понеделник, 18 януари 2010 г.

Swiss Re В CHF1.3B САЩ Живот Блок продажба на Berkshire

Цюрих (Dow Jones) - Швейцарската презастрахователна Ко (RUKN.VX) понеделник заяви, че е продал част от американския бизнес презастраховане за 1.3 млрд. швейцарски франка (1,27 милиарда щатски долара) на звено на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет (BRKB) да освободи капитал и неговото използване по-изгодно.

Сделката - известни като "преотстъпване" сделка, в която презастраховател прехвърли бизнеса на друг презастраховател - Swiss Re ще позволи да се освободи за CHF300 милиона в столицата, които дружеството заяви, че ще използвате, за да закупи други фирми. Презастрахователите обикновено заемат бизнес от традиционните застрахователи искат да разпространява собствените си рискове.

Swiss Re допълни, че сделка с Небраска-базирани Berkshire Hathaway Животозастраховане Ко ще влязат в сила 1-ви октомври, 2009, и ще бъдат отчетени от Swiss Re през първото тримесечие на 2010 година.

Блокът презастраховане по въпроса, въпреки че печеливши, не отговарят Swiss Re вътрешните препятствие ставка от 14% доходност на инвестирания капитал, твърдят от компанията, добавяйки, че рентабилността на бизнеса е по-ниска от средната стойност на общата група.

"Това е значителна стъпка напред в стратегията на Swiss Re за увеличаване на ефективността на капитала", каза Кристиан Mummenthaler, Swiss Re живота и здравето на главата разделение. "Сделката ни поставя в отлична позиция за пренасочване на капитали към по-атрактивни печалби."

Swiss Re и Berkshire Hathaway, която притежава дял от около 3% в швейцарски презастрахователя, са влезли няколко сделки презастраховане в миналото. Фирмата САЩ също помогна Swiss Re с милиарди капитал след инфузията на презастрахователя, необходими свежи средства в резултат на тежки загуби, свързани в САЩ финансова криза.

Анализаторите приветстваха сделката, казвайки, че ще освободи столицата и осигуряват Swiss Re с пари в брой, без да се налага да се намали баланса си - нещо, което би са били взети като знак, че способността на компанията да вземе по нов бизнес, е намалял през финансовата криза.

"Въпросът, обаче, е как Swiss Re ще използва прясно фондове и в бизнеса, които ще инвестират", заяви Георг Марти, застраховка анализатор в Zuercher Kantonalbank, които ставки склад в marketweight.

Swiss Re заяви решението си да продаде своя индивидуален САЩ блок живот, че има задължения от около CHF1.9 млрд. евро е главно ход за увеличаване на доходността и не е отражение на слабост, че специално пазар.

Все пак, Swiss Re's Mummenthaler каза, че схванат регулиране на САЩ, която често изисква застраховател да държи голямо количество капитали, е възпрепятствано бизнес там в миналото. Около една четвърт от общите премии Swiss Re на приблизително CHF25 млрд. евро са били генерирани в живота на американския пазар.

Swiss Re заяви, че остава ангажиран с живота на пазара на САЩ презастраховане, както и на своите клиенти.

Mummenthaler каза, че в сегашната пазарна среда, компанията може да изглежда за така наречените "Админ Re" са сделките, в които Swiss Re ще закупи приключените книги на предприятията застраховка "Живот", нещо, което се оказа по-изгодно, отколкото традиционните презастрахователните сделки. Той не е специфичен за това къде би могъл да изглежда Swiss Re за сделки.

В 1045 GMT, акции на Swiss Re бяха определени CHF0.20, или 0,4%, най-CHF49.86 в по-висока обща пазар.

Фирмени уеб сайт: http://www.swissre.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар