петък, 10 април 2009 г.

Уорън Buffett, търговския дефицит и на долара
8 април, 2009 2 Коментари

Гледал ли си прочете една история, в която грабва заглавие, но останалата част от историята, не като че ли, добре, да отговарят на очакванията? Като блогър, аз съм сигурен, че съм виновен за това престъпление също. Но на всеки член, който не да се окаже, че това, което ви очаква, предлага някои урок или парче прозрение. Аз обикновено прекарват много малко време в сайта на блога, Seeking Алфа. Някъде там загубих себе си и успя да препъне за позоваване на интересна решение за управление на търговския дефицит, както е предложено от Уорън Buffett (не мога да изглежда да откриете, че оригиналната статия, свързана с тази част, моите извинения). На парче, обаче, че е лесно да се намери на Berkshire Хатауей сайт. Това е списание Fortune статия в дясната колона.

А дали, или не ти си Уорън Buffett фен не прави разлика, предложени му предложение за това как да се определи нашите търговски дефицит, както и до брега на стойността на долара, направени за най-интересните четене за мен през последните две седмици. Той написа му предложение във връзка с Керъл Ломис, бизнес редактор най-голям, за списание Fortune. Аз силно препоръчвам четене статията.

Какви са каноните на неговото предложение? По същество, той ще издаде IC (удостоверение за внос) за всеки износител в долари размер на техния износ. Ако вашият контейнер натоварване на двигателя части бе на стойност $ 200000, тогава вие ще получите IC струва $ 200000. IC Това може да се ре-продавани на чужди износителя или на САЩ вносителя. Според Buffett, на чук-он ефект би означавало, че износителят получава някои допълнителни марж поддръжка (като Китай ДДС отстъпка) за износ. Buffett избира велик пример, алуминий. Обратно в 2003 г., когато той е написал статията си, той използва $ .66/lb като цената на вътрешния пазар за леки метали (По ирония на съдбата, това е точната цена затваряне на Лондонската борса за метали това минало понеделник). Как действа в полза натрупате питаш? Ако се приеме, че износителят продава IC (на това ще бъде създадена пазарна цена) той / тя може да използва приходите от продажбата на IC в сила, по-ниски от цената на изнасяните стоки, за да станат още по-конкурентноспособни.

Очевидно е, че САЩ вносителите ще бъдат засегнати по този режим, както би отвъдморски износители. Идеята зад плана за намаляване на нашите търговски дефицит и успяваме САЩ сега активи държани в ръцете на други страни (напр. Китай) ще създаде също така отрицателни последствия за САЩ купувачи, особено под формата на по-високи цени. Въпреки това, неговият план не санкционират всеки конкретен продукт или промишлеността (за разлика от това как сегашната система работи с всички свои антидъмпингови дела, експортни субсидии, квоти, както и наказателни тарифи и др.) Дали е искра търговията войни? Е, предполагам, така, но в края на краищата, ние с радост приемат ниска цена китайски изработени стоки, когато това е правителство fiddled с валута. Като пламенен свободна търговец, а също и защита на природата, Buffett на аргумента прави за непреодолими четене и мисълта провокира обществения ред. Ние ще постулат на последващи действия след това, което предложение, като това означава за Китай Супер цикъл, нефтената промишленост и на свободна търговия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар