понеделник, 30 март 2009 г.

  • Mr. William O’ Neil

    Уилям О 'Нийл - The "CANSLIM" Стратегия

    Best Цитат: "Ако в миналото сте не са склонни да купуват акции с над средното PE на вас автоматично се елиминира по-голямата част от най-добре представящите се ценни книжа"

    Уилям О 'Нийл е радикален в своя начин на мислене. Той заяви, че стратегията, която фокусира върху изкупуването на ниски цени на акции или акции с ниска PE е дефектно и необоснован. Той твърди, че го направи по-разумно да се купуват акции, които са се в нови голямата, а след това купуват акции наближава им lows. За да се убедите в неговата пинта той говореше за лесно да запомните акронима "CANSLIM".

    • "С" стоеше за текущи приходи, Нийл, който се очаква да нарасне над 70% над съответните тримесечие на предходната година. Няма нужда за инвеститорите да купуват акции на компании, които не са били отглеждането им приходи от поне 20 до 50 % от година на година. За последните пет години средният ръст на заплатите запас трябва да се извършват най-малко 95% от всички регистрирани фирми.
    • В "А" е за 5 години Годишен Earnings.The усложнява годишен растеж Arte на неизплатения извършване запаси беше 24%. Купи компании, които показват последователна EPS растеж.
    • За "N" за нови насаждения. Всеки продукт трябва да бъдат нови или услуга или индустрията.Нов сектор винаги привлича вниманието. Ние видяхме, че се случи в Индия. В началото на 90, когато цимент и стомана са decontrolled цени на акции се завтече нагоре, така направиха софтуера компании в края на 90-те. По рано през това десетилетие развитието на бизнеса като мобилни телефони, търговия на дребно и застрахователния сектори, създадени няколко multibagger за инвеститорите.
    • В "А" е за неплатените акции. Нийл твърди, че по-добре представящите се компании имат по-нисък брой на неплатените акции. Друг начин за търсене на тази концепция е да се купуват акции на компании, които имат по-малък пазарен капачка. O'Neil твърди, че 95% от най-добрите победителите бяха малки пазар капитализира компании .
    • В "L" е за "Лидер", а не на края на опашката. Нийл добавя, че най-доброто изпълнение на запасите обикновено outperform останалите запаси на пазара. Потърсете запаси с RSI на повече от 80
    • В "I" означава "Институционално спонсорство. Въпреки, че има смисъл да се купуват компании, като някои институционални инвеститори собствеността трябва да избягват компаниите, които са институционалните любими. Това е така, защото всички неблагоприятни новини искра може да се огромни продажби. Тъй като тези акции са над проучват те отстъпка на всички добри новини в цената.
    • На "М" е за пазара. Справедлив дял от акции ще се съревновават на пазара и отидете с него.Това прави по-важно да се тълкуват общите тенденции на пазара.

    Нийл твърди, че когато индекси се движат в нов приоритет в бедните обеми той посочва общо липсата на търсене. Едно увеличаване на обемите на непридружени от нарастващите цени също е добра индикация за отслабване на пазара. Ако запасите водеща на пазара на проекта губи някъде там е доста добър показател, че пазарът е връхна Изключено.

    Инвеститорите, които не рязани загуби да има сериозен риск от загуба на повече от 70% от портфолиото си през носят пазари. O'Neil подсказва, че тя е по-лесно да си купя един multibagger тогава да седна на един като нарастващите запаси цената е най-добрата причина да се продават запас за начинаещ инвеститор.

    Запасите, които плащат високи дивиденти не са най-добри залози на bourses. Капиталът загуба на фондова може повече да дивидента доход от стопанството, че акцията. Когато запасите се движат из редица обемите трябва да се увеличи с повече от 50%. Запасите, които се консолидиране трябва да го правят по малко или оскъдните обеми.

    Накрая O'Neil има фигура на добри съвети за Уолстрийт експерти. Той казва, че повече от 80% от изследователската доклади са написани на погрешно фирми. Той добави още, че тези изследвания доклади рядко предвиждат продават препоръки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар