събота, 13 март 2010 г.

"След около година проблемите на жилищния пазар в САЩ би трябвало в голяма степен да са останали зад нас. Цените, разбира се, ще бъдат под нивата от времето на "балона", но за всеки продавач и наемодател, пострадали (от кризата), ще се намерят купувачи, които да се възползват"
Уорън Бъфет, инвеститор

2 коментара:

  1. 9. Сприятелете се с Бъфет...

    В един от опитите си да събере капитал, за да поддържа фирмата, Фулд се обърнал към Уорън Бъфет за инвестиция в размер на $2 млрд. В разговор на 28 март 2008 г. милиардерът проявил готовност да обсъдят възможността и после прекарал остатъка от деня, внимателно зачетен в годишния отчет на Lehman.

    10. ... но никога не се опитвайте да го подведете

    Бъфет прозрял „отказ да признае собствените си проблеми“ в оплакванията на Фулд от трейдърите, занимаващи се с къси продажби, пише Валукас. Изпълнителният директор допуснал грешката да скрие подробности около това, което докладът нарича „проблем за $100 в Япония“, за който Бъфет разбрал на следващия ден.
    Фулд се обажда на инвеститора на 31 март, за да му каже, че Lehman не може да приеме условията му. Според доклада обаче Бъфет вече бил решил, че не желае да участва.
    Фулд не е знаел кога да си замълчи и кога да сподели важна информация с Бъфет. Така се вършели нещата в Lehman или поне такава картина ни разкрива печалният доклад на ревизора.

    ОтговорИзтриване
  2. Уорън Бъфет в ролята на Аксел Роуз
    19.03.10 11:15


    Третият най-богат човек в света, американският милиардер Уорън Бъфет, намери нетрадиционен начин да мотивира служителите си от застрахователната компания Geico, част от холдинга му Berkshire Hataway. В кратък клип, качен на сайта на компанията и в YouTube, бизнесменът се появява татуиран, с дълга коса и кърпа бандана на главата (стилен аксесоар, който представлява неподплатена кърпа, увита около цялата глава).

    Лентата е дълга две минути и половина и в нея са показани десетина служители, които пеят "Балада за гущера" заедно с марионетка на нощния гущер "геко", емблема на компанията, предава FP. Главният герой в клипа е 79-годишният Бъфет, който се показва в доста необичайна за него роля.

    В началото камерата заснема профила му с дълги коси и кърпа на главата, като постепенно лицето му се появява по-ясно, като се показват и татуировките на ръцете му в стил Аксел Роуз, вокалистът на рокгрупата Guns N' Roses.

    Миналата година Уорън Бъфет се снима във видеоклип на Geico, където се появи в ролята на диджей, който скречира винилова плоча, акомпанирайки рап парче в прослава на професионалното чувство на застрахователните служители.

    ОтговорИзтриване