четвъртък, 2 април 2009 г.

 Какво трябва да знаем за милионерите 

  

1. Повечето милионери чинно си плащат данъците. Така например в САЩ най-елитният 1% от населението е платил почти 40% (368 милиарда долара) от всички данъци, постъпили във федералния бюджет през 2005 г. Но не трябва да забравяме, че голяма част от техните доходи са от дивиденти и капиталова печалба, които се облагат с по-ниски данъци от работните заплати. Също така те плащат социални осигуровки само върху първите 97 500 долара от доходите си.
2. Как се става богат? Най-популярният метод е да започнете собствен бизнес. Така са направили около половината милионери в страната на неограничените възможности според изследване на AmEx/Harrison. Едва 3% са получили парите си като наследници. Независимо как са забогатели, те всички са вземали заеми в даден етап, за да изградят бизнеса си, или са ипотекирали имот, но са били внимателни с кредитните карти.
3. Те никога не се плашат от неуспеха си. Много от тях признават, че първият бизнес, с който са се захванали, е завършил с банкрутиране, но това не ги е отказало от мечтата им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар