понеделник, 30 март 2009 г.

Buffett: пълен Fool

Buffett: пълен Fool 



 

Добър стар Джим Креймър. Неговата провокативна начини донесоха много на очите и ушите му Mad Пари показват по CNBC и той привлича вниманието на други места, също. Ежедневни Покажи домакин Джон Стюарт, например, наскоро clobbered го по-високо профил мода. Стюърт радва показва клипове на Cramer казва някои неща, за съжаление. Е, сега е мой ред да доведе до някои от думите на г-н Cramer. 

Изглежда, че по време на скорошна поява на днешната Show, Cramer предложи Уорън Buffett трябва да бъдат "нападнати" повече от "малко хора", който докладва на борсите по телевизията. Той каза: "Вие знаете, Уорън Buffett, мога да тичам ленти [неща, той каза] - той ще изглежда като пълен глупак." 

Разбира се, че седна това. Buffett, глупак? Подобно на нас? Защо, ще бъде страхотно! Така че отидох търсят някои от Buffett думите да подкрепи такова предложение. Ето някои Намерих в Джанет Лоу книгата, Уорън Buffett Говори: 
"[L] ook на запасите като малки парчета от този бизнес." Тук, Buffett цитира стойност инвеститор Бенджамин Греъм. Този е как ние в Пъстрата Fool отдавна гледани запаси. Докато други може просто проучване животновъдството цена движения и тенденции, ние сме фокусирани върху компаниите зад запаси, търсят дългосрочни победители. 

"Ти плащат много висока цена на фондовата борса за ободряващ консенсус. Несигурност в действителност е приятел на купувача на дългосрочните ценности." Няколко от нашите подходи процъфтяват на несигурност. Така например, нашият Правило Брейкър инвестира подход (за цел да ви помогне да потърсят агресивен растеж с част от своя портфейл) действително иска да видя, че запасите на основните счита за overvalued, отчасти, защото това създава несигурност сред публичните инвестиции, които могат да си маска истинската стойност. Междувременно, подходът на нашата Отвътре Стойност бюлетин екип включва дружества, които в момента са scorned поради временни проблеми, като American Express (NYSE: AXP). 

"Трите най-важни думи на инвестиране:" граница на безопасност. "" Когато ние инвестираме, сме искали да търсите марж на безопасност, също. Ако купувате компания, която е на стойност $ 50 на акция за 45 $, тя може да е добра покупка. Но ако можете да го закупите за $ 35 и $ 40, вие ще се радвате на по-голям марж на безопасност. Дори и на целия пазар се предлагат по-голям марж на безопасност точно сега - на много хора, че е много време, за да купят. (Дори Buffett си взе за ОП-ЕД страница известно време назад, казва той бе изкупуването американски запаси.) 

"Ние като запаси, които генерират висока доходност от инвестирани капитали [ROIC], където има голяма вероятност, че ще продължи да го прави." Ние уважаваме ROIC също. Ето и някои компании с добра доходност от инвестирани капитали, които също са спечелени уважението на нашите 130000-силни държави Пъстрата Fool CAPS общността, като се получава нагоре рейтинг на пет часа звезди: 
Фирма  
ROIC 

Western Union (NYSE: WU)  
27,5% 

Noble (NYSE: NE)  
20,8% 

Accenture (NYSE: ACN)  
74% 

Знаещ технологии (Nasdaq: CTSH)  
18,8% 

Colgate-Palmolive (NYSE: CL)  
34,1% 

Agrium (NYSE: AGU)  
24,6% 


Източници: Капитал IQ, разделяне на Стандарт и Poor's; Пъстрата Fool капачки.
"Никога не поиска от фризьор, ако имате нужда от подстригване. Нашите цялата компания е основана на предпоставката, че сме като Шекспир на драматичните глупците - тук, за да ви кажа истината, за разлика от специалисти на Уолстрийт, които са изправени конфликти на интереси и често profited от търгуване. 

Обучението и споделяне 
Има и други прилики, също. За едно нещо, Buffett е говорил admiringly на неговия наставник Бен Греъм на щедрост в преподаването Другите за инвестиции, а също и за това, как той е бил открит с негово акционерно идеи. Buffett сам си държи запасите за търговия като секретни, както той може (той е длъжен по закон да правят някои редовни разкрития), но той не активно изпълнение на Греъм традиция на преподаването, хостинг много групи от ученици, които посещават Omaha както и обучението на останалите от нас чрез годишното си писма до акционерите и изяви в медиите. 

Ние от безумния са подобни импулси, като се основава нашата компания с мисия ", за да образоват, забавляват и обогатяват. От началото на нашите дни, ние, целящи да се научи нашите читатели (и се учат от тях, както е добре), и ние не споделят нашите инвестиции идеи. Тези дни, ние предлагаме на нашите изследвания чрез бюлетини - който винаги можете да опитате безплатно за един месец, в това число достъп до всички свои препоръки. 

Така че там сте го - Уорън Buffett прави наистина изглежда като пълен Fool. Разбира се, той е бил доставяща му съобщения, тъй като и преди Fool беше родил. Така че може би е по-скоро въпрос на нас, а като гледам Buffett.

Няма коментари:

Публикуване на коментар