петък, 10 април 2009 г.

Buffett да закупят Северна Корея като подарък за Obama: Уилям Pesek



8 април (Bloomberg) - Дай го за Ким Джонг Ил: Не един, и не искам да кажа едно, upstages като Северна Корея лидер.

Просто попитайте САЩ Barack Obama, чиято реч пред около 20000 души в живописна Прага площада беше relegated към вътрешността страници чрез Ким на ракетата старта на уикенда. То не е въпросът дали тя не успя (както е в САЩ твърдеше) или успя (като Северна Корея изтъкна). То почти спря в света в своите песни.

Корея старта е определено лоша новина за глобална икономика с твърде много на неговата табела вече. И все пак имаше победители и губещи в тази седмица драматична новина от Пхенян.

Първо, на победителите, тъй като това е кратък списък. Водещи на тази група е Ким себе си. Помислете за това: Северна Корея икономиката, според до 2007 г. Световната банка данни, е на стойност почти $ 26 милиарда. Това не е честно да се сравняват, че с $ 14 трилиона САЩ икономиката, така че нека отиде с Уорън Buffett.

В Berkshire Хатауей Инк. председател, според списание Forbes, загубени, колкото през последните години, както колективните изхода на Северна Корея на 23 милиона души. Дори след загубата, че много, Buffett бе на стойност около $ 37 млрд. от средата на март.

Това е съблазнително да Фантазирате Buffett само за закупуване на място. Той е дал далеч десетки милиарди долари. Представете си, на добро, които биха могли да идват от изкупуването на Kims и даване на Северна Корея да Obama. Тя никога няма да се случи, разбира се, но могат да мечтаят за Buffettland над 38-мия паралел.

Отшелник кралство

И все пак, че наистина няма поставени нещата в перспектива. Вторият-богатия човек в света, биха могли да купят Ким на отшелника кралство и все още има достатъчно за Монголия и Намибия, също. И тук имате този народ, който може лесно да бъдат закупени от един инвеститор САЩ същество стопанство целия части на Азия заложници.

Ракета учените спорят ракетата е калпав пропускайте точка. Той eclipsed спекулации, че Ким Stalinist на режима е на последната си крака (дори ако тя наистина е). Изчезнеш се говори за Ким здравето, след инсулт миналата година, или планове за наследник. И дори ако Ким е повече страх от света, отколкото ние сме от него, вътрешните публично-отношения стойност беше просто безценни.

Това ни води до други победител: Всеки нечестните състояние търсят да закупят оръжие от длъжностни лица в Пхенян. В Taepodong-2 ракетата е трудно авангардни оръжия. САЩ служители все още са загрижени, че публичността около Северна Корея старта ще събирам енергичен търсене от страна на Иран и други народи.

Списъкът на губещи е далеч по-дълго. На върха са жителите на Демократична народна република Корея. Какво противоречие в смисъл: Няма нищо "демократична" за мястото и неговите хора, за съжаление, са пионки в култа към личността, че претърпи катастрофалното Ким династия.

Desperate Население

Вместо да се повишаване на техния стандарт на живот, Ким се стреми да засили собствената си състояние. Цената ще бъде по-малко храна и финансова помощ, течаща към отчаяни население. Ако Ким хората са имали думата по всичко това, той ще бъде на власт.

САЩ, Япония и Южна Корея също са губещи. Беше крайно шамар на администрацията на Буш, който боядисани своя ход да се откажа от Северна Корея от нейните държавни спонсорира тероризма списъка като голям успех. За Obama, its' a външната политика на криза не трябва с икономиката на САЩ плъзгащи.

Япония има яйце върху лицето му за обявяване на ракетата изпичане на ден рано. Като я коригират своята грешка, Ким почти сякаш се toying с тревожност японското правителство. Северна Корея старта дойде след многобройните предупреждения от Япония, които показват колко малко лоста Азия най-голямата икономика е над своя враг.

Южна Корея няма опции, като най-спряна помощта на север. Ким на предизвикателства също са лоши новини за икономиката да остане море граплинг сред световната криза. Да бъдеш на юг от Пхенян означава кредитна raters трябва да обмислят риска от война на Корейския полуостров. Ракетата започне, няма да помогне нещата.

Китай губи

Брой Китай сред губещите, също. Това е съблазнително да видите следа от силата в Китай отказа да призова за по-стриктни санкции срещу Северна Корея в ООН на спешно заседание на Съвета за сигурност. В действителност, Ким на ракети беше много лошо време за Китай на правителството.

Длъжностните лица в Пекин са много зает екранировка своите $ 3,3 трилиона икономика от глобална рецесия. Сега, Северна Корея, най-големият търговски партньор е на място, за да направлявам в решително непредсказуеми режим. Очаквайте в САЩ и Япония да увеличи натиска върху китайския президент Hu Jintao да има разговор с Ким.

Не е тайна, че Китай иска да се избегне срив на една нация, с която тя акции значителна граница. По-добре е известно, Китай желанието да водят САЩ и Северна Корея в противоречие. По-добри връзки между длъжностните лица във Вашингтон и Пхенян може да се противодейства на влиянието на тези в Пекин.

Doing Северна Корея на наддаването не се помага на Китай глобален образ повече от укрепване нагоре despots в Африка с енергетиката и минералните покупки. Поне не и докато Ким грайфери на прожекторите и шейкове на света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар