петък, 10 април 2009 г.

SIMONS на Възраждането пукнатини кодекс, Удвояването Активи (Update1) 

От Ричард Teitelbaum 

27 ноември (Bloomberg) - На горещ следобед през септември Възраждането Технологии LLC основател Джим SIMONS е твърде зает да се обадя по телефона. Това е, казва той, от Cumrun Vafa, A Харвардския виден университетски преподавател и експерт по стринг теория, която описва строителни блокове на вселената, удължен еднократно тримерно нишки. 

`` Получете друг път, когато мога да говоря с него,''SIMONS разказва неговия помощник. 

Тогава той споменава, че на следващия ден, той ще се срещне с Томас Insel, директор на Националния институт за психично здраве, за да обсъдят autism изследвания. И той slated тази събота ще бъде домакин на гала почит математика за Америка, или МВнР, четири-годишно дете с идеална цел, той започна, който осигурява stipends в Ню Йорк Сити математика учителите. 

`` Аз съм безспорно свързани с твърде много неща по едно и също време,''SIMONS казва в неговото 35-то етаж midtown офис в Манхатън. `` Но ти направи живота си интересен.'' 

Низ теория, autism, математика образование: Това е честно да попитам как SIMONS, 69, управлява деня си работа наблюдава най-големия световен плет фонд посредник. Отговорът Съдейки от цифри, е много добре. 

Възраждането е на огън Нейната Medallion фонд - която използва компютри и търговия с алгоритмите да се инвестира в световните пазари - върнати повече от 50% през първите три тримесечия на 2007. Тя беше около $ 6 милиарда в активи, считано от 1 юли. 

SIMONS регистрирани subprime, че ефективността, както и свързаните с тях пазари бяха срутване, изпращане два часа ипотека, свързани с плет фонд, управляван от мечка Stearns Cos. в несъстоятелност. В смут pummeled на Goldman Sachs Global Алфа фонд, конкурент на Възраждането фондове, които паднаха повече от 25% през същия път. Морган Стенли компютър jockeys загубили $ 390 милиона в един ден в началото на август. 

Разказ 

Medallion на декларации не са аномалия. Фондът, който търгува всичко от соево фючърси на френското правителство облигации бърз огън, не е имал отрицателно тримесечие От началото на 1999 година. От края на 1989 г. през 2006 г., той се върна 38,5% годишно, без такси. 

По-изненадващи от тези декларации е SIMONS живота на историята. На възрастта, когато плет фонд пионерите като Майкъл Steinhardt отдавна спряха, тъй като управлението на парите на другите хора, SIMONS е сградата на Medallion успеха. Той добави фондове и стратегии, както и натрупване на активи, които totaled $ 35,4 милиарда, считано от 28 септември. 

През август 2005, SIMONS започна Ренесанс Институционална фонд акции, или RIEF, който инвестира в американски акции. През 30 септември, тя се завърна 12,8% на годишна. За разлика от Medallion, която се превръща преосмисли своето участие десетки пъти всяка година, RIEF си запазва позиции за месеца или повече. SIMONS каза по време на фонда начало RIEF теоретично биха могли да управляват колкото е $ 100 милиарда. 

"Нови възможности" 

През декември 2006 г., той ограничава нови инвестиции във фонда за $ 1,5 милиарда на месец. Към 30 септември 2007, тя беше $ 25.6 милиарда в активи. 

През октомври стартира SIMONS Възраждането Институционална Futures фонд, или джазов рефрен, за да инвестират в стоки. Това става 5,2% за месец. Той казва, Ренесанс на новото изследване показва, фондът може да управлява колкото е 50 милиарда щатски долара. Заедно с RIEF, тя ще насърчи кръстосаното оплождане на идеи вътре в Ренесанса SIMONS казва. 

`` Предизвикателство е добра,''казва той. `` Това отваря си очите за нови възможности.'' 

Когато не в Манхатън, SIMONS управлява империята си от 15 - крак (4.6-m) от 20-се намира в подножието на Възраждането от затворен тип и охраняем Военна Off Път 25А в Източна Setauket в Ню Йорк на Лонг Айлънд, някои 50 мили (80 км) на изток на Емпайър Стейт Билдинг. По-голямата част от търговията автоматизирани, има малко от дандания на типични плет фонд посредник. 

Удвояването активи 

Наред с рутинните задачи на персонала и маркетинг, SIMONS прави навреме за изследователи и програмисти, които спрат от кабинета му да обсъдим математически и статистически въпроси, които са срещани, тъй като те работят по нов търговски стратегии. 

Повече от 200 служители, от които около third са Ph.Ds, работа в Източна Setauket. Още 100 са базирани в Манхатън, Сан Франциско, Лондон и Милано. `` Той създава среда, където е лесно да бъде творчески и упорито работи, за да пази глупости ниво до минимум,''казва бившият изпълнителен директор Робърт Frey, който работи в Ренесанса от 1992 до 2004 година. 

Дори и без нови стоки фонд, Ренесанс на активите имат повече от два пъти в годината от около 16 милиарда щатски долара на 30 септември 2006 година. Този ръст е catapulted Възраждането миналото такива титани като Даниел Och на Och-Ziff Капитал Мениджмънт Груп ЛЛС, Рей Dalio на Bridgewater Associates Инк. "и Дейвид Шоу на DE Шоу и Ко да се превърне в най-голямата световна плет фонд мениджър, според данните, събрани от Хедж фонд за научни изследвания и Инк. "Bloomberg. 

Код проследява 

Medallion се върнете на 3,9% през август, въпреки че този фонд е бил твърде whipsawed от нестабилността, укрепило SIMONS репутацията като сребристо-брадат съветника на количествени инвестират. 

В прът за каране на шлепове фондове, математика и компютърни учени мои огромни суми на данни от финансовите пазари търсят корелации между запаси, облигации, деривати и други инструменти. Те търсене на сигнали предсказват, че ще правя прогноза дали, тоест, на паладий фючърси договор е вероятно да расте или ще спада есен. 

"Ролеви модел" 

`` Има само няколко лица, които имат наистина ние променихме начина видите пазари,''казва Теодор Aronson, директора на Aronson + + Джонсън Ortiz LP, количествено пари за управление на фирмата във Филаделфия с $ 29,3 милиарда в активи. `` Джон Мейнард Кейнс е един от малкото. Buffett Уорън е един от малкото. Така е Джим SIMONS''. 

Aronson кредити Възраждането с заверката на цялата област на количествени и инвестиране, които доказват, че свободата на предоставяни на плет фонд мениджърите на краткосрочната запаси, да взема на заем пари и да инвестира в безброй инструменти може да доведе до резултати, които далеч изпреварват пазара на типичните възвръщаемост. 

SIMONS, стоящи малко под 5 фута 10 инча висок и с тегло 185 паунда (84 кг), е малко вероятно стъпкаха един път. Бивш код бомбичка за Националната агенция за сигурност на САЩ, през 1968 г. той става председател на катедрата по математика в университета каменни потоци, част от държавния университет в Ню Йорк система. Той построи отдел в това, което Давид Eisenbud, бивш директор на математическите науки изследователски институт в Бъркли, Калифорния, призовава една от световните топ центровете за геометрията.
Оставянето Академия 

През 1977 г., разочарован, с математика проблем и жадуват за промяна, той изоставени академичните да започнат какво би станало Възраждането, отдаването под наем професорите, код прекъсвачи и статистически възгледи учени и инженери, които биха работили в астрофизиката, език признаване теория и компютърно програмиране. 

`` Всички quants в света се опитват да следват по стъпките на Джим, защото това, което той е построен най Възраждане е наистина извънредно,''казва Андрю Ло, директор на Масачузетския технологичен институт лаборатория за финансов инженеринг и главен научен служител на прът за каране на шлепове плет фонд Фирмата AlphaSimplex Група LLC. `` Аз и много други хора гледат нагоре към него като огромна роля модел.'' 

Тенденцията за фонд мениджърите да се опита да се съревновава SIMONS може да стане по-проклятие, отколкото благословение през следващите години. Тъй като selloffs през юли и август показа, много прът за каране на шлепове Средствата се преследва същите инвестиции. Така например, считано от юни, Възраждане и съперник AQR Капитал Мениджмънт ЛЛС имаше четири от същия Топ 10 акции стопанства: Джонсън и Джонсън, Lockheed Мартин Корп, International Business Machines Корп и орнамент във формата на Корп 

"Подобни модели" 

Припокриването стана проблематична като subprime зараза разпространение извън рамките на жилища, свързани с акции облигации, collateralized дългови задължения и търговски хартия, принуди някои фондове да се облекчат техните стопанства, точно както беше търсенето на сушене се. 

`` Прът за каране на шлепове Всички тези средства се използват подобни модели, търсещи да купят нещо евтино и продава нещо, скъпа,''казва Сол Waksman, основател на Barclay Хедж ООД, консултантска фирма със седалище в Феърфийлд, Айова. Докато скъпите ценни книжа са по своето естество търгуват лесно - течни, в industryspeak - евтини ценни книжа на ловуваните от повечето мениджъри не са количествени, Waksman казва. В крайна сметка, причината те са евтини е, че никой не ги иска. 

`` След като се опитам да продам ниска ликвидност състав, по дефиниция няма кой да го купя,''Waksman казва. Overpriced запаси нарастват през август като хеджиращи фондове купи акциите, които покриват техните къси позиции, и евтини запаси plummeted като ръководители се спусна за набиране на пари в брой. 

Wise-кракване 

Възраждането е под нарастващ натиск да остана на прага на опаковката - и да запази своите тайни в тайна. Запазване на сегашните служители и няколко бивши такива, никой не знае точно как фирмата прави своите милиони. Medallion спрели да приемате нови пари от външни инвеститори през 1993 г. и върнат доста много по последното от техния капитал 12 години по-късно. Днес, Фондът се управлява почти изцяло в полза на Възраждането персонал. 

Мъдрият-крекинг SIMONS себе си е майка на почти всичките си подробности. 

Какво може да кажете за Medallion търговските стратегия? 

`` Не е много, казва''SIMONS със сподавен смях, а след това заема хващайте на една от заслугите пушат цигари, той често. 

Що за инструменти, да го търговия? 

`` Всичко''. 

Колко различни стратегии го използвам? 

`` Много.'' 

SIMONS казва Ph.Ds му се смея, когато те четат изсмукан от пръстите теории за това какво си фонд може да се прави. Една чат стая участник speculated че Възраждането използва аудио hookups фючърси за обмен и анализ на шума от ями с гласови признаване софтуер. 

"Conjectures и хипотези" 

`` Всички ние в бизнеса прът за каране на шлепове са conjectures и хипотези, но много малко данни,''MIT на Ло казва. `` Така че искал да размишлявам какво Ренесанс може евентуално да се прави. Те са толкова далеч напред от всички останали, че тя е едновременно предизвикателство, както и вълнуващо да се занимава с такива спекулации бездейства.'' 

За негова страна, SIMONS казва, че след като са проучили дали слънчево петно дейност влияе върху пазарите. Той не каза какво е намерено. 

Интервюта с бившия Medallion фонд мениджъри и инвеститори, съперници и количествен учени предвиждат се очерта в това как фондът се управлява. Така че правим годишни отчети, маркетингови материали и съдебни документи: Някога потаен, Ренесанс се съдят в Ню Йорк-членка на Върховния съд на двама от неговите бивши доктор - ниво изследователи, които са били уволнени през 2003 г., след като отказа да подпише noncompete договори. 

Търговски тайни 

Фирмата обвини Александър Belopolsky и Павел Volfbeyn на appropriating търговски тайни. Belopolsky и Volfbeyn отрича обвиненията. В решението юли, двамата, описани накратко три стратегии, които бяха разгледани Възраждането. Едно ръководство суапове, които са договори за обмен на лихви или други плащания; друг използва електронна система за съвпадение, че анонимно връзки купувачи и продавачи; и трета се възползвали от Nasdaq и Ню Йорк фондова борса лимит за книги, които са реално време записи неизпълнен на поръчките за покупка или продажба на акции на определена цена. 

С безброй позиции в различни пазари, SIMONS likens си подход към екстензивно земеделие, след като той практикува в Колорадо, като се използва опорна точка център за напояване да отглеждат пшеница върху хиляди акра. 

`` Всяка малка стеблата на пшеница не беше така голямо, но повечето от тях са били, така че работи по статистика,''SIMONS казва. 

От друга страна, той казва, фокусира традиционното инвестиране практикувана от Уорън Buffett е равносилно на интензивно земеделие, в която всеки отделен растителна наистина си струва. `` Това двете съвсем различни края на спектъра,''SIMONS казва. 

Подредено Fortune 

Medallion на фермата готовност спортни доста маркиране: Фирмата цяло едно такси, такса за управление на 5% и 36% на печалбата в сравнение със стандартите на индустрията 2% и 20%. С практика няма външни инвеститори в Medallion, SIMONS Ренесанс и служителите се плащат на раздела - и черпят от награди. RIEF инвеститори може да изберете от четири акции с различна класа и са далеч по-скъпи такси структурите. 

Въпреки че не обича SIMONS говорим за това, Възраждането е построен му подредено състояние. САЩ по ценни книжа и фондови борси документи показват, че контролира 25-50 процента от Възраждането, като разпределим останалата част от собствеността на фирмата сред служителите. Така SIMONS делът на изпълнението хонорари, получени от RIEF и груб Medallion е между $ 375 милиона и 750 милиона щатски долара през 2006 г., според данни, събрани от Bloomberg. 

С Medallion на 44,3% възвръщаемост през 2006 г., ако SIMONS бяха инвестирани 2 милиарда щатски долара във фонда, той щеше да garnered един $ 885 милиона печалба. Той отказва да коментира неговите инвестиции. 

Според Bloomberg изчисления, SIMONS се нарежда сред № 3 в света плет фонд мениджъри с 1.01 милиарда щатски долара във фирмата като цяло ефективността на таксите през първите три тримесечия на 2007. 

Математически ум-Set 

Главен Учен Хенри Laufer, които помогнаха да построим Medallion търговска система, притежава 10-25 на сто от Възраждането, на SEC документ казва. Главен финансов директор Марк Silber и Изпълнителен заместник-председатели Питър Браун и Роберт Mercer всяка собствена 5/10 процента. SIMONS син Натаниел, 41, който управлява Meritage фонд на средства от Сан Франциско, притежава по-малко от 5%, както и на тези възрожденски търговски офис мениджър Пол Broder. 

В основата на успеха на Възраждането - и богатството SIMONS създава - е неговия собствен ум-математическа комплекта. Извън финансовите пазари, той е най-добре познат с Chern-SIMONS теория, която съвместно разработена с китайски-американския математик Shiing-Шен Chern през 1974 година. 

Chern-SIMONS теория 

С прости думи, теорията предлага инструменти, известни като invariants, това математиците използват, за да прави разлика между някои огънати места - вида на нарушенията на обикновените пространство, които съществуват според Алберт Айнщайн общата теория на относителността. 

Chern-SIMONS се възприема като важна отчасти защото той доказа, полезна при разясняването аспекти на друго поле струнни теория. Това се описва изграждането на всички блокове и вселената, както вибриращи едно тримерно разширено нишки или електрически вериги наречени струни. 

`` Оказа се, тези неща ще изобрети, Chern-SIMONS invariants, са техните истински заявления за физика, за която съм знаел нищо,''SIMONS казал на Международната асоциация на инженерите по финансов през май. 

SIMONS казва, че той също е горд от работата е направил в диференциалната геометрия на Института за анализи на отбраната "Център за изследвания и разработки в Принстън, Ню Джърси. През 1968 г. той публикува книга, в летописи по математика нарича `` Минимална сортове Riemannian Manifolds''. Хартия му помогна спечели американска Математическо общество Осуалд Veblen награда по геометрия в 1976 година. Наградата носи името на Принстънския университет геометрик, който стана първият професор на Института за напреднали изследвания. 

SIMONS на Легаси 

SIMONS най-траен завещание може да бъде като филантроп, както той се основава на математиката и науката, които са оформени живота му. В изказването си в Ню Йорк офис, SIMONS стане и разходки цялата стая взема вестника клипинг. Това е статия за администрацията на президента Джордж У. Буш планира да добавите $ 50 милиарда на отбраната бюджет. 

`` Само малка екстра; им дам допълнително 50 милиарда щатски долара,''SIMONS казва, неговият глас да нараства в гняв. `` Е, за 2 милиарда щатски долара, ние може да революционизира математика образование в САЩ'' 

Той се отнасят до това, което той счита за нищожен финансиране за ключов предоставянето на Америка се конкурира акт, който бе подписан в Закона за 9 август. Законът включва федералната програма за буфер математика образованието и науката въз основа на пилотен проект SIMONS bankrolled е с повече от 25 милиона щатски долара от парите му: МВнР. 

Открито първенство на САЩ Конкурентоспособност 

SIMONS казва Америка за конкурентоспособността на икономиката е в опастност. От 2003 г. изследване на 15-годишните младежи от Програмата за международно студентско Оценка намерени САЩ trailing 23 Организация за икономическо сътрудничество и развитие страни, включително № 1 Финландия, по математика за ограмотяване на тази възраст ниво. В САЩ беше само преди пет държави, между които Гърция, Турция и Мексико. 

SIMONS пуска виновни за бедните гимназията по математика рейтинги до голяма степен на неквалифициран учители. Заради ниското заплащане, добри по математика и науката учители са склонни да се засмуче в частния сектор - и скоростта е ускоряване. 

`` Студенти, нагоре и надолу по линията от богатите към разклатено, са изневери,''SIMONS казва. 

МВнР плаща пълни стипендии за преподаватели по математика да печелят своите магистърски степени по образование в определени завършил училище. След това, той плаща заплата от $ 90000 за период от пет години от преподаването като субсидия. Стипендианти и други опитни учители имат право да кандидатстват за магистърска програма общение, което дава стипендия на 50000 щатски долара на повече от четири години. МВнР е свиване на програмата в Лос Анджелис и Сан Диего през 2008 година. 

$ 13 Милион Дарения 

SIMONS е дарила десетки милиони долари за математиката и науката начинания в целия свят, включително и каменни потоци университет и MSRI. През 2005 г. той ритна по 13 милиона щатски долара с други Ренесанс на служителите да пазят Релативистката Силен Йон Collider работещи в Brookhaven Националната лаборатория в Upton, Ню Йорк, след като американските енергийни катедра рязани финансиране. В collider създава топла, плътен въпрос подобен на този, който се смята, че са съществували през първите 10 microseconds, или millionths от секундата, от съществуването на вселената след големия бум. 

SIMONS другите големи тласък: Изследвания в autism, A, маркирани с повтарящи се нарушения в поведението и промени в социалната комуникация и език. През 2005 г. той нае Джералд FISCHBACH, бивш декан на факултета по здравни науки към Колумбийския университет в Ню Йорк, за да служи като научен директор на SIMONS фондацията. Фондацията фондове разнообразие от математиката и науката, свързани с проектите. SIMONS жена, Мерилин, 57, е президент. Тяхната дъщеря Одри, 21, показва някои симптоми на синдром на Asperger, умерена безредици, които носи прилики с autism.
ДНК база данни 

Под FISCHBACH, Фондацията е изграждането на база данни от ДНК проби и клинична информация от хиляди семейства в цяла САЩ със засегнатите деца. Учените ще използват данните, които идентифицират гените, които могат да допринесат за autism. 

Фондацията е също привличането на учени от страни извън тази област, като например генетика Майкъл Wigler на студената пролет Harbor лаборатория в Ню Йорк. FISCHBACH казва, че в миналото е имал autism изследователски проблеми luring Top Talent поради своята сложност. 

SIMONS разделя между две седмици си домове. Неговият Манхатън Апартаментът се намира в същата сграда варовик като друг инвеститор казан-филантроп Джордж Сорос, 77. В Setauket, Бялата, gambrel-roofed къща SIMONS е живял на 31 години е широка картина с изглед към прозорците на чапли, които се пренесат на shimmering водите на съвестта Bay. 

За всичките си постижения и материални успехи, SIMONS живот е в застой от вида на трагедията, че малко родители могат да разбирам - смъртта на не един, но двама от неговите пет деца в отделни инциденти. През 1996 г., неговият син Павел, 34, е ударил с кола и убит, докато карам велосипед близо SIMONS на Setauket вкъщи. През 2003 г. 24-годишен син Ник удавил по време на пътуване до Бали. 

Акции на "Ситигруп" 

SIMONS grimaces, когато попита дали Ник смъртта изиграли роля в неговото вълнение на последните дейност. Той паузи преди да отговорите. `` Имаше някаква връзка между губи Ник и желанието ми да получават зает, както можех,''казва той. 

Научно изследване в основата на всички SIMONS работата. `` Какво мотивира мен?''Казва той. `` Аз съм амбициозен и обичам да правя нещата добре. Обичам да създадем нещо, което наистина работи. Ще има много и много и много стратегии, и всеки нов ми дава много удоволствие, да видя нещо ново, че работи.'' 

Законите на финансовите пазари представлява особен предизвикателство, SIMONS казва. За разлика от законите, регулиращи физика или химия, те са склонни да се променят с течение на времето. `` Може да се предскаже хода на кометата по-лесно, отколкото може да се предскаже хода на Ситигруп на склад,''казва той. `` Атрактивността си, разбира се, е, че можете да спечелите повече пари успешно предвиждане запас от вас може комета.'' 

Съм по математика 

Инвестиции, филантропия, академии - всичко да се следи за цял живот съм в математиката. Джеймс Харис SIMONS е роден през 1938 г., единственото дете на Marcia и Матей SIMONS. Израснал е в Brookline, Масачусетс, A Бостън предградие проектирана отчасти от пейзажа архитект Фредерик Закона Olmsted. 

По-отрано, SIMONS задавани сложни математически въпроси. На около 3 годишна възраст, той бе шокиран да научи, че колата може да се изчерпи бензин. Защо? По SIMONS на разплащане, колата ще мине през половин tankful, тогава половината от това, което остава и след това половината от това, и така нататък: Има винаги би била малка сума ляво. Той бихте открили един от парадоксите на Зенон, наричан за древните гръцки предварително Сократическия философ, който да математикът пъзел от векове. 

`` Това бяха сложни размисли за малко момче,''SIMONS казва, смее. 

Соево Заложи 

В гимназията в Нютън, Масачузетс, SIMONS взривиха чрез еквивалента на напредналите настаняването математика и отиде в MIT. В изказването си първокурсник година, той бе самонадеян достатъчно да се запишете в мина ниво клас. `` Курсът каза не изисквания,''казва той. 

В MIT, SIMONS работили здраво и играе трудно - предимно късно вечер покер. До 1 часа, той и приятелите му ще купчина Фолксваген бръмбар и главата на Джек и Марион на кулинарен магазин в Brookline за $ 1,25 пиле в кошница. SIMONS припомня как MIT известни два часа математика, и "Уорън Isadore Сингър Ambrose, ще седнем, за храна и работа в час по математика пиш проблеми. 

`` Аз просто мислех, че е нещо като велик живот,''SIMONS казва. `` Тук те са били отглеждани прозорци, яденето в тази Deli, късно, късно през нощта, просто си работят. Това изглеждаше прекрасно за мен.''Певица, все още е MIT професор, ще се превърне в близки лични приятели. 

През юни 1958 г., след само три години, SIMONS събраните му бакалавърска степен по математика от MIT, връщайки се, че септември за първата си година завършил училище. Той тогава начело на запад до Университета на Калифорния, Бъркли, за да завърши докторската си дисертация по математика. Там, SIMONS dabbled в стоки - използва неговото и след това съпругата му Барбара сватбен подарък на пари, за да направите $ 500 умъртвяване в соята. 

"Оригинал на човек 

SIMONS тези съветник - Бертрам Kostant, сега професор в MIT emeritus - е за него преследващи скептични доказателствата, които ще формират основата на неговата дисертация, `` На Transitivity на Holonomy системи.''Тя разглежда с геометрията на мулти - тримерно огънати пространства и свързаните с труда на Сингър и Ambrose. 

`` Той решен го в удивително кратък период от време, по силата на две години,''Kostant казва. `` Джим един оригинален човек. Той обича да звъня в собствената си посока.'' 

След UC Berkeley, SIMONS спечели три години преподавател в MIT. Той остави след една година да стане асистент-професор по математика в Харвард лесно. Той остана във връзка с две покер-играе MIT съученици, колумбийски граждани Edmundo Esquenazi и Джими Майер. 

Road Trip 

През 1958 г., SIMONS и Майер бе отпразнува дипломирането си с изкупуването Lambretta моторни скутери и шофиране с Богота от Бостън. През 1964 г., трите заедно cobbled пари с SIMONS на бащата да започне колумбийски винил етаж-керемида фабрика. Тя ще се окаже накрая щастливо движение, осигуряването на по-малкия SIMONS с кол да изгради своята империя. 

SIMONS растях в Харвард неспокойно. Той е нетърпелив да спечелят повече пари - и разочарован от някои от по математика той е работил Включено. Институтът за анализи на отбраната предложи по-добро платци решение: SIMONS биха могли да прекарват половината от времето си по математика в Принстънския с идеална цел на центъра и половина скъсване кодовете за НСА. 

През 1967 г., IDA президент, генерал Максуел Тейлър, бивш председател на Съвместния Шефовете на персонала, написах една статия за Ню Йорк Таймс списание в полза на войната във Виетнам. Скоро след това, SIMONS penned на бележка към редактори. `` Някои от нас на институцията, имат различна гледна''той е написал. `` В хода на разположение само в съответствие с политиката за защита на рационално е да се оттегли с възможно най-голяма експедиция.'' 

Уволнен към 29 

Тейлър евентуално уволнен SIMONS, който е бил тогава 29, женен и баща на три. Каменното поток университет президент Джон платен исках звездата, за да построят училище на катедрата по математика. През 1966 г., в университета беше направил напръскване с luring Нобелова награда за физика Чен-печеливши от подобряване на Янг от Института за напреднали изследвания. SIMONS да наемат звезди на катедрата по математика. 

Ужилен от неговата стрелба от IDA, SIMONS хвърли сам в задачата. `` Като просто са били на около поразмисли малко, ми хареса идеята, че са си шеф,''казва той. 

SIMONS договаряне на всички елементи от математиката позицията на голяма съблазън geometers към младите училище: заплата, клас зареди, оставете политиката и изследователска подкрепа. 

`` Той бихте фигура какво е необходимо и си го за теб, жертви'', 84, казва. `` Той направи неуреден работа за изграждане на катедрата по каменното потока.''
Бъдещи звезди 

Сред бъдещите звезди SIMONS lured бяха Detlef Gromoll от Университета в Бон; Джеф Cheeger от университета в Мичиган, и Mikhael Gromov, които бихте преподава в Ленинград университет. Всички бяха публикувани в престижни списания. 

`` Това беше възприема като една от двете или трите най-добри геометрията групи в света, казва''Kra Ъруин, който успя SIMONS по математика отдел председател и е изпълнителен директор на МВнР. 

Един от SIMONS другите наема е Бронкс, Ню Йорк, повдигнати-професор по математика от Университета Корнел: Джеймс Ах. 

SIMONS dabbled отново в стоки, като в каменното потока. В Колумбия фабрика инвестиции бяха направени някои печалба. SIMONS и неговите партньори са инвестирали около $ 600000 от него с Чарлз Freifeld, бивш студент по математика си от Харвард. По време на седем месеца през 1974 г., Freifeld увеличава инвестициите 10-кратно, след като такси, като захар фючърси повече от два пъти. На 600000 щатски долара беше вече 6 милиона щатски долара, Freifeld казва. 

SIMONS изведнъж имали пари - но той е не по-кръстопът. Имаше отделени от съпругата му Барбара. Тъй като носеше'70s, той е нараснал с разочарован математика проблема, свързани с Chern-SIMONS теория. 

`` Това беше движеща ме луд,''казва той. 

SIMONS срещна Мерилин Hawrys, завършил студент по икономика в каменни потоци, които помогнаха SIMONS се грижи за деца и ще стане вторият му съпруга. 

Раждането на Medallion 

SIMONS ляво каменното Брук през 1977 г. и започна Monemetrics, A предшественик на Възраждането, в търговски център в цяла ивица от Setauket гара. Той искаше някой да търговски валути и стоки и се обърна към един стар приятел, другаря код бомбичка от IDA: Леонард Баум. 

Баум беше съ-автор на Баум-Уелч алгоритъм, който се използва за определяне на вероятността, наред с други неща, биология, автоматизирани реч и статистическите преносими компютри. SIMONS идеята беше да впрегнете математически модели, които Баум е писмен вид търговия валути. 

`` Щом имам Лени ръководство, мога да видите възможностите за изграждане на модели,''SIMONS казва. 

Баум никога не се търгуват като се използва модела. В края на'70s и ранно'80s, Баум правеше прекалено много пари за основните търговия. Тази търговия е свързана със залагания на базата на, да кажем, дали британски министър-председател Маргарет Тачър ще пусне лирата да станат. В ерата на една начин пазарите, че е много по-лесно, отколкото чрез модели. 

`` На долара беше много слаб, всичко трябваше да направя бе кратко на долара и Вие бихте правят доста пари,''SIMONS казва. 

Глупости или "Magic" 

SIMONS внесоха Ах да прегледате Баум усилията. Ах заяви, че не само ще работи с модели на валутите Баум беше писал за тях, те биха могли да се прилагат за всички стокови бъдеще - пшеница, суров петрол, ти име, SIMONS казва. 

SIMONS Ах, създаден със своя собствена търговска сметка, Axcom ООД, които евентуално са родени медальон. Ах почина от рак на дебелото черво през 2006 г. на възраст 69. 

В Axcom Първите дни, професионалисти са скептични относно вида на системни търговия Ах правя. Все пак, той беше брилянтен и физическо разбиране на вероятностите, като сподели американският Математическо общество Франк Нелсън Коул награда на брой теория през 1967 г.. 

`` Той имаше способността да видите моделите в търговските данни,''казва Брайън KEATING, 36, по-младият от Ах двамата синове. `` Хората в бизнес помислих, че е магия, или глупости.'' 

Как да говорим за адвокати 

Ах също понякога трудно да работите. `` Пъти по-голямата част от нещата вървяха добре,''казва Кевин KEATING, 38, Ах на по-големи сина, който говореше с баща си за неговата дни при Axcom. `` Но когато те не те бихте челно глави.'' 

През 1980 г., Ах и неговите изследователи подобряването на Баум на модели и ги използва за опознаването на корелации, от които те биха могли печалба. Ако фючърси договор отвори рязко високи в сравнение с предишните му затворите, щяха кратък него, ако тя отвори рязко по-ниски, те ще го купя, казва Шандор Straus, бивш мениджър за Medallion, който сега управлява своя инвестиционен посредник, Merfin LLC, в ореховата Крийк, Калифорния. 

Веществото не е сложно, и то стана. През 1985 г., убеден SIMONS Ах, за да го преместите Axcom на Хънтингтън Бийч, Калифорния, за да избягат болезнен развод и да се наслаждавате целогодишно каране на лодка. До 1988 г., инвеститорите искаха да инвестират директно в Axcom. SIMONS и Ах започна плет фонд и то Medallion кръстен в чест на награди за математика, че те победих. 

Късо съединение 

Ах на сигнали скоро изглежда късо съединение. Пикови-ниските загуби от април 1989 година беше монтирана на около 30%. 

Ах бяха осчетоводени, за такова усвояване в неговите модели и бутнат да води търговия. SIMONS исках да спра да проуча какво става. 

`` И двете бяха говоря с техните адвокати, Straus''казва. Ах, всъщност, е заплашвало да съдя. SIMONS изтеглена ранг, и Ах ляво. Той отиде да напише сценария и поеми, в допълнение към работа по проблемите, свързани с математическите основи на квантовата механика с Принстънския университет проф. Саймън Kochen, с когото споделя Ах Коул награда. 

SIMONS обърнаха към Elwyn Berlekamp да тече Medallion от Бъркли, Калифорния. Консултант за Axcom SIMONS беше първият, когото срещнахме в IDA, Berlekamp бяха изкупени по-голямата част от Ах на дял в Axcom. Той е работил с Straus, SIMONS а друг консултант, Laufer, за ремонт Medallion на система за търговия в рамките на шест месеца натягането. 

"Глупави Живот" 

През 1990 г., Berlekamp Medallion доведе до 55,9% печалба, без такси - и после се върна към обучението по математика в UC Berkeley. 

`` Имам много повече удоволствие говори с университетски преподаватели, отколкото финансова типове,''казва Berlekamp, който сега е професор emeritus. `` Повечето хора в този бизнес са доста долар фокусиран. Това кара за бавносхващащ живот.'' 

Ах беше отишла. Berlekamp беше отишла. Medallion на преработиха и осъвремениха търговска система остана. Straus взех слабини. Върнаха Medallion 39,4% през 1991 г., 34% през 1992 г. и 39,1% през 1993 г., според Medallion годишни доклади. 

Връщане в Лонг Айлънд, SIMONS беше събиране на А-отбора по математика на мозъка. Laufer, бивш професор каменни потоци, присъединили се на пълно работно време като главен изследвания в края на 1991 година. Frey, търговец от Морган Стенли на Патентно Трейдинг аналитична група, пионерски черно-кутия прът за каране на шлепове бюрото, дойде през 1992. Ник Патерсън, друг cryptologist от IDA, се присъединиха през 1993. Тази година, SIMONS също наел Браун и Mercer, два езика технология експерти от IBM Томас Уотсън J. изследователски център. 

Награда за година 

В nastier, че пазарите на акции или облигации се обърна Medallion изглеждаше толкова по-добре да изпълни. През 1994 г., в зависимост от Федералния резерв, повдигнати нейните федерални целеви средства курс шест пъти до 5,5% от 3%, Medallion върнати 71% за годината. В Bloomberg / Effas дългосрочните държавни облигации САЩ индекс загуби 6,7% тази година. 

През 1995 г. SIMONS преместен по-голямата част от Възраждането на операциите по Калифорния Лонг Айлънд. Фирмата е необходимо компютрите да модел на данните Възраждането бе улавяне и SIMONS го купи: От 1994 г. до 2000 г., Ренесанс общия CPU мощност нараства с фактор 50. Данни лента във и от Възраждането щаб се увеличават с коефициент 45, в съответствие с Medallion годишен доклад. 

2000-та година, през която стандарт и Poor's 500 Индекс силен спад на 10,1%, се оказа Medallion най-добър до момента. Той опит 98,5%, са освободени от такси. До края на тази година, трябваше Възраждането 148 служители - и на фонда имали 43,6% на годишна възвращаемост над 11 години, са освободени от такси, според годишен доклад. Той не е имал определени четвърт от тогава. 

Любопитството ненаситен 

Ефективност, като това подхранва плет фонд на промишлеността на неутолимо любопитство. Съперници търсене на сигнали за подпиране на Възраждането се връща. Един набор от улики дойде в Ню Йорк-членка, решение на Върховния съд през юли, което съдът силно redacted. Той цитира три стратегии изпитан във фирмата, включително използване на лимитът за книгата на данни. 

MIT на форума се казва, че един фонд посредник може да погледнете тези данни и да идентифицира голяма, за да продавате, да речем, $ 15 акция при търговия на акции беше $ 15,05. Фондът може да предизвика късо на склад в 15,01 $ и да се възползват, ако запас удари $ 15 на спусъка. 

`` Има ще бъде огромен натиск надолу върху акцията,''казва Ло. 

"Волф на вратата" 

Бивши служители казват наблюдатели могат да придобиват повече вникване в Възраждането на ефективността от scrutinizing по-очевидни фактор: SIMONS успя в изграждането на доста добър бизнес модел. Първо, това е фирма, управляван от и за учени. 

``, Която винаги казваше Възраждането тайна е, че той не наемат MBAs,''казва Berlekamp, който Обвинява на herdlike манталитет сред бизнеса завършилите училище за бедни инвеститорите възвръщаемост. 

Програмиране и моделиране, са третирани като сърцето на посредника предимство - не е разход. `` Ако имаш нужда от много енергия компютър, решението се основава на това дали е необходимо тя, а не от бюджета,''казва Петър Weinberger, бивш главен директор в технологията Ренесанс и сега софтуерен инженер в Google Инк. " 

Решенията се вземат бързо и обратна връзка е постоянна. `` Едно от нещата, за Възраждането е, че има чувство на неотложност,''казва Frey, който наляво, за да учи приложна математика и статистика в каменното Брук през 2004. 

`` Ние винаги вярвали, че имаше един вълк на вратата, че някой ще стигнем до там, преди да сме го направих.'' 

"Ходят по" 

От SIMONS долу, компанията насърчава откритост, независимо дали става въпрос за пазарните сигнали, които показват, където биха могли да бъдат начело на сигурността или за технология или търговия. Frey казва, че той не си спомням SIMONS повишаване на гласа му по негов служител. SIMONS казва новата наема, са насърчавани да канон компютърни файлове, който подробно Възраждането досегашните стратегии, успешни или не. `` Ако SIMONS на врата беше отворена, можете да ходите в''Weinberger казва. Това ще отида за всеки от секретарите се. 

За негова страна, SIMONS казва той възрожденски гордея с персонала, поради ниската си оборот. Фирмата е собственост на 80-85 служители. От управлението на директорите за почистване на персонала, всеки получава процент от печалбата, SIMONS казва. Това е компенсация за това, което той очаква от тях да се допринесе в дългосрочен план. 

Понятието за плащане на някой, на основата на единен тазгодишното представяне няма смисъл в среда, където няколко години, за да се реализира проектът завърши, SIMONS казва. `` Ние искаме всички да искат всеки друг да направи добре,''казва той. 

Издаване на наследственото 

В изказването си в Ню Йорк офис, SIMONS паузите за пълен осем секунди, когато попита кой ще се пуска ренесанс, след като retires - прост въпрос, при положение, че фирмата има само две изпълнителни заместник председатели. 

`` Най-вероятно някой вътре в компанията,''казва той накрая. 

Има ли вероятност неговите наследници имат някаква идея той или тя ще се поемат? 

`` Аз предполагам, кой ще успее мен е доста добра идея, че ще е той,''казва той. 

Ще бъде изненада? 

`` Аз не мисля така - Но аз не мога да гарантирам,''SIMONS казва. 

SIMONS е зает, както той рунда си седмото десетилетие: Новата RIEF и джазов рефрен хеджиращи фондове, по математика за Америка и SIMONS Фондацията autism подкрепа за научните изследвания. 

Той дори да връщат геометрия, работещи с приятел, каменни потоци професор Денис Съливан, за решаване на проблемите, свързани многомерни пространства, който е дълъг bedeviled него. През януари те публикува книга доказателството на теоремата. 

Когато се натисне за пенсиониране, SIMONS реагира с марка математически парадокс. 

`` Аз бях винаги са предназначени да се пенсионира през следващите две години,''той казва, смее. `` Аз бях казвам, че за дълго време. Двете години е постоянна.'' 

В крайна сметка, независимо от това дали сградата е SIMONS благотворителни организации, изчертаване стратегии или contemplating свое завещание, тя винаги се връща към математиката. 

За контакти с репортер на тази история: Мартина Teitelbaum в Ню Йорк най-rteitelbaum1@bloomberg.net. 
Последна Актуализирана: 27-ми ноември 2007 година 1312 EST

Няма коментари:

Публикуване на коментар