понеделник, 30 март 2009 г.

От "на най-добрите книги за инвестиране" 

Джон Neff на Инвестиране

Както повечето книги за инвестиране, Джон Neff относно инвестиране включва лична история на Джон Neff - за инвестиции, които доведоха легендата на Windsor фонд от мрак да бъде най-големият фонд в САЩ. Неговата лична история е много по своя собствена, както му е разказ история на пазара (с примери от Windsor фондова бране), покриващ 1970 през 1993 година.

Но ние имаме включена в най-добрите книги за инвестиране, защото той ясно описва своя подход към запас бране. Извършването на Windsor фонд във времето показва достойнствата на неговата стойност инвестира подход.

Книгата е разделена на три секции.

1. Пътят до Уиндзор

Джон Neff не е просто шоу до стартирате Windsor фонд и да я направи водещ изпълнител. Той първо научил си търговия на доверие отдел на Националната Сити банка в Кливланд, Охайо. В първия раздел на книгата се описва му влизане в професионалната инвестиционни света с доверието отдел и му се движат към Windsor няколко години по-късно.

Личната история е много убедителни.

2. Трайна Принципи

Докато други може да го опише като стойност на инвеститорите или contrarian, Джон Neff счита себе си цена-печалба на инвеститорите. Използвал P / E като критерий за измерване на относителната стойност на фирми - начин да се сравняват ябълки с ябълки.

По-голямата част от запасите Windsor купих имаше P / E съотношения 40% до 60% по-ниски от пазарните. Neff посочено, че понякога те бяха трудно да се намери, но те винаги са съществували, защото "на пазара на безграничен капацитет за лошото решение осигурява стабилно снабдяване на извънсъдебни -от-услуга кандидати ".

Неговият стил на инвестиране считат следните основни елементи:

  • Ниска цена / печалба (P / E) съотношение
  • Основни растеж над 7%
  • Доходност защита
  • Superior връзка с обща възвръщаемост на P / E платени
  • Не циклични експозиция без компенсаторни P / E множество
  • Твърди компании в отглеждането полета
  • Силни фундаментални случай

Важен момент е акцентът върху обща възвръщаемост (нарастване плюс доходност), а не само растеж. Друг ключов момент е отношението на общата очаква завръщането към текущия P / E.

Windsor използва критериите в списъка като механичен инвестира подход за намаляване на броя на запасите да разгледа. Полученият басейна на запасите е била използвана за склад бране.

ЗАБЕЛЕЖКА: Използването фондова Screener, инвеститор да приложат тези критерии, на които екрана на нежеланите (от Neff на гледна точка) запаси.

Измерени Участие

Neff описва как Windsor разпределят активите си в четири широки категории растеж. Cyclicals и зрели растеж, съставени два от класовете. Останалите класове са малко размити, но тенденцията на пазара капачката и темпове на растеж. Критериите за "по-малко известни" растеж акции са добре дефинирани в книгата.

Проследяване на запасите и знае кога да се продадат

Книги за инвестиции, които само обсъдят как да купуват акции, не трябва да бъде на принципа "най-добрите" списък. Джон Neff на Инвестиране не само описва продават акции, но описва чеклист за да следите колко добре е акционерно участие нагоре (спрямо изкупуване критерии). Когато се цели са постигнати (или основите не успеят), продажба на фондовата трябва да бъдат взети под внимание.

3. Пазарен вестник

Последната точка е интересно списание на пазара от 1970 г. през 1993 narrated от някой, който е бил на пазара в момента. Неговият стил на инвестиране е илюстриран с някои от решенията инвестиции, направени от Уиндзор през този период.

Това е пазач. Ако не можете да го взема на заем и да не си го купя.

Neff, Джон с Mintz, SL Джон Neff за инвестиции (JohnWiley & Синове, Inc, 1999).

За автора на Джон Neff за инвестиции

По време на 31 години от неговото лидерство, Windsor фонд надминават пазара 22 пъти, докато изпращате с 56 пъти по връщането. Годишните резултати предимство на фонда проведе през S & P 500 през histenure е 3 ½ процента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар