четвъртък, 16 април 2009 г.

Berkshire Хатауей на осигурителните дъщерни Стегни Имоти / произшествие Headwinds през 2008 г. Buzz up!


Apr. 10, 2009  







Имотът произшествие Застрахователи Асоциация на Америка (ПКИ) съобщава пълна година 2008 резултати за индустрията вчера и не беше хубава картина.

Макар PCI съобщи, че застрахователите остава добре капитализирана, когато човек смята, нивата на задължителните нетната стойност и загуба на резерви, оперативните резултати от 2008 г. показват значително натоварване на индустрията като цяло, когато човек смята, незадоволително ниво на застрахователните загуби и спад в нетната стойност задължителните през годината. намерих тези резултати за цялата индустрия да контрастира рязко с Berkshire Хатауей на отлични оперативни резултати застраховане за 2008 г. . Нека да разгледаме по-малко забележително аспекти на PCI доклада. 


Поемане Резултати 

В доклада се посочва, че PCI застрахователи претърпени $ 21,2 млрд. през застрахователните загуби през 2008 г. и комбинираната съотношение soared до 105,1% от 95,5% през 2007 година.

Комбинираният коефициент е сумата на вземанията и коефициент на загубата съотношение и по същество сравнява премии, получени по време на дадена година до претенциите опит, както и всички оперативни разходи. комбиниран коефициент по-малко от 100 показва, че едно дружество генерира печалба, докато застрахователните съотношение над 100 показва загуба.

Проверка на комбинираната съотношение е най-добрият начин да се определи колко добре застрахователна операция се управлява, тъй като тя представлява за двете оперативната ефективност и качеството на поемане. 


В контраст с цялостното индустрия, Berkshire Хатауей спечелил поемане печалби от близо $ 2,8 млрд. през 2008 г. и е комбиниран съотношение 89,1% (тази цифра е за всички застрахователни линии в Berkshire).

Освен това, Berkshire демонстрира последователност в генериращи поемане печалби във времето , както се вижда от десет години опит Имам подготвени. 


Защо е Berkshire различен?

Да видим какво Уорън Buffett трябваше да се каже за това в последния си акционер писмо: 

С течение на времето, повечето застрахователи опит значително застрахователните загуби, което прави тяхната икономика далеч различна от нашата.

Разбира се, ние също ще се опита застрахователните загуби от няколко години.

Но ние имаме най-добрата група на мениджърите в застрахователния бизнес, като в повечето случаи те контролират укрепен и ценни franchises. Имайки предвид тези силни страни, аз вярвам, че ще спечелят, поемащи печалба през годините, и че нашият запас ще разходите ни нищо.

Нашите застрахователни операция, основната дейност на Berkshire, е икономическата власт. 



В действителност, промишлеността има значителен опит застрахователните загуби на дълги периоди от време, както е отбелязано от PCI в този откъс от доклада: 

От 105,1% комбиниран съотношение за 2008 г. е най-пълна година, поемащи резултат от 107,3% комбиниран коефициент за 2002 година.

А комбиниран съотношение за 2008 г. е един процентен пункт-зле, отколкото 104% средно съотношение комбинирани от началото на ISO годишния данни през 1959 година. 



Как действа Berkshire пост Superior поемане резултати на дълги периоди от време? Същество Berkshire успява да избегне видове застрахователни загуби с опит от промишлеността през 2008 г. чрез упражняване на застрахователните дисциплина при преобладаващите цени са недостатъчни за адекватно компенсиране на рисковете. Един от начините, по който тази се постига, е да имат право стимули в рамките на дъщерни дружества и не плащате само за обем на премиите, но въз основа на писмено поемане доходност.

Крайният резултат е, че Berkshire на полицата запас е постоянно на разположение на никакви разходи, или дори при отрицателна стойност по време на поемане печалби. 


Инвестиционни резултати 

В PCI съобщава, че индустрията като цяло нетни инвестиции печалби (сумата на нетните приходи и инвестиционен капитал, реализирани печалби / загуби) за промишлеността падна до $ 31,4 млрд. през 2008 г. от $ 64 милиарда през 2007.

Това се дължи основно на $ 19,8 млрд. през реализират капиталови загуби че detracted от $ 51,2 млрд. от нетния инвестиционен доход. 


По отношение на оценката на застрахователно дружество, Уорън Buffett изцяло отделя застрахователните резултатите от инвестицията резултати.

Това е преди всичко да се направи разграничение между основните функции на застрахователно покритите операция, която е различна от акта за инвестиране полицата запас за генериране на възвръщаемост на инвестициите . 


През 2008 г. записва Berkshire $ 3497 млн. евро в нетния инвестиционен доход, заедно с реализирани инвестиции и деривати загуби от $ 4646 млн. евро. Buffett винаги отбелязва, че нивото на реализирани печалби и загуби по време на всеки отделен период, не са непременно значимо, особено за фирми, които имат голям размер на Нереализирани печалби от книгите. Това е особено вярно, дължащи се на марка на пазарните правила, свързани с Berkshire на широко разбрали деривати портфолио. 

Последици за 2009 г. 

Намерих този откъс от PCI доклад интересно, когато гледам напред до 2009 г. резултати: 
Писмени премии вече спада в сравнение с година назад нива за забележителен седем часа последователни тримесечия. В откаже, която започва през втората четвърт 2007 г. са в началото на размисъл от активизиране конкурентен натиск в застрахователни пазари, но сега също се отразява влиянието на рецесия върху търсенето на застраховки ", каза Sampson. "Преди това безпрецедентна серия от спадове, ISO на тримесечни данни за разширяване до 1986 показва, че писмените премии отказано само в два други райони - 0,1%, попадащи в четвъртата четвърт 1991 г. и 4,8% през третата четвърт 2005 - с намаляване на третата четвърт 2005 резултат на специална операция, в което една застрахователят цедирани $ 6 милиарда през премии за външната си майка. 


Това е вида на средата, в която много застрахователи могат да бъдат готови за компромис, поемащи стандарти, за да улови пазарен дял в среда, където е свиването на обема на бизнеса. 

Това е смъртоносен по отношение на дългосрочното въздействие на комбинираната съотношение. Застрахователи, които са компенсирани на базата на обема на премията ще бъдат изкушени да се по-ниски стандарти в тази среда. За Berkshire Хатауей акционерите, това не би трябвало да бъде проблем даде ясно да демонстрира способността на управление да пожертвувам нерентабилен бизнес, когато е оправдано. 

Чудесен пример за Berkshire волята да пожертвувам обем, когато е необходимо, обхванати в Чарли Munger на най-новите писмо до Wesco Финансова акционерите. Wesco е 80% собственост на дъщерното дружество на Berkshire Хатауей. Рано този месец, аз написах около Munger волята да драматично се свие премията обем в Канзас Банкерите поръчителствува компания, а не да приема безполезни бизнес. 

Няма начин да се предвиди точно какво ще се случи в промишлеността през 2009 г., и дори може да пострада Berkshire години на застрахователните загуби. Независимо от това, Berkshire акционерите могат да бъдат сигурни, че най-малко стимули за управление, са приведени в съответствие с интересите на акционерите по отношение на получаването на плувка само при нулев или отрицателна стойност в дългосрочен план. Не е точка в отглеждането плувка за инвестиционни цели, ако стойността на този запас е развалини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар