понеделник, 6 април 2009 г.



Съединените щати "втори-богатият човек даде затъпи съобщение до администрацията на Буш: той иска да плаща повече данъци. 

Уорън Buffett, известният инвеститор, известна като "Sage на Omaha", се е оплакала, че той плаща по-ниска данъчна ставка, отколкото някой от екипа му - включително неговия рецепционист. Г-н Buffett, който е на стойност около $ 52bn (£ 25bn), заяви: "В данъчната система е наклонена към богата и далеч от средната класа през последните 10 години. Това е драматично, аз не мисля, това е оценена и аз мисля, че трябва да бъдат решени. " 

По време на интервюто с NBC телевизия, г-н Buffett brandished неофициално проучване на 15 от неговите 18 офиса на персонала му Berkshire Хатауей империя. В милиардер каза, че е бил 17,7% разплащателната ведомост и данъка върху доходите, в сравнение със средния в офиса на 32,9%. 

"Там не е бил някой в офиса, от рецепционистка нагоре, които плащат по ниска данъчна ставка и аз не данъчно планиране; Аз нямам счетоводител или използването данъчни убежища. Просто следвайте какво Конгреса на САЩ ми каза, за да направя ", каза той. 

Г-н Buffett също варилница изстрел в хедж фонд мениджъри. Той каза: "Хедж фонд операторите са прекарали рекорден размер лобиране в последните няколко месеца - те дават пари за политически кампании. Кой представлява почистване дама?" 

Неговата намеса идва сред все злопаметен дебат за Capitol Хил за данък. Малко след като офис, президент Буш избута чрез $ 2 трилиона във временните данъчни парчета, включително и за рязкото намаляване на високо earners. Те изтичат в края на 2010 г. и Бялата Къща иска да ги подновят. 

Водеща демократ, Harlem на конгресмен Чарли Рангел, публикувана алтернативни планове за тази седмица, че ще наложи допълнителна такса 4% върху хората да печелите повече от $ 200000 на година, като предоставяне на данъчно облекчение до 90 милиона работни семейства. 

Republicans казват, че нетният ефект ще е $ 2 трилиона данъчното увеличение, които ще нарани малките предприятия и земеделските производители. Междувременно, г-н Buffett забележките теглеха отличната реакция от САЩ Камарата на търговията, което каза в началото на страницата 1% на САЩ earners представляват 39% от данъчните приходи - и най-високите доходи 25% от населението приема 86% от данъчните отстъпки . 

Камарата на главен икономист, Мартин дрехи, заяви: "Г-н Buffett е направил страшно много пари и ако той иска да плаща повече данъци, мисля, че това е добре. Но аз мисля, че той трябва да си вземе фактите." 

Той допълни: "Там 'никакъв въпрос в съзнанието ми: ако сте били да налагат [на Демократи'] данъчни увеличения, вие ще видите САЩ отидете в рецесия."

Няма коментари:

Публикуване на коментар