неделя, 12 юли 2009 г.

Уорън Бъфет продава колата си в eBay
23.08.2006 10:34
СТАТИЯ
размер на шрифта:
Аукционът за стария Lincoln Town Car е третият Интернет - търг с участието на милиардера тази година

Американският милиардер Уорън Бъфет, който заема второ място след Бил Гейтс в списъка на най-богатите хора на планетата, ще продаде на Интернет - аукцион в eBay своя автомобил Lincoln Town Car от 2001 г. Причината е, че преди няколко месеца Бъфет си е купил нов Cadillac DTS, съобщават световните агенции. 
Търгът ще се проведе между 12 и 22 септември, като началната цена на колата ще бъде 25 000 долара. Спечелените средства ще бъдат изразходвани за благотворителни цели, съобщиха хора, близки до милиардера. 
Припомняме, че това е вече трети Интернет - аукцион с участието на Уорън Бъфет от началото на 2006 г. През май бизнесменът продаде на търг за 11 211 долара популярен хавайски музикален инструмент с личен автограф върху него. От 2000 г. пък ежегодно в eBay се организира аукцион за правото да се обядва с Бъфет. През миналия юни за това право бяха платени 620 100 долара. Най-често кандидати, желаещи да спечелят възможността за обяд в компанията на инвеститора, са бизнесмени, разчитащи в лична среща да убедят Бъфет да вложи парите си в техните начинания. 
Също през юни милиардерът обяви плановете си да дари голяма част от своето 44 - милиардно състояние на благотворителната фондация на Бил и Мелинда Гейтс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар