петък, 15 май 2009 г.

PetroChina Инвеститори пренебрегвам Buffett Продава

PetroChina Инвеститори пренебрегвам Buffett Продава 
В съветника за инвестиране продава 28 милиона акции на китайската петролна компания критикувана за връзки към Судан, но си остават 9% дял rakes го в 


Уорън Buffett, дълго празнува за инвестиране умения, по-скоро печели известност му филантропия, особено му дарба на милиарди долари на Бил и Мелинда Гейтс Фондацията.

Това не е спряна от критиците денонсира него за това, че основен акционер в PetroChina (PTR), китайската държавна собственост на петролна компания, която е голям инвеститор в Судан, където милиони са умрели или са станали бежанци поради конфликта, който е на wracked област Дарфур. 


Критиците са призоваващи Buffett да продаде своя дял в PetroChina за да протестират на дружеството подкрепа за Судан режим.

И на 20 септември, Buffett на Berkshire Хатауей (BRK) продаде 28 милиона акции в PetroChina.

Продажбата бе Buffett трети през последните два месеца. 


Активисти се каже, че тяхното послание е окончателно се до инвеститорите.

"Това стационарно серия на продажбите на PetroChina ... е все по ясна демонстрация на лишаване от Berkshire Хатауей," Инвеститори срещу геноцида, A Бостън базирана група, каза в изявление.

"Ние се надяваме, че тези продажби от най-големият акционер на едно-единствено PetroChina изпрати ясен сигнал до PetroChina, правителството на Китай, и на правителството на Судан, че големи инвеститори, като г-н Buffett, както и стотици хиляди дребни инвеститори, не искат техните пари, за да бъде съучастник в геноцид. " 

Акции достигна рекордно висока 

Въпреки това, повечето анализатори в Хонг Конг са съгласни, че Buffett продават на излитане беше мотивирано от печалбата на вземане, а не хуманитарната загриженост. Дори и след трите продажби, Berkshire все още притежава около 9% от Китай, най-голямата петролна компания, което прави втория по големина акционер зад правителството гръб Китай Народно нефт, което притежава 88%. 

И от гледна точка на инвеститора, акциите са награждаване.

Въпреки новините на Buffett на последната продажба на компанията, Хонг-Конг, изброени акция удари рекордно високи септември 21, благодарение главно на нарастващите цени на суровия петрол.

PetroChina на НЛР са напреднали повече от 200% в Ню Йорк фондова борса (NYX) търговия през последните три години, добре outpacing други големи международни енергийни играчи като Ексон Мобил (XOM) (а 90% авансово), орнамент във формата (CVX) (80 %), и БП (BP) (25%). 


Подобно на международни специалности, три часа Китай големите петролни компании-PetroChina, Sinopec (SNP), и CNOOC (изпълнителен директор)-правят огромни печалби, като се има предвид постоянно високите цени на енергията.

През 2006 г. PetroChina афиш нетни приходи от близо $ 20 млрд. приходи от около $ 92 млрд., както и пазарния си капачка тече в момента на около $ 283 млрд., зад Ексон Мобил, но преди почти всички останали. 


От гледна точка на стратегията, това, което отличава от китайски компании, повечето от специалности е, че те са много по-големи суми оре, относително казано, обратно в реално намиране и произвежда повече петрол и газ. 
Поддържане на разходите Down 

В САЩ, за bigs, като Ексон Мобил и орнамент във формата, са изправени критики за това, което е видял като прекалено консервативна поза се има предвид тяхната печалба благополучие.

Така например през първата половина на 2007 г., Ексон Мобил похарчени $ 9,3 млрд. за капиталови разходи (много от които отидоха за проучване), което представлява около 34% от нейните парични потоци.

За същия период, дружеството похарчени $ 16 милиарда евро за акция buybacks. Междувременно, общото производство намалява 2% през първата половина. 

За сравнение, през първата половина на годината, съобщава PetroChina за $ 6,8 млрд. в капиталови разходи.

Това е процент от 46% на паричния поток.

Компанията продукция разширено 3,7%. "PetroChina на разходите е по-близък до този на малките [или] midcap енергийна компания" Пекин БНП Париба (BNPP.PA) анализатор Брадли Way написа в последните изследвания бележка.

В резултат на това, PetroChina и CNOOC се добавят нови резерви-бързо, отколкото те се произвеждат от съществуващите запаси. 

Майор Аргументът 

И вместо да изкупят обратно акциите, PetroChina ще всъщност предлагат повече; очакване регулаторни одобрение, компанията планира да предложи повече от 4 милиарда евро от клас А акции на Шанхай обмен.

Компанията е заявила, че ще използва приходите за стимулиране на производството и изграждането на тръбопровода. 


В специалности твърдят, че като не преследва маргинална или неикономично полета, те са просто като дисциплинирани настойници на акционер капитал.

И те с право се посочи, че проучване проекти, достатъчно големи, за да направи голяма разлика на тези behemoths "отдолу линии са редки, технологично интензивно и много скъпо за тренировка. 


Има няколко причини за китайските компании "Повече агресивна поза и резултати. Най-важното-и-очевидно е, че Китай нефт гиганти имат национален мандат за постигане на енергийна сигурност за Китай. Увеличеният размер на инвестицията е "резултат от правителствена директива," казва Дейвид Джонсън, A Макари банка (MBL.AX) енергия анализатор в Хонг Конг. 
Евтини кредити от правителството 

Като се има такъв сбутвам, техните проценти препятствие за нови проекти са значително по-ниски от международните конкуренти.

За пробиване на проекти, специалности като цяло търсенето възвращаемост на капитала от 15%, казват експертите.

По пътя на научните изследвания бележка, той посочва, че PetroChina, може да намали своя стандарт, толкова ниска, като 10% в някои случаи. 


Китайските компании могат да живеят с по-ниски нива на възвръщаемост, обаче, тъй като тяхното най-големият заинтересовани държавни гаранции, които имат по-ниска цена на капитала, отколкото в частния предприятие съперници.

Гордън Клан, анализатор в CLSA азиатско-тихоокеанските пазари в Хонг Конг, оценки PetroChina за цена на капитала да бъде 6%, например, срещу около 8% за supermajors. "Ако китайските компании, трябват пари, китайското правителство ще им дам евтини заеми," Клан казва.

PetroChina не реагира на искане за мнение за тази статия. 


Разбира се там е въпросът за достъп, изтъкна драстично от гняв над PetroChina Инвестицията в Судан.

Досега, китайски компании не са били fettered от геополитически опасения, става стремително в зехтин-богати hotspots като Иран, Нигерия, Венецуела и Судан. Анализатори не очакват PetroChina, например, да се окаже особено fazed от Berkshire продажби.

"Но натискът е бил там", казва Джонсън.

"Това е риск [на китайски компании] трябва да се обмисли. 

Помните на Юнокал Борба 

В отблясъци от такива спорове само ще стане по-интензивен, тъй като те стават все по-агресивни приобретатели на енергийните активи по целия свят.

Точно сега, PetroChina получава 95% от производството си от полета на континента, или в плитки води, офшорни.

Всъщност, компанията все още е най-големият актив на мамут Дакинг област в североизточната Китай, която е била открита в 1950s. Sinopec, която е повече от рафиниране на присъствие, отколкото на другите две компании, е почти всичките си резерви в Китай.

Дори CNOOC, чиста игра проучване компанията и най-пасивно към пътя на Китай за големите три, получава само 10% от резервите си от чужбина. 


Късно миналата година, PetroChina купи 67% лихва в PetroKazakhstan за $ 2,7 млрд. евро.

И акции на нефт Търсене, A Папуа Нова Гвинея нефт и газ производител, шип 17 септември, след доклад на $ 5 млрд. PetroChina оферта.

Анализатори очакват още по-активност през следващите години, но не е задължително да очакват големи трофей придобивания.

Като припомня политическата борба изритат след CNOOC се опита да купи US-базирани Юнокал на Китай големи трите "Предпочитам става след отделните активи, а не компании", казва Дейвид HURD, A Deutsche Bank (DB) анализатор в Пекин.

Зад Buffett на Бонд гамбит

Зад Buffett на Бонд гамбит 
В Berkshire Хатауей началника на търговеца да се презастраховам $ 800 млрд. през munis май сигнал стъпка да доминират на облигацията застраховка бизнес 



Ролята на бял кон, който swoops в спасяването на бизнес в беда е, че Уорън Buffett играе добре, и той е profited добре от него в миналото.

Запомни му bailout на Salomon Братя в началото на 1990-те години?

Но финансовата гаранция поделения, чиято-общински облигации пасиви на милиардер инвеститор предложи да поеме последната седмица може да не желаят да вземат участие в най-новата Buffett ефективност. 


В интервю за CNBC Бизнес Новини на февруари 12, Buffett каза, че преди седмица в компанията му Berkshire Хатауей (BRKA) са предложени презастраховам около $ 800 млрд. струва на данъкоплатеца освобождават общински облигации, застраховани от трите водещи финансова гаранция фирми, които биха да им позволи да се запази тяхната пожелах Triple-A рейтинги.

Той ще предложи също $ 5 млрд. на капитали в новата си връзка застрахователна компания Berkshire Хатауей гаранция, за да му предостави необходимите средства за покриване на поетите задължения. 

Най-рисковите Застрахователи да кажете Не 

Buffett на ход идва в особено загрижена за облигацията застрахователната индустрия. Трите фирми, на които Buffett направи оферта-MBIA (ПИ), Ambac Финансова група (ABK) и частна Финансови гаранции Застраховане (FGIC)-са doggedly опитва да осигури капитал инфузии от инвестиционни банки, частни капиталови дружества, както и други източници, за да им помогне да се запази тяхната Triple-A рейтинги, изискване, ако те се надяват да привлекат нови бизнес.

На застрахователите са изправени пред перспективата да става под ако те не могат да повишат достатъчно парични средства за покриване на всички вземания, които биха довели ако гаранции, обезпечени с активи, които са застраховани-collateralized включително дългови задължения-трябва подразбиране. 


Акциите на MBIA и Ambac паднаха повече от 15% на 12 февруари. 

Buffett дава облигацията застрахователите 30 дни за да пазарувате на по-добра оферта, но той каза CNBC, че една от компаниите, вече е отхвърлено неговото ценово предложение. 

Пазарен наблюдатели предполагат, че MBIA вече е отказала Buffett на търговеца, тъй като дружеството има ангажимент от Warburg Pincus да купуват $ 1 млрд. в конвертируема предпочитани състав и последната седмица, издадени $ 1 млрд. в нови общи състав. 

И MBIA, не може да бъде само една до отпор Buffett.

"Аз не съм, че някой от тях ще взема тази оферта, защото тя не е ясно за мен, че това е от полза, че нито от рейтингова агенция перспектива и със сигурност от финансова гледна точка", казва Гари откуп, капиталови анализатор в Фокс-Пит Kelton в West Hartford, Conn. "скалите се разтоварват рязко към Buffett," казва той.

(Фокс-Пит или нейните филиали може да търси обезщетение за инвестиционни банкови услуги от Berkshire Хатауей през следващите три месеца.) 

Buffett Пресово му Предимство 

Причината за обществени става с неговата оферта е била вероятно с надеждата да се рейтингите агенции и регулаторите да окаже натиск върху застрахователите на облигации да приеме сделката, казва Whitney Tilson, управляващ съдружник в Т2 партньорите си хедж фонд мениджър в Ню Йорк. 

Buffett даде много ясно, че няма нищо алтруистичен около неговата оферта.

Той стои да направят много пари, като се приема че тези политики, като се има предвид, че градовете, които издават munis едва ли някога неизпълнение на техните дългове. Когато се правят, за възстановяване процент е над 90%, в сравнение с 50% оползотворяване курс в корпоративния дълг подразбиране, казва Tilson. 


Buffett отдавна трябваше му око върху muni облигация-застрахователния бизнес, а през декември той беше обявено началото Berkshire Хатауей Assurance. 
"Това е със сигурност един лесен начин за мащаба на бизнеса бързо чрез закупуване на книги на застрахователни полици от трите най-големи играчи", казва Tilson. 

Buffett на опортюнизъм могат да плащат големи дивиденти. Ако е успешна в поемането на задълженията на MBIA, Ambac и FGIC, Berkshire Хатауей застрахователната компания ще е добре по пътя си да стане единствената игра в града, каза Марк Hirschey на Андерсън W. бакалин професор по бизнес в университета в Канзас . 

"Ако сте нов емитент на общински облигации, Вие няма да Ambac и MBIA или някой друг. Започваш да се Berkshire Хатауей," каза той.

"Неговото предложение да вземе $ 800 милиарда в активи, е опит да се разшири тяхното предимство при писане на нов бизнес, като някои от резервирано бизнес, че индустрията вече има." 


Участниците на пазара каза, че те не вярват Buffett на търговеца е по никакъв начин, мотивирано от загриженост за опазването му широки финансови участия. "Неговото портфолио е много по-безопасно краткосрочни Treasurys.

Той е изключително добре разположена," заяви Tilson. 


В изказването си интервю по CNBC на сутринта на 12 февруари, Buffett каза той, предлагащи по-добре, отколкото на пазара от гледна точка питам облигацията застрахователите да му плати 1.5 пъти техните неизплатени премии резерви, когато той обикновено се получава плаща два пъти повече от оригиналната застрахователна премия на презастраховам muni облигации, Tilson каза. 

Към 31 декември, за неизплатени премии в MBIA сам е $ 6 млрд. евро, който включва отсрочени премия приходи от $ 3,1 млрд., Hirschey казах. 

Но за MBIA и Ambac, това не им muni-облигацията бизнес, който е в беда-то на тяхното структурирано финансиране на бизнеса.

И това е всичко, те ще бъдат оставени, ако те са били за да приемете Buffett на търговеца. 


"Това е разумно предложение, но вероятно не е най-добрата оферта от облигацията застрахователи" гледна точка ", заяви Том Kersting, капиталови анализатор на Едуард Джоунс в Санкт Луис. 
Застрахователи Погледни към банки и Fed 

Облигацията застрахователите не са изчерпани възможностите си все още.

Има все още има шанс, че банките с експозиция на кредитните суапове подразбиране ще дойде до край с bailout план, и регулаторите се интересуват от подпорно тези застрахователи, дори и само за да се избегнат по-голяма заплаха за цялата финансова система от рискува на едро понижи с повече от $ 2 трилиона в muni облигации, каза Kersting. 


Компании като Merrill Lynch (MER) и Ситигруп (C) имат голям стимул да работят с облигацията застрахователи.

Но имайки предвид, че те са изправени пред огромни загуби за тяхна структурирано финансиране на експозицията, те не са в състояние да бъде от голяма полза. Държавата регулатори като тези в Ню Йорк и Уисконсин не разполагат с финансови мускул до брега на облигацията застрахователите, но на Федералния резерв каза, че ще използват всички инструменти на свое разположение, за да се избегне финансова криза. 


Възможно е да има друга презастрахователя, които биха могли да направят облигация застрахователите по-добра оферта, но там не са много, че ще бъде в състояние да оказвам с $ 5 млрд. на капитал, както Buffett има желание да правя, Tilson каза. 

И че може да напусне Buffett като най-добрата надежда за последно очукан облигация застрахователи
Berkshire Hathaway АД 

За акционерите на Berkshire Хатауей Инк.: 

  Оперативни приходи през 1977 г. на $ 21904000, или $ 22,54 на 
акции, са умерено по-добри от очакваното преди една година. На 
тези приходи, $ 1,43 на акция е резултат от значително 
реализирани капиталови печалби от Blue Chip Марки, които, доколкото 
пропорционално на нашите интереси в тази фирма, са включени в нашите 
оперативни приходи фигура. Капиталови печалби или загуби, реализирани 
пряко от Berkshire Хатауей Инк. или неговите дъщерни застрахователни 
не са включени в изчисляването на оперативни приходи. Докато 
прекалено много внимание, не трябва да се обърне към цифрата за всеки 
една година, в продължение на дълъг период рекорд по отношение на общата 
капиталовите печалби или загуби, очевидно е от значение. 

  Текстайл операции дойде доста под прогноза, докато 
Резултатите от Илинойс народна банка, както и оперативните 
приходите дължи на нашите капиталови интерес Blue Chip Марки 
бяха толкова очакваното. Въпреки това, застрахователни операции, ръководени 
отново със наистина изключителни резултати на Фил Liesche на 
ръководна група в Народното Обезщетения Дружеството, са дори по-добре 
от нашите оптимистични очаквания. 

  Повечето фирми определят "запис" печалби като нов високо в 
Доходът на акция. От фирмите, обичайно добави от година 
на финансовата година на тяхното дялово база, ние откриваме нищо особено 
отбележи в управлението на ефективността на комбиниране, да кажем, 10% 
увеличение на капитала на собственост и 5% увеличение на заплатите на 
дял. След всичко, дори съвсем латентните спестовна сметка ще 
произвежда непрекъснато нарастващите лихвени приходи всяка година поради 
compounding. 

  С изключение на специални случаи (например, фирмите с 
необичайни съотношения дълг с дялово участие, или тези, с важни активи, извършени 
в нереалистично баланса стойности), ние вярваме, че един по - 
подходящи мерки на управленски икономическата ефективност да бъдат 
Възвръщаемостта на собствения капитал капитал. През 1977 г. нашите оперативни приходи по 
начало собствен капитал в размер на 19%, малко по-добре от 
през миналата година и по-горе и нашите собствени дългосрочната средна и тази на 
Американска индустрия в агрегат. Но, докато нашата работа 
Доходът на акция се до 37% от предишната година, нашите 
начало капитала до 24%, което прави печалба в приходите на 
акции значително по-малко впечатляващ, отколкото може да се появи на първа 
поглед. 

  Ние очакваме трудности при съвпадение на нашите 1977 норма на възвръщаемост 
през предстоящата година. Начало собствен капитал е 23% 
от преди година, и ние очакваме тенденцията на застрахователните 
поемане маржове на печалба, за да изключите определени много преди края на 
годината. Въпреки това, ние очакваме разумно добри години и на нашите 
представи оценка, при спазване на обичайните caveats по отношение на 
frailties на прогнози, е, че оперативната печалба ще се подобри 
известна на една акция по време на 1978 година. 

Текстайл Операции 

  Текстилния бизнес отново имаше много лоша година, в 1977 година. Ние 
са погрешно прогнозира по-добри резултати във всяка една от последните две 
години. Това може да се каже нещо за прогнозиране на нашите способности, 
естеството на текстилната индустрия, или и двете. Въпреки напрегнат 
усилия, проблеми в областта на маркетинга и производството са продължиха. 
Много трудности, с опит в търговията област се дължат 
главно към промишлеността условия, но някои от проблемите са 
било от нашите собствени решения. 

  Няколко акционери са под въпрос мъдростта на останалите 
в текстилния бизнес, които в дългосрочен план, е малко вероятно 
за производство на възвръщаемост на капитала, сравними с тези, налични в 
много други фирми. Нашите съображения са няколко: (1) Нашите заводи в 
Ню Бедфорд както и Манчестър са сред най-големите работодатели 
във всеки град, използващи по трудова сила на висока средна възраст 
притежава сравнително не са прехвърлими умения. Нашите работници и 
синдикати са изложени необичайно разбирателство и усилия в 
сътрудничество с управлението за постигане на структурата на разходите и 
продуктовия микс, който може да ни позволи да се поддържа жизнеспособна операция. 
(2) Управление също е енергичен и ясно в своята 
подход към нашата текстилна проблеми. По-специално, Кен Chace на 
усилия, след промяната в корпоративното управление се състоя през 1965 г. 
генерират капитал от текстилната разделение, необходими за финансиране на 
придобиване и разширяване на нашите печеливши застрахователни операции. 
(3) С упорит труд и въображение по отношение на някои производствени 
и маркетингови конфигурации, изглежда разумно, че най-малко 
скромни печалби в текстилната разделение може да бъде постигната в 
бъдеще. 

Застраховане застрахователните 

  Нашите застрахователни операция продължава да нараства значително в 
1977 година. Той бе в началото на 1967, че направихме нашите влизане в тази 
индустрията чрез покупка на Национално Обезщетения компанията и 
Национален Пожарна и морското застраховане компания (сестра компании), за 
около $ 8,6 млн. евро. През тази година обемът им премия 
в размер на $ 22 милиона. През 1977 г. нашата обща застрахователна премия 
Обемът е $ 151 милиона. Няма допълнителни акции на Berkshire 
Хатауей запасите са били издадени за постигане на някоя от този растеж. 

  Напротив, това почти 600% увеличение се постига чрез 
големи печалби в Народното Обезщетения традиционния отговорност области 
плюс започване на нови фирми (Cornhusker произшествие Компания 
през 1970 г., Езерна Пожарна и произшествие компанията през 1971 г., Тексас САЩ 
Застрахователна компания през 1972 г., застрахователна компания на Айова през 1973 г., 
Канзас и Пожарна и произшествие компанията през есента на 1977), покупка 
за парични средства на други застрахователни компании (вътрешни и автомобили 
Застрахователна компания през 1971 г., Kerkling Презастрахователна Corporation, сега 
наречена Централна Пожарна и произшествие компания, през 1976 г., и кипарис 
Застрахователна компания в yearend 1977), и накрая чрез 
маркетинг на допълнителни продукти, най-значимо презастраховането, 
в рамките на Национална компания Обезщетения корпоративна структура. 

  В съвкупност, застрахователния бизнес е разработил много 
добре. Но това не е еднопосочна улица. Някои основни грешки 
са били направени по време на десет години, и двамата с продукти и персонал. 
Ние имали значителни проблеми от (1) поръчителствува операция 
започна през 1969 г., (2) от 1973 г. разширяване на вътрешните и 
Автомобилни градското авто търговията в Маями, Флорида област 
(3) все още нерешени въздухоплаване "fronting" споразумение, и (4) 
нашите Работническо Обезщетение операция в Калифорния, които ние 
Вярваме запазва интересен потенциал при завършване на 
реорганизация вече е в ход. Тя е вкусно да бъде в 
бизнес, където някои грешки могат да се направят и още доста 
задоволително цялостното изпълнение може да бъде постигната. В известен смисъл, 
Това е най-противен случай от нашия бизнес, където дори и текстил 
Много добро управление вероятно да средно само скромни резултати. 
Един от уроците вашето управление е научил - и, 
За съжаление, понякога повторно научих - е важно да се 
в предприятията, където tailwinds предимство, отколкото headwinds. 

  През 1977 г. на ветровете в застраховането застрахователните беше честно 
зад нас. Много голям процент увеличение бяха извършени през 
промишлеността през 1976 г. за компенсиране на катастрофалното застрахователните 
Резултатите от 1974 г. и 1975 година. Но, тъй като застрахователните полици 
обикновено са написани за една година периоди, с ценообразуването грешки 
способна на корекцията само при подновяване, той е бил преди 1977 
пълен ефект беше почувствах върху доходите на тези ранни курс 
се увеличава. 

  Махалото сега е започнал да люлка на друг начин. Ние 
преценяват, че разходите за застраховка райони, в които ние 
оперират води в близост до 1% на месец. Това се дължи на непрекъснато 
паричната инфлация засягащи разходите за ремонт на хора и 
собственост, както и "социални инфлацията", който се разширява определението 
от обществото и журита на това, което е обхванато от застрахователни полици. 
Освен ако не водят курсове по съпоставими 1% на месец, поемащи 
печалба, трябва да се свие. В последно време темпът на увеличаване има 
забавя драстично, и това е нашето очакване, че застрахователните 
маржове по принцип ще се намалява от втората половина на 
година. 

  Ние трябва отново даде кредит на Фил Liesche, силно подпомагана 
от Роланд Милър в застрахователните и Бил Лион на вземанията, за 
извънредно поемане постижение в Националната Обезщетения на 
традиционни авточасти и обща отговорност бизнес през 1977 година. 
Голям обем на печалби са били придружени с отлични 
поемане на платежоспособност след свиване или оттегляне от много 
конкуренти в началото на периода 1974-75 криза. Тези 
условия ще обратната преди дълго. През това време, Национален 
Обезщетения на застрахователните рентабилността се е увеличил драстично 
и в допълнение, големите суми са били на разположение за 
инвестиции. Както разрохка пазари и цени стане недостатъчно, ние 
отново ще се изправят пред предизвикателството на философска приемане 
намален обем. Необичайни управленска дисциплина, ще се изисква, 
, тъй като противоречи на нормалното институционално поведение да пусне 
други колеги да извади бизнес - дори и най-безумни цени. 

  Нашите презастраховане отдел, управлявани от Джордж Йънг, 
подобряване на неговото изпълнение през 1977 поемане. Въпреки че 
комбиниран коефициент (виж дефиницията на стр. 12) от 107,1 бе 
незадоволително, неговото е низходяща тенденция през цялата година. В 
Освен това, презастраховане генерира необичайно висок средства за 
инвестиции, като процент от премията обем. 

  У дома и Ауто, Джон Seward продължиха да се постигне напредък по 
всички фронтове. Джон беше бойното поле промоция няколко години 
когато Дом и Ауто на застрахователните бе наводнени в червено мастило и 
Фирмата се сблъскват възможно изчезване. Под неговото управление, че 
в момента е стабилно, с печалба, и расте. 

  Джон Ringwalt на homestate операцията сега се състои от пет 
компании, с Канзас Пожарна и произшествие компания става 
оперативни късно през 1977 г. под ръководството на Флойд Тейлър. 
В homestate компании са нетни премии обем от $ 23 милиона, нагоре 
от $ 5,5 милиона само преди три години. И четирите компании, които 
работи през цялата година постига комбиниран коефициент под 100, 
с Cornhusker произшествие Дружеството, при 93,8, лидер. В 
Освен това активно да контролира другите четири homestate 
операции, Джон Ringwalt ръководи операциите на Cornhusker 
която е записана комбинирана съотношения под 100 в шест от неговите седем часа 
пълна година от съществуването и, започвайки от нула през 1970 г., е 
отглеждани да бъде една от водещите застрахователни компании, опериращи в 
Небраска използващи конвенционални независима агенция система. 
Езерна Пожарна и произшествие компанията, управлявана от Джим Stodolka, бе 
носителят на купата на председателя през 1977 г. за постигане на най-ниската 
загуба на съотношението между homestate дружества. Всичко на всичко, 
homestate операция продължава да прави отличен напредък. 

  В най-новото допълнение към нашата застрахователна група е кипарис 
Застрахователна компания на Южна Пасадена, Калифорния. Това Работническо 
Обезщетение застрахователят е закупен за парични средства в последните дни от 
1977 г. и, следователно, неговата приблизителна $ 12,5 милиона от обема на 
тази година не бе включен в нашите резултати. Елхови и Националното 
Обезщетения момента Калифорния Работническо Обезщетение операция 
няма да се комбинират, но ще работят самостоятелно използване 
малко по различни маркетингови стратегии. Далака Thornton, 
Председателят на елхови тъй 1968, тече от първа класа, за 
полици, представители, служители и собственици на подобни. Ние с нетърпение 
с нетърпение да работи с него. 

  Застрахователни компании предлагат стандартизирани политиките, които могат да бъдат 
копирано от никого. Техните продукти са само обещания. Не е 
трудно да бъдат лицензирани, и проценти са отворена книга. Съществуват 
не важните предимства от търговски марки, патенти, местоположението, 
корпоративни дълголетие, суровина източници и т.н., и много малко 
диференциация на потребителите да произвежда изолация от конкуренцията. 
Това е общоприета, в корпоративното годишните отчети, да се подчертае 
разлика, че хората правят. Понякога това е вярно и 
Понякога е не. Но няма съмнение, че естеството на 
застрахователния бизнес увеличава ефекта които отделни 
мениджърите имат върху ефективността на фирмата. Ние сме много щастливи да 
са в групата на мениджърите, които са свързани с нас. 

Застраховане Инвестиции 

  През последните две години инвестициите в застрахователни разходи 
(с изключение на инвестиции в нашия филиал, Blue Chip Марки) 
са се увеличили от $ 134,6 млн. евро за $ 252,8 млн. евро. Растеж в 
застрахователните резерви, произведени от нашите големи получат премия в обем, 
плюс неразпределени печалби са осчетоводени за това увеличение на 
търгуеми ценни книжа. На свой ред, нетните приходи от инвестиции 
Застрахователна група се е подобрило от $ 8,4 млн. евро преди облагане с данъци през 1975 г. да 
$ 12,3 млн. евро преди облагане през 1977 година. 

  Освен това приходите от дивиденти и лихви, ние 
реализирани капиталови печалби от $ 6,9 млн. евро преди облагане с данъци, за един - 
четвърт от облигации и баланс на запасите. Нашите Нереализирани 
печалба в запасите в yearend 1977 е около $ 74 милиона, но 
тази цифра, както всяка друга фигура на единна дата (сме имали 
Нереализирани загуби от $ 17 милиона в края на 1974), не трябва да се 
вземат прекалено на сериозно. Повечето от нашите големи запаси позиции ще 
която ще се проведе в продължение на много години и резултатите на нашите инвестиции 
Решенията ще бъдат осигурени от бизнес резултати през този период, 
а не в зависимост от цените на даден ден. Точно както би било глупаво 
да се съсредоточи неправомерно по краткосрочните перспективи при придобиване на цяла 
фирма, ние мислим, че еднакво болезнен да стане от mesmerized 
в близост до бъдещия мандат печалба или последните тенденции в доходите, когато 
закупуване на малки парчета на дружеството; т.е. търгуеми обща 
запаси. 

  Малко отклонение илюстрират тази точка може да бъде 
интересен. Berkshire изящни SPINNING Associates и Хатауей 
Производство са обединени през 1955 г. да формират Berkshire Хатауей Инк. 
През 1948 г., на проформа комбинирана основа, те имали печалба след 
данък от почти $ 18 милиона и заети 10000 души в една дузина 
големи мелници в цялата Нова Англия. В света на бизнеса 
този период те са били икономическа власт. Така например, в 
същата година приходите на IBM са били $ 28 милиона (сега $ 2,7 
млрд.), Safeway Магазини, $ 10 милиона, Минесота Минно, $ 13 
млн. евро, и час, Inc, $ 9 милиона. Но, в десетилетието 
след 1955 сливане агрегат продажби от $ 595 млн. 
произведени общо загуба за Berkshire Хатауей от $ 10 милиона. 
До 1964 г. операция бе намалена до две мелници и нетната стойност 
имаше shrunk до $ 22 милиона, от $ 53 милиона по време на 
сливане. Толкова много за една година снимки и подходящи portrayals 
на бизнеса. 

  Капиталови участия на нашите застрахователни компании с пазарен 
стойност над $ 5 милиона на 31 декември 1977 са както следва: 

Брой Акции Дружеството Цена пазар 
------------- ------- -------- -------- 
  (000 на пропуснати) 
  220000 столици съобщенията, Inc ..... $ 10,909 $ 13,228 
  1986953 правителството Служители Застраховане 
  Дружеството Кабриолет Предпочитани ........ 19.417 33.033 
  1294308 правителството Служители Застраховане 
  Дружеството Обща фондова ................. 4.116 10.516 
  592650 на Interpublic група от компании, Inc 4531 17187 
  324580 Kaiser Алуминиев & Химическа Corporation ... 11.218 9.981 
  1305800 Kaiser Industries, Inc ................. 778 6.039 
  226900 Кон-Ridder Вестници, Inc .......... 7.534 8.736 
  170800 Ogilvy & Mather International, Inc ..... 2.762 6.960 
  934300 на Вашингтон Пост компания Клас Б ..... 10.628 33.401 
  -------- -------- 
  Общо ................................... $ 71,893 $ 139,081 
  Всички други стопанства ...................... 34.996 41.992 
  -------- -------- 
  Общо акции .......................... $ 106,889 $ 181,073 
  ======== ======== 

  Избираме нашите търгуеми капиталови ценни книжа, в много по същото 
начина, по който ще направи оценка на бизнес за придобиване в неговата цялост. 
Ние искаме да се бизнес (1), който можем да разберем, (2) 
с благоприятни дългосрочни перспективи, (3), управлявана от честен и 
компетентни хора, и (4) на разположение на много привлекателна цена. 
Ние обикновено не правят опит да се купуват акции за очакваното 
благоприятна цена на акцията поведение в краткосрочен план. Всъщност, ако 
техния бизнес опит продължава да задоволява с нас, ние добре дошъл 
по-ниски пазарни цени на запасите ние притежаваме като възможност да придобият 
дори повече от добре в по-добра цена. 

  Нашият опит е, че пропорционалното порции на истински 
неуредени бизнес понякога се продават на пазарите на ценни книжа 
при много големи отстъпки от цените биха команда в 
договорени сделки, включващи цялото компании. 
Следователно, на изгодна цена в бизнеса собственост, които просто са 
не се предлага директно чрез корпоративни придобиването, могат да бъдат 
получена индиректно чрез акционерно участие. Когато цените са 
необходимост, ние сме готови да предприемат много по-големи позиции 
избрани фирми, а не с намерение да поеме контрола и 
не се предвиждат продажба или сливане, но и с очакването, че 
отлични резултати в бизнеса с корпорации ще преведе през 
в дългосрочен план в съответно отлична пазарна стойност и 
Резултатите от дивиденти на собствениците, на малцинствата, както и мнозинство. 

  Такива инвестиции първоначално може да е пренебрежимо малко влияние върху нашите 
оперативни приходи. За пример, ще инвестира $ 10,9 млн. 
Капитал Градове комуникации през 1977 година. Приходи, дължащи 
с акциите ние totaled закупени за $ 1,3 милиона миналата година. 
Но само паричните дивиденти, които в момента предлага $ 40,000 
всяка година, е отразена в нашите оперативни приходи фигура. 

  Капитал Градове притежава двете извънредни свойства и 
извънредно управление. И тези управленски умения разшири 
еднакво за операции и работа на корпоративния капитал. Към 
покупка, директно, свойства, като например Капитал градове ще притежава 
разходи в областта на нашите два пъти цената на покупката чрез фондовата 
пазара, и преки собствеността би оферта № важните предимства 
за нас. Докато контрол ще ни даде възможност - и 
отговорност - за управление на операциите и корпоративните ресурси, ние 
не биха били в състояние да предоставят за управление на територията на една от тези 
зачита равна на тази, която вече на място. В действителност, ние може да се получи 
по-добро управление на резултата чрез извън контрол от контрол. Това 
е неортодоксален панорама, но ние вярваме, че за да бъдат здрави. 

Банково дело 

  През 1977 г. в Илинойс Национална банка продължи да се постигне 
размер на приходите по отношение на активите, около три пъти тази на най-големите 

банки.

Както обикновено, този рекорд е постигнат по време на банката изплаща 

максималните ставки на savers и поддържат актив позиция 
съчетаваща нисък риск и изключителни ликвидност. Джийн Abegg оформя 

на банката през 1931 г. с $ 250,000.

В първата си пълна година от операция, приходите възлизат на $ 8,782.

От този момент няма нови капитала е допринесъл за банката; точно обратното, тъй като 

ни покупка през 1969 г., дивиденти от $ 20 милиона са били платени. 
Приходите през 1977 г. възлизат на $ 3,6 милиона, повече от постигната чрез 
много банки, два или три пъти нейната големина. 

  Късно миналата година Джийн, сега 80 и продължават да текат банкова 
операция без връстници, поиска наследник бъдат приведени инча 
Съответно, Петер Джефри, бивш президент и главен 
Изпълнителният директор на американската Национална банка на Omaha, се присъедини 
Национална банка на Илинойс ефективно 1 март, както и председател 
Главен изпълнителен директор. 

  Джийн продължава по-добро здраве, като председател. Ние се очаква 
продължи успешната работа на Rockford водещата банка. 

Blue Chip Марки 

  Ние отново повишен интерес към нашите капиталови Blue Chip Марки, 

притежавани и около 36 1 / 2% в края на 1977 година.

Blue Chip имали глоба година, спечелил приблизително $ 12,9 милиона от 

операции, а в допълнение са реализирани печалби от ценни книжа 
$ 4,1 милиона. 

  И двете финансови Wesco АД Един 80% дъщерно дружество на Blue 
Chip Марки, управлявани от Louis Vincenti и вижте на бонбони, A 99% 
дъщерно дружество, управлявано от Чък Huggins, отбеляза добър напредък в 

1977 година.

Тъй като беше Вижте на закупените от Blue Chip Марки в 

началото на 1972 г., преди данъци, работа, са се увеличили приходите от 
$ 4,2 млн. до $ 12,6 милиона евро с малък допълнителен капитал 

инвестиции.

Виж на този регистър, докато постигне работят в 

индустрията изпитват практически няма единица растеж. Акционери 
на Berkshire Хатауей Инк. може да получи годишния доклад на Blue 
Chip Марки като поискате от г-н Робърт З. Bird, Blue Chip 
Марки, 5801 Югоизточна Авеню, Лос Анджелис, Калифорния 90040. 


  Уорън Д. Buffett, Председател 

Март 14,1978

Запаси Край Долна сред Bailout, Buffett Новини

Запаси Край Долна сред Bailout, Buffett Новини 
Инвеститори напрегнато очаква Сената гласува за финансовото оздравяване план. Buffett направи $ 3 млрд. инвестиции в General Electric

САЩ по-ниски крайни запаси сряда, макар и доста над сесия lows като инвеститори nervously очаква Сената вот сряда вечер на САЩ финансов план за оздравяване. Търговията е развълнуван, с цени на акции колебае рязко еднодневен докато кредитните пазари остава изключително стегнато. 


Но търговците и законодателите не бяха единствените, които имат зает сряда. Милиардерът инвеститор Уорън Buffett конфискувани на прожекторите с $ 3 млрд. инвестиции в конгломерат General Electric (GE), която е била sandbagged от проблемите на финансовите си услуги единица. 

Облигации и злато са по-високи сред инвеститор полет за безопасност.

В индекса долар също е висок. Суров петрол фючърси падна. 


В сряда, синият чип "Дау Джоунс промишлени средната свърши по-ниски от 19,59 пункта, или 0,18%, най-10,831.07.

В широкия S & P 500 Index падна 3,68 пункта, или 0,32%, до 1,161.06. В тех-тежки Nasdaq композитен индекс проливат 22,48 пункта, или 1,07%, до 2,069.40. 


На Нюйоркската фондова борса, 16 запаси паднаха в цената на всеки 15, че напреднали. Съотношението на Nasdaq беше 19-10 отрицателни. 

Банка на Америка (BAC), Мерил Линч (MER) и други избрани финансов афиш печалби въпреки слабост в по-широкия пазар. Самолетни запасите бяха също outperforming по-широкия пазар, подпомагани от по-ниски цени на енергията. 

Има някои рано аргументи икономиката е начело в тежка рецесия, независимо от това дали конгрес минава един финансов план за оздравяване.

Сената е настроено да гласува сряда вечер на ревизирания план Трежъри Камарата победен понеделник. 


Buffett ще вземе дял в GE, която ще се предлага $ 12 млрд. в общ фонд за обществеността и продажба на $ 3 млрд. за милиардер на Berkshire Хатауей (BRKA) в частна вечен предпочитана позиция.

Buffett, ще получи 10% от дивиденти и 10% от неговата инвестиция е callable на три години при 10% премия.

Той също така ще се гарантира в размер на $ 3 млрд. в обикновени акции на цена $ 22,25 стачка.

GE акции потъна след цената и Outlook нанадолен анализатори от Deutsche Bank сряда сутринта. 


В следващите CNBC интервю, Buffett каза, че ако съкровищницата му даде 1% процент на участие във финансовия bailout за тяхното финансиране срокове и времеви хоризонт, той ще отнеме това. 

Налице е повишен оптимизъм, че планът ще бъде приет късно тази седмица, според коментари от различни конгресмени.

Сенат малцинство лидер McConnell рано прогнозира победа на плана през Сената тази вечер. 


Американският FDIC ще бъде позволено неограничено кредитиране мощност временно от хазната под Сената bailout план се счита, въз основа на Уол Стрийт вестник бюлетин, като част от "големите държавни депозит покритие, която да бъде удължен до края на следващата година." 

CNBC също съобщава, че хазната е поискал $ 100 млрд. разширение на заем.

Тези заглавия са били потвърдени от Белия дом за Ройтерс.

Това следва сенатор Schumer на ранната оптимизъм, че Сената законопроект ще мине тази вечер. 


Конгреса лидери също бяха обмисля промяна на счетоводна правило, известно като "знак за пазара", че някои законодателите виня за финансовата нестабилност на системата, в зависимост от Уол Стрийт вестник.

Законодателството ще направите резервно копие на SEC, който вторник даде компании по-голяма възможност да разбера стойността на активите, за които няма купувачи. 


В "знак за пазара" Предложението е изпълнено с някои критики на Уолстрийт.

"По наше мнение, счетоводителят не е проблем: тя е една икономическа реалност, отразяващи този актив стойности са включени.

Истинският проблем е преекспониране на някои активи, лошото управление на риска, разбрали mispriced рискове, както и много лоста.

Бихме предпочели финансовите отчети отразяват реални икономически изменчивост, отколкото с невярно усещане за стабилност, "писа Credit Suisse анализатор Дейвид Сион в бележка сряда. 


В ход за увеличаване на депозити застрахователните лимити, които Белия дом е повдигнат с индустрията, да получи тласък вторник, когато кандидатите за президент Sens. Джон McCain и Barack Obama одобри идеята.

И двамата кандидати, планирани да се върне във Вашингтон сряда за възможно Сенат гласува. Шийла баир, председател на FDIC, която управлява програмата, каза, че ще подкрепи временно увеличаване на покритието. 


Други възможни допълнения към спасяването пакет: безработни ползи и homeowner данъчни облекчения. 

Президент Буш за подписано в закона вторник един мамут Разходен законопроектът да пази правителството вървят, докато началото на март, 2009, който включва $ 25 млрд. заем пакет за размирни automakers.

Действията дойдоха след Сената през уикенда даде окончателно одобрение на Конгреса на повече от $ 630 млрд.

Разходен законопроектът, който бе е била необходима за финансиране на отбраната, образованието, стопанство, здравеопазване, чуждестранна помощ и други правителствени програми след текущата фискална година изтече на септември 30, в съответствие с Ройтерс експедицията.

Разходването законодателство позволява забрана за крайбрежно сондиране изтича на 30 септември.

Демократите се надяват да се разшири обхвата на забраната, но не са гласове за да се преодолее силната опозиция от Republicans.

Буш каза, че мерки, за да се вдигне забраната за офшорни сондажи "ще ни позволи да намалим зависимостта от чужд петрол." 


Законопроектът предвижда $ 7,5 млрд. през данъкоплатец средства, необходими за гарантиране на $ 25 милиарда ниско лихвени заеми, за да помогне Дженерал Моторс (ГМ), Форд Мотор (F) и Chrysler произвеждат повече гориво-ефективни автомобили и камиони. САЩ automakers казал данъкоплатецът гръб заем пакет ще им даде достъп до капитал по време, когато кредитните пазари са затворени и те са принудени да да инвестират в нови технологии, за да отговарят трудно новите федерални стандарти за икономия на гориво. 

Релеф на САЩ авто индустрията не може да дойде много скоро.

Форд септември отчитат спад на продажбите се очаква много по-зле, отколкото при 34% година по-година. ГМ докладвани много по-малък спад на продажбите от 16%. Не е изненадващо, слабост в други manufactureres: Toyota (-32%), Nissan (-37%), Honda (-24%), и Hyundai (-25%). 


Инвеститорите считат по-мрачни икономически новини сряда. В САЩ ISM производствения индекс падна до 43,5 през септември, от 49,9 месеца преди и доста под очакваните от 49,8 пазари.

Новите поръчки plunged до 38,8 от 48,3, а заетостта спадна до 41,8 от 49,7 през август. Нови поръчки за износ остриета надолу до 52,0 спрямо 57,0 предварително. Цени платени спадна до 53,5 от 77,0 през август, и по-ниски от 91,5 четене през юни. 


"Данните са по-лоши от очакваното и ще добави в рецесия опасенията на пазара," писа S & P старши икономист Бет Ан Bovino сряда. 

Строителни разходи е практически непроменена през август, според данните от преброяването бюро.

Пазари са очаквали 0,4% спад. 


АДФ е изчислила, че nonfarm частни щатни заетост падна 8000 през септември. АДФ прогнози, че производството загубен друг 48000 работни места, в съответствие с консенсус, както и че други стоки за производство на работни места спадна 24000. Тези загуби са били компенсирани от печалба на услугата 64000 работни места. 

В Европа, която е със собствен финансов сектор difficulites, пазари бяха зашумял сряда с приказки за координирана € 300 милиарда bailout план.

Но френски икономически министър Lagarde каза "няма такова нещо". 


Bloomberg докладите на Европейската централна банка председател Жан-Клод Трише заяви САЩ законодателите трябва да преминават за $ 700 млрд. за спасяване пакет "за по-голяма от САЩ, както и за постигане на глобалните финанси.

Аз съм убедена, но разбира се това е решението на САЩ Конгреса.

" Трише заяви пан-европейски подход към банковата криза е малко вероятно, като каза: "Ние не сме напълно развит федерацията с федерален бюджет." "Всяка страна трябва да мобилизира собствените си усилия," заяви Трише. 


Европейските пазари на готови смесени сряда.

В Лондон, FTSE 100 Index нараства 1,17% до 4,959.59.

В Париж CAC 40 на индекса добавя 0,56% до 4,054.54. Германия се Дакс индекс спадна 0,42% до 5,806.33. 


Япония Nikkei 225 завърши високи от 0,96% в 11,368.26. Пазари в Хонг Конг и Шанхай бяха затворени за празник. 

В следобедната търговия сряда, 10-годишната Трежъри бележката е била по-висока в най 102-13/32 за добив на 3,710%, а на 30-години на облигации е била по-висока в 105-12/32 за добив на 4,185%.

Лондон източници, цитирани от S & P MarketScope каза овърнайт Libor процент, който surged до 9% вчера, беше показан в 4% площ, която студено улесни централни банки, за да заеме едно от друго. 


В долар бе създаден индекс 0,19 до 79,50. 

Ноември Уест Тексас Междинно фючърси на суров петрол са почти $ 1,81 до $ 98,83 за барел сряда след катедра енергетиката съобщиха, че суровият петрол материалните запаси нарастват 4,3 млн. барела до 294,5 млн. барела през седмицата, приключила на 26 септември, като запасите в долната половина на средния Обхватът за това време на годината. 

Декември златни фючърси са по-високи при 892,10 щатски долара за унция. 

Сред сряда на запасите в новините, Johnson & Johnson (на JNJ) CORDIS АД казва американска районния съд в Делауеър въвели окончателното решение от $ 1,2 млрд. CORDIS за нарушени патенти от Medtronic (MDT) и Бостън научен (BSX).

CORDIS казва случаи включва оригиналната palmaz балон разширение stent патент. Medtronic се осъжда да заплати около $ 521 милиона, а Бостън Научния около $ 703 милиона. Мерил Линч Съобщава понижена BSX да underperform. 


Р. Морис "Ханк" Greenberg, бившият главен изпълнителен директор на Американския (AIG), е поискал от компанията, главен изпълнителен директор за възможността да наддават за всички активи, застрахователят планира да продаде. 

Deutsche Bank рязани му EPS оценки и на цената на General Electric GE), като казва на корекции до голяма степен отразяват влошаване на GE Capital, движени от затягане на кредитните пазари, активите свиваемост и дългови заплати в страната. 

Diebold (DBD) повиши 2008 не-GAAP EPS насоки на 2,40 щатски долара-$ 2,45 от 2,25 щатски долара-$ 2,30, цитирайки-рано, отколкото-очаква напредък от неговите инициативи за намаляване на разходите, подобряване на рентабилността от нейните бразилски глас и лотария бизнеса, продължи търсенето на нейните решения в глобалните финансови пазари, както и очакваното по-ниска ефективната данъчна ставка. 

Fitch Рейтинги казва тя е поставена АА-дългосрочен план и F1 + краткосрочни Емитент подразбиране Рейтинги (IDRs) от Северна Доверие АД (NTRS) по Рейтинг уоч отрицателна. Fitch също преразгледа Рейтинг Outlook по Северното Trust Ко да Отрицателни от стабилна. 

През 3500 магазина в САЩ, Wal-Mart (WMT) намалява цените на някои от най-известните играчки. Също така, през следващите 10 дни тя ще ускорени откриването на магазини Коледа в магазините в цялата страна.

Buffett на USG Bet Посещения стена

Buffett на USG Bet Посещения стена 

Главен изпълнителен директор на Berkshire удвои определяне на неговия дял в Sheetrock мейкър през 2006 година.

Неговият проигравам е цената му милиони 


През 2006 г. Уорън Buffett капчести сделка.

Само няколко месеца по-рано, USG (USG) е резултат от пет години в несъстоятелност, както и неговите запаси са загубили повече от половината му стойност, попадащи от над $ 115 за по-малко от $ 50.

Изпълнителен директор на Berkshire Хатауей (BRKA) е обогатен сам по USG преди: Той трябваше качват 15% от wallboard мейкър в края на 2000 акции на средна цена от $ 15. Надявайки се да рейтинг пак, Buffett изразходвани около $ 165 млн. за 3.5 млн. евро допълнителни акции.

Но светкавица не удари два пъти. 


Днес, USG акции донесе $ 34 на глава.

С Sheetrock продукция и цените plummeting-homebuilding е в колапс, след като всички дружеството губи $ 73 млн. през последните две тримесечия, и промишлеността анализатори очакват губещата лека склонност да продължи в 2009.

Приходите могат дъното при $ 4,6 млрд. през следващата година, след спад на три години подред.

И ако анализаторите са прави, USG акциите ще бъдат на стойност не повече от 40 щатски долара на година от сега. "Честно казано," казва Уилям Foote, председател и изпълнителен директор от 1996 г. насам, "ние сме били уловени в перфектно буря." 


Така че, когато са ядосани mobs на акционерите clamoring за ново лидерство или в нова посока? Ни най-USG годишната среща, това е сигурно.

Тридесет минути след Foote приветстваха инвеститорите на дружеството Чикаго нова централа в началото на май, той разпуска събранието без чу едно мнение от аудиторията.

Петър Supino, портфолио мениджър с Weitz фондове в Omaha, който е с 3% дял в USG, няма оплаквания.

"Ние мислим, че това дружество е построен до последно и вярвам, че ще направят страшно много пари по време на следващия цикъл положителна," казва той. 

Бездейства Капацитет 

Foote също поема дългосрочен гледка.

Краткосрочен план, номерата са мрачни.

Начало започва падна 32% през май от година по-рано, правителството отчете на 17 юни.

Но след няколко години, Foote вярва, пазарът ще скача назад, а когато го прави, USG-с господстващо пазарен дял, висококачествени репутация и добре разположени и растения-ефективно ще бъде гореща състав още веднъж, казва той.

За да се приготвим, компанията планира да открие нов завод в централна Пенсилвания-късно тази година и е $ 200 милиона разходи за изграждане на друг край Сакраменто. 


Междувременно, Foote е сатиричен разходи да се сведе до минимум загубите.

През последните 18 месеца, той е намален USG главата брои от 1700 до 14000, а idled почти една трета от компанията drywall вземане капацитет.

Нейната централа в Източна Чикаго, Ind., например, работи само три дни в седмицата. Но с това клиентите на дребно, както Начало депо (HD) и Лоу (на ниска) понижаване на собствените си финансови прогнози, той може да има за намаляване дори дълбоко преди цикъл завои. 

Foote работи през трудни времена преди.

През 2001 г., като USG е борбата на разстояние икономическа рецесия, дружеството обявено в несъстоятелност Глава 11 за подслон самата от пороен дъжд на лични наранявания искове, свързани с азбест, които са били в wallboard съединения, за десетилетия.

Подаването е USG втория тъй Foote стартира в компанията като началник отдел в 1984 година.

Това рано несъстоятелност, в резултат на машини за набиване на твърде много дълга за да се избегне поглъщане, настъпили през 1993 година. 

А дивата Ride в индустрията 

В червата-wrenching lows са съпроводени от спираща дъха голямата част от седмицата. Тъй като конструкцията boomed в средата-2000s, USG, публикувани година след година на по-високи продажби и печалби-освен през 2005 г., когато тя резервирано от $ 1,4 млрд. загуба след отмяната на средства за азбест селища по несъстоятелност реорганизация.

От 2001 до 2006 г., продажбите се увеличиха 75%, до връх на $ 5,8 млрд. евро, докато нетните приходи утрои до $ 288 милиона.

Но през 2007 г., като строители поставени им нокти пистолети, продажбите паднаха 10%, до $ 5,2 млрд. евро, с печалба дълбоко за $ 76 млн., което е под нивото на 2001. "Тази компания е да посрещнат предизвикателствата, не рядко," Foote спазва.

"Той може да се диво яздя понякога." 


57-годишният главен изпълнителен директор дръжки на възходи и падения с емоционални четата на икономиката професора. Облечен в shirtsleeves и вратовръзка, той се появява случайни. Той има малко време за клюки, обаче. Повдигнати в крайградски Милуоки, Foote припомня патица лов с баща си в Канада. Но завършил колеж Уилямс и Харвард Business School говори най-вече за икономическите цикли, разходите и "стойност предложения." 

В неговите 12 години като шеф, Foote инвестира силно USG за модернизиране на производството.

През 2007 г. само, компанията похарчени $ 460 милиона за капиталови разходи, или 9% от продажбите, високо съотношение за всеки промишлен дрешки.

Днес, 70% от USG капацитет е по-малко от девет години.

Нейните нови машини могат да произведат wallboard на 600 фута за минута, две до три пъти по-бързо, отколкото старите машини.

И, както Foote изтъква, те изискват не повече персонал.

Foote също е внимателно да се разпръсне централи в страната, за да се намалят разходите за доставка такива тежки материали. 

Стойност на интеграция 

USG има друг край: Той е напълно интегриран производител, гипс от мини и кариери в САЩ и Мексико с хартия мелници и собствена дистрибуция субсидиарна, L & W Захранващо. 

Въпреки силно цикличен характер, институционални инвеститори, като USG състав.

В допълнение към Berkshire Хатауей, който притежава 17,2% от дружеството, на Германия KNAUF Международния е с 14,9% дял.

Трето авеню управление на Ню Йорк се присъединиха през последните години, е купил 5,6% лихва, когато акции се търгуват между $ 35 и около 58 щатски долара.

Портфолио мениджър Йън Lapey concedes, "Жилищната спад ясно е превърнал, за да бъде дълбоко, отколкото щеше да си представим."

Но той не мисли за втора покупка.

"The wallboard бизнес обикновено е един много добър бизнес в дългосрочен план", казва той. 


Foote обреци USG няма да разочаровам акционери.

Той изповяда един желаете, обаче, че календар-вече напреднали до 2010 година.

"В бъдеще може да дойде достатъчно скоро."

Buffett на свиреп Фокус 
Първото разрешение биография предвижда дълбоко и навременни-вникване в психиката на милиардер инвеститор 


За повече от половин век Уорън Buffett показа безупречно времето.

Така че може би той трябва да дойде като не е изненадващо, че първата биография той е разрешила бе публикуван в края на септември, както новини от финансовата криза, която бе предупреден за доминиран предните страници и само ден след като той се съгласи да се инжектират $ 5 млрд. в Goldman Sachs ( GS). 


Голяма част от легендарния инвеститора история е казал, по-специално в Роджър Lowenstein на майсторски Buffett: Изработването на американския капиталистически. Но в "Снежна Топка: Уорън Buffett и бизнеса на човешкия живот, бивш Morgan Stanley (MS) застрахователни анализатор Алис Schroeder предвижда много по-проницателен и личен поглед върху Oracle от Omaha. 

Schroeder на портрета е продукт от пет години на изследвания, които са включени безпрецедентен достъп.

Тя описва един човек, емоционално завладяващ, разрушен от майка му rages, които все пак знаеше какво иска и как да отидете там от ранна възраст. Тук читателите ще се срещнат отново на бургери-хранене, Череша Коксови-swilling, aphorism-spouting аутсайдер познати от предишните сметки.

Но Снежна Топка (за да успее, да намерите wet сняг и наистина дълъг хълм, съветва Buffett) е повече от възприемането други строителни работи, да се дълбоко вътре в главата на човек, който постига такова удивително дългосрочна възвръщаемост на инвестициите, че някои учени вярват те да бъдат случайно. 


Buffett сам е дължат успеха си на "Фокус." Schroeder пише: "Той изключи обръщат внимание на почти нищо, но бизнес-изкуство, литература, наука, туризъм, архитектура-така, че той може да се съсредоточи върху неговата страст.

" Като дете, Schroeder отнася, Уорън провеждат около монета-промяна като негов prized притежание, и когато баща му го предлагат пътуване на възраст 10, той иска да отида в Ню Йорк фондова борса (NYX).

Не дълго след това, Buffett четат книга, наречена Едно хиляди начини да направи $ 1000 и обявяване на приятел, че той щеше да е милионер от време той е бил 35.

"Това беше смел, почти глупаво громък декларация за едно дете да се направи в депресия света на 1941," Schroeder пише.

"Но ... той беше сигурен, че може да го направя." 


И, разбира се, направи го, а след това някои.

След колежа, отхвърлена от Харвард B-училище, Buffett, вместо да отиде в Колумбия, където той учи при легендарния Бенджамин Греъм, автор на "Интелигентна инвеститорите и баща на стойност инвестиции.

Buffett научих от Греъм на опасност на г-н пазар и как да знам какво фирмите са на стойност, независимо от това, което пазарът претендира за определен ден. 


Той започна изкупуване "пура бъчви," Run, за компании с един издувам наляво, и той накрая купуват запаси в някои от най-големите марки в САЩ бизнес, включително Coca-Cola (KO) и Gillette (G), както и Частни поделения като Небраска Мебели Март и вижте на бонбони.

В центъра на Buffett инвестиране на превозното средство, Berkshire Хатауей (BRKA)-и причината за Schroeder първия контакт с него-са застрахователните операции, които са включени GEICO и генерал Re.

Високо печеливши, в тях се хвърли повече пари за Buffett да инвестират. 


Buffett на метод, както е научил от Греъм и доразвити по негова собствена, бе проста: Прогноза за инвестиции на стойност, хендикап своя риск, поддържа граница на безопасност, и тогава нека compounding направи реална работа.

Чрез спекулантски ера на'60s и Интернет балон на'90s, като другите имам уловени в мания, Buffett Философията не се променя.

Той купи само запаси, че той може да разбере и стойност, а той искаше ги евтини. "Всеки може да разбере тези прости идеи," Schroeder пише, ", но малцина могат да ги изпълняват." 


За тези, които вече знаят Buffett историята, най-впечатляващите Schroeder част от работата ще бъде неговата епична обхват.

Тя предлага жива картина на Buffett семейство, включително и Уорън на републиканския конгресмен баща Хауърд, който е бил на етични както той бе непреклонен му ярост-напълнени майка, Leila, чиято собствена майка похарчени много от живота си институционализирано; и жените му, Сузи , майката на трите си деца, и Astrid, бивш Уорън на живо в любовница. (Astrid и Уорън женен през 2006 г., две години след смъртта на Сузи.) 


Въпреки това, на 838 страници, не се брои бележки под линия и индекс на книгата самата би са се възползвали от някои фокус. А един добър редактор може да подстрижете малко от Schroeder на домашни любимци изрази, като "слон bumping", която тя използва, за да се отнасят до струпвания на богатите и мощни. Но въпреки тези quibbles, The Снежна Топка е проницателен, и на моменти занитване, прочетете-особено сега. 

Както Schroeder напомня читатели, Buffett, наречени деривати "Време бомби", както още през Berkshire Хатауей от 2002 г. акционер доклада и заяви, че техните нерегистриран експанзия може, както тя казва, "да предизвика верижна реакция на финансова катастрофа." 

Това е срам други не бяха слушате внимателно.

Но както Schroeder пише: "В средата на хаоса от пролетта на 2008 г., там седяха Buffett, чието мислене относно стойността и риска не са променяни в почти шейсет години от кариерата си.

Там винаги са хората, които казват, че правилата са се променили.

Но само изглежда така, каза той, ако времеви хоризонт е твърде кратко. "

Уорън Buffett, Goldman Бялата Кон 
Оракулът на Omaha на $ 5 млрд. в брой инфузия да запазите Goldman Sachs, но олюляващ банкови здравето и перспективите са загубили блясък 

С фондовата търговия горе стачката цената, той вече е "в пари" за милиони долари. "Това беше голяма сделка, а не за Goldman Sachs, но за Уорън Buffett," казва на анализаторите.

"Goldman основно трябваше да го направя.

Той не е имал избор.

" В действителност, Bove твърди, че Goldman бе заглавието към фалит и без тези ходове.

Леймън Братя подхлъзнах в несъстоятелност, като мечка Stearns припадна и бе продаден на огъня продажба цена JPMorgan Чейс.

Мерил Линч тясно избягал бедствие чрез продажба на самата банка на Америка (BAC). 


Goldman служители твърдят, че са много далече от размирни форма на техните инвестиционни банкови братя.

Лукас ван Praag, A говорител на фирмата, казва Bove смята, че за несъстоятелност подаване е вероятно без банкови чартър е абсурдно. " Другите фирми или са прекомерни концентрации в ипотеки или прекалено силно зависи от краткосрочни източници на финансиране, казва той.

Тези фирми, както ипотечни ценни книжа, включително и прогнози, ипотеки, бяха сред най-малките операции в Goldman. Все пак, Ван Praag казва преминаване към силно регулиран търговска банка структура е необходимо, защото "Вие игнорирате пазар чувство на свой риск.

Това стана ясно в бурна пазар, който все повече се чувства ясно бе движат към безопасността и сигурността, свързани с бъдат регулирани от Федерална резерв. " 

Хитър от инвестиционни банки 

Buffett, при все това, може да се окаже само маточина, че Goldman потребности във времето. Той отдавна са използвали услугите на фирмата, дори и докато disdaining инвестиционни банкери като цяло.

Когато Oracle на Omaha подстрижете се справят с Pritzker семейство през миналата година за закупуване на $ 7 милиарда луди-юрган на бизнеса наречен Marmon Holdings, например, той гордо заяви той и заможни Чикаго семейство пристигна на цена, без помощта на съветници, стил, че да ги избегне "НИТ-избор." Buffett съгласи да плащам първоначално $ 4,5 млрд. за покупката 60% дял от която се очаква да расте с времето.

Но Berkshire Хатауей (BRKA), Buffett на инвестиционното дружество, не трябва да използват Goldman да направя някои от тежки подемни да финализира сделката.

И дрешки направи много добра работа от това, че в годишния си писмо до акционерите миналата година Buffett singled се банкер там, Байрон Trott, като "редките инвестиционен банкер, който поставя себе си в неговия клиент обувки.

" Buffett допълни, че той и неговият партньор в Berkshire, Чарли Munger, "му вярвам напълно." 


Тя не е ясно дали Trott, който все още е свързан с Goldman, са имали нищо общо със сделката Buffett просто удари да вземат голяма част от Goldman.

Но няма никакво съмнение, че Buffett мисли силно на инвентар и партньори има върна услугата. Lloyd Blankfein, изпълнителен директор на Goldman Sachs Group, беше ефузивен при обявяването на сделката: "Ние сме доволни, че при нашите дългогодишни отношения, Уорън Buffett, arguably най-възхищават и успешен инвеститор, е решил да направи такава значителна инвестиция в Goldman Сачс. " 


Обаждам се на ход от Buffett "силна валидиране на нашия клиент, франчайзинг и бъдещите перспективи," Blankfein допълни, че инвестицията "ще продължи да уплътнят нашата силна капитализация и ликвидност позиция.

" За негова страна, Buffett Goldman призова за "изключителна институция.

" Той добави: "Той има unrivaled глобален франчайзинг, доказан и дълбоки мениджърски екип, както и интелектуален и финансов капитал, за да продължат своя опит на outperformance." 

Рентабилност май Свиване 

Разбира се, действията на двете Goldman и Морган ще се промени в резултат на промени на пазара и техните ходове в търговско банкиране статут, но само колко те ще бъдат възпрепятствани е arguable.

Анализатори казват тяхната доходност е обвързана с психиатър, тъй като те трябва да се махна от някои от поемането на рискове патентовани търговски те са правили в миналото, което е goosed резултатите от тях.

Банките ще се наблюдава от coterie на регулаторните органи-включително Федералния резерв, Трежъри отдел, както и FDIC-това е сигурен към юзда в някои от своите по-агресивни действия.

Някои анализатори казват им се връща на капитала, която е средно 22,1% в Goldman и 19,5% при Морган от 1999 г. насам, може да падне до-малко 13%, близо до тези на традиционните банкови холдингови компании. 


Все пак, банките могат да приключат някои водене на бизнес операциите, те са имали, които са извън традиционните банкови и че джин се връща.

И двете Goldman и Морган няма изключения, които позволяват те да се разполагат на петрол, като част от техните стоки търговски операции, например, и те вероятно ще се опита да направи тези облекчения постоянни.

Обикновено, търговските банки не купуват и поддържат нефт или други физически активи. Други поделения, като Ситигруп (C), са спечелили такива изключения. 


Няма съмнение Buffett Goldman очаква да продължите да правите най-висок ранг се връща-но му backhanded комплименти могат да продължат.

В своето писмо до 2003 Berkshire акционери, über-инвеститор поздрави Goldman банкер Trott помогнахте да уреди сделката с Wal-Mart за Berkshire да си купя един филиал.

Докато спорят, че той и Berkshire служители го няма ", поради-старание" преразглеждане на сделката, вместо да вярваш в Wal-Mart на представителства след два часа среща, Buffett каза, че е Trott инструментални по сделката и в два други Berkshire покупки.

"Той разбира, Berkshire далеч по-добре от всеки инвестиционен банкер, с които ние говорихме и той ме боли да го кажа-спечели си такса." 


Уорън Buffett има мощна coattails. В рамките на 14 часа от Buffett на езда на спасяването на Goldman Sachs (GS), с $ 5 милиарда в брой инфузия и топла хвалата борят за инвестиционно банкиране Титан, Goldman на 24 септември намерени други инвеститори да разграбвам $ 5 млрд. на стойност от своя състав.

В инвентар бързото огън фондова принос, за 40,65 милиона акции по $ 123 всяка, повдигнати два пъти какво Goldman мениджъри първоначално очакваното. 


Но сделката едва ли е пламнал изявление относно Goldman здравето и оптимистичен прогнози.

Някои анализатори казват както Buffett инвестиции и предлагането са много скъпи за фирма, която е вероятно да бъде изправен години на скръб, скъсяване и subpar се връща, тъй като се бори чрез финансовата криза.

Търсите най фондовата принос, Опенхаймер (OPY) анализатор Мередит Уитни каза клиенти в бележка, "За GS, синият чип на финансов, условията на тази сделка изглежда exorbitantly скъпо и предоставя поглед към това как наистина предизвикателен текущите пазарни условия." 


Goldman направи предлагането на по-малко от половината на цената на една акция, че фирмата е на стойност само преди една година.

Тя ще се разрежда рязко стойността на неплатените акции, около 16%, в резултат на предлагането и Buffett инвестиции, Whitney изчислява.

Първоначалният ентусиазъм за сделка между инвеститорите е охлаждане, тъй като сте сортирани изложени на последиците: Акциите изкачи последните 133 във след час търговия на 23 септември, от Buffett новини, но те изпуснах малко след условията на публично предлагане бяха обявени.

В следобедната търговия септември 24, запасът до 6%, до 132. 

Инвеститори левица зашеметени 

Goldman и Morgan Stanley (MS), а другата голяма инвестиционна банка остави постоянна след финансовата тайфун, който е пометен Мерил Линч (MER), мечка Stearns (JPM) и Леймън Brothers, зашеметени инвеститори през почивните дни, когато са обявени планове за превръщане себе си в търговски банки.

В движение, направено във връзка с Федералния резерв, ще ги при по-тежко регулиране и се очаква да се принуди да се върна по скалата рисковано фирми, много от които, например за поемане на гаранции, обезпечени с ипотечни-вече shriveled далеч.

Те не се очаква да работят навсякъде в близост с високите нива на дълг са в миналото. 


И двете банки сега могат да разчитат на мускулест парични вливания.

Докато Goldman събрани $ 10 млрд. от публичните инвеститори и Buffett, Морган има събра повече от $ 8 милиарда от японски megabank Mitsubishi UFJ (MTU) в замяна на дял до 20%.

И все пак те са едва ли из гората.

"Те че ще трябва да намалявам разходите си и да уволнят много на хората, и това не се дължи на банкова холдингова компания харти", казва Ladenburg Thalmann анализатор Ричард Bove.

"Това е поради факта, че бизнесът се е променила.

Според мен, той ще ходи да вземе на три до четири години, за да работят на финансова криза." 


Buffett, Bove казва, има отлична сделка в неговата инвестиция в Goldman.

Той е като $ 5 млрд. струва на вечно предпочитани състав и получават 10% дивидент и варанти за закупуване на $ 5 млрд. от общ състав с стачка цена от 115 акции.

Той ще бъде в състояние да упражнява варанти по всяко време, за период от пет години.

Марк Минервини

Марк Минервини 

Марк Минервини (Mark Minervini) е известен, че напуска гимназия и благодарение на упоритостта си и трудолюбието си се е самоизградил, като успешен инвеститор и спекулант. Постига годишна доходност в пъти над най-добрите взаимни фондове, чиито портфолио мениджъри са с отлично образование и квалификации.


След като напуска училище, Минервини започва да свири като барабанист в младежка група, с цел да се издържа. Изнася концерти и прави клипове, а по-късно прави свое музикално студио. Първите му стъпки в търговията с акции датират отначалото на 80те години. Дебютната му сделка с акции е през 1983 година. Марк продава музикалното си студио и инвестира всичко на фондовата борса. За нещастие губи голяма част от средствата си и получава първия сериозен и болезнен урок от пазара. След близо десетилетие на упорство и труд, той се превръща в печеливш инвеститор. Първоначално възнамерява да се издържа от печалбите от инвестиране в акции, но след блестящото си представяне започва да продава съвети и да управлява средства за чужда сметка.


През 1993-та година основава Квантек Рисърч Груп, с дейност - продаване на анализи на институционалните инвеститори.


През 1997 година печели националният шампионат на САЩ по инвестиране с доходност от 155% за годината. За периода 1994-2000 година Марк постига средна годишна доходност от 220 %. Минервини предрича бичи пазар с начало 1998 година и спукването на дот ком балона през 2000 година.


Според Марк Минервини акциите, които са с цена под 20$ имат причина да са ниско оценени и следва да бъдат избягвани.

Акциите с ниско отношение цена/печалба са високодоходна стратегия.

Ако се инвестира само в акции с ниско отношение цена/печалба, то ще бъдат пропуснати много силни движения. Според него цената на една акция е базирана на очаквания и именно свръхочаканията са предизвикали надуването на дот ком балона в края на 90-те години.


Уилям О'Нийл 

Уилям О’Нийл влиза в Алеята на славата на Брокер.бг благодарение на изобретената от него инвестиционна стратегия CANSLIM. Използвайки тази стратегия през шестдесетте години на двадесети век, той само за 26 месеца постига възвращаемост от над 2000%. Проучване на стратегията на О’Нийл, проведено от Американската асоциацията на индивидуалните инвеститори, показва, че тази стратегия би постигнала капитализирана печалба от 704,9% за периода 1998 – 2003 година.

  
Завършил Харвард, едва тридесет годишен си купува място на NYSE. Неговият най-голям успех е инвестицията в компанията Syntex, първият масов прозводител на противозачатъчни хапчета. Купува нейни акции малко след като тя обявява растеж на доходността от 300% за тримесечието. За 6 месеца цената на акцията на компанията се покачва от 100 долара на 550 долара. През 1963 година основава компанията William O’Neil + Co, Inc. Това е първата компания в света, въвела ежедневно обновявана компютърна база данни с ценни книжа, която днес следи над 200 показателя на над 10 000 компании.


При избора си на инвстиции О’Нийл разчита както на технически, така и на фундаментален анализ.

Уилям търси компании, в които намира наличие на потенциал за растеж на цените им.

Всяка акция с това качество влиза в неговото полезрение, но предпочита да се спира на сравнително по-малки компании, имащи водещи позиции в иновационни сектори на индустрията или предлагащи нови продукти.

Идеалните компании за О’Нийл са тези, с висока и нарастваща доходност на акция. Важно за него е, компанията в която ще инвестира, да не е привлекла все още вниманието на инвестиционните инвеститори.

Ако успее да ги изпревари и инвестира в такава компания първи, то по–късно ще извлече голяма печалба.

Препоръчва покупката на акции само когато индексите Dow, S&P 500 и NASDAQ повишават стойността си.



На всяко тримесечие О’Нийл закрива най-лошо представящите се позиции.

Препоръчва винаги да се продават първо най-слабо представящите се акции.

При спадане на цената на купена от него акция с повече от 7-8% той без изключение продава, за да минимизира загубите и да запази постигнатата от предходни инвестиции печалба.

Ако дадена компания не повиши цената на акциите си с над 20% за 13 седмици О’Нийл се замисля дали да не я продаде.

Тези които се повишат с над 20% за по малко от 5 седмици може да се окажат от най-печалившите и по тази причина, О’Нийл предлага те да се държат.

В случай, че държите акции на компания от дълго време и цената им се повиши рязко с над 20-25% за една или две седмици, той би ви посъветвал да я продадете.

Причината за покачването най-вероятно е добра новина и прекомерният ентусиазъм на инвеститорите.

Това за него е подходящ момент да капитализира печалбата си.

За подробности вижте: “How To Make Money In Stocks,” William O’Neil.

“Ако работата, когато купувате акции на компания е свършена добре, времето за тяхната продажба е – почти никога” – Филип Фишър.

Филип Фишър (1907 - 2004) е един от най-успешните инвеститори в историята.

През 1931 година Фишър основава своята компания Fisher&Co, постигайки по-късно голяма възвращаемост за клиентите си.

Става известен и с книгата си “Common Stocks and Uncommon Profits,” издадена за първи път през 1958 и преиздавана многократно след това.

 

Най-популярната инвестиция на Фишър е в акции на компанията Motorola, които купува през 1955 и държи до смъртта си през 2004 година.

Приживе се самоопределя като дългосрочен инвеститор, твърдейки, че този стил е най-добрият за постигане на високи резултати.

 

Фишър избира да инвестира в компании, които демонстрират растеж, над средния за пазара.

Като важни характеристики на компаниите определя относително ниската стойност на коефициента P/E спрямо растежа, доходност над средната за индустрията, както и стабилния ръст в продажбите.

Фишер е един от тези инвеститори, които не се натоварват излишно с прекалено много числа.

От изключително значение в процеса на взимане на инвестиционно решение за него са наличието на професионализъм в работата на персонала, добрите отношения на компанията с инвеститорите, както и позицията в индустрията.

 

Фишер обича да проучва малките технологични компании, които още не са си изградили име на Уол Стрийт.

В процеса на търсене на такива инвестиции, Фишър разговаря с всяко лице сързано с дейността на компанията, до което може да се добере (служители, конкуренти, клиенти, доставчици и други), за да добие възможно най-добра предства за възможностите за растеж на въпросната компания

Фишър не е най-големият привърженик на прекомерната диверсификация.

Когато повечето инвеститори са на принципа “Не слагай всички яйца в една кошница,” Фишър по-скоро би се съгласил с “Сложи всички яйца в една кошница и внимателно пази тази кошница!”

Фишър никога не е имал повече от тридесет комапнии в своя портфейл.

Препоръчва да не се следва тълпата, а да се търсят такива комании и сектори, които още не са забелязани.

Важен съвет, който дава Фишър е, че не бива да се отлага инвестиция в компания, която смятаме, че ще постигне голям ръст в следващите години, само за да изчакаме цената и да спадне с няколко цента.


 

Фишър закрива позициите си когато прецени, че компанията вече не отговаря положително на поставяните от него петнадесет въпроса, когато сметне, че се е подвел в избора си, или когато намери компания с по-добри възможности.

 

“Ако работата, когато купувате акции на компания е свършена добре, времето за тяхната продажба е – почти никога” – Филип Фишър.
Дейвид Дреман 

 

Дейвид Дреман е забележителен инвеститор и автор на многобройни научни статии. Неговата книга “Contrarian Investment Strategy: The psychology of market Sucess”, появила се през 1980 година бързо се превръща в класика. По късно, през 1982 и през 1998 година написва още 2 книги, в които обяснява стратегията на противоположната инвестиция (contrarian investment strategy).


През 1977 година Дреман основава компанията Dreman Value Management (с над 17 милиарда долара капитал под управление за 2006 година), на която е президент и до днес. Мениджър е и на няколко високодоходни взаимни фондове.


Следвайки масовите настроения на пазара Дреман претърпява големи загуби. Това го убеждава, че да следваш стадото не е най-добрата възможна инвестиционна стратегия. Впечатлен как психологигеския фактор влияе на инвеститорите, Дреман се превръща в един от пионерите на Противоположната на пазара инвестиционна стратегия. Според него психологията е най-важният и най-малко разбиран фактор на пазара. Дреман внимателно изучава поведението на инвеститорите и обича да търгува, когато пазара реагира силно.


Дреман не е последовател на техническия анализи е привърженик на широката диверсификация. Ако го попитате вероятно би ви посъветвал да не се доверявате прекалено много на експертите и да не се впечатлявате прекалено много от краткосрочните постижения на някои инвеститор.


Един от основните критерии за избор на компания е ниската стойност на коефициента P/E.

Инвестира в подценени компании с над средните за пазара дивиденти и исторически растеж, за които очаква да продължат и вбъдеще.

Избягва спекулативните акции.

Не вярва в перфектната пазарна ефективност и счита, че поведенческите финанси (behavioral finance) играят съществена роля върху поведението на инвеститорите и върху цените на акциите.



Инвестиционната стратегия на Dreman Value Management е следната: Първо се пресяват компаниите с пазарна капитализация над 2 милиарда долара.

Сред тях се избират онези с коефициент P/E под средните за пазара стойности.

Проучванията на компанията са доказали, че тези компании са постигнали по-висока възвращаемост в сравнение с останалата част от пазара в исторически план. Пресяването продължава с търсене на компании с ниска стойност на коефициентите пазарна/счетоводна стойност, цена/парични потоци и норма на възвращаемост от дивидентите.

Върху останалите след това пресяване 100-150 компании се прилага фундаментален анализи, като първо отпадат проблематичните компании.

Избират се тези, които показват устойчив ръст на печалбата, имат висок ROE, ниски нива на заем и висока текуща ликвидност.



Позициите се закриват, когато P/E на дадена компания надвиши средните стойности за пазара.
Бенджамин Греъм – “бащата” на Уорън Бъфет в инвестирането 

събота, 18 август 2007 

Уникална личност в света на борсовата търговия, който създава един нов клон в стратегическото инвестиране в акции.

Най-сполучливият инвеститор на нашето време - Уорън Бъфет определя Греъм като човека, който е допринесъл най-много за неговото изграждане като инвеститор.


 

Кой е Бенджамин Греъм

 

Бенджамин Греъм (8 май 1894 г. – 21 септември 1976 г.) е влиятелен икономист и професионален инвеститор, който днес често е наричан “Бащата на инвестирането в стойност” (Value Investing), както и “Деканът на Уолстрийт”.

Днес Греъм е повече познат от честите препратки към неговото име, правени от инвеститора-милиардер Уорън Бъфет, който е бил негов студент в Колумбийския университет и единствен от неговите ученици е получил оценка А+, според Робърт Майлс.

Други известни ученици на Бенджамин Греъм са Уилям Руейн, Ървинг Кан, Уолтър Шлос и Чарлс Брейндс.

Бъфет, който хвали Греъм, че е изградил у него здрава инвеститорска основа, го описва като втория най-влиятелен човек в своя живот след баща си.

В действителност Греъм е имал такова огромно въздействие върху своите студенти, че двама от тях, Бъфет и Кан, кръщават синовете си на неговото име – Хауърд Греъм Бъфет и Томас Греъм Кан.


 

Произход

Греъм, който е с еврейски произход и чиято истинска фамилия е Гросбаум, е роден в Лондон, но след това семейството му се измества в Ню Йорк, когато той е на една година.

Родителите на Бенджамин му сменят фамилното име на Греъм по времето на Първата световна война, когато звучащите на немски имена будили подозрение.

След смъртта на баща си и години на унизителна бедност, Бенджамин се превръща в модел за студент и завършва Колумбия втори по успех на 20-годишна възраст. Получава покана за работа като учител по английски, математика и философия, но започва работа на Уолстрийт чрез стартирането на Graham-Newman Partnership.


 

Творчество

Неговата книга “Security Analysis” (Анализ на ценните книжа), написана заедно с Дейвид Дод, е публикувана през 1934 г. и оттогава се счита за библия на истинските инвеститори.

Тя и “The Intelligent Investor” (Интелигентният инвеститор), публикувана през 1949 г. (четвъртото издание е на Джейсън Цвайг от 2003 г.) са двете негови най-оценени книги.

Уорън Бъфет описва “The Intelligent Investor” като най-добрата писана някога книга за инвестирането.


 

Съвети

Греъм съветва борсовите участници първо да направят ясно разграничение между инвестиции и спекулации.

В “Security Analysis” той дава ясна дефиниция на инвестирането, която я отделя от спекулирането.

Тя казва: “Инвеститорската операция е такава, която след задълбочен анализ обещава сигурност на инвестираната сума и добра възвращаемост.

Останалите операции, които не попадат под този критерий, се определят като спекулативни.  


 

Греъм пише, че собственикът на акции трябва да се отнася към тях, все едно е собственик на фирма.

С тази нагласа притежателят на акции няма да е загрижен от прекалено високата флуктуация на тяхната цена, тъй като в дългосрочен период истинската стойност на акцията ще бъде отразена в нейната цена.


 

Греъм прави разграничение между пасивен и активен инвеститор.

Пасивният инвеститор, който често е наричан защитен инвеститор, инвестира внимателно, търси качествени акции и купува дългосрочно.

Активният инвеститор, от друга страна, е този който разполага с повече време, интерес и вероятно по специализирани знания за да търси акции, с които да направи удар на пазара.


 

Греъм препоръчва на инвеститорите да отделят време и усилия, за да анализират финансовото състояние на компаниите.

Когато дадена компания се предлага на пазара на цена, която е под нейната вътрешна стойност, съществува “марджин на сигурност”, който прави компанията подходяща за инвестиране.


 

Греъм пише, че “инвестирането е най-интелигентно, когато се прави на бизнес основа” – твърдение, което Уорън Бъфет определя като най-важните думи за инвестирането, които някога са казвани.

Греъм споделя, че инвеститорът в акции не е нито прав, нито греши, защото останалите се съгласят или несъгласят с него;

той е прав, защото неговите факти и анализи са прави.


 

Любимата алегория на Греъм е тази за г-н Пазар, един доста забавен тип, който всеки ден се явява пред брокерите на борсата и им предлага да купи или продаде своите акции на различна цена.

Често, котираната от г-н Пазар цена е приемлива, но често е и смешна. Инвеститорът е свободен или да се съгласи с котираната от него цена и да изтъргува поръчката, или да го игнорира напълно.

Г-н Пазар не го интересува това и на следващия ден ще бъде отново на същото място с друга цена.

Целта е инвеститорът да не угажда на прищевките на г-н Пазар при определянето на стойността на акциите, които притежава.

Той трябва да печели от безумието и лошите ходове на другите участници на пазара, отколкото да е един от тях.

Инвеститорът е най-добре да се концентрира върху реалното представяне на компаниите и да получава дивиденти от техните акции, отколкото да е прекалено загрижен от често нерационалното поведение на г-н Пазар.

Джоел Грийнблат и неговата “вълшебна формула” за оценяване на публичните компании

Джоел Грийнблат и неговата “вълшебна формула” за оценяване на публичните компании 
 
неделя, 26 август 2007 

 

Джоел Грийнблат е друг виден представител на учението инвестиране в стойност (Value Investing), наред с други изтъкнати фигури като Бенджамин Греъм и Уорън Бъфет.

Основаното от него инвестиционно дружество постига годишна възвращаемост от над 50% в рамките на период от десет години. 


 

Кариера 

Джоел Грийнблат (Joel Greenblatt), роден на 13 декември 1957 г. в Грейт Нек, Ню Йорк, е председател на The St. Lawrence Seaway Corporation със седалище в Индианаполис, мениджър на хедж фонд, гуру в инвестирането в стойност (value investing), както и гост-професор в Columbia University Graduate School of Business.

Той е бивш председател на борда на Alliant Techsystems и основател на New York Securities Auction Corporation. 


 

През 1985 г. Джоел Грийнблат основава “Готъм Капитал”, частно инвестиционно дружество с капитал от 7 млн., по-голяма част от който се осигурява от Майкъл Милкън.

От 1985 г. до 1995 г. “Готъм Капитал” постига годишна възвращаемост от 50%. В корпоративно изражение, инвестиция от 1,000 долара през 1985 г. би възлязла на около 52,000 долара през 1995 г., ако се остави премията да се натрупва. 


 

"Вълшебната формула" 

В началото на кариерата си като инвеститор Джоел Грийнблат е повлиян силно от учението Инвестиране в стойност (Value Investing), което е развито от Греъм и Дод. Грийнблат следи за компании, които изглеждат подозрително евтини на базата на корпоративните коефициенти.

Подобен подход често води до попадането на така наречените “угарки”, бизнес-фирми продавани на нереално ниски цени.

Докато е в университета в Уортън, Грийнблат и неговия приятел Ричард Пцена тестват стратегията на Бенджамин Греъм, наречена Чиста сегашна стойност на активите (Net current Asset Value – NCAV).


 

През годините подходът на Джоел Грийнблат към инвестирането все повече заприличва на този на Уорън Бъфет.

През 90-те години на ХХ в. Грийнблат започва да следи за компании, които са както евтини, така и с добри показатели.

С други думи Джоел търси компании, които притежават едновременно висока възвращаемост и добри дивиденти.

Това са двете съставки на т.нар. “Вълшебна формула”.


 

Повлиян от Уорън Бъфет 

Всъщност Джоел не използва единствено тези два показателя. “Вълшебната формула” е предназначена за тези, които не притежават или умението, или желанието да оценяват фирмите. Грийнблат обаче притежава и двете, поради това моделът, който той е развил, е малко по-сложен от този във “Вълшебната формула”.

 

Така например, Джоел вероятно изчислява кривата на доходността на дадена акция на базата на собствените си прогнози за най-вероятно ниво, отколкото просто да използва последния отчет за финансовите показатели на въпросната компания. Грийнблат също така определя перспективите за бъдещ растеж.

Той казва, подобно на Бъфет, че растежът е част от уравнението на стойността. Джоел се съгласява с думите, които Уорън Бъфет пише през 1992 г. на своите акционери:


 

“Но как, ще запитате вие, решава някой кое е атрактивна инвестиция?

За отговарянето на този въпрос повечето анализатори ще посочат, че трябва да се избере един от двата подхода, смятани за противоположни: “стойност” и “растеж”.

В действителност, много професионални инвеститори смесват двата термина.” 


 

“Ние гледаме на това като на “объркано” мислене (което трябва да призная практикувах и аз преди няколко години).

Според моето мнение, двата подхода се съединяват в края на краищата: растежът винаги е компонент в пресмятането на стойността и като такъв е променлива величина, чиито значение може да варира от незначително до огромно, и която може да има както положително, така и отрицателно влияние.”  


 

“В допълнение, според мен, терминът “инвестиране в стойност” (value investing) е общовалиден.

Какво е “инвестиране”, ако не действията по търсенето на стойност, която да е достатъчно голяма, за да покрие поне направените разходи.

Съзнателното плащане на по-висока цена за акция, отколкото е изчислената й стойност, с надеждата, че скоро ще бъде продадена на по-висока цена – трябва да бъде определено като спекулация (което е нито незаконно, нито неморално).” 


 

Книги 

Джоел Грийнблат е авторът на “Ти можеш да бъдеш гений да фондовия пазар” (You can be a stock market genius)-1997 г. и “Малката книга, която пребори пазара” (The little book that beats the market) – 2005 г.