понеделник, 30 март 2009 г.

neff

В Neff екрана за contrarians


Джон Neff нищото е най-близо известен като легенди като Уорън Buffett или Петър Темпълтън, но той е не по-малко успешно. Мислете за него като американската версия на вярност е Антъни Болтън или Invesco вечно е Нийл Woodford - само по-големи и по-добре. В основата на неговото обжалване може да се обобщи в само четири думи - The Vanguard Windsor фонд.



Исторически, Vanguard Windsor е широко разглеждат като най-последователно успешни фонда на пазара в САЩ, и г-н Neff бе nicknamed "професионалната професионалните", защото много фонд мениджъри, възложени им пари, за да го в убеждението, че би било по-безопасно ръце.

Професионален фонд мениджъри качват Neff за една много проста причина - той е бил успешен. За повече от 30 години, в Уиндзор фонд рутинно включени в топ 5% от всички взаимни фондове САЩ. Тук е само малък списък от Neff постиженията на фонда.

• Средната годишна обща възвръщаемост от Windsor Neff фонд по време на 32-години на мандата е бил 13,7%, срещу връщането на S & P500 индекс от 10,6%. Това означава, че по време на 32 години на кормилото, Neff ритъм на пазара с повече от 3 процентни пункта годишно.

• Той получава допълнително 175000 щатски долара за всеки 5000 щатски долара, инвестирани в неговия фонд!

• Неговият фонд ритъм на пазара на 22 от неговите 31 години като мениджър.

На основата на този успех е бил негов последователен подход и стойността му упорит contrarianism. Г-н Neff проучват внимателно големите си идеи, и остана с тях, дори ако другите мисълта му ядосана. Така например, през 1984 г., той wagered огромна част от фонда на САЩ автомобил Форд мейкър по време, когато много се уплаши, че може да отидем бюст. Той плаща средна цена от под $ 14. В рамките на три години, цената е изкачил до 50 $, което прави Windsor печалба от $ 500 метра.

Джон Neff използва серия от екрани, че запасите му позволи да се филтрира чрез огромния американския пазар и да намерят акции, които монтират му "cheapo" подход - той искаше да купи достойни дружества със сравнително евтини цени на акции, които също boasted достойни перспективи за растеж. Неговите идеи за инвестиции, са admirably проста и лесна за разбиране - те също са копирани от поделения като американската Асоциация на Индивидуалните инвеститори (AAII). В AAII е работите с версия на Neff екран в продължение на почти цяло десетилетие сега - и вече е доставена Общо връща на 878% от 1998 г. насам.

Как да намеря Neff акции

Neff обобщено седмината му критерии за подбор, както следва:

1. Ниско P / E съотношение.

2. Основни приходи растеж над 7%.

3. А твърди, и в идеалния случай нараства, дивидент.

4. Много по-по-добре, отколкото средното P / E съотношение.

5. Не експозиция на циклични downturns без компенсаторни ниско P / E.

6. Твърди компании в отглеждането полета.

7. А силни фундаментални делото за инвестиции.

В действителност, въпреки че две ключови мерки, обясни почти всички Neff успеха:

■ дивиденти. Две от тези три процентни пункта от пазарния outperformance дойде от дивиденти. Така че докато той е работил трудно да купуват евтини видове, голяма част от неговия успех дойде от намиране на акции, които също се е случило с плащат много прилични дивиденти.

Neff разбира, че фирмите, които плащат дивиденти, здрави, предлагани до завръщането потенциал, който е по-сигурно и последователно. Neff оценяват тази последователност, а в страна, тази устойчивост е помогнал дивидент плащат запаси outperform пазара в дългосрочен план.

■ Общо върне съотношения. Това е дивидент, коригиран с цена-печалба в сравнение с растежа съотношение, и служи като основа на неговия състав скрининг процес:

TRR = (очаквани приходи ръст + дивидентна доходност) ÷ съотношение цена-печалба

В TRR е предназначена за търсене на фирми, които имат

• A ниски относителни PE съотношение

• Относително висока печалба ръст

• разумна дивидентна доходност

Идеята с TRR е да се сравни акции на съотношението с тази на пазара - Neff харесваше да преследвам акции, чиито коефициенти са най-малко 50% по-голям от пазара. При това, той вярва, че той увеличава неговите шансове за намиране на запасите, които ще му даде повече, отколкото се връща на пазара като се превърна в по-малко риск.

Изграждане на екрана

1. Дивидента коригиран колче

Трябва да има силни доказателства за това, че последните темпове на растеж, както и планираните нива на растеж през следващите 2 години са над 6%, но под 20% годишно. Neff обича отглеждане фирми, но не и тези, нараства твърде бързо или unsustainably.

2. Ниска цена-печалба Съотношение

Крайъгълният камък на всяка стойност инвестира подход е ниско PE съотношение - всичко по-горе начин на пазара, трябва да бъдат игнорирани. В настоящия климат PE един - на базата на историческите връща - на много по-горе 20 ще се разглежда като изнудвачески.

3. Доходност от дивиденти

Резултатите от ниското съотношение цена-печалба стратегия често включва компании с високи добиви дивидент - PE ниски съотношения и силни дивидент добиви обикновено вървят ръка за ръка. Цел за добив над 4%.

4. Ръст на продажбите.

Ако дадена компания не е на продажбите нараства значително тя е в беда.Neff твърдо вярва, че инвеститорите се нуждае от доказателства, както печалби растеж и ръст на продажбите с повече от 6% на година или повече. Но ръст на продажбите от 20% или повече, се счита за заподозрян.

5. Свободен паричен поток

Свободен паричен поток се отнася до оперативните парични средства, останали след капиталови разходи. Neff търси фирми, които биха използвали този излишък паричен поток да изплаща дивиденти, както и финансиране на бъдещото разширяване.

6. Оперативни Марж

Neff също погледна за акции, където оперативния марж беше по-добър от сегашната индустрия средна или дори по-добре на средната. По-специално, Neff беше настоятелен, че компанията на оперативния марж е в сравнение с връстниците разумно, а не от по-широкия пазар, но от нея в рамките на собствените сектор.

Великобритания Neff акции

Провеждане на екрана на пазара на Обединеното кралство се получава само четири акции във Виктория, OPD, Rexam и Сандерсън група.

Цени и съотношения за Neff акции:

ИмеЦенаMkt.капачкаP / EДоходност%TRRКонсенсусПрогноза EPS
Виктория267,518,69,215,2722,132Купувам21,56
OPD група167,544,55,224,7922,528Купувам21,61
REXAM4572937,220,964,7860,178Купувам59,95
Сандерсън36,515,812,175,2997,105Купувам96,67

Финансови показатели за Neff акции:

ИмеDiv PSCapex PSDiv + CapexCFPSEPSРъст на продажбите%
Виктория14,0716,130,1772,929,046
OPD група87,1315,1349,132,0722,2
REXAM2247,969,995,621,89,4
Сандерсън1,930,5232,4535,5314,3

Виктория - това килими специалист отдавна е разлюбен от Сити. Големи инвеститори тревожи за commoditised характера на своята дейност и нейната уязвимост до спад в потребителските разходи вследствие на спада в цените на жилищата. Но още през февруари, Виктория потвърди, че неговата пълна година резултатите са били вероятно да "бъде значително напред на пазарните прогнози". Неговият облик в решителната австралийския пазар е положителна, с капацитет увеличения планирани, и той също така заяви, че тя трябва да бъде в състояние да метеорологични условия на пазара във Великобритания и Ирландия, през следващите години. На дружеството австралийски долара приходи нараснаха 17,9% през тримесечието до декември края buoyed със силно продуктово портфолио и здрави напред за книгата. Виктория Килим приходите от Великобритания операции също станаха 14,3% спрямо предходната година, както новите си продукти, проведени особено добре, въпреки предизвикателни условия доведе от "А запъване Великобритания икономика".

OPD - OPD е правилната фирма в грешната сектор - набирането на фирми ще получат bashed в момента, но резултатите са действително извършените доста силен. За годината, приключваща на 31 декември, компанията отчете печалба преди pretax изключителни елементи от £ 15,3 м, в сравнение с 12,5 mA £ година. Отпуснати, доходите видимостта е ограничена, а на P / E съотношение от 3,9 пъти, акциите са евтини.

Rexam - Не мога да доста клафтер защо акциите в тази опаковчика напитки могат да са толкова евтини, като се има предвид нейното преминаване в фармацевтични опаковки, неговото съдържание в развиващите се пазари и уникалната си позиция на пазара в Западна Европа. Първата четвърт резултати на постоянна валута, са в съответствие с неговите очаквания, както и пълен година pretax печалбата ще се ползва с около £ 20 метра, ако обменните курсове се задържи на сегашните им нива до края на 2008.Увеличаване на цените трябва да се компенсира въвеждането високи цени, с положителен ефект върху маржовете през 2008 и 2009.

Сандерсън - Тази цел търгувани ИТ услуги компанията е смирен оценени, вероятно, тъй като пазарът е подозрително на неговото придобиване базирана стратегия в текущия пазар. Нейната направени четири часа придобивания, направена след флотационно през 2004 г. и там са още по пътя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар