понеделник, 6 април 2009 г.















С около съдбата на $ 62 млрд., Уорън Buffett е най-богатият човек в целия свят. През 1962 г., когато той започна изкупуването склад в Berkshire Хатауей, дял на разходите $ 7,50. Днес, Уорън Buffett, 78, е Berkshire на председател и главен изпълнителен директор, и един дял от компанията, клас А запасите на стойност близо $ 119000. Той кредити му изумителна успеха на няколко ключови стратегии, които той сподели с писателя Алис Schroeder. Тя прекарва стотици часове интервюиране на Sage на Omaha за новия упълномощен биография на Снежна Топка. Тук са някои от Уорън Buffett парите за вземане на тайни - и как те биха могли да работят за вас. 

1. Реинвестират приходите си: Когато за пръв път печелят пари, може да бъде изкушен да прекарат него. Да не. Вместо това, реинвестиране на печалбата. Уорън Buffett научих това в началото на деня. В гимназията, той и PAL купи pinball машина за игра на думи в barbershop. С парите, които получава, купуваха повече с машини, докато те са осем часа в различни магазини. Когато приятелите продаден на предприятие, Уорън Buffett използва приходите за закупуване на акции и да се започне още малък бизнес. До 26 годишна възраст, той искате amassed $ 174000 - или $ 1,4 млн. в днешния пари. Дори и малка сума може да се превърне в голямо богатство. 

2. Бъдете готови да бъдат различни: Не база вашите решения при всеки е това, което казва или прави. Когато Уорън Buffett започна управлението на пари през 1956 г. с $ 100000 cobbled заедно от шепа инвеститори, той е бил dubbed един oddball. Той работи в Omaha, не Уол Стрийт, а той отказа да каже на родителите му, където той бе пускането им пари. Хората предсказали, че той не успеят искате, но когато той приключи партньорството си 14 години-късно, тя е на стойност повече от $ 100 милиона. Вместо след народа, той изглеждаше за недооценен инвестиции и свърши много побой пазара средно всяка година. За да Уорън Buffett, средната е само това - това, което всички останали правят. да бъде над средната, ще трябва да се измерва само с това, което той нарича Вътрешна показатели, съдийствам себе си чрез собствения си стандарти, а не в света. 

3. Никога Глътни палеца: Съберете предварително всяка информация, която трябва да вземе решение, и помолете приятел или роднина, за да сте сигурни, че вие се придържате към краен срок. Уорън Buffett гордее сам за бързо вземане на ума си и действа по него. Той призовава всички ненужни заседание и мислене "палеца млечниче." Когато хората му предложи бизнес или инвестиции, казва той, "Аз няма да говоря, освен ако те не ме цена." Той им дава отговор на място. 

4. Посочи сделка преди да започнете: Вашият договаряне лоста винаги е голям, преди да започнат работа - това е, когато имаш нещо да предложи, че другата страна иска. Уорън Buffett научих този урок по трудния начин като дете, когато му дядо Ърнест наети него и приятел да копаят на семейството хранителни магазина след виелица. Момчетата изразходвани пет часа shoveling докато те почти не могат да си изясним замразени ръце. После, неговият дядо даде чифт по-малко от 90 стотинки до Сплит. Уорън Buffett беше потресен, че той извършва такива backbreaking работа само за да спечелят пари от час. Винаги нокти определяне спецификата на сделката в аванс - дори с вашите приятели и роднини. 

5. Гледай малки разходи: Уорън Buffett инвестира във фирми, ръководени от мениджъри, които обземам над tiniest разходи. Той един часа придобито дружество, чийто собственик брои листовете на рула от 500-лист тоалетна хартия, за да види дали той е бил като изневери (той). Той също се възхищавал на приятел, който боядисани само на страната на неговия офис сграда, която се сблъскват по пътя. Упражняване на контрол над всяка сметка може да направи вашата печалба - и вашата заплата - отидете много далеч. 

6. Лимит Какво Заемете: живеещи на кредитни карти и заеми, няма да ви направи богати. Уорън Buffett никога не е привлечен значителна сума - да не се инвестира, а не за ипотека. Той е придобил много сърдечно-оказване на писма от хора, които мислеха си заем е управляем, но се превърна претоварени от дълга. Неговият съвет: преговаря с кредиторите, за да плати това, което мога. След това, когато сте дълг-свободен, работата по спасяването малко пари, които можете да използвате, за да инвестират. 

7. Бъдете устойчивите: С упоритост и изобретателност, можете да спечелите от по-установени конкурент. Уорън Buffett придобил Небраска Мебели Март 1983 г., тъй като той харесва начина, по който нейните учредители, Роуз Blumkin, не е бизнес. А руски емигрант, тя построи търговски център от заложна къща в най-големия склад на мебели в Северна Америка. Нейната стратегия е по-евтино от големите снимки, а тя беше безмилостен преговарящ. За да Уорън Buffett, Роуз въплътена в непоколебимата смелост, че прави победител изложени на победен. 

8. Знаете кога да се откажат от: Веднъж, когато Уорън Buffett беше наградата, той отиде до хиподрума. Той залог на състезанието и загубих. За да компенсирам му средства, той залог върху друга раса. Той губи отново, оставяйки го с близки до нищо. Той почувствах болен - той имаше squandered почти една седмица приходи. Уорън Buffett многократно, че никога няма грешка. Знаеш ли кога да ходим далеч от загуба, а не нека тревожност глупак ли в опитва отново. 

9. Оценка на риска: През 1995 г., работодателят на Уорън Buffett син, Хауи, беше обвинен от ФБР за фиксиране на цените. Уорън Buffett Хауи посъветвани да си най-лошото и лико случай сценарии ако той остана с компанията. Неговият син бързо осъзнахме, че рисковете от оставам далеч превишава всякакви потенциални печалби, и той напусна на следващия ден. Питам себе си "и после какво?" може да ви помогне да видите всички възможни последствия, когато се борят, за да вземем решение - и може да ви насочват към най-умните избор. 

10. Успех Наистина ли какво означава: Въпреки богатството си, Уорън Buffett не измерва успеха с долара. През 2006, той обеща да се раздават почти цялото си състояние за благотворителни организации, предимно на Бил и Мелинда Гейтс Фондацията. Той не адамат за финансиране паметници на себе си - не Уорън Buffett сгради и зали. "Знам, че хората, които имат много пари," казва той, "и те ще получат признание и вечери болница крилата на име след тях. Но истината е, че никой в света обича тях. Когато стигнете до моята възраст, ще мярка вашия успех в живота от това как много от хората, които искат да имат Обичам те всъщност те обичам. Това е последен тест за това как сте живели живота си. "


Няма коментари:

Публикуване на коментар