сряда, 15 юли 2009 г.

NRG енергия: по-добър начин да се играе Buffett? 0 коментари 
15-ти юли 2009 12:27 ч. | за запасите: EXC, NRG, BRK.A, BRK.B 
Размер на шрифта: 
Печат 
Имейл 
TweetThis 

Когато се каже € œplay Buffettâ € имах предвид хората, които следва Buffett инвестиционна стратегия, по-точно хората, които купуват и притежават компанията му Berkshire Хатауей (NYSE: BRK.A, BRK.B) състав. Това не е лесно, колкото Buffettâ € ™ е стратегия, не е ясно, рязани, и дружината му състав е предимно overpriced през последните години (тъй като на неговата слава), да не говорим за домашното правиш Berkshire е почти мисия невъзможна (поне аз се чувствах не може да разбирам му ъгъла камък бизнес: застраховка). Така че тук е по-добър начин: 

Покупка на акции Buffett купили 
Berkshire е нетен купувач на акции (акции), както и поради размерите му, той трябва да подаде купуват / продават дейности SEC всяко тримесечие (gurusfocus има хубава маса за това). Покупка на акции Buffett купи @ 50% или 30% от цената Buffett, ще предложи на марж на безопасност (както по отношение на фирмата, бизнеса и цена на акцията) при инвестиране. Както казах в предишните си NRG пункт, Buffett средна цена на NRG състав е около $ 34,36 на акция. 

А конфронтация между Exelon и NRG Енергия 
Получих годишната среща и Exelon прокси материал: и двете компании прати писмо и карта за гласуване два пъти (един преди новата оферта, един след). Аз гласува с NRG борда преди Exelon повдигнати му предложи. 

2 юли Exelon (NYSE: EXC) засилена обмяна оферта от 0,485 до 0,545 Exelon акции за една акция NRG (Exelon IR уеб сайт). 

6 юли, NRG (NYSE: NRG) отхвърли Exelon предлагат нови (NRG IR уеб сайт) 

Fortune списание статия. Последни Икономист също имаше една статия на тази тема. Мисля, NRG Енергия активи в Тексас е по-ценен от Exelon Средния (Чикаго), тъй като на демографията (населението и икономиката в Тексас, ще расте по-бързо и в бъдеще). 

Whatâ € ™ е правото цена? 
Тя се появява Дейвид Крейн, изпълнителен директор на NRG, се очаква нещо в 30s. В момента Exelon предлагат е около $ 26 до 27 (0,545 акции на EXC състав). Вярвам, че когато Buffett купих това, той не очаква да се загуби. Така че моите съвети на Джон Rowe (главен изпълнителен директор на Exelon): най-малко повишаване на търговеца да извърши Orcale на Omaha пауза дори, OK?

Няма коментари:

Публикуване на коментар