четвъртък, 21 януари 2010 г.

Бъфет: Няма да купувам още акции в POSCO
21 януари, 2010 (28)
Виж коментарите
Коментирай

Уорън Бъфет заяви, че неговата Berkshire Hathaway не планира покупката на нови акции от корейския стоманодобивен гигант POSCO, като по този начин сложи край на спекулациите, че ще увеличи 4,5-процентовия си дял в четвъртия по големина стоманодобивен концерн в света.

По-рано през седмицата от корейската компания съобщиха, че по време на визитата на изпълнителния директор Чун Джун-Янг в понеделник в Омаха, Небраска Бъфет е заявил, че иска да купи още акции на компанията, след като е пропуснал да се възползва от срива в цената им през 2009.

Акциите на компанията отбелязаха ръст след цитирането на въпросните коментари, но снощи Бъфет заяви, че пазарите са го разбрали грешно.

„Мисля, че трябва да поработя по корейския си още малко.

Казах, че харесвам компанията много и казах, че ми се ще да бях купил още, когато акцията падна миналата година…Чудесна компания е, но не планирам да купувам още акции”


Да припомним, че цената на акциите на POSCO в момента е близо тройно по-висока спрямо дъното, достигнато миналата година.

Все пак, според публикации в аналитичните издания Бъфет към момента е на „печалба на хартия” от 1,5 милиарда долара от инвестицията си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар