понеделник, 18 януари 2010 г.

Средна Улица: Бъфет предавания "Ем Как да преговаря

Вие никога не може да бъде 100% сигурен за това какво се случва във всяка враждебна оферта за поглъщане. Но ето какво бих залог става зад затворените врати на ГЩ Cadbury's.

Те са шибани вън.


Забравете £ 9 лири за акция. Cadbury сега ще се продават на Крафт. И Cadbury акционерите ще бъда щастлив да получите всяка премия над днешния £ 7,70 акции цена.

Разбира се, като делът Cadbury падане на цените на мач на оферта Крафт, тя изглежда като че ли си за поглъщане защита е разпада. И всичко това се е един прост, но много умен съобщение до медиите от Kraft акционер Уорън Бъфет.

Сега, това е един човек, който знае как да се преговаря.

Това е забавно да чете преса тази сутрин, за гениален Бъфет - един "изобличи" на Крафт, каза на WSJ. Крафт главен изпълнителен директор "Ирене Розенфелд може и да се губи марка", каза FT's Lex колона.

Дали са Шегуваш ли се?

Уорън Бъфет е най-голямата Крафт сингъл акционер. Той притежава 9,4% от дружеството. Той вероятно биха могли да убият офертата Крафт за Cadbury или се отървете от Розенфелд с една или две телефонни обаждания.

Но медиите вчера вероятно изглеждаше доста очевидно нещо да направя. Разбира се, има и по делото срещу само издаването Крафт акциите: Акциите на компанията са languished и условията на поглъщане Cadbury не са договорени.

Но защо да не помогне главен изпълнителен директор Розенфелд от я спира от overpaying? Точно сега, няма други кандидати. След месеци на спекулации за Hersheys Фереро и с частен капитал, все още не съществува надеждна бял кон за Cadbury.

Защо да не отнема свободата си да преговаря срещу себе си?

Има вече достатъчно натиск върху Розенфелд да повиши офертата Крафт, да просто "да го направим." Това е динамиката на всяка голяма сделка - на възходи и падения, на час изгори говори с борда и съветници, за часовете, прекарани мечтаете пуснете по-голям, по-добра компания.

Голяма сделка е много надежда и много часове, за главен изпълнителен директор. И да се отдалечи? Над един милиард долара, или така? Как може да изглеждат разумни, главен изпълнителен директор на всеки да кажем "не", да се отдалечи?

Но това е точно защо всеки е главен изпълнителен директор на борд и това е точно защо Бъфет е какво е направил. Бъфет дава Розенфелд перфектното извинение - "Кой не слуша Уорън Бъфет? Бъфет преса твърдение е просто" преговори "- изкуството да получиш това, което искате на цената, която искате.

В края на краищата, няма основателна причина допълнително млрд. долара от акционерите Крафт трябва да попаднат в ръцете на акционерите Cadbury, ако в крайна сметка, достатъчно Cadbury акционерите ще вземат настоящата оферта.

Кои са Cadbury акционери днес? Ами, там са хиляди, но само една шепа, че наистина въпрос - може би десетина институционални фонд мениджъри и дузина хедж-фондове. (Това е изчислява, че една четвърт или така е на склад Cadbury сега е собственост на сливане arbs.)

Cadbury председател Роджър Кар може да говори всичко, което иска за Kraft's "ироничен оферта" и Cadbury's дългосрочни решения. Но колко от тези две дузини фонд мениджъри искат да ритник на разстояние от 2010 г. с голяма загуба на мазнини капитал на книгите си?

Това е точно това, което те ще имат, ако Бъфет прави Крафт разходка. Ако не Cadbury търговия с акции и под £ 6 преди оферта Крафт?

Разбира се, Cadbury председател Роджър Кар знае точно къде търговия с акции бяха преди офертата. И това е, че мислех, че скоро ще принуди Кар да вдигнеш телефона, повикване от Омаха, и се опитам да направя малко се водят преговори.

Той не трябва да е много изненадан, ако Бъфет не завръщането си разговор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар