълнителен директор на "Беркшир Хатауей".

Бъфет търси начини да инвестира печалбата на компанията, която реализира след възстановяването на пазарите през миналата година. 79-годишният милиардер, който в рамките на четири десетилетия изгради компанията "Беркшир", извърши най-голямото корпоративно сливане в кариерата си миналия месец, след като финализира сделката за 27 млрд. долара за закупуването на железопътната компания "Бърлингтън Нордърн Санта Фе" (Burlington Northern Santa Fe Corp.).
Подразделението на "Беркшир" - "Маклейн", (McLane) ще стане притежател на новата придобивка на Бъфет. Звеното реализира за миналата година приходи от 31.2 млрд. долара.

Милиардерът трансформира "Беркшир Хатауей" от губеща текстилна компания в такава с пазарна цена 200 млрд. долара и в момента притежава стотици звена, които продават продукти и услуги.

Няма коментари:

Публикуване на коментар