петък, 10 април 2009 г.

Джим SIMONS - Възраждането технологии АД

Интервюта

Джеймс Харис (Джим) SIMONS, доктор Ренесанс Технологии Corporation основана през 1982. Джим SIMONS е също така участва в откриването и прилагането на някои геометрични измервания, и довела до Chern-SIMONS теория.

Като плет фонд мениджър, философията му за търговия, участващи експлоатират липсата на ефективност в различните пазари и печалба от тях.

По-долу е интервю с Джим Симънс проведено през ноември 2000 година.

Тайната Светът на Джим SIMONS

Как това печели награда-математик и бивш код прекъсвача багажника си изумителна връща?

По Хал лукс

Ноември 2000

Как това печели награда-математик и бивш код прекъсвача багажника си изумителна връща? Опитайте с малко късмет - и фирма пълни с Ph.D.s.

Последна април Държавния университет на Ню Йорк в каменното поток проведе гала-прием в Waldorf-Astoria Hotel в Манхатън за да отпразнуваме midtown повишаване рекорден 1 милиона щатски долара - A порядъчна сума за държавно училище. След една balding коктейли, бели коси човек стана от стола си от подиума предателството да благодаря на народа, който включва такива знаменитости като спечели "Оскар"-филм режисьор Мартин Scorsese, за нейната щедрост.

"Казах на жена ми," Ние, повдигнати 1 милиона щатски долара за каменното Brook, "каза говорител, плет фонд мениджър Джеймс SIMONS.

"Тя каза, 'брутен или нетен?"

Шансовете са не сте чували за SIMONS Джим, който се оправи с него.

Нито сте сами. Мнозина на Уолстрийт, включително конкурентите си специалност, количествените търговия, не са чували за SIMONS или за неговата експлоатация, Ренесанс Технологии Корп също.

И това е просто извънредно - защото брутни или нетни, SIMONS може би най-добрият мениджър на пари на земята.

Една изключителна съдба? Може би. Разбира се, не е края на ищците към заглавието.

И една след друга, през последните няколко години, тези отпразнува мениджърите имат или разцъфнал или сгънати шатрите им.

След големите промени, Юлиан Робъртсън закрити Тигър мениджмънт ", и Джордж Сорос намаляха дейността на Фонда му квантовата тази година.


Джон Meriwether дългосрочния Капитал Мениджмънт почти свали финансовия свят през 1998 година.

SIMONS, от контраста, просто все по-добре.

Помислете си представяне през последните десет години.

От създаването си през март 1988 г., SIMONS "флагман 3,3 милиарда щатски долара Medallion фонд, е amassed годишните декларации от 35,6%, в сравнение с 17,9% за стандартно и Poor's 500 Index.

За годините, приключващи на 11 пълни декември 1999 г., Medallion кумулативния връща се открояват-popping 2478,6%.

Сред всички офшорни фондове през същия период, според базата данни, управлявана от плет фонд ветеран наблюдател Антоан Бернхайм, следващата най-добър изпълнител е "Сорос" Квантова фонд, с 1710,1% възвръщаемост.

"SIMONS е № 1," казва Бернхайм. "Преди Джордж Сорос.

Пред Марк Kingdon.

Ahead на Брус Kovner. Пред Монро пъстърва."

И Бернхайм на номера не включват Medallion на 2000 ефективност.

В годината на изключителни нестабилността на пазара и изкълчвания, Фондът е 64% през септември. През годините, SIMONS "последователност е била изключение.

Отделно от втория му години, 1989, неговият фонда не е имал губят годишно (тя е била предвидена 4,1% тази година).

В действителност, през последните десет години, това никога не се върнаха по-малко от 21%.

"Десет години сложих една малка сума от пари в Medallion," казва един часа доволен инвеститорът, Ричард Gelfond, едновременното Корп главен изпълнителен директор на Imax, канадския гигантски екран филмът компания.

"Днес е голяма сума пари."

Medallion, който приключи с нови инвеститори през 1993 г., е фокусирано главно върху стоки и търговия с фючърси.

Неотдавна SIMONS е разширил своята капиталовия бизнес.

Миналата година той започна Equimetrics, A 500 милиона щатски долара САЩ финансира с пазарно-неутрална търговия стратегия за институционални инвеститори.

Въпреки ructions пазара и първите намаляващ цени на акции в САЩ от години, Equimetrics тази година се завърна 24,1% през септември, в сравнение с 2,23 за S и P 500 с две thirds непостоянството.

А това са всички, че следва да се отбележи, без номера.

Цената на SIMONS "успех е висока за инвеститорите.

Той такси, такса за управление на зашеметяване 5% от активите, в допълнение към нормален плет ровя във фонда на 20% от печалбата.

Разбира се, някои инвеститори са имали дори по-висок завръща през последните години. Хедж фонд мениджър Джефри Vinik си затворени фонд за последния месец след изготвянето на средния годишен се завръща на 53% от ноември 1996 година.

И Стивън Коен Капитал Мениджмънт на ВАС, според представената информация, публикувани на завръщането на 70% през миналата година и 49% за предходната година. SIMONS, обаче, е направил стационарно печалби над 11 години, в сравнение със само седем за Коен и четири за Vinik.

SIMONS "риск, коригиран с декларации са още по-впечатляващо.

Пол Уик, управител на Seligman комуникации и информационни фонд, води всичките САЩ взаимен фонд мениджъри, според Morningstar, годишни декларации на 31% от 1990 г. насам.

Но неговите Шарп съотношението през последните три години е 0,42; за същия период, Legg Мейсън празнува на Уилям Милър III похвали средния годишен се завръща на 24% - и съотношението на Шарп 0,64. SIMONS wracked на десет години съотношението на Шарп 1,89 през 1990-те години, с 2,52 коефициент за последните пет години на десетилетието. Шарп съотношения са мярка за риска, коригиран с възвръщаемост.

Колкото по-голям номера, толкова по-добре.

Как SIMONS да го направиш?

Започнете с най-висок калибър математически ум.

През 1976 г., в 38, SIMONS спечели американска математика обществото Veblen награда - носители на всеки пет години, това е най-високата геометрия чест - за неговата работа в excruciatingly езотеричен областта на диференциалната геометрия.

Подписване Неговата работа - 26-годишният теорема crafted с известни геометрик Shiing-Chern Шен, който е известен като Chern-SIMONS теория - започнаха да се появяват напоследък като критични инструмент за теоретични физици търсят основните закони на вселената.

"Chern-SIMONS pervades цял клас от теории, че в основата на нашите основни оглед на наличната света", казва Brandeis университет физик Deser Стенли, експерт по supergravity, A дисциплината на квантовата теория, че проучванията елементарните частици и тяхното взаимодействие.

"Джим SIMONS е без въпрос един от наистина брилянтни хората, работещи в този бизнес," казва количествени търговия звезда Дейвид Шоу, Председател на де Шоу, който се гордее се връща над 50% тази година.

"Той е първият учен сума, с истински научен подход към търгуване.

Съществуват много малко хора като него.

SIMONS обгражда се с подобни умове.

Седалището на Възраждането, в странен град Изток Setauket в Ню Йорк на Лонг Айлънд, изглежда нищо не толкова като високоскоростни Powered мозъчен тръст или завършил училище в математиката и науката.

Операционна от една история дърво и стъкло комбинирани близо Suny каменното Brook, Възраждане, основана през 1982 г., има 140 служители, една трета от които притежават Ph.Ds в печатната науки.

Мнозина са проучени и преподава в каменното поток на катедрата по математика, който SIMONS председателстван от 1968 г. до 1976 година.

Сред техните звания: практици в областта на астрофизиката, брой теория, компютърни науки и компютърна лингвистика.

По-специално за кратко време се финансира типове.

Само двама служители, включително ръководителя на търговия, са Уолстрийт ветерани.

"Имам един човек, който има докторска степен по финанси.

Ние не наемат хора от бизнес училищата.

Ние не наемат хора от Уол Стрийт", казва SIMONS. "

Ние наемат хора, които са вършили добро наука."

Уверени и духовит, но intensely секретността около бизнеса си съвършено, SIMONS shuns публичност.

Той се съгласи да разговаря с институционални инвеститори, само след много pestering.

А някои от това, което той каза беше, честно казано, неразбираем.

Ние направихме грешка на задаване на въпроса му да обясни Chern-SIMONS. След половин час е разрешено, "Не мога."

Той означаваше, разбира се, за нас.

SIMONS рядко се говори по финансови форуми, предпочитайки по математика за конференции.

Той отпразнува 60-тата си рожден ден с геометрията на каменливия симпозиум потока, който включва лекции такива като "генерализирана Chern-SIMONS Invariants като Лагранж Обща теория на полето."

Това е една от причините той е малко познат на Уолстрийт.

Преди две години Възраждането Андрю поканени на форума, чийто финансов инженеринг програма в Масачузетския технологичен институт е основание за премиер наемат на работа количествени търговци, за да говорят на своя щаб на опциите за репликация.

"Имах чувал за Джим SIMONS на математик, но никога не бях чувал за Ренесанса, докато не ми се обади нагоре", казва Ло. "Казах:" Джим SIMONS оперира с плет фонд? "

Когато той не се отвори, може да изглежда SIMONS exasperatingly сдържан в описващи неговия успех.

"Успех", каза той събиране на потенциални инвеститори миналата пролет в Гринуич, Кънектикът, "до голяма степен е отговорен за моята репутация за гений. Аз не ходя в офиса на сутринта и да кажа, 'съм умен днес?

" Аз ходя и се чудя, 'Аз съм щастлив днес? "

В действителност, SIMONS е ясна.

Късметът може да бъде остатъци от дизайна на бейзбола умове, но да математикът това е брат-близнак на вероятностите, които могат да се подхожда чрез статистически проучвания.

Възраждането на учените построим статистически модели и патентовани алгоритми от ограничителния контрол на пазарните данни.

Както всички количествени пари мениджъри, Възраждането има за цел да открият малък пазарен аномалии и неефективност, които могат да подкрепят печеливша търговия на милиарди долари на капитали.

Макар всички магазини прът за каране на шлепове са сходни в тяхната самоотверженост за модели - Нека най-добрият алгоритъм спечели! - Възраждането на подхода се различава от "конвергенция Трейдинг" популяризира от Джон Meriwether дългосрочния капитал мениджмънт "и други подобни арбитраж магазини.

Конвергенция търговците цената финансови инструменти, базирани на сложни математически модели, намерете две различни инструменти, които са евтини и скъпи на относителния основа и след това купи и продаде на друг, залагам, че цените воля, в някакъв момент, трябва да се върнете към тяхното правилно ниво .


Възраждането подход изисква търговци плащат само ограничена, в рамките на конкретен период.

И Възраждането търговци, никога не замести модели.

Ръководят от тези модели, Medallion на 20 търговци поведение бързо един след друг покупка и продажба на множество американски и задгранични фючърсни договори, включително всички основни физически стоки, финансови инструменти и важни валути, освен за търгуване на акции и ипотечни деривати.

Тази година Medallion направи убиването на летливи петрол фючърси пазара.

За да бъде сигурен, SIMONS "опит не е непорочен.

През 1997 г. той сгънати един посредствен пазарно-неутрална фонд в Medallion след само три години.

И ипотека гръб-производни на фонда през 1995 г. Той подкрепи swooned след два часа, ползващи глоба години.

Активно рисков капиталист и частните капиталови инвеститори в САЩ и Латинска Америка, SIMONS седи на бордовете на четири компании, в това число Франклин Електронни Издателите на електронни пионерски за проверка на правописа и книгата-компания, на която той притежава 22% и е председател. SIMONS наскоро събра 200 милиона щатски долара фонд за разширяване обсега на Възраждането технология за рисков капитал, инвестициите.

SIMONS "регистрира за търговия през последните десет години е повече от късмет. Колкото по-голям въпрос е дали той може да го измисли.

А страстен пушач в незачитане на статистическите възможности, SIMONS е 62 и не е определен наследник, и фирмата започва да се разширява в нови области.

Такава ситуация може да бъде рецепта за бедствие за търговски фирми. Но SIMONS казва с научна сигурност: "Нещата, ние сме правите, няма да си отиде.


Ние може да има лоши години, ние може да има ужасни години понякога.

Но ние сме открити принципи са валидни."

Син на една обувка FACTORY собственика, ДЖИМ SIMONS израснал daydreaming за номера.

"Аз исках да направя математика от времето бях 3", казва SIMONS, който е отраснала в предградие на Бостън Нютън. "Буквално. Аз ще мисля за номера и форми."

След като се дипломира в Нютън гимназия, той влезе MIT, обучение по математика известни Уорън Ambrose и IM Сингър. (Сингър каже: "Той е много интуитивна. Той има чувство за вкус към принципите на правото в областта на математиката, и това е много рядко, да ти кажа.") Той е получил бакалавърска степен по математика през 1958 г. на 20 и едва три години по-късно, има докторска степен по математика от университета на Калифорния в Бъркли. До 23 той беше назад в MIT - на факултета.

След една година, той strolled нагоре авеню Масачузетс и прекарва още две години като професор по математика в Харвардския университет.

Там той е работил за разтвора за такива conundrums като плато проблем и Бърнстейн предположения, които грайфер със свойствата на многомерни повърхнини.

Ако и изгряваща звезда в своята област, SIMONS бързо Уморих се от академичен живот. Стремеж към приключения, той подписва през 1964 г. по Кодекса за разбиване с Института за анализи на отбраната, A изследователска организация с идеална цел, които извършват работа за американското министерство на отбраната.

Разгневи от Ню Йорк Таймс "Списание на историята, която е смятала, че прекалено оптимистични относно военните усилия във Виетнам, SIMONS направени коментари на Newsweek, които са критични за войната.


След като казваш на шефа си за интервю, той казва, че той е бил уволнен от IDA.

Разклатят, SIMONS бързо да намери дом обратно в академчните среди.

Той взе поста на председател на катедрата по математика каменни потоци, където ще прекараме следващите осем години правят чисто научни изследвания.


"Чувствах се толкова безсилни да бъдеш уволнен," казва той. "Аз помислих," Те не могат да те уволня, ако сте председател. "

SIMONS "Най-известната му работа е 1974 книга" Характерно Форми и геометрична Invariants, "която той coauthored с известни Бъркли геометрик Chern.

Той представляваше важен пробив в геометрията, че ще стане известен като Chern-SIMONS теория.

Диференциална геометрия, SIMONS "специалност, е изучаването на огънати повърхности и пространства. Ние сме запознати с всички сфери, ние живеем в много голяма, след като всички. Но се оказа, че за математиците, те са fiendishly сложно. Geometers установяване на имоти, с отделен един вид обект от друг. Въпреки че те са били в състояние да определят свойствата на какво да миряни са такива обекти като неразбираема сфери с десет измерения, те не са в състояние да направят това с области в третото измерение. Френски математик Анри Поанкаре postulated в началото на този век, че те трябва да бъдат в състояние да направи това чрез прости средства. Като последната теорема на Ферма, който бе окончателно доказано през 1993 г. след векове на безплодни усилия, Поанкаре на предположенията е един от най-великите математически остават тайни. (Глината математика Институтът е предложил да предостави 1 милиона щатски долара награда за всеки, който може да намерите решение.)

Chern-SIMONS не е било писано да решим Поанкаре на предположенията, но тя не предлагат изчисления, които са полезни за разграничаване между фигури в три измерения. "Chern-SIMONS предлага маршрут до решаване на Поанкаре на предположения", казва SIMONS ", но това е труден път, а има и други трудни маршрути."

Трудно, да, но, казват математиците, елегантно парче абстрактни мотиви. "Chern-SIMONS, това е прекрасно нещо", казва Джордж Zettler, бивш професор по математика Колумбийския университет, който сега търговци суапове и опции за ипотечни гръб книжа плет фонд Елингтън Management Group. Но книга език defies превод на обикновен английски. А случайна извадка: "The Ами homomorphism е една програма от пръстен на invariant полиноми на Лъжата за смятане на една лъжа група G, в реална характеристика cohomology пръстен на база пространство на главен G-комплект." Трудно, наистина.

Chern-SIMONS е взел по втория интелектуална живот, защото теорията е дошъл да имат голяма влияние в съвсем различна научна дисциплина. В средата на 1980 г. Принстънския университет професор Едуард Witten, сега една от водещите в света теоретични физици, забелязах, приложимостта на Chern-SIMONS да се физиката и популяризира зона, която е хлабаво нарича Chern-SIMONS квантовата теория на полето. Тези дни Chern-SIMONS се използва като инструмент в много области на физиката изследователска, низ от теорията към supergravity за черни дупки. "Всеки ден физик работи върху нова теория с Chern-SIMONS," отбелязва Денис Маклафлин, A Принстън-математик казан-McKinsey-и-Ко-консултант.

Нито един да остане загубен в Абстракции,

SIMONS отдавна имали афинитет към бизнеса. През 1961 г., той и няколко съученици MIT инвестирани в колумбийски етаж керемида и водопроводни компания. В Бъркли е опитал ръката си в търговията, се стреми да инвестира около 5000 щатски долара в подаръци сватба от първия си брак. Той установи, че запасите отегчен него. "Отидох до Мерил Линч брокер," припомня SIMONS. "Той каза:" Опитай соя ".

SIMONS не получават наистина закачен на търговия до началото на 1970 г., когато той е не по-каменни потоци. През 1973 год. дружеството има на керемида продадени, а той се обърна на приходите над до математик той знае кой е търговски стоки. "При осем месеца той бе умножена си парите от десет пъти", казва SIMONS.

Дори и когато са спрени за своя теоретичен труд, SIMONS почна да направят преход от университетски преподаватели, работещи в Half Time каменни потоци и търговията с валутите си суми между 1976 и 1978 година. През 1978 г. той остави каменното поток напълно, за да образуват частен инвестиционен фонд, наречен Limroy. Първоначално той е фундаментален подход, опитвайки се да прогнозираме фактори като Федералния Резерв съвет политика и лихвения процент движения. През следващите десет години, Limroy първоначален капитал е нараснал 25 пъти, като инвестира във всичко, от рисков капитал, да техническия валута търговия.

През 1988 г. SIMONS реши да даде ход на фонда, които се фокусираха върху чиста търговия. Той затвори Limroy и Medallion стартира през март 1988 година. Концентрират върху фючърси търгуване на фонда спечелила 8,8% през 1988 г., но губи пари постоянно през 1989 г., докато SIMONS спрени за търговия през юни.

За шест месеца SIMONS Принстън и бивш математик Laufer Хенри, който все още е ренесанс на изследванията началника съгради Medallion търговските стратегия, пренасочване от основните анализ на количествените подход, който правомощията на фирмата днес. "Започнах да мисля за съвсем нов начин да погледна бъдещето", казва SIMONS.

Връщане в действие ", Medallion направи своя марка чрез бързи, краткосрочни търговия с фючърси намира пазари. В ранните години видове неефективност, които биха могли да бъдат използвани от количествени търговия abounded. Фирмата направи пари, като просто преизчисления Трежъри бонове срещу Трежъри фючърсни договори. Късметът помогна също. През 1990 г., например, фондът е дългосрочен нефт Ирак, когато завладя Кувейт.

SIMONS постоянно наети от най-слой учени. Те насочени към ускоряване на системи, учат как да се оптимизира разпределението на риска и определяне на стратегии за търговия. До 1993 г., след три години ослепителен, Medallion са достигнали 270 милиона щатски долара в активи и спрели да приемате нови пари. И SIMONS започна разширяване на неговия обхват. До 1994 Възраждането, която е започнала с 12 служители, са имали 36 на персонала, както и Medallion беше търгуване 40 видове ценни книжа, в размер от 12. Възраждането винаги е сторил всички свои търговията чрез външни брокери; следващата година тя отвори първия си във вътрешно търговска дейност. Днес е 140 Служителите на Възраждането - тя планира да бъде до 150 години от края - и търговски сделки, 60 различни финансови инструменти, по часовник.

"Имаме три критерия, казва SIMONS. "Ако това е публично търгувани, течни и податлив на моделиране, ние търговия."

Три години Medallion оформя вътрешен фонд от фондове да инвестират във външни мениджъри. В част, Фондът беше търсят нови начини да инвестира над столицата, че инвеститорите не искат обратно. SIMONS също повярва подход ще увеличи пазарният Възраждането разузнаване и понякога се представят възможностите за Възраждането да придобие друг фонд. Medallion сега има 500 милиона щатски долара, инвестирани в 40 външни фондове, включително и макро мениджър Луис Бейкън на Мур Кепитъл Мениджмънт.

Разширяването не винаги работи, все пак. Medallion започна търговия с деривати в своето Ипотечни с фиксиран доход на портфейла през 1992. Въпреки че не е Ренесанс служител, exLehman Братя ипотека търговеца Юдовият Frankel управлява портфейла на медальон. През 1995 г., след 1994 г. пазар на облигации тълпа, Ренесанс реши да се направи по-голям ангажимент към пазара на ипотечни и стана cogeneral партньор в нов фонд, наречен плет Матрицата, управлявана от Frankel. След получаване на 27,4% през 1995 г., Фондът racked на звездния 101,3% възвръщаемост през 1996 г., според hedgefundnews.com. Тогава лихвени проценти преместени извън рамките прогнозите за много от Матрицата на търговията, както и кривата на доходност кавички. През 1997 г. на фонда, придобит само 3,3%, тогава през 1998 г. тя губи 20,6% от активите. Въпреки че няколко възрожденски кадри все още има пари в Матрицата, компанията се оттегли като общо партньор на миналата година. "Inversion е целувката на смъртта", казва SIMONS. "Фондът е unhedged по отношение на кривата на доходност."

Възраждането, той казва, няма да играе такава важна роля в някой друг фонд пак.

След появата на възможностите и

деривати на промишлеността в началото на 1980 г., на Уол Стрийт банкови къщи са паднали над себе си да наемат високо Powered интелектуалци от академичните среди. Обратно, SIMONS е взел му учени от Уол Стрийт, за да прахосвам обкръжение в Лонг Айлънд, не далеч от каменното поток Военна Възраждането, когато започна живота в офис пространство, предназначена да служи като бизнес инкубатор.

Ренесанс се мести в своя изток Setauket щаб преди три години, но SIMONS и фирмата запазват близки връзки с университета. Благодарение на SIMONS "щедрост, каменни потоци се счита за една от най-добрите десет часа математика служби в страната; няколко професори по математика дръжте заглавие на Джеймс SIMONS инструктор. Освен като водена в продължение на повече от едно десетилетие каменни потоци Фондацията, която повдига и инвестира частно дарение за училището, SIMONS е помогнал на училището взема поемат водеща роля в управлението на Brookhaven Националната лаборатория за Катедрата по енергетика.

Ренесанс щаб включва среща с фитнес, осветени тенис кортове, библиотека с камина и големи частни кабинети за всеки служител. Всички резервни офис и административни функции се управляват от фирмата Ню Йорк офиси.

Нестандартни за хеджиране фонд, сърцето на Възраждането не е търговското му стая - даден uncluttered залата, където резултат на търговците купуват и продават по часовник - но скоро аудитория с експонирани греди, че 100 места и функции двуседмичник наука лекции. Миналия месец молекулна биолог представи изследване за рак на дебелото черво. "Когато чуете някой говори за интересна използването на статистическите данни, че помага да задействат вашите мислене," казва един часа Възраждането служител.

Атмосферата е колеж ежедневно, ако е силен - мисли за вечен изпита седмица. Ако и напет скрин, SIMONS определи правилно характерен тон. "Той е бил познат да се появи в официалния бизнес срещи, без чорапи," казва Джеръм Swartz, SIMONS "до врата съсед на Лонг Айлънд и Equimetrics инвеститор.

Женен за втория му жена, Мерилин, за около 25 години, SIMONS има четири деца, две от които са все още училищна възраст. На Възраждането той работи от подредено модерен офис с кожени мебели и голяма, който е малко страшен боядисване на рис избиват един заек. "Аз да го използват в къщата ми", казва SIMONS. "Моята жена не е особено харесва."

Екип оборот е почти несъществуваща. На всеки шест месеца всички служители получават парични бонуси Фонда на базата на представяне. В шестмесечен еталон се казва, да бъде 12% - и това е почти винаги е лесно да надминат. Повечето служители също притежават дялово участие във фирмата. SIMONS често отнема целия персонал и семействата им - повече от 300 души - по преизобилен уикенд почивка. По рано тази година той отлетял всички да Бермуда.

Възраждането е разделена на три основни групи: компютърни системи и специалисти, научни работници и търговци. Веднъж седмично SIMONS среща с изследователска група, обсъждахме в детайли развитието на стратегии за търговия в процес на разработване.

Обяви за работа кандидати не трябва да знае всеки финансите - в действителност, Уолстрийт опит е черен знак - но те трябва да представи говоря от тяхно научно изследване за цялата фирма, преди да бъде предложена работа. Повечето Служителите изглежда да знае малко за останалата част от сектора на финансовите услуги, или дори плет фонд за бизнеса. Задавани за ефективността на легендарния фючърси търговец и възрожденски съперник Тудор Пол Джоунс, един изследовател казва: "Кой Тудор Джоунс?

За човек, който вярва в късмета, SIMONS не оставя много шансове, когато става въпрос за набиране на персонал, който си изгражда търговски модели. Тъй като посредник на активите нараства, SIMONS наети от най-полет математика и учени, включително и Университета на Вирджиния физика професор Робърт Lourie и Bell Labs номера теоретик Петър Weinberger, за научни изследвания новите търговски стратегии. През последните години SIMONS изглежда е особено запален по складирането изчислителни лингвисти, които са работили по изграждането на компютри, която може да разпознава реч. Той е наел далеч добра част на речта признаване група от IBM Корп

Защо компютърни лингвисти? "Инвестиране и реч са много сходни, казва един часа изследовател на Възраждането. "В двете, те се опитват да познаят следващите нещо, което се случва."

Като търговец, SIMONS се опитва да преодолее

Основни закони, а не разходка из тях. В случай на количествени финансите, правото, е най-ефикасното пазари хипотеза и убеждението, че пазарите трябва да е трудно, но не и невъзможно, да бие.

В неговите редки дискусиите на търгуване на Възраждането президент подчертава, че търговията възможности са по своето естество малък и краткотраен. "Ефективни пазар в теорията е вярна, че няма брутния неефективност," SIMONS каза на кръгла маса по Гринуич миналата година. "Но ние с нетърпение най аномалии, които могат да бъдат малки по размер и по-кратко време. Ние правим прогнози. После, скоро след това, ние reevaluate ситуацията и ревизира прогнозата ни и нашето портфолио. Правим това цял ден. Ние винаги и излиза и навън и инч Така че ние сме зависими от активността да печелят пари. "

Ренесанс същество опити да се предскаже бъдещето движение на финансови инструменти, в рамките на определена времева рамка, като се използват статистически модели. Фирмата търси нещо, което може да се произвежда аномалии в движението на цените, които могат да бъдат експлоатирани. В Ренесанса, а се нарича "сигнали." Фирмата изгражда търговски модели, които отговарят на данните.

При търговията стартира, моделите Пусни шоу. Възраждането има 20 търговци, които изпълняват най-ниска цена и без движещи се пазари, от решаващо значение изисквания за прът за каране на шлепове инвеститорите търгуват на тесни маржове. Но моделите решава какво да купува и продава. Само в случаите на крайна изменчивост, или ако се появят сигнали за отслабване, нали фирмата понякога ръчно рязани обратно. SIMONS каже, "Ние не замести модели."

Дори и в структурирането на фонда своята плет на средства портфейл Medallion отнема количествен подход. Фондът баланси позициите си портфолио външни за да се гарантира, че като цяло, Фондът не фондовия пазар експозиция; това е, с други думи, "Бета нула" портфолио. Миналата година фонд от фондове на риска, коригиран с основание, дори и търговска дейност се завръща, по-висока публикувате Шарп съотношение от 2,31, регистрирани за цялостния фонд и с около 7% от Medallion на приходите. Независимо от това, инвестирането с външни мениджъри, поставя определени предизвикателства. "Ние се отнасяме към тези фондове като инструменти", казва SIMONS. "Но за разлика от Дойче марката, мениджърите променят характера им във времето. Това е Месие, необходими за моделиране на тези динамични редове, но това не е невъзможно. Правим всичко възможно."

Възраждането също въведен за първи път усъвършенстван търговия с технологии, които позволяват да се печелят пари от малки маржове. Когато няколко фирми бяха мисля за електронна търговия, възрожденски дъщерно тихо инсталиран пряка търговска връзка към германското фючърси обмен. "Светът се движи в нашата посока", казва един часа Възраждането изпълнителната власт. "Ако NYSE отидоха всички електронни че ще бъде страхотно за нас."

Макар SIMONS няма да се разкрие спецификата на неговата търговия, това е възможно, за да се очерта на стила от Възраждането гледате Equimetrics, на пазара в САЩ са неутрални, дълго-кратко портфолио, започнал през април 1999 г. отчасти за разширяване на Възраждането Основа на институционалните инвеститори. Когато Възраждането на традиционните сила е бърза търговия, Equimetrics се надява да се прилагат същите принципи на по-ниско оборот търговия.

Equimetrics е разработена от Робърт Frey, неговият главен изпълнителен директор, от осем години Възраждането ветеран, който преди това е работил в потаен Морган Стенли и Ко аналитични патентовани търговски група. Всички търговци в Equimetrics портфолио са строго от патентованите, компютърен модел двигател стратегии, които изберете от вселената на около 1500 високоликвидни общи и предпочитани акции. Обикновено портфейла притежава около 1000 позиции, със склад индекс фючърси, използвани за коригиране на общия риск. Не състав се очаква да възлизат на повече от 5% от портфейла, което ще се обърне върху само един до три пъти годишно. Портфолиото на лоста е скромните 2 - или 3-към-1. (В края на второто тримесечие, Възраждане, държани акции позиции от около 2 милиарда щатски долара във всички свои фондове, в съответствие с ценни книжа и фондови борси техники.)

До момента стратегията е да работи. Миналата година в девет месеца на търгуване след фонда април 1999 стартира, Equimetrics опит 12,1%, в сравнение с 14,2% за S и P 500. Но тази година, с определяне на индекса на 2,23% през септември, Фондът е създаден 24,1%, а нестабилността на фонда е било само две thirds тази на индекса.

Един Equimetrics докладът на инвеститорите през август, показва характера на някои стопанства. Тъй като S и P 500 се покачи 6,2% и 11,7% роза Nasdaq за месец, Equimetrics е продължило 4,4%, притежаването на портфейл с неговите най-високите коефициенти в сектора технологии (17% дълъг, 14% кратко); industrials (5% дълго, 3% кратко) и енергията (9% дълго, 7% кратко). Портфолиото на къси позиции бяха високо съотношение цена-печалба, 26.7, в сравнение с 18,6 на дългата страна, и дълги позиции бяха фокусирани върху компаниите с много по-висока средна пазарна capitalizations - 35,8 милиарда щатски долара - в сравнение със средно 19,6 милиарда щатски долара за късометражни филми .

Всички сектори имаше нетна експозиция на 2% или по-малко, с изключение на потребителя noncyclicals, който имаше 6% експозицията. "Тъй като пазарните индекси soared този месец, къси позиции се загуби, но Equimetrics" дълго портфолио, генерирани връща особено силни в технологиите, финансовите и енергийните запаси, "отбелязва Equimetrics доклад на инвеститорите.

Какво не е известно, са тайните на алгоритмите, които могат да Pick запаси достатъчно, за да се изпипа изключително майсторски ритъм на пазара с портфейл, който е краткосрочен и дългосрочен и търговията ефективно достатъчно, за да задържите разходи за гола минимум. SIMONS обяснява неговата фирма подхода на финансови равностойността на иконометрия блокиране и борба. "Ние чрез търсене на исторически данни търся неправилни образци, които ние не очакваме да се появят на случаен принцип. Нашата схема е да се анализират данните и пазари за тест за статистическа значимост и последователност във времето", казва SIMONS. "След като намерим един, ние тест за статистическа значимост и последователност във времето. След като определим неговата валидност, ще попитам" Това не съответства на някои аспекти на поведение, че е разумно? "

Ренесанс бърз растеж, и нейното непрекъснато диверсификация в нови пазари, създава огромни рискове за фирмата. Дори, тъй като расте основните си Medallion бизнес, Ренесанс се опитва да овладеят нови, трудни области, от рисковия капитал на по-ниско търговски оборот, да инвестират в външни мениджъри. Всички са произведени blowups на други успешни инвестиционни посредници; някои разчитат на таланта далеч далеч от Възраждането научното Фокус.

Неговата фирма, настоява SIMONS, остава категорично насочени към научни финансите. "Аз не мисля, че ще направят добре да се от тези неща," казва той.

SIMONS, обаче, вече няма да бъде главен учен. Той contemplating пенсиониране в три до четири години. Изкушението emeritus, така да се каже. Той планира да се отдадете на някои "стари Guy" неща като пътуването.

И после има и математика. Миналата година SIMONS и неговият стар професор IM Певецът започна fooling около fiendishly ангажирани с проблема. И двамата са прекалено заети да постоянствувам последователно, но когато се съберат заедно, казва Сингър, идеите на проекта лети.

"Това е едно от основните проблеми, отнасящи се до взаимодействието между математика и физика," казва Сингър. "Той може да направи много сериозен принос. Съм бил призовавайки го да се върне."

Това е съмнително му инвеститорите ще бъде толкова нетърпелив да го изгуби в света на теория. Аз

По-нататъшното предприятия на Джим SIMONS

Ренесанс Технологии фонд факир Джеймс SIMONS първия търгуват запаси в началото на 1960, докато в Магистърски факултет в университета на Калифорния в Бъркли. Скоро след това, той се опита ръката си в рисков капитал, кога, с някои приятели от училище от Масачузетския технологичен институт, той инвестира в колумбийски етаж керемида и водопроводни компания. Това доходна сделка накрая му даде столица той използва за да отидат в търгуване на пълно работно време, в края на 1970 г..

В противен случай, въпреки че SIMONS остава активен рисков капиталист, неговият опит е по-решително, отколкото неговата звездна смесени търговски история. Все още активни в Латинска Америка като инвеститор в Санфорд групата на Индустриален холдинг компания, която се очерта на инвестиции, той и съучениците му MIT направи, SIMONS посещения в региона два пъти в годината.

Но технологията в днешно време играе важна роля в САЩ неговия портфейл. SIMONS ли участвали в началото на персоналните компютри, технологии и електронно-Gadgets книга пазари през 1981 инвестициите в Франклин Компютърни Корп, на която беше създадена през тази година като една от оригиналните с общо предназначение персоналните компютърни фирми. Но през 1984 г. дружеството подава молба за банкрут, след като е бил принуден да плаща авторски права за нарушение дело заведено от Apple Computer. Това стана ясно от банкрут през следващата година по силата на ново управление.

Чрез друга фирма, SIMONS е помагала за разработване на нови технологии, които ще дадат Франклин втори живот. През 1979 Петер SIMONS и учен Yianilos, експерт по изкуствен интелект и на реч, беше създадена Близостта технологии, A пионер в преносими електронни книги на технологии и софтуер за проверка на правописа. Технологията е futuristic. "Първият книгата цена $ 800 за производство," припомня Yianilos.

Близостта Франклин купил през 1988 г., една година след като тя е помагала на Близостта разработи първия blockbuster преносим компютър, A $ 69,95 за проверка на правописа-призова Правопис Ейс. Франклин от акциите скочиха от 21 / 8 до повече от 10. През 1990 г. компанията беше преименувана Франклин Електронни издатели. Но въпреки тези продукти нововъведения като електронните bibles и вино водачи от 1990 г., дружеството акциите languished, с изключение на кратък капнал до 44 през 1995 г., когато дружеството излезе с един от първите електронни книги. През октомври бе фондовата търговия на 101 / 4, в размер от 52-ниска от седмица 33 / 4.

Чрез офшорни доверие, SIMONS, сега председател на Ню Йорк фондова Exchangelisted Франклин, притежава 22% от дружеството, кола струва около $ 16 милиона. Този спад на дружеството е освобождаването на нов мултимедиен eBookman нарича устройството, което ще позволи на потребителите да четат и слушат книги изтеглени от Интернет. "Франклин" Дали някой ден ще бъде огромен успех, не знам, "shrugs SIMONS.

По-голям рейтинг дойде в края на 1980 г., когато SIMONS инвестирани в Numar Корп, традиционно масло услуги, компанията, която е станала лидер при прилагане на магнитно-резонансна образна технология за добив на нефт и газ проучване. Numar отиде общественост 121 / 2 на акция през април 1994 г. и е продадени през 1997 г. на енергийни услуги и строителна компания Halliburton Ко Halliburton купи Numar за $ 430 милиона, което прави SIMONS "900000 акции на фондовите струва около $ 45 милиона, четири пъти това, което бяха стойност към момента на Първичен пазар.

Чрез партньорството си в инвестиционен посредник, наречен Лонг Айлънд рисков фонд, SIMONS е основен акционер в една точка-COM директен маркетинг операция наречена MyPoints.com, което бе взето през август обществени 1999 г. от Робъртсън Stephens. SIMONS сега има шанс да се почувстват Дот-COM болка, със склад за търговия на 21 / 2, надолу 97,5% от нейната 52-високо седмица на 9711/16. - H.L.

Самолетът истината за търговия от SIMONS

А теоретико-математик казан-горски фонд-мениджър-и-венчър-капиталист, Ренесанс Технологии основател и президент Джеймс SIMONS му е оставил отпечатък върху области, вариращи от търговия с фючърси с електронните книги теоретична физика. Публичност срамежлив, SIMONS няма да се разкрият някои от специфичните търговски стратегии, които са позволили му да публикувате една от най-големите дългосрочни инвестиции записи за всички времена. Но в последните дни интервюта с главен редактор Хал лукс, SIMONS си говорихме за различни академични и професионален живот, какво те са по-чести и какво не.

Още ли направи някое изследване по математика?

SIMONS: Аз мисля за математика, но не и с особени успехи. Когато си тръгнах академичните среди, имаше още няколко проблеми, аз бях заинтересуван от тази Бих искал да работя за това кога да се пенсионира. Преди година започнах да правя някои работи с професор в MIT. Аз не зная, че имам мозък за него вече. Тази работа е много различен от дълбоки мисли ли по математика.

Има ли връзка между математиката си направил и търговия?

Никой. Абсолютно никой.

И все пак те наемат математика и учените да направят голяма част от вашата работа. Защо е така?

Математика и науката са две различни понятия, две различни дисциплини. По своето естество, добър по математика е доста интуитивно. Експериментална наука, не много работа по този начин. Интуиция е важно. Кадри guesses е важно. Мисля си за правото на опит е важно. Но това е малко по-широко и малко по-дълбоко. Така математиката, които използваме тук могат да бъдат усъвършенствани. Но това не е наистина от значение. Ние не се използва много, много дълбоки неща. Някои от нашите статистически подходи могат да бъдат много сложни. Не съм подсказва това е проста. Искам някой, който знае достатъчно за математика, така че той може да използва тези средства ефективно, но има любопитство за това как работят нещата и достатъчно въображение и упоритост дрога да го изпробвате.

Защо са толкова добри номера, тази година за хеджиране фонд, Medallion?

От време на време проявите ще експлоатира са особено подарък. Ние като разумен размер на нестабилността. В нашия бизнес ние искаме някои действия.

Но за много фирми на пазара, се оказа все по-трудно.

Много от аномалиите ние първоначално използвана са непокътнати, въпреки че те имат отслабена някои. Това, което трябва да направите е да ги купят. Трябва да се изгради система, която е многопластово и многопластово. И с всяка нова идея, трябва да се определи, това наистина нови, или по някакъв начин е този вграден в какви сме сторили вече? Така че използването статистическите изследвания, които да определят, че, да, ново откритие е наистина ново откритие. Добре, сега как го намирам? Каква е тежестта правото да въведат? И най-накрая да направите подобрение. Тогава слой в друг. И още една.

Има пазари, по-ефективно, отколкото когато сте започнали?

Значително по-ефективни. Имаше време, когато бяхме търговия с ценни книжа и ние търсим най-отстъпка структурата на сметките. Казахме, нещо е лудост тук. Далеч по-законопроекти са за търговия в някакъв огромен отстъпка, но 12-месечната сметка за физически не беше излагането такава отстъпка. Нещо не е наред. Това със сигурност е нещо, което дългосрочно Капитал Мениджмънт щеше да елиминира в микросекунда. Така че ние просто държат Гледам го и рече: Защо е това? Отговорът беше, че никой не се улавя, че неефективност. Така че купих на цялата банда Трежъри Законопроект за фючърси, хеджирани позицията по различни начини, отглеждат нашите пръсти преминаха, и разбира се, тя дойде инча можеше да отиде в друг начин, предполагам, но не за дълго, защото за пилета, трябваше да се прибера до място за спане. Но тези видове възможности не съществуват сега. На пазарите на стоки, използвани за тенденция доста силно - дългосрочните тенденции - но тези наистина не съществуват вече.

Дългосрочни Капитал Мениджмънт беше, като ренесанс, количествено търговска фирма. Разбрахте всички уроци от своя срив?

Всички в компанията прочетеш книга за LTCM. Тя те кара да предпазлив в общ смисъл. Нашият подход е много различен. Ние не започнем с модели. Ще започнем с данни. Ние не оказват никакво предубеждение понятия. Очакваме за неща, които може да бъде повторена хиляди пъти. А проблеми с конвергенцията търговия е, че не разполагате с време мащаб. Може евентуално да се каже, че нещата ще дойдат заедно. Е, кога евентуално?

Как LTCM на колапс повлияе ли?

Ако нещо, то е положително. Направихме много добре през този период. Вълнение обикновено е добре за нас. Ние не са кредитни линии за всяко значение. Ние не правим много leveraged тип финансиране. Хората са ни призовава от различни банки питаш нас за нашия баланс. Имах нашите момчета призовава нашите контрагенти: "Разкажете ми за проблемите си." Като цяло, тези видове пъти - а също и в'94 - когато всеки работещ наоколо като пиле с главата му отсече, това е доста добър за нас, защото те изглеждат моделите доказателства, че ние знаем как да се възползвате от.

Няма коментари:

Публикуване на коментар