сряда, 15 юли 2009 г.

Уорън Buffett си сестра да бъдат предмет на биография Обеми са писали за Уорън Buffett символ на живота и историята на инвестиционна стратегия, която е catapulted Berkshire Хатауей в горния край на куп от най-големите американски компании. 

Далеч по-малко е написано за живота на Buffett на по-възрастните сестра, 81-годишният Дорис, чийто живот история и добри дела са най-впечатляващи в собствените си права. 

Но това скоро ще се промени. А биографията на Дорис Buffett, чиито Слънчевата Lady фондация раздават милиони долари на стойност благотворителност всяка година, за хората и програми често ръчно избрано от Дорис себе си, е в строителството. 

Седемнадесет години Майк Zitz беше вестника репортер направи скромна заплата в Fredericksburg, Va. Той чул за отвор в четири спални, четири-баня дом в централната зона и отиде да провери това. 

Какво намери, беше прекрасно обзаведен дом, собственост на Дорис Buffett, които са живели в Fredericksburg и изключване, тъй като нейното семейство преместени там когато тя е тийнейджър (Уорън намразиха го и се върна след шест седмици, за да Omaha). Дорис го попитах какво е искал да плати наема. Zitz отговорили, че биха могли да си позволят само $ 500 на месец за начало, че той е някои може да са били под наем за срок от четири пъти. Но нещо за Zitz порази акорд с Buffett, и тя се съгласи да я. Но при едно условие. 

"Тук на сделката," Дорис Buffett казал Zitz. Тя след това продължи да се каже, че ще трябва да се използва една от спалните, когато тя се върна в града от различните си пътувания. Zitz съгласил и живял там за следващите две години, да се запознаеш му хазяйката и през това време. Двамата останаха в пипай века оттогава. 

Дорис поканени Zitz и жена му, Лиза, на вечеря преди няколко години, за да катран книгата, която си брат и рок звезда Боно от U2 приятел имаше настоява тя да направи. Тя харесваше Zitz на писане и го познаваха добре, така че той е естествен избор, въпреки че би било първата му книга. Zitz, който е прекарал по-голямата част от кариерата си като писател вестника, договорени. 

"Тя искаше да ми даде шанс," Zitz каза. 

Заглавието на биографията, която Zitz се надява да приключи до края на годината и публикува следващата пролет, извиква с фразата, че Дорис използвани за започване на преговори за наем в нея място - "Тук е сделка." 

Майк Zitz, по-горе, е за написването на книгата 
около Дорис Buffett. Вносител снимка 

Но книгата не е име само след тази първа среща. Дорис Buffett често използва тази фраза, когато регламентираща я философията на благотворителността с получателите на нейната репутация. 

Дорис Buffett казва тя не вярва в ръка, но вместо ръка нагоре. Това означава, че тя иска да помогне на хората и програми, които могат да използват любовта да си помогнат сами. Така тя фондове програми затворници, за да получи образование и readjusted в обществото, за да изгради живота на очукан жени, за да се науча колежа студенти за благотворителността, за да плати на медицински разходи на тези с дефекти на раждане и много повече. През 2007 г. я Фондация издадени повече от $ 12 милиона безвъзмездна помощ. 

Дорис Buffett призовава себе си "на дребно филантроп," смисъл тя оценява индивидуалните молби. От друга страна, нейният брат описва себе си като "едро филантроп," вземане на огромния подаръци за фондации, включително Бил & Мелинда Гейтс фондация, която може да реши как най-добре е да го използвам. 

Уорън Buffett изпраща сестра си на писмата, които той получава молба за благотворителна помощ и Дорис и нейния персонал се оцени ги една по една. Уорън Buffett праща пари за финансиране на тези добри дела. 

Въпреки си брат огромно богатство, той не е бил лек живот за Дорис Buffett. Тя трябваше да преодолеят трудна връзка с майка си, загубени в богатството от 1987 г. на фондовия пазар катастрофата и още. Макар Zitz не планира да арфа от тези в книгата си, той няма намерение да ги включи, за да покаже колко много Дорис е да се преодолее, когато тя е като почитан филантроп, баба и приятел. 

"Мисля, че тя ще помогне на много хора," каза Zitz. "Това е страхотна история за разказване." 
Zitz е прекарал много часове интервюиране Дорис, много от него, провеждани в Fredericksburg където Zitz все още живее и Дорис Buffett прекарва по-голямата част от годината. Zitz е пътувала с нея, да я свидетел много добри дела и да поговорим с нея приятели и Фондация служители. Той отлетял за Omaha с Дорис тази година за Berkshire Хатауей годишната среща. 
  
Zitz заяви, че книгата "няма да се превърне в doorstop," A шегувате позоваване Schroeder Алис в "Снежна Топка," а 900-плюс страница биография на Уорън Buffett. Той иска тя да бъде забавно и вдъхновяващи четат, но предупреждава, че не се възприема като една книга да учи хората как да правят много пари. " 
  
И това е сделката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар