понеделник, 30 март 2009 г.

K-Staters научите от Buffett

K-Staters научите от Buffett 

 

Уорън Buffett, Omaha на инвеститор, който обикновено се нарежда като най-богатият човек в света, каза 27 Канзас държавен университет студентите петък най-добрите инвестиции, което направи беше брак лиценз. 

Студентите, член на Асоциацията на студентите финансите, пътували с автобус до заклети Omaha за срещата. 

Пътуването бе организирано от Грег Foote, старши и облигации фонд мениджър за SFA. 

Foote каза Buffett наистина изглежда да се насладят разговаряха с ученици. По един въпрос и отговор, че сесия продължила два часа, не е имало ограничения за какви въпроси ще предприеме. 

Buffett срещна със студентски групи, четири пъти в годината, и Foote каза той, когато свържете Buffett офиса миналата есен той беше казал на списък на чакащи за едно от заседанията бяха две или три години дълго. 

Но той остана в контакт с Buffett на личната секретарка, и когато група трябваше да се отмени, тя призова Foote и го кани да донесе групата. Foote каза една важна съобщение Buffett даде на студентите бе значението на комуникация. Той каза, че всички студенти са били достатъчно умни да овладеят техническите подробности на финансите, но комуникацията е това, което носи успех. 

Лора Листън, SFA президент, каза: "Той е невероятно харизматични отделния човек, и той дава настроение на всички правото моменти." 

Скот Хендрикс, SFA факултета съветник заяви, че K-членка група бе единственият студентски групи, участващи в петък на посещение. Всички заедно, около 100 студенти са били там, повечето от МВА програми. 

В K-Staters представени Buffett футболен подписан от K-членка футболен треньор Бил Шнайдер и лилаво Джърси с "Buffett" на гърба и № 1 на предната част. 

Една от K-членка ученици попита Buffett най-важният урок е научил от Бенджамин Греъм, считан за баща на "стойност инвестиции." 

Отговорът е да се мисли за инвестиране, както притежават част от една фирма, а не мисля за него като хазарт, че запасите на цените ще доведе до производството на печалба от продажба на него. 

След отговаряне на въпроси на студенти, Buffett превзе цялата група, която да Пиколо's, популярна Omaha бира-скара за обяд. Там той става по-неформален и дори clowned наоколо с учениците, тъй като те са си снимки с него. Той спада към една коляното, както ако той е да предложи на едно момиче. Хендрикс е игриво картина на Buffett шепне нещо в ухото му, с Хендрикс търси изненадата. 

В шикалкавене му брак лиценз е неговият най-добър инвестиционен казаното половина в шеги, половината сериозно. Buffett знаели за студент, който поиска въпросът е очаквал името на фирмата Buffett бяха инвестирани инча Но Buffett заяви, че изборът на правото пич предлага най-голямото качество на живот и най-наслада от живота. 

Buffett казал на студентите да се уплашите като млад човек, когато иска да говори публично. Това се промени, когато той си взе Дейл Карнеги казано разбира се. Каза, че един курс, който трябва да получи по-голям акцент в бизнес училища е ефективна комуникация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар