четвъртък, 16 юли 2009 г.

Ф. Ферлегер: Цената на петрола ще се срине до 20 долара за барел
16.07.2009 13:31


Цената на петрола ще се срути до 20 долара за барел, тъй като рецесията ще доведе до драстичен спад на търсенето на суровината, смята бившият съветник на Белия дом Филип Ферлегер, който се занимава с академична работа в сферата на икономиката.

До края на годината ще бъде създаден излишък от 100 млн. барела петрол, което ще запълни целия капацитет за съхранение на суровината. Това може да изпрати цената на петрола рязко надолу до седемгодишното дъно от 20 долара за барел, предава Bloomberg.

Специалистът е на такова мнение, тъй като данните показвали как производството на петрол надвишава с около 1 млн. барела дневното потребление на суровината.

Информационната агенция припомня, че през 2007 година Ферлегер правилно е предсказал поскъпването на петрола над 100 долара за барел.

„Икономическото положение не се подобрява“, заявява Ферлегер, който е професор в Университета на Калгари. „Ако рецесията продължи, а предстоящата зима е мека, то ситуацията ще стане разрушителна“, смята той.

„ОПЕК не оценява размера на съкращението в производството, което трябва да се направи“, заявява специалистът и посочва, че организацията трябва да произвежда около 2 млн. барела дневно.

„Складовете ще станат тесни. Не е ясно изобщо дали ще има достатъчно капацитет за съхранение на излишъка“, казва Ферлегер.

„Още сега цените трябваше да бъдат доста по-ниски, но заради инициативата по запълване на запасите това не в така. Има нужда от форуърдни купувачи, каквито се появяват при страх от инфлация, но такъв няма, а опасенията се насочват към дефлация“, посочва специалистът, който е и издател на списанието Petroleum Economics Montly.

За последен път цената на петрола бе на ниво от 20 долара за барел през февруари 2002 година. Днес цената на черното злато се движи на ниво около 60 долара за барел.

сряда, 15 юли 2009 г.

Уорън Buffett си сестра да бъдат предмет на биография Обеми са писали за Уорън Buffett символ на живота и историята на инвестиционна стратегия, която е catapulted Berkshire Хатауей в горния край на куп от най-големите американски компании. 

Далеч по-малко е написано за живота на Buffett на по-възрастните сестра, 81-годишният Дорис, чийто живот история и добри дела са най-впечатляващи в собствените си права. 

Но това скоро ще се промени. А биографията на Дорис Buffett, чиито Слънчевата Lady фондация раздават милиони долари на стойност благотворителност всяка година, за хората и програми често ръчно избрано от Дорис себе си, е в строителството. 

Седемнадесет години Майк Zitz беше вестника репортер направи скромна заплата в Fredericksburg, Va. Той чул за отвор в четири спални, четири-баня дом в централната зона и отиде да провери това. 

Какво намери, беше прекрасно обзаведен дом, собственост на Дорис Buffett, които са живели в Fredericksburg и изключване, тъй като нейното семейство преместени там когато тя е тийнейджър (Уорън намразиха го и се върна след шест седмици, за да Omaha). Дорис го попитах какво е искал да плати наема. Zitz отговорили, че биха могли да си позволят само $ 500 на месец за начало, че той е някои може да са били под наем за срок от четири пъти. Но нещо за Zitz порази акорд с Buffett, и тя се съгласи да я. Но при едно условие. 

"Тук на сделката," Дорис Buffett казал Zitz. Тя след това продължи да се каже, че ще трябва да се използва една от спалните, когато тя се върна в града от различните си пътувания. Zitz съгласил и живял там за следващите две години, да се запознаеш му хазяйката и през това време. Двамата останаха в пипай века оттогава. 

Дорис поканени Zitz и жена му, Лиза, на вечеря преди няколко години, за да катран книгата, която си брат и рок звезда Боно от U2 приятел имаше настоява тя да направи. Тя харесваше Zitz на писане и го познаваха добре, така че той е естествен избор, въпреки че би било първата му книга. Zitz, който е прекарал по-голямата част от кариерата си като писател вестника, договорени. 

"Тя искаше да ми даде шанс," Zitz каза. 

Заглавието на биографията, която Zitz се надява да приключи до края на годината и публикува следващата пролет, извиква с фразата, че Дорис използвани за започване на преговори за наем в нея място - "Тук е сделка." 

Майк Zitz, по-горе, е за написването на книгата 
около Дорис Buffett. Вносител снимка 

Но книгата не е име само след тази първа среща. Дорис Buffett често използва тази фраза, когато регламентираща я философията на благотворителността с получателите на нейната репутация. 

Дорис Buffett казва тя не вярва в ръка, но вместо ръка нагоре. Това означава, че тя иска да помогне на хората и програми, които могат да използват любовта да си помогнат сами. Така тя фондове програми затворници, за да получи образование и readjusted в обществото, за да изгради живота на очукан жени, за да се науча колежа студенти за благотворителността, за да плати на медицински разходи на тези с дефекти на раждане и много повече. През 2007 г. я Фондация издадени повече от $ 12 милиона безвъзмездна помощ. 

Дорис Buffett призовава себе си "на дребно филантроп," смисъл тя оценява индивидуалните молби. От друга страна, нейният брат описва себе си като "едро филантроп," вземане на огромния подаръци за фондации, включително Бил & Мелинда Гейтс фондация, която може да реши как най-добре е да го използвам. 

Уорън Buffett изпраща сестра си на писмата, които той получава молба за благотворителна помощ и Дорис и нейния персонал се оцени ги една по една. Уорън Buffett праща пари за финансиране на тези добри дела. 

Въпреки си брат огромно богатство, той не е бил лек живот за Дорис Buffett. Тя трябваше да преодолеят трудна връзка с майка си, загубени в богатството от 1987 г. на фондовия пазар катастрофата и още. Макар Zitz не планира да арфа от тези в книгата си, той няма намерение да ги включи, за да покаже колко много Дорис е да се преодолее, когато тя е като почитан филантроп, баба и приятел. 

"Мисля, че тя ще помогне на много хора," каза Zitz. "Това е страхотна история за разказване." 
Zitz е прекарал много часове интервюиране Дорис, много от него, провеждани в Fredericksburg където Zitz все още живее и Дорис Buffett прекарва по-голямата част от годината. Zitz е пътувала с нея, да я свидетел много добри дела и да поговорим с нея приятели и Фондация служители. Той отлетял за Omaha с Дорис тази година за Berkshire Хатауей годишната среща. 
  
Zitz заяви, че книгата "няма да се превърне в doorstop," A шегувате позоваване Schroeder Алис в "Снежна Топка," а 900-плюс страница биография на Уорън Buffett. Той иска тя да бъде забавно и вдъхновяващи четат, но предупреждава, че не се възприема като една книга да учи хората как да правят много пари. " 
  
И това е сделката.
NRG енергия: по-добър начин да се играе Buffett? 0 коментари 
15-ти юли 2009 12:27 ч. | за запасите: EXC, NRG, BRK.A, BRK.B 
Размер на шрифта: 
Печат 
Имейл 
TweetThis 

Когато се каже € œplay Buffettâ € имах предвид хората, които следва Buffett инвестиционна стратегия, по-точно хората, които купуват и притежават компанията му Berkshire Хатауей (NYSE: BRK.A, BRK.B) състав. Това не е лесно, колкото Buffettâ € ™ е стратегия, не е ясно, рязани, и дружината му състав е предимно overpriced през последните години (тъй като на неговата слава), да не говорим за домашното правиш Berkshire е почти мисия невъзможна (поне аз се чувствах не може да разбирам му ъгъла камък бизнес: застраховка). Така че тук е по-добър начин: 

Покупка на акции Buffett купили 
Berkshire е нетен купувач на акции (акции), както и поради размерите му, той трябва да подаде купуват / продават дейности SEC всяко тримесечие (gurusfocus има хубава маса за това). Покупка на акции Buffett купи @ 50% или 30% от цената Buffett, ще предложи на марж на безопасност (както по отношение на фирмата, бизнеса и цена на акцията) при инвестиране. Както казах в предишните си NRG пункт, Buffett средна цена на NRG състав е около $ 34,36 на акция. 

А конфронтация между Exelon и NRG Енергия 
Получих годишната среща и Exelon прокси материал: и двете компании прати писмо и карта за гласуване два пъти (един преди новата оферта, един след). Аз гласува с NRG борда преди Exelon повдигнати му предложи. 

2 юли Exelon (NYSE: EXC) засилена обмяна оферта от 0,485 до 0,545 Exelon акции за една акция NRG (Exelon IR уеб сайт). 

6 юли, NRG (NYSE: NRG) отхвърли Exelon предлагат нови (NRG IR уеб сайт) 

Fortune списание статия. Последни Икономист също имаше една статия на тази тема. Мисля, NRG Енергия активи в Тексас е по-ценен от Exelon Средния (Чикаго), тъй като на демографията (населението и икономиката в Тексас, ще расте по-бързо и в бъдеще). 

Whatâ € ™ е правото цена? 
Тя се появява Дейвид Крейн, изпълнителен директор на NRG, се очаква нещо в 30s. В момента Exelon предлагат е около $ 26 до 27 (0,545 акции на EXC състав). Вярвам, че когато Buffett купих това, той не очаква да се загуби. Така че моите съвети на Джон Rowe (главен изпълнителен директор на Exelon): най-малко повишаване на търговеца да извърши Orcale на Omaha пауза дори, OK?

Нормата на печалба

Нормата на печалба
Мобиус: Назрява нова много лоша криза
15 юли, 2009
Виж коментарите
Коментирай

Назрява нова финансова криза, която ще дойде от неспособността да се регулират ефективно дериватите и от огромната ликвидност, която пакетите за стимулиране създават, заявява пред Bloomberg Марк Мобиус от Templeton Asset Management Ltd.

„Политическият натиск, който създават инвестиционните банки и другите големи играчи, които печелят от дериватите ще осуетят адекватна регулация, заяви Мобиус, който контролира 25 милиарда долара, в качеството си на президент на Templeton – „Определено ще има нова криза”

Дериватите са отговорни за отписвания и загуби на стойност от 1,5 трилиона долара на най-големите банки, застрахователи и брокери от началото на 2007 година насам, твърди агенцията.

Мобиус не коментира какво смята, че би било ефективна регулация на деривативите. Според банката за Международен сетълмент деривативите в момента са на стойност от 592 трилиона долара – 10 пъти повече от световния БВП.

„Банките правят толкова много пари от тези неща, че те не искат прозрачност, защото спредовете са толкова щедри когато няма прозрачност” – казва Мобиус.

Според него можем да станем свидетели на „много лоша криза” в период от 5 до 7 години, когато парите от пакетите за стимулиране на икономиките ударят и без това уязвимата икономика.

Мобиус прогнозира и серия от кратки, „драматични” корекции на фондовите борси в краткосрочен план, като заявява, че „15-20% са нищо, когато хората са нервни”

Според него нововъзникващите пазари „не са скъпи” и ще продължат да растат. Той заяви, че е привърженик на стоковия пазар и на компании като Anglo American, която има интереси в платината, златото, диамантите, въглищата и базовите метали.

За Китай и Индия според него добър залог са компаниите ориентирани към потребителите и банките.

неделя, 12 юли 2009 г.

Уорън Бъфет продава колата си в eBay
23.08.2006 10:34
СТАТИЯ
размер на шрифта:
Аукционът за стария Lincoln Town Car е третият Интернет - търг с участието на милиардера тази година

Американският милиардер Уорън Бъфет, който заема второ място след Бил Гейтс в списъка на най-богатите хора на планетата, ще продаде на Интернет - аукцион в eBay своя автомобил Lincoln Town Car от 2001 г. Причината е, че преди няколко месеца Бъфет си е купил нов Cadillac DTS, съобщават световните агенции. 
Търгът ще се проведе между 12 и 22 септември, като началната цена на колата ще бъде 25 000 долара. Спечелените средства ще бъдат изразходвани за благотворителни цели, съобщиха хора, близки до милиардера. 
Припомняме, че това е вече трети Интернет - аукцион с участието на Уорън Бъфет от началото на 2006 г. През май бизнесменът продаде на търг за 11 211 долара популярен хавайски музикален инструмент с личен автограф върху него. От 2000 г. пък ежегодно в eBay се организира аукцион за правото да се обядва с Бъфет. През миналия юни за това право бяха платени 620 100 долара. Най-често кандидати, желаещи да спечелят възможността за обяд в компанията на инвеститора, са бизнесмени, разчитащи в лична среща да убедят Бъфет да вложи парите си в техните начинания. 
Също през юни милиардерът обяви плановете си да дари голяма част от своето 44 - милиардно състояние на благотворителната фондация на Бил и Мелинда Гейтс.

Нищо ново под слънцето - на един дето избачкал софтуера се падат по 10 ченгета да го охраняват, случайно да не открадне собствения си труд и да го продаде на конкуренцията... За сведение - тази категория софтуер се базира на последните достижения на математическата (статистическа) обработката на данни в реално време - за дълъг период надали става но в рамките на работното денонощие на борсите софтуера "хваща" закономерности и подава команда за части от секундата да се купят или продадат акции/ценни книжа на определени компании ...

Кой открадна софтуера на Goldman Sachs?

21:30 от Маргарита Насева  
КОМПАНИИ
Компютърните престъпления могат да нанесат щети за милиони долари.

[Reuters]


Руският емигрант Сергей Алейников е обвинен в промишлен шпионаж и източване на данни, което може да донесе загуба за милиони долари на американската банка.
Една от най-стабилните американски банки Goldman Sachs може да реализира загуба на стойност милиони долари заради кражба на свръхсекретен търговски софтуер. Кражбата е извършена от Сергей Алейников, бивш служител на банката.

Алейников е бил задържан миналия петък от ФБР на летище Нюарк (щата Ню Джърси). Освободен е в понеделник вечерта под гаранция от 750 хиляди долара. Срещу него са повдигнати обвинения за кражба на търговски софтуер. Според федералните власти програмата помага на Goldman Sachs да генерира печалби в размер на милиони долари всяка година като сключва бързи сделки с ценни книжа и стоки. Федералните власти твърдят, че програмата следи развитието на пазарите в реално и използва сложни математически формули, за да прогнозира развитието им.

Кой е Алейников?

Сергей Алейников е на 39 години. Той емигрира в САЩ през 1991 г. От информацията за него в сайта LinkedIn става ясно, че програмистът е постъпил на работа в Goldman Sachs през май 2007 г.

Руските издания твърдят, че софтуерният специалист бързо се издигал в банката до поста заместник ръководител на отдела, който обезпечава търговските операции на Goldman Sachs на фондовите и стоковите пазари. По данни на ФБР Сергей Алейников е бил един от програмистите, които разработват и усъвършенстват компютърната система за търговия.

Технология на престъплението

Според информация на агенция Reuters в началото на юни Сергей Алейников е напуснал Goldman Sachs и малко преди да бъде арестуван, е постъпил на работа в друга фирма в Чикаго, където заплатата му е била тройно по-висока, отколкото в Goldman Sachs.

Преди да напусне банката, Алейников е "източил" програмата и файлове с поверителна информация на сървър в Германия. Впоследствие е прехвърлил изтеглените файлове на свой домашен компютър. По данни на New York Times дейността му е привлякла вниманието на службите за сигурност на банката, тъй като обемът на копираната информация от служебния сървър на Goldman Sachs е бил необичайно голям. Федералните власти са конфискували всички компютри от дома на Алейников. 

Задържаният, съпругата му и неговия адвокат отричат обвиненията. Алейников признава, че е копирал данни на домашния си компютър, но твърди, че информацията не е била тайна. По думите му той не е знаел за наличието на поверителни данни в този масив. Едва след като е свалил данните, осъзнал, че те са повече, отколкото е възнамерявал да изтегли. 

Според властите, обаче, действията му са били умишлени, тъй като Алейников ги е криптирал и след това е "изтрил" използваната програма. Адвокатът му пък нарече обвиненията на федералните власти "нелепи". Според адвокат Сабрина Шроф в Goldman са знаели, че програмистът е записвал данни на личния си ноутбук, за да може да работи у дома и в това не е имало нищо престъпно.

По случая съществуват много въпроси - кой е поръчал източването на софтуера, кой още е имал достъп до свалената от Алейников информация на германския сървър, защо федералните власти са чакали толкова много, преди да се намесят, след като той е изтеглил информацията три седмици по-рано. Изслушванията в съда ще започнат на 3 август и вероятно ще хвърлят светлина върху случая.

Разследването и делото ще се следят с голям интерес, не само защото става въпрос за секретен софтуер, но защото те ще дадат информация за това как работят част от центровете, генериращи големите печалби не само в Goldman Sachs, но и в други фирми от Уолстрийт и как компаниите защитават своите системи.