петък, 10 април 2009 г.

# 1 Джеймс SIMONS 

Възраст: 69 
Фирма: Възраждането технологии 
Централа: Изток Setaucket, N.Y. 
Приходи: $ 1500 млн. евро 

Основен източник на приходи: Симонова Medallion фонд върнати 44% след таксите средно с активи от 6,4 милиарда щатски долара, а бързо развиваща се Възраждането Институционална фонд върнати 21% от 9,1 милиарда щатски долара. По притежаване около 40% от инвестиционния посредник и жънем инвеститор таксите с повече от два пъти по-типични плет фонд, SIMONS избяга с топ място. 

Знаехте ли? 

SIMONS работил като код за разбиване на американското министерство на отбраната по време на войната във Виетнам.
----------------------------------------------------
Джим SIMONS на стимули 

Защо да инвестираме никого с Джим SIMONS? Всеки знае къде си любов и внимание и парите са съсредоточени: в 8 милиарда щатски долара Medallion фонд, който таксите 5-и-44, но във всеки случай е затворен за външни инвестиции и просто управлява парите на бивши и настоящи служители Възраждането. Това е повече от 58% тази година. 

От друга страна, ако не сте текущ Възраждането или бивш служител, вашият избор са ограничени Институционалната Възраждането на акции фонд (определяне на 14,8% през тази година) и Възраждането Институционална Futures фонд (определяне на 15,6%): Изглежда, че относително Малко от Medallion stardust се уреждат по-нова franchises. 

Проблемът разбира се е един от стимулите. Когато се разглежда колко лични пари има в Medallion, това е трудно да се види как SIMONS би всеки стимул да се концентрира върху Medallion в ущърб на RIEF и джазов рефрен. Хората инвестират в тях, все едно, много, тъй като те купуват масово произвежданите мирно ножове, когато те не могат да получават Боб Крамър оригинала. Но те не могат да бъдат много доволни от резултатите веднага.

---------------------------------------------
NYT на Джим SIMONS на Възраждането технологии 
19-ти ноември 2005 
$ 100 млрд. в ръцете на компютърна 
С Джоузеф NOCERA 

Хората ме питат през цялото време: Каква е вашата тайна? "Джеймс SIMONS каза. 

Бяхме седи в офис в Манхатън, че г-н SIMONS използва, когато той не е в Лонг Айлънд офисите на Възраждането технологии ", фирма за управление на парите е основана през 1982 година. Той носеше елегантна риза и вратовръзка, както и мокасини, без чорапи. Той си дръпна от една цигара, вторият от три щеше да пуши в течение на дълго интервю. 

Имах наистина да го попитам каква е тайната му. В плет фонд свят, че това, което всеки иска да знае. 

Г-н SIMONS, 67, който рядко говори с журналисти, едва ли е искал домакинството име Уорън Д. Buffett. Но г-н SIMONS, които влязоха в хеджиращи фондове дейност след прекратяване звездна кариера в математиката, има опит, който е челюстна отпадане. Това лято, leaked дума, че той е начало на нов фонд - люде Обаждам се да го "$ 100 милиарда фонд", защото нейните маркетингови материали кажа, че евентуално би могъл да нарасне до този огромен размер. Не е учудващо, че е причинила Уолстрийт типове да бъдат дори още по-любопитни за него. 

Тук са г-н SIMONS на числа: от 1990 до 2004, Ренесанс Основната плет фонд, наречен Medallion, е представено на годишна завръщането на 33,21%. (Стандартните и Poor's 500-склад индекс се е завърнал, средно, 10,98% през същите тези години.) От края на 2002 г., Фондът, който има 5 милиарда щатски долара по мениджмънт, е отпуснала 4,9 милиарда щатски долара на своите инвеститори - с още $ 1,5 милиарда да бъдат доставени в края на тази година. 

И тия са се връща след Medallion на 5% такса за управление и 44% дял от печалбата - със сигурност най-високия плет фонд за такси в страната. Medallion на декларации, както и неговите хонорари, които спомогнаха да направи г-н SIMONS много заможен човек, с нетно струва, че Форбс оценки на 2,7 милиарда щатски долара. 

Когато се показа на г-н SIMONS връща към плет фонд за приятел, той изглеждаше startled. "Никой не е искал тези числа", каза той. Но тук е истинско откровение: Никой не извън посредника 200 служители, или има представа как го прави. 

Medallion, вие виждате, е количествен фонд. В прът за каране на шлепове средства, търговска дейност се генерира от сложни компютърни модели, а не човешка преценка. Повечето са quants секретността около алгоритмите, че устройството им модели; в края на краищата, това е тяхното инвестиране ръба. Но на шепа големи време "черната кутия" на инвеститорите, тъй като те често се нарича, г-н SIMONS на кутията може да бъде blackest. 

Ето какво ще правим знам. Medallion портфейла съдържа буквално хиляди акции и други финансови инструменти, които тя търгува по-бързо един след друг начин. Фирмата на учените непрекъснато търсят repeatable модели, както и други сигнали, в огромни количества данни се събират. Компютърните модели, те измислят им кажеш кога да се правят сделки въз основа на тези сигнали. 

Както г-н SIMONS Остави го - и това е толкова специфична, тъй като той би се - "Някои модели са nonrandom цените и ще доведе до предсказуем ефект." Той също ми каза, че Medallion пръчки с високо ликвидни ценни книжа, че търговията в областта на обществените пазари в цял свят. Защо? "Защото има много данни за такива инструменти, и ние сме много статистически ориентирани", каза той. Той остава далеч от екзотични производни. 

Дори и г-н SIMONS на инвеститорите знаят много повече, отколкото аз току-що описани. "Ние Джим доверие и ние мисля, че се е умен", каза един дългогодишен Medallion инвеститор. "Така че ние спря грижите на компютъра какво правя." Когато това инвеститорите започнаха описват г-н SIMONS на инвестиране подход, той призна той се познае. 

Г-н SIMONS shrugged когато Аз предложих на онзи, който му посредник, липсата на "прозрачност", както казват в бизнеса, е длъжен да накараш хората да нервен. Хората срив на пазара през цялото време, но някак си ние сме готови да водят като нашите пари за човешки същества да управлява, защото ние разбираме инвестиции на базата на човешка преценка. Или поне ние мислим ние. Но черната кутия влагат чувства различно. Той се чувства страшно някак си, именно защото тя не е нещо, повечето от нас могат да разберат. 

"Как всеки голям инвеститор прави, че не е в най-очевидно," Mr SIMONS реакция. "Как го правим, че не е повече от загадъчна колко велик основните инвеститорски го прави. Дори в някои отношения тя е по-малко мистериозен, защото това, което правим, може да бъде програмирана." Тогава той спря, взе друга от хващайте си цигара, и нека изложени малка кудкудякане. "Е, той признава," че е по-малко тайнствена за нас. " 

Г-н SIMONS не винаги е прът за каране на шлепове. Бившият анализатор крипта - код прекъсвача, който е - Успял важна работа в математиката, които помогнаха да Фондацията за струнен теория. Когато почна управляващ пари в 1970's, той го е направил по същия начин повечето инвеститори направи: той използва собствената си преценка. "На първо място," каза той, "Аз не мисля за инвестиции в научна мода. Но аз бях търговия с валута, и това постепенно ми хрумна, че може да има някакъв начин да създадем модели, които ще ви позволяват да се прогнозират движенията валутата . " 

Въпреки, че г-н SIMONS и партньор направи абсолютно убийство във валутата на пазара старомоден начин - направиха огромни залози, че се превърна в дясно - той започна около себе си с учени, които разработват модели за всички видове търгуем ценни книжа. "До края на 1980's," каза той, "Аз бях образец на човек, и не искам да правя анализ на основните." 

Едно предимство, каза той, е, че "модели могат да намалят риска." Друг обаче е, че "това намалява дневната влошаване." С старомодна състав избор, той заяви: "Един ден се чувстваш като герой. На следващия ден да се чувствам като коза. Двата пътя, по-голямата част от времето, това е просто късмет." 

В действителност, търговия с начина, по който той прави, като хиляди малки търговски сделки, насочени към малък улавяно цена движения, не генерират вида на "10 багер", които инвеститорите любов. Но когато приключи добре, прът за каране на шлепове инвестиции е по-малко вероятно да имат вида на бедствието, че винаги е опасността, когато една голяма залози на акцията. 

За тези, които точка за постигане на дългосрочен капитал мениджмънт ", като пример за опасностите от черната кутия инвестиране, г-н SIMONS защитници посочи, че неговият фонд е много по-малко, отколкото лоста дългосрочни Капитал", и че във всеки случай, докато дългосрочните Капитал имаше няколко нобелови лауреати на борда, човешки залози са това, което той не както трябва. 

Клифърд Asness, друг добре познат прът за каране на шлепове плет фонд мениджър, заяви, че докато той не е знаел повече за г-н SIMONS на методи, отколкото някой друг, "Това е трудно да повярвам, че там не е мярка за безопасност в Джим подхода. 

"Вероятно, той има силно диверсифициран портфейл, високи обороти и той улавяни малки неефективност. Това е трудно да се загубим един тон пари правиш това. Винаги е възможно някой ден си модели, за да спре да работи. Но това е различно от" духане се. " " 

"Вие знаете," Г-н Asness добавя "човешки същества имат черна кутия, също. Тя се нарича мозък." 

Що се отнася до новите "$ 100 милиарда фонд," Г-н SIMONS бе дори още по-ограничени, отколкото обикновено, благодарение на регулаторни ограничения, които ограничат това, което той може да се каже публично, докато Фонда е повишаване на пари. Хората са buzzing за него все пак, защото изглежда, че главният отпътуване от медальон. Medallion на инвеститорите бяха почти всички заможни лица; новия фонд, наречен Ренесанс Институционална акции фонд, има минимум 20 милиона щатски долара инвестиции и е насочена към институциите. Тя е много по-ниска такса структура. Тя ще инвестира в - или продават кратък - само публично търгувани акции. Вместо да направи бърза стрелба търговия, той ще бъде много по-близо до купуват и притежават портфолио. И така нататък. 

В един критичен начин, макар, че е сходен с медальон. Тъй като пазарната документ, който получи от лице, несвързано с г-н SIMONS, сложи го: "Дружеството на риска, контрол, дисперсията и covariance оценяване, изпълнение техники, нестабилност модели, предсказуем и сигнали са получени от тези, използвани от управляващата държави в търговията на Medallion фондове. " 

С други думи, г-н SIMONS вярва, че компютърните модели, подобни на тези, които са работили за Medallion също ще работят за фонда, които могат да държат на стойност $ 100 милиарда на запасите през дълги периоди от време. Това е абсолютно безочливо. 

Какво ме интересуват най-вече беше: Защо? На възрастта, когато повечето мъже са contemplating пенсиониране, с повече пари, отколкото той може да разчита, защо беше г-н SIMONS все още в него? "Аз се насладите на предизвикателството," той отговори. 

След това започва да описва демонстрация видя неотдавна на нов ядрен ускорител на Brookhaven Националната лаборатория, където той е на борда. Два атома hurtled към всеки друг, colliding с голяма сила. "A огромен брой частици са изхвърлени", каза той, "и на работа е да анализираме всичко, което е резултат от сблъсък." 

"Гледайки спрей частици върху екрана, ме накара да мислите за фондовия пазар, каза още той продължи. Всеки търговия, дори на сто акции на дружеството, се отразява на всички други търговски операции. И всеки ден има хиляди по хиляди такива сделки, всички от тях засягат останалата част от пазара. Неговата работа, както той го види, е да анализираме това невероятно сложна мозайка и се опитват да разберат как тя се вписва всички заедно. 

"Дисциплината не могат да бъдат най-важни в света", заключи той, "но динамиката на пазара са наистина интересно. Това е сериозен въпрос." 

Аз изведнъж разбират мотивацията зад г-н SIMONS новия фонд. Той прави това, защото той иска да види дали тя може да се направи. След като учен, винаги учен. 

http://select.nytimes.com/2005/11/19/business/19nocera.html?pagewanted=print

Няма коментари:

Публикуване на коментар