понеделник, 30 март 2009 г.

john neff

SPECIALS 
Джон Neff: алтернатива на Buffett 
До Мейнард Paton (TMFMayn) 
11 април, 2001 
Преглед на книги - Джон Neff На Инвестиране 
от Джон Neff и Стивън Mintz 
[Купете тази книга от Fool's Bookshop] 
Тя винаги си струва да обръщат внимание на никого с дългосрочна рекорд на побой на фондовата борса. Джон Neff е един такъв инвеститор. След 31 години на кормилото на американски взаимен фонд, Neff ритъм на пазара в две от всеки три години. По време на мандата си между 1964 и 1995 г., той се обърна $ 1 инвестирали в неговия Windsor фонд в $ 56. Същото $ 1 езда на S & P 500 през този период би бил на стойност само $ 22 през 1995 година. Как той надминават САЩ фондовия пазар за толкова време е включен в книгата си Джон Neff На Инвестиране 
Книгата е разделена на три основни глави, Близкия като едната е от най-интересните: 
Пътят към Windsor; 
Трайна принципи, и; 
Пазарен вестник. 
Първата глава е най-полезен и на частни инвеститори. Там не е много по пътя на "как да победим пазар", когато Neff описва семейството му, неговата ранна кариера в областта на финансите и неговият ход на Филаделфия да стане един фонд мениджър. Несъмнено неговата упоритост излиза в главата, но не и на фондовата бране философията му читатели търсите. 
Трайна принципи 
Преместването на "Трайна Принципи", Neff обяснява как е следвана "един издръжлив стил на инвестиране, дали пазарът е нагоре, надолу или безразлични". Reassuringly му фонд, никога не е била "прищявка задвижване". 
Принципът елементи на Neff на запасите бране стратегия са: 
Ниска цена за приходите (P / E) съотношение; 
Основни растеж над 7%; 
Доходност защита; 
Superior връзка с обща възвръщаемост на P / E платени; 
Не циклични експозиция без компенсаторни P / E множество; 
Твърди компании в отглеждането на полета, и; 
Силни фундаментални случай. 
От "ниско P / E" и "добив защита" елементи, това е съвсем ясно, че Neff идва от "стойност инвестира" форми на фондовите обувки. 
Като цяло, ще се стреми Neff-големи фирми, където един средносрочен план повторно на клиентите възможност появиха много благоприятни. Той би типично инвестира в тези компании, които са P / E съотношения 40% до 60% по-ниски от средните на пазара. Той констатира, че шансовете за вън-на-полза компанията P / E съотношение нараства от, да речем, от 8 до 11 пъти, са винаги по-обещаваща, отколкото растежа запаси са задвижвани от P / E от 40 до 55. 
От гледна точка на бъдещата печалба растеж, Neff потърси доказателства за "разумен и устойчив ръст на приходите за улова инвеститори" внимание ". Между 7% и 20% печалба растежа е облагодетелствана курс, необходим за постигане на повторна оценка. Темпове на растеж над 20% доведе до "твърде много на риска", очевидно. 
Заедно с ниско P / E съотношения, Neff поставят вярата си в дивидентна доходност също. Ниско P / E на инвеститорите, обясни Neff, обикновено могат да банкова съдържателна част от потенциала си върне чрез дивиденти на мира. Neff е твърд привърженик на бъдещи дивиденти плащания са по-стабилни и предсказуеми от бъдещите печалби. 
Присъединявайки се към печалба и растеж на добива заедно какво Neff гледна точка на "обща възвръщаемост съотношението". Neff добавят приходите ръст на доходността и да се разделя на сумата от компанията P / E съотношение. Всяка компания, която има "обща възвръщаемост разделен P / E" изчисляването по-големи от два часа ще искрово Neff интерес. Neff cheerfully признава: "Никога не съм доста разбира защо 15% производител с 1% доходност обикновено се продават по два пъти на P / E от 11% производител с 5% доходност". 
Cyclicals и продажба 
След някои леко съмнителен коментари за cyclicals ( "Времето е критичен с cyclicals ... Номерът е да се очаква увеличение на цените [на една компания на продукта]"), Neff очертава някои от бизнес каноните той очакваше. Те ще бъдат напълно запознати с последователи на най-известните инвеститори, Neff на критерии, които включват име на фирмата, индустрия позиция, управление на таланта и така нататък. Все пак, това е съвсем очевидно, от текста, които Neff поставя по-малко внимание на тези субективни качества, отколкото той прави на дружеството оценка. 
Макар че там е много коментар за закупуване на акции, Neff посвещава само три страници, за да си продават техника. Жалко наистина, като се има предвид, че той заявява, че му успех "отпочинали също толкова, ако не и повече, от фирма продава стратегия". 
Той дава обичайните две причини за продажба ( "1. Основи влошава, 2. Цената доближава нашите очаквания") и също така декларира своя типичен стопанство срок е около три години ( ", но това не ни пречат, като печалбата веднага. .."). Докато Накратко, Neff да дават съвети за продажба на звука си акции: "влюбиш в запасите в портфейла е много лесно да се направи, а аз я добави, много опасна. Всеки състав Windsor собственост беше за продажбата ... Когато се чувстваш като самохвалство за запасите, това е може би време да се продава. " 
Урок по история 
Neff кръга от книгата с епични разправям на американския пазар и неговите инвестиции между 1970 и 1993 година. Това е трудно четат, както Neff на склад бране спомени се разрежда с dreary narrations на това, което САЩ фондовия пазар и икономиката бяха правиш по това време. Различната коментар върху акцията покупки също е разочароваща. Обясненията на някои са доста неясни, което е доста жалко, дадени Neff съветва читателите да водят подробни компания бюлетини, свързани с техния състав снимки. 
Като цяло обаче, Neff книга може да се счита за необходима за четене глупците искат по-постижимо инвестиционна стратегия от тази на Уорън Buffett години. Въпреки това, само в средата на главата е реално използване на потенциалните Neff тип инвеститори, където информация на своите инвестиционни философията и техниките са покрити. Други колики включват липсата на коментари относно грешките той направи по време на кариерата си, както и психологическите изисквания за неговата стойност стил. Тъй като повечето инвеститори стойност знам, има специална психическа нагласа за закупуване разлюбен или размирни компании. 
Това каза Neff стратегията трябва да обжалва пред много глупави. Неговите техники са определено по-ясна и адаптивна към обикновените частни инвеститори, отколкото Buffett години. Neff на средносрочните инвестиции в значителна и традиционните бизнес стачка в средата на терена между философии на TMFPyad и Qualiport. За тези, глупците hovering между тези две инвестиционни стратегии, и кой може да живее със своя US-централен писане, Neff книга осигурява отлична компромис

Няма коментари:

Публикуване на коментар