петък, 10 април 2009 г.

Хедж фондовете: Ноември изпълнение обновяване 
12-ти декември 2008 
Пазар на лудост

Ние сме назад с нашите месечната агрегация на изпълнение номера от някои забележителни хеджиращи фондове. Ако сте пропуснали това, можете да ни октомври актуализация, както е добре. 
Като цяло, хеджиращи фондове са -1,1% през миналия месец и сега -17,7% за годината. 

Тудор Пол Джоунс "Тудор инвестиционна Корп беше един от малкото средства скромно faring добре в тази сеч. Неговата водеща BVI Глобален фонд, обаче, наскоро замразено изтеглянето, тъй като те се опитват да отделен неликвидни активи
. Този фонд е -5% година до момента. Техните акции фонд, граблива птица, е -16,5% за годината. Управителят на граблива птица Фонда, Джеймс Palotta, ще се оставя Тудор да започнат своя фонд. 

Дейвид Айнхорн на Greenlight Капитал имаше солидна ноември, и е продължило 3,9% за месец. Това сега го оставя -19,8% за годината.
 Можете да видите Greenlight наскоро обнови портфолиото тук.
 Също така, Айнхорн е една книга, описващ подробно изложени му битка със Съюзното Капитал ", компания, той shorted.
 В книгата "Fooling Някои от хората от времето," научихте за Greenlight на дисертации формиране и инвестиционния процес. 

Кен Грифин на Citadel е -13% през ноември и сега е -47% за годината.
 Техният флагман $ 10 милиарда комбиниран Кенсингтън и Уелингтън фондове са били най-трудното хит, поради загуби от конвертируеми облигации и банкови заеми, наред с другите. 
Тези фондове са видели 1 милиарда щатски долара при теглене искания за края на годината. 
Citadel на болката продължава, след като надникнете октомври. 
Citadel другите фондове, обаче, са faring учтиво.
 Тези средства (около $ 3 милиарда, или така) са създадени около 40% тази година. Citadel е публикуван само един часа губят години, тъй като тя е основана през 1990 година.
 Наскоро, Кен Грифин седна да свидетелства пред Конгреса с много други изтъкнати плет фонд мениджъри. 

Полсън и Ко, ръководени от Джон Полсън, бе създаден 3,2% миналия месец в неговата Advantage Plus фонд. Фондът вече седи нагоре 33,5% за годината.
 Наскоро обхванати Полсън и Ко "е актуализиран портфолиото тук. 

Петър Thiel на Clarium на капитала е -5,4% за ноември и сега е -8,1% за годината.
 Можете да видите нейните най-новите портфолиото тук.
 Дори световната макро момчета срещат трудно там.
 Само за няколко месеца назад, Global макро фондовете като Clarium и Тудор са изветряне бурята сравнително добре.
 Въпреки това, те са започнали да се изплъзва с останалата част от народа, както Thiel на екипажа се намират в близост до определяне на двойното цифри. 
Болката продължи след Clarium имаше груб октомври, отчасти поради нейния навлезе на акции в неудачно време.
 Както казват, всичко е относително, тъй като все още е Clarium нагоре 322% от неговото основаване. Активите под управление са малко над 3 милиарда щатски долара и Thiel не е замразена redemptions (Е, поне не още). Можете да прочетете повече за Thiel / Clarium тук. 

Джим Симонова Възраждането технологии е имал доста добри години, всички неща, смята. Неговата водеща $ 8 милиарда Medallion фонд е 58% за година, което прави нейната 5% за управление и 44% ефективност непоносими такси. Това е твърде лошо, че този фонд е доста много ограничени само до бивши и настоящи служители Възраждането. Симона другите фондове, които са отворени към други инвеститори, институционалните фючърси и институционални акции средства са -15,6% и -14,8% годишно до датата, съответно. Г-н SIMONS наскоро заявяваха пред Конгреса с множество други плет фонд мениджъри. Възраждането е класирана # 4 в хеджиращи фондове ранглиста. 

Дейвид Шоу на DE Шоу и СО. Видяха своя Oculus фонда до около 10% за годината, тъй като тя е profited от своите глобални макро стратегия. Нейната съставния фонд, от друга страна, е -4% година до датата, след като са упражнявали множество стратегии. Фирмата управлява около 36 милиарда щатски долара и можете да видите видео за фирмата работят културата тук. По Алфа е късно плет фонд ранглиста, DE Шоу се класира # 6 в света. 

Лий Ainslie Маверик на капитала е 0% за ноември и е -27% за годината. Наскоро обхванати портфейла си участия тук. 

Крепостта инвестиционна група Drawbridge Макро Глобален фонд е -2,3% за месеца и се намира -23% за годината. Крепостта е сред много видни хеджиращи фондове, които наскоро са преустановили оттегляния от техните фондове. 
Томас Steyer на Farallon Капитал Мениджмънт е спиране redemptions до януари. Farallon досегашните портфолио изпълнение е на разположение тук и можете да прочетете своето писмо-късно тук. 
Дан Loeb на третата точка LLC е -2,9% през миналия месец и сега е -31,1% за годината. Наскоро актуализирани третата точка от портфейла на участия тук. 
Glenview кепитъл партнърс "се намират -8,9% за ноември и -47,8% за годината. Glenview кепитъл партнърс "LP е -9,9% за ноември и сега е -50,4% за годината. И накрая, техните институционални партньори LP е -9,4% през ноември, и -40,1% годишно до дата. 
Лондон диверсифициран Управление на LLP е -5,45% през миналия месец и сега е -27,8% за годината, в основната си фонд. 
Highbridge Капитал си го груб е с много средства. Капитала му фонд е -2,98% за ноември и сега е -28% на година, докато нейната кабриолет Арбитраж Фондът е -9,4% за месеца и се намира -43,7% за годината. 

Това отбележи, че двама видни фондове ликвидиран фондове последния месец: 
Parkcentral Капитал ", която контролира инвестициите на Рос Перо, затворен един от неговите фондове. 
Джефри Gendell ликвидиран фондове на неговия тонтина Associates, с които сме включени тук, последното тримесечие. 

Освен това, множество видни фондове наскоро се спира продукти, които ние отбележи в понеделник, тук.
 Ние сме в средата на нашето портфолиото Фонд плет проследяване серия, където сме покриваща третото тримесечие 2008 13Е техники на различни видни хеджиращи фондове (включително и много, изброени по-горе) с цел да разбивка промените, които са направени на техните портфейли. 

Можете да видите портфейлите на фондовете сме анализирани, като по този начин далеч оттук. 

Източници: 
Инвеститор писма, 
Уолстрийт вестник 
Bloomberg 
1440 

Няма коментари:

Публикуване на коментар