понеделник, 30 март 2009 г.

  • Mr. Julian Robertson

    Юлиан Робъртсън

    Best Цитат: "мениджмънт" трябва да бъде твърдо в долната линия срещу изграждането на продажбите. Тя трябва да има и двете дългосрочен план, както и средства за изпълнение на това решение. "

    Какво щеше да Робъртсън изкупени в Индия? Ниска цена Дистрибутори Търговия на дребно като Трент, монополна предприятия като Concor и няколко евтини банки.

    Юлиан Робъртсън фонда управителят на Тигър фонд е въведена за запасите, когато той е шест години. Той е бил особено привлечен за бизнеса, които бяха монополна и олигополни. Най-добрият му състав снимки Де-Бирите са били закупени на по-PE кратно на три и половина. В Южна Африка Diamond големи контролира повече от 80% от световния пазар на диаманти. Макар че той беше дълго на Уол - Март той бе кратък другите висока цена на дребно на предпоставката, че Wal-Mart на ниска цена стратегия в крайна сметка ще тласък му конкуренти от бизнеса .Робъртсън бе сред малкото Инвестиране легендите, които купих Wal-Mart в началните етапи на своето развитие. Тези, които са го пропуснали Уорън Бъфет, Питър Линч, Марк Фабер на името на няколко.

    През 1989 г. след падането на Берлинската стена Робъртсън взеха огромния позиции по немски bourses. Той е бил особено дълъг от банки и Industrials. Пренебрегваните пазари винаги се продават евтини и Германия не беше изключение. Падането на Берлинската стена бе класически катализатор необходимо, за да привлече вниманието. Сред другите му страна специфични залози е Япония, пазарен той започна изкупуването 1970 година. Той осигурените си позиции през 1990 г. чрез закупуване поставя върху Nikkei и shorting японски банки. В една точка на време той имаше повече от 10% от портфолиото на Nikkei поставя. Впоследствие, когато Nikkei падна на къси позиции и поставя донесоха милиони за него.

    Робъртсън използва за голям залог върху leveraged позиции. Обикновено той би leveraged си портфолио с два до два и половина пъти активите си и ще трябва да си балансиран портфейл между САЩ и - САЩ запасите. Повечето от неговите печалби са били направени в дъното нагоре фондова бране. Той не бе най-голям хазарт на макро променливи като облигации, валута и др

    Робъртсън имаше навик за идентифициране на запасите, търговията на дребно. Във Великобритания той купи Sainsbury и Теско, за хранителни стоки на дребно. Тези компании, които се дължат и продадени голям брой от техните собствени марки. Обратно дома си в САЩ той направи убиване в Time Warner, Comcast и TCI. Както и при Питър Линч "Купете какво вижте" работи перфектно с него.


    Ключови обучението:

    • Заложете на голямо ръководства, които са ангажирани с доходност с дългосрочен растеж.
    • Потърсете монополи и oligopolies - Фирми, които представят своите конкуренти с бариера за влизане.
    • Изследователски компании, които предлагат стойност. Виж паричните потоци, PE кратнитедр
    • Продава мотика оси, а след това да копнеят за златото - В голямата Калифорния Gold Rush хора, които решават да продават мотика брадви и лопати направи пари. Намирането златото не е определена, но тя със сигурност е важно да се купуват инструменти, ако искате да търсите злато. В края на 1990 Робъртсън поставят огромни залози на паладий критична информация за клетъчни телефони и авточасти емисии устройства.
    • Потърсете фирми генерират устойчив растеж през дълги периоди от време.
    • Дръжте под око законодателни промени, както в полза и нежелани.
    • Приемайте големи залози - в случай, че работата трябва да направи огромна разлика за вашия портфейл.

    Робъртсън е впечатлен от Индия "е вътрешна динамика. Огромният ресурс от лекари, инженери и счетоводители се възприемат като солидна предимство. Бизнес средата, правна структура и силен пазар на ценни книжа за търговия и контрол на риска мерки също привличат него.

    По време на технологията балон Робъртсън не можа да развие осъждането на някоя от техно запаси.Неговата стойност снимки на няколко авиокомпании и банковата запаси също да се обърка. Неговият panicked инвеститори и се оттегли. Неговият залози на японската валута и възникващите пазари също backfired и Робъртсън трябваше да закрие своя фонд през 2000 г. - но както се казва това е характерът на животното.

Няма коментари:

Публикуване на коментар