събота, 18 април 2009 г.

Уорън Buffett вози отново 
Начало Новини Channel, Март 23, 2009 от Кен Кларк 
EMAIL ПЕЧАТ 
Обратно през ноември 2008, този редакционен посочени Уорън Buffett в дадено за фондовия пазар ( "Запаси нагоре, и надолу"). Buffett послание беше по същество: Не паника. Статията получени до не отговори. 

Но този път, ще удариш нерв. 

В Pro Дилър бюлетини публикувани-рано този месец, редакторите подслушвани фонтана на мъдростта, известен като "The Sage на Omaha" в статия за възбрана бъркотия. В нашия бюлетин, ние представени някои жилища-конкретни коментари от милиардер инвеститор и главен изпълнителен директор на Berkshire Хатауей. 

Ето какво ни каза: 

"Погребан в Buffett на 21-страница писмо до инвеститорите е коментар за жилища криза. Честен определени плащания и управляеми месечни сметки въз основа на доходите на кредитоискателя са винаги добри идеи, в зависимост от Sage на Omaha." Прилагане на хората в домовете, въпреки че Желателно цел, не трябва да бъде на страната ни основната цел, "той е написал. "Поддържане ги в домовете си да се амбицията". 

Отговорите започнаха удря електронната ни поща кутии почти веднага. Имаше някои незначителни вариация на мнение по отношение на съответното ниво на управление участие. Но никой - нито един писмо - несъгласие с Buffett на позиция относно необходимостта от определяне на големите плащания и управляеми месечните сметки за всички. 

Buffett каза повече за жилища в 21-страница писмо. (Посетете HCN.com за статията и връзката.) 

* Foreclosures да не се случи, когато собствениците намират под вода, те се случи, когато "кредитополучателите не могат да плащат месечните плащания, че те се съгласиха да плати." 

* "Homeownership е прекрасно нещо .... Но наслада и полезни трябва да бъде основният мотиви за покупка, а не печалбата или рефинансира възможности." 

После той rattled клетката: "В момента жилищата разгром трябва да преподават начало купувачи, кредитори, брокери и правителството на няколко прости уроци." 

Тези уроци не са загубени за читателите на Про Дилър бюлетини. 

"Homeownership не е прав." Написах един часа читателя в имейл с фразата "Buffett е 100% правилен", въведена в сюжетната линия. "Това е привилегия за тези, които са записани достатъчно, за да плати значителна плащане и печелят достатъчно, за да изпълнят своите месечни ипотечни задължения." 

"Консервативната кредитиране практики са единственият начин за осигуряване на жилища на пазара стабилизира," написа друг читател. "Foreclosures са за съжаление, но е лошо, ако сделката е направена от homeowner, те трябва да призная, те си направиха лоша сделка и напред." 

Имаше няколко жалби за текущата администрация. Имаше дори предположение, че американците са изграждане и закупуване на къщи, които са просто твърде големи. Имаше някои предложения, които федералното правителство наистина не трябва да се включат в програми за борба с изключването на всички. Малко се говореше за bailout на банки и застрахователни дружества ($ 2,5 трилиона Финансова стабилност план), но това е една история, може би, за друг ден. 

Това е наивно да се мисли, че всеки един човек - дори и Уорън Buffett - има всички отговори на предизвикателствата пред страната ни и нашата индустрия. Но ние вярваме, че нашите читатели са някои големи познания в жилищни и бизнес. 

Ние насърчаваме диалога, а ние обещаваме да насърчи го.

Няма коментари:

Публикуване на коментар