петък, 10 април 2009 г.

Уорън какво ще правим? 
Един оптимистичен Тимъти "ВИК, автор на това как да се инвестира Както Уорън Buffett, вижда запаси, като най-добрия инвестиции през 2006 г. 


Тъй като новата година подходи, на фондовата борса е вероятно да направи по-добри за инвеститорите, отколкото други превозни средства за техните пари, прогнозира "ВИК Тимотей, старши вице-президент на Sanibel КАПТИВА Доверие и автор на това как да се инвестира Както Уорън Buffett. Той също така мисли, че здравето на потребителите в САЩ ще "направи или почивка" на пазара през 2006 година. Към тази цел, "ВИК мисли, че потребителите следва да поводите им разход известният чисти си счетоводни баланси, както и определяне на жилища плати дълга. 
  


Както Уорън Buffett, "ВИК търси запаси на" най-добрите компании в рамките на най-добрите промишлености, както и за закачване на дълга езда ", а не със залагания върху индекса (виж BW, 12/5/05," Какво има вътре Buffett на пазаруване Bag ") . В момента, той мисли, че най-добрите стойности са по-големи запаси на ОСП, които са били бити и в "много сигурна" малки капачка имена. Той има за цел 10% до 15% растеж. 

Един от проблемите, с малки капачки сега, обаче, е, че много от тях са били ценово предложение в цената, допълва "ВИК. Оценки са по-благоприятни в някои от по-големите запаси, цени на акции, където не са успели да следи по приходи, отбелязва той. Той сингъла като атрактивни сектори, бизнес услуги, създаден потребителски продукт запаси, някои финансови услуги компании, и медицински услуги и на ВИК дружествата. 

Това е извадка от "ВИК мисли, изразени в инвестира чат 8 декември представен от BusinessWeek онлайн, в отговор на въпроса от Джак Dierdorff и Karyn Макормак на BW Онлайн. Следват редактирани откъси от този разговор. 

Тим, каква е текущата си диагноза - и прогноза - за пазара? 
Ние мислим, че на фондовата борса остава на доста добро основа, въпреки че сме виждали малко слабост в последните седмици. Ние вярваме на пазара, трябва да осигурим по-добро се връща от повечето класове активи през 2006 г., а ние наистина имат солидна икономика, което има способността да се отърсвам потребителя слабост и високите цени на петрола. 

Точно сега, изглежда, като че наскоро скок в цените на петрола иска да играе поразия с някои от показателите. Ние вярваме, които могат да отварят няколко възможности за покупка през следващите няколко седмици. Но иначе, ще видите някои оптимистични икономически сигнали, че ни каже можем да направим малко пари през следващата година. 

Какви са оптимистични признаци, които виждате в икономиката? 
Точно сега, икономиката наистина е всички съставки за поддържане на най-малко 3% растеж - нивото сме виждали през последните няколко години - толкова дълго, колкото потребителят може да живее в рамките на средствата си и да си баланс при здрави състояние . 

Ние виждаме много добри икономически подем в корпоративния капитал разходи. Бизнес описи все още изглежда да е доста слаба. Растежа на производителността е да се подобри отново. Лихвените проценти все още са доста ниски от историческите стандарти. Личните доходи се повишават, и корпоративни парични потоци и маржовете на печалба са почти рекордно ниво. Според повечето сценарии, които трябва да уравнявам до много здрави увеличаване на бизнес стойности през следващите 12 до 18 месеца. 

Къде мислиш, че на "купуване възможности", които споменавате, ще се появи? 
Изкупуване възможности през следващата година ще бъде по-селективна. Ние никога не купуват на целия пазар, или прокси за S и P 500, но се опита да се съсредоточи върху отделни сектори или компании, които изглеждат като те могат да разширят своите продажби и печалби растеж нива. 

Ние като, например, бизнес-сектора на услугите, които трябва да показват много здрав ръст едновременно с икономически подем в корпоративните инвестиции и капиталови разходи. Ние също като вторичен продукт, създаден потребителски стоки на склад, някои финансови услуги компании, и медицински услуги и на ВИК дружествата. Като цяло, смятаме, че ще бъде stockpicker на пазара през следващата година, а не общо играят по индекс. 

От една страна, икономиката все още е в състояние да расте по 3% ставки, но ще има някои сектори в икономиката, например Спорта и жилища, които ще покажат пипкавост и няма да бъде в състояние да дублират своите близкото минало печалби. Това е трик за инвестиране. Икономиката е общата сума на няколко стотин индустрии, работещи в кръста понякога се цели към всеки друг. Виждаме нашата задача, както намирането на най-добрите компании в рамките на най-добрите промишлености, както и за закачване на дълга разходка. 

Тим, можеш ли да ни даде някои от вашите любими имена в областите, посочени само [бизнес услуги, потребителски продукти, финансови услуги, медицински услуги и доставки]? 
Ние като множество малки и големи капачка капачка компании, въпреки че много от нашите любими малки капачки имате Run в цената до точката, където сте спрели да купуват. Например, имаме хареса на дребно Чико на FAS (CHS), за няколко години, но тя е намерила малко простря цена. 

Ние също така сме големи почитатели на Garmin (GRMN), който прави технология, която повишава глобалните позициониращи системи. Ние също като Copart (CPRT), който е собственик на junkyards, че застрахователните компании използват за ремонт автомобили. Друг от нашите любими малки ОСП включва Комерс Bancorp (CBH), цели Храни пазар (WFMI), и Express Скриптове (ESRX). За съжаление, тези запаси са преместени извън рамките на изкупуването кръг, така че ние сме обект на доста силни печалби. 

Сред големите капачки, които считаме, че оценката нива на подкрепа се завръща за много добър човек, който търпеливо да проведе три до пет години. Особено, ние като Berkshire Хатауей (BRK), Cisco Systems (CSCO), първо Данните (FDC), Intel (INTC), Pfizer (PFE), Уелс Фарго (WFC), и петата Трети Bancorp (FITB). Последният срок за изпълнение е кандидат. 

Какво е вашето текущата оглед на баланса между малките капачки, midcaps, и големи капачки? Групировката, която изглежда най-добре да направя? 
Ние мислим, че най-добрите продажби и печалби растеж е все още ще идват от малките капачки сектор. Въпреки това, много от тези запаси бяха страхотна митинга, започнал през 2003 година. Доста голям брой са тези дружества биха могли да изпитат цена на акцията растежа, че е по-малък, отколкото нейните приходи растеж. С други думи, ние ще видите някои PE [ценовите приходи] съотношение свиване с течение на времето. 

Големите капачка сектор, в сравнение, изглежда по-интересно за мен. Ето, ние постигнахме редица установени имена - като Wal-Mart (WMT), Cisco, Medtronic (MDT) и Microsoft (MSFT) - които са подрязани нагоре и надолу в продължение на няколко години, без никакви растеж акции при цена. През това време, техните приходи са продължили да се разшири. Ние сме виждали невероятни PE съотношение свиване на тези дружества. 

Ние се стремят да намерят фирми, които спокойно мога да се върнете в 10% до 15% годишен диапазон. Той Става трудна, а инвеститорите ще трябва да се концентрира, по наше мнение, на някои от бити, за големи компании, капачка, или много сигурна малки капачка компании, които могат да продължат да се показват 15% или повече продажби растеж. 

Как мислиш, че инвеститорите могат да използват Buffett мъдрост в техните собствени инвестиции? Какви са някои от mantras да следвате? 
Първият мантра е търпението. Вие трябва да бъде в състояние да сифон всички шумът, който възниква, дневни, и да се определи какво наистина е важно с всяка фирма притежава. 

Вторият мантра следва от първия. Вие трябва да разберете, че притежава част от дружеството, а не за търговия грешка, която Ви дава право да флип активите на воля. Като инвеститор, вие сте част собственик на бизнес, чийто растеж, който искате да участвате в продължение на дълъг период от време. Трябва да се опитате да разберете, като най-доброто възможно, как това дружество функции и спечели своите пари. 

Колкото повече разбирате за фирмата, толкова по-добре можете да филтрирате Уол Стрийт на непрекъснат шум, които са склонни да разсее инвеститори и силите им да правят прекалено много решения. 

При инвестиране, всичко се свежда до две решаващи решения: Какво е добра компания, и какво е добра цена за закупуване на това дружество? След като сте много сигурен за компаниите, които избирате, ще са склонни да ги държиш за неопределено време и се наслаждавайте на изкачване нагоре на компанията за растеж. 

Buffett е направила почти всичките му печалби, идентифициране на възможностите и търпеливо стопанството, докато пълната стойност се реализира. В началото на кариерата си, той върши това с много срок за изпълнение фирми и малки капачка запаси. Днес той се отнася същото търпение и основните усилия, за да капачка-големи компании. Но резултатите са едни и същи. За 55 години, той успя да получите висока доходност при същите запаси, както и всички останали. Намирам това да бъде феноменален, особено след като той няма персонал и никога не са разчитали на научните изследвания плюе от Уол Стрийт. 

Каква конкретно е Уорън направи наскоро, че други инвеститори могат да съревновавам изгодно? 
Вие трябва да се възхищавам на желанието му да седне, съпътстваща и притежават огромни суми пари в брой, докато на пазара на пръв поглед е било много предоставяне на възможности. Няма нищо лошо в стопанството брой, толкова дълго, колкото можете да я разгърне с висок процент на възвръщаемост. 

Buffett има направени само около половин дузина големи инвестиции през последните пет или шест години, но досега всички, които са били хоумръна. Той има закупени дялове в компании като Бялата планина Застраховане (WTM), PetroChina (ЕПР), и Moody's (MCO), и повече от три пъти парите му във всяка от тях с течение на времето, в което пазар се търгуват основно апартамента. 

Има ли по-склонни да инвестират в технологии запаси от Buffett? 
Да, ние сме. Това е така, защото ние сме на мнение, че технологичната индустрия могат да демонстрират ръст далеч по-големи от САЩ икономика в дългосрочен замятане. Ние не техно-неразположен, но ние все още искат да се идентифицират най-добрите от партидата, и да изберете вида на фирмите, които имат някакво конкурентно предимство и устойчив бизнес модел, който може да генерира много пари. 

Ние мислим, например, че фирми като eBay (EBAY) и свързаните с компютърни услуги (ACS), както и Paychex (PAYX), имат много силен потенциал за растеж в бъдеще. Ние вече собствени запаси в тези портфейли и виж, за да вземем повече акции от време на време, когато цените натопи. 

Имате ли правят валутни залози? 
Само когато отидете на дребно, магазини. Аз гледам на валутни пазари, поради факта, че влиянието на лихвените проценти и корпоративни печалби от целия свят, но аз Забелязахме, че повечето хора, които залогът за валути свърши губим парите във времето. Трябва да има фундаментално наложителна причина да се купува или продава валута, известна преди Бих се опитват да прогнозират равновесие поръчка за доставка цената на всяка монета. 

Buffett, както знаете, е направила голям залог върху чужди валути, и аз си мисля, основните мотиви е право върху марката. Ако американците не ограничаване на техните навици за разход, ние сме много вероятно да видите постепенен спад в щатски долара, в сравнение с много чуждестранни валути, през следващите няколко години. Около мандат, нещо може да се случи. 

Какво виждаш за финансови запаси? И мисли за това какво Бен Bernanke ще имат на склад за нас на Фед? 
Ние не виждам политика на Фед променя много. В действителност, ние вярваме, че [текущата Федералния резерв Алън председателя] Greenspan е направил по-голямата част от мръсната работа вече за Bernanke преди да поема поста. Ние вярваме, че лихвените проценти биха могли да нараснат малко повече за кратко край, тогава може да започне да спадне известна от средата на следващата година. Федералният резерв ще трябва да се гледат на тясно, за да сте сигурни те не са overshot целевите си по краткосрочните лихвени проценти. 

Колкото за финансов, той е смесена чанта сега. Добре диверсифициран фирми са показали способност да устоявам на сплескване добив крива. Други банки, като например Вашингтон Взаимно (WM), правилно е предсказал тази главоблъсканица преди година, и се бавно ребалансиране техните активи и пасиви, да ги направи по-малко чувствителни към нарастващите лихвени проценти. Тези банки дисплея съвсем малко на дългосрочни обжалване, ако нормалната финансови условия преобладават. 

Ние сме малко скептични, обаче, на тези банки или финансови услуги компании с големи ипотечни експозиции. Всичко, което прочетете за жилищния индустрията ни казва, че индустрията е в или извън рамките на своя връх и ще започне забавянето. Фирми с много излагане на ипотеки - особено онези, които са предложени рязани размер на вътрешното финансиране на купувачите, лихви само за заемите, както и регулируем размер ипотеки - са най-уязвими към висока оценка в дома на цените. 

Харесвате ли всички интернет компании, освен eBay? 
Знам, която се опитвате да ме изкушите да се препоръча Google (GOOG), но това няма да стане .... Сериозно, има редица технологични компании, които имат достатъчно голям отпечатък в Интернет услугите, които те могат да бъдат привлекателни в десния цени. 

VeriSign (VRSN), например, е определен запас се провежда в много портфейли. Ние също така се гледа Time Warner (TWX) като потенциални кандидатки за ренегат. Разбира се, ние също си "Майкрософт" и някои акциите на Dell (DELL). Cisco е друга стопанството ни харесва съвсем малко по текущи цени. 

Какви са някои от големите събития, за да гледат през 2006 г.? 
Аз лично мисля, че здравето на потребителите в САЩ ще направят или прекъсване на фондовата борса през 2006 година. Това е най-важното нещо за гледане. Точно сега, потребителите са overspending доходите си за първи път от Великата депресия. На макроикономическо ниво, ние не искаме това да продължи. Тя ще бъде много здравословно за икономиката, ако това поводите на потребителите в техния разход известна през 2006 г., разтворете своите счетоводни баланси, плащам в някои от техните жилища дълг, и ще укрепи техните баланси вътрешно. 

Ако това се случи, то може да предизвика някои близко време slowdowns в потребителските циклични отрасли, но дългосрочният ефект ще бъде, че потребителите ще бъдат в по-добра позиция да подпирам на икономиката през 2007 и 2008. Точно сега, че е справедливо да се каже, че има няколко милиона домакинства, живеещи на ръба, които са много уязвими към повишение на лихвените проценти, увеличение на цените на бензин, или някои удари на техните възнаграждения и обезщетения. 

Голяма част от която е отвън на индивидуални потребителски контрол. Но ако те могат да поводите в своите разходи и да си дълг през 2006 г., краткосрочни неблагоприятни ефекти нея за някои отрасли ще помогне предложение на икономиката като цяло става напред, и да доведе до много по-добър ръст за корпоративните печалби Америка. 
Reader КОМЕНТАРИ

--------------------------------------------------------------
Сет Klarman Ръководство за намиране стойност 
Джорджина Ръсел, WG'07 
Дата на издаване: 12/5/05 Рубрика: Новини 
PrintEmail статия Инструменти 
Страница 1 от 1 
Ако Бенджамин Греъм беше жив днес, той може, в началото червенина, са по-впечатлени от оцениха стойността на Сет Klarman книжарница Марж на безопасност, отколкото с представянето на неговия инвестиционен фонд ... това е на първо почервенеят. Сет Klarman е на стойност инвеститор и Портфолио мениджър на инвестиционния партньорство на Baupost група, а когато Klarman първата публикувана Граница на безопасност е оригинален покрие цената на $ 25. Книгата е вече на печат, а днес продава в eBay за $ 1145. Това е увеличение с 4580%. Но вие не може да разгърне милиарди долари на капитали за закупуване на една книга, така Klarman е сторил това в фондовия пазар чрез Baupost група. Основана през 1982 г., The Baupost Група сега управлява $ 5.4 милиарда, а трябваше ли да сложите $ 1 във Фонда по начало, може би 55 щатски долара днес. Това е огромен увеличение от 5500% ... Уви, първо blushes са само това. 

Klarman, придружен от негов колега, Нейтън Скот, посети Wharton в понеделник, като част от инвестиционния мениджмънт клуб на тонколоните серия. Klarman е завършил Харвард и Корнел Business School. Нейтън също hails от HBS, но с диплома от Харвард HLS и undergrad, той е може би по-предано наричат, тройна H'er. Klarman ни даде добри и лоши инвестиции на стойност, а от грозната изцяло за друга инвестиционна стратегия, растежа инвестиции. 

Това беше тогава, това е сега. От Бен да Сет. 

Бенджамин Греъм съчленен неговата инвестиционна стратегия стойност повече от петдесет години в какво се е превърнала в истинска стойност инвеститора Библията. Въпреки, че очевидно не е най-скъп по този въпрос, Греъм на книгата "Интелигентна инвеститор, е продаден в над един милион екземпляра. 

Греъм препоръчва на инвеститорите търсят да победи пазара, смятат инвестициите в акции или непопулярни компании, участващи в специални ситуации. В Греъм училище, стойността на инвеститорите са момчетата защитавайки потискан, което прави над ducklings грозно, и издигнаха паднали ангели. Всичко това продължава, докато останалата част от неговото инвестиране съученици държиш с стадо манталитет и с драма кралица преувеличение поставяне на етикети като "изгонените" Тези, които са направени в незначителна грешка, и extolling друг земен играчи като "златните момчета", за причините трудно да се разбере. Както Греъм го слага, "пазарът е любители на вземане на планините из ходообразуване и exaggerating обикновените vicissitudes в големите понякога връщането назад." Отчита, че с големите компании, виждаме екстремно overvaluation когато нещата са добри, и злокобен прогнози, произтичащи от временната понякога връщането назад. 

Въпреки, Бенджамин Греъм премина през 1976 г., ние сме щастливи днес, за да имат Сет Klarman като един от най-признатите стойност инвеститори. 

Работи! (ако можете да направите това работят) 
Klarman ни казва, че въпреки че много се е променила, тъй като Греъм време, добрата новина е, че стойността инвестира дисциплина е останал, и наистина, "тя не работи." Все пак добрата новина, че може да изглежда, "дисциплина" и "работа", са може би ключовата дума тук. Klarman изтъква, че инвестирането стойност е по-голямо изкуство, тъй като това е наука, и отново това, което Греъм идентифицирани миналия век - психология е най-малко поне толкова важни, като инвестира в икономиката. 

От една страна, психология и ирационалност тя създава, е това, което прави стойността инвестира възможно. Както Klarman го слага ", заяви Baupost Групата се стреми ситуации, пускани от спешно, panicked, или безсмислено продават." Но от друга страна, едно собствено психология е какво може да направи или не удържам като инвеститор. Klarman Акценти в двете изисквания за успешни инвеститори, които разумно артикулират тази точка: един ", заяви разузнаването и честността да си признаеш грешките си," и двама ", заяви увереност да държи пари в брой, докато съществуват на изгодна цена." Всъщност, всичко това може да доведе един до попитам дали може би ние трябва да го наричат Existentialist Инвестиране. 

Klarman на забрани 

За тези от вас, мисля, "Аз мога да направя това. Аз съм най-Wharton. Аз съм лидер. Аз не гледам на пазара, да направи пазара. Бях в състояние да го самостоятелно контрол нещо след първата ми Магистърска степен по бизнес администрация-неограничено свободно-алкохол-с-foozball-и-пица кръчмата опит и дори са Професор Алън Бележка: Вие може би трябва да чуем Klarman на лошите новини. 

Ако вече сте го осъзнах, че стойността на инвеститорите не са готини деца, но децата, които са прекалено готино да бъде готино, какво следва след това може да изглежда очевидно. В сферата на стойност инвестиции, които са популярни не е такова хубаво (освен ако разбира се сте автор на книга по този въпрос, но ние вече обсъждат този). 

Само да ви кажа Сет: Klarman предупреждава, че стойността инвестира популярност има нов хит висок през последните няколко години. Когато сте двойка, която с огромна приток на капитали в ръцете на новосъздадените сечени фонд мениджъри, казва той, какво ли се възможностите за инвестиране в кратко време - не се забавно, когато сте има 5,4 милиарда щатски долара към развърне. 

Освен това, Klarman е определил нов клас инвеститор той е наречен стойност pretenders (и те се чудеха защо книгата му е толкова скъпо!). "Тези инвеститори прилага натопи стратегия. Те купуват какво е предвидена, а не какво е евтино." 

Но въпреки лошите новини един претъпкан пазар води, Klarman се издига над всичко и ни показва той е на стойност инвеститора да си сърца. Той не ни хванат от г-н Пазар на изобилие, но изглежда извън него, на предстоящите възможности за това безумие води. Стойността претендент, каза той, "е настройката ни за лавина от възможности." И да, мъжът поставя парите му, когато устата му е. В Baupost групата притежава над 40% от своя капитал в брой. 

Последно се смеят 

Докато до момента на пазара в климата могат да бъдат сравнително скучни стойност за инвеститорите, за щастие Klarman ни оставя с разрастването на инвеститори sideshow като временен развлечения. Когато се натисне с публиката държави по въпросите на растежа на инвеститорите възможността да успеем ", от време на време," Klarman е във лицето ти остава доверието на ООН rattled, "Аз мисля растеж инвестирането е тъп стил. Заложи на двата коня на Филаделфия Парк и ще вървят добре и от време на време. "
-----------------------------------------------
Какво има вътре Buffett на Пазарска чанта 
Той вземане за пропуснати шансове и животновъдна на кабинета за алкохол, докато майка престой на ключови ставки 

Малко инвеститори са гледани по-тясно, отколкото Уорън Д. Buffett, председател и главен изпълнителен директор на Berkshire Хатауей Инк. "(BRK). Но Buffett Покажи е доста скучно през последните години. Бюджетът-съзнателно сивозелен седеше на $ 43 милиарда купчина пари в брой в началото на годината, се оплакали, че запасите са много скъпи. Както е казал акционерите на негово confab през април: "Ако стане евтино на пазара, ще има много повече възможности да направиш нещо интелигентно с парите." 
  


Сега, изглежда, цената е прав. Berkshire последното тримесечие стърготини с ценни книжа и фондови борси, показват, че той прекара 5,7 милиарда щатски долара на акция през първите три тримесечия на годината. В този курс, прогнозите Глен езикът на фонда посредник Т2 Партньори LLC, Berkshire на нетните активи покупки може да удари $ 8 милиарда до края на годината - голям скок от $ 822 милиона общо за 2004 година. 

Какво представлява Buffett купуват? Един запас той Кайманова е Wal-Mart Магазини Инк. "(WMT). Buffett отдавна lauded гиганта за търговия на дребно на мениджърския екип и каза, че е направил грешка, като не закупуване на акции в края на 1990-те години. Сега е точно толкова евтини, както е било тогава, а в последните две quarters Berkshire е закупил 19,9 милиона акции, на стойност около 874 милиона щатски долара, считано от 30 септември. Berkshire също scooped нагоре 44,7 милиона акции на Anheuser-Busch Cos. (BUD), или 5,75% от неплатените акции, тъй като края на миналата година. 

SEC стърготини не са от помощ при deciphering останалите Buffett на купуване пиянство. В последния доклад, Berkshire дори казва, че не е разкриване на размера на текущите си дялове в големи инвестиции Н Р Блокова и Инк. "(HRB) и Уелс Фарго и Ко (WFC) При SEC правила, Berkshire не трябва да разкриват публично участие, ако , които биха могли да пречат на инвестиционната си стратегия, като, например, показва, че това е покупка или продажба. Berkshire отиде безшумен относно неговата позиция в Уолт Дисни Ко (ДИС), когато започна продажбата на медийни компанията в края на 1990-те години. 

Но според последната му подаване с Националното сдружение на Застрахователно комисари, Berkshire - чрез своите GEICO (BRK) и генерален Презастраховане Корп (BRK) дъщерни дружества - да се добави 20 милиона акции на Уелс Фарго през септември upping неговото стопанство до 76.4 милиона , Или малко под 5% от запаса. Той също така купи 15 милиона акции от европейски ликьор компания Diageo АД (Део) през август, в зависимост от цели. 

Долар POP 
Междувременно Buffett е като бронираните за своя залог срещу щатски долара, сега около $ 16.5 милиарда. Скочи в чуждестранна валута деривати през 2002 г., се вярва, че за монтаж на САЩ търговски дефицит ще боли за долар. Но тази година, че инвестицията е предвидена $ 897 милиона, както се е повишило на долара спрямо еврото и останалите валути. Като цяло, обаче, Buffett на чуждестранни валути стопанства са създадени 2,1 милиарда щатски долара от 2002 г. и достигна 29 милиона щатски долара през третото тримесечие, отбелязва Berkshire на тримесечни доклада. 

За Buffett стражите, които са били заседание, съпътстваща, Berkshire хода на последната предоставя достатъчно възможности да скочи обратно в играта.
-------------------------------
Лица в новините 
Милиардерът приятели порти Плана Buffett колеж Беседа 
Грег Ливайн, 08.30.05, 1:23 PM EST 
 Бил Гейтс 


Драма лист Добави към тракър 

  
 Microsoft 
Драма лист на таблицата новини 

Популярни видеоклипове 


Tinseltown най-влиятелни 
Над 50 и гнусна богати 
Маса Layoffs 
След изборите Данъци 
Ню Йорк в криза 



Най-популярните истории 


Саудитска Арабия Следващото акт 
В литий златна треска 
Посетете Исландия - тя е на разпродажба 
Предприемачите, които възкръсна от пепелта 
McDonald's Рецесия-Доказателство Меню 




Ню Йорк -- 

Две удобно облечена мост-клуб приятели искам да ви университетски бизнес студенти. Ще децата сарказъм, се подозира, уютен, сънотворен антидот при безсъние? 

Може би не: The chums въпросните няма други богове освен бизнес Бил Гейтс и Уорън Buffett. 

Двете billionaires намерение да посети Университета на Небраска-Линкълн следващия месец, като на сцената на 30 септември се говори за значението на етиката и публиката въпроси. Мерилин Hoskins, връзки с обществеността координатор за UNL на Колежа по бизнес администрация, заяви, че събитието няма да бъдат открити за обществеността, но и местните обществени телевизионни станции ще лента на 90-минутна появата на бъдещото излъчвани. 

Гейтс и Buffett - за онези, които имат нужда от напомняне - са председателите на Microsoft (NASDAQ: MSFT - новини - хора) и Berkshire Хатауей (NYSE: BRKa - новини - хората), съответно. Ако сиви клетки се нуждаят от допълнително стимулиране, за самооценка, направени tycoons са първи и втори-богатите хора на Земята, в зависимост от Форбс Светът на богатите списък. Berkshire притежава голям спектър от акции, включително дялове в American Express (NYSE: AXP - новини - хора), Кока-Кола (NYSE: КО - новини - хора), TYCO International (NYSE: TYC - новини - хората), дом Депо (NYSE: HD - новини - хора) - и хеджиране на своите залози, A-390000 акции дял в HD archrival Лоу на Компании (NYSE: LOW - новини - хора). 

И двете philanthropists, Buffett Гейтс и изпълняват по една и съща кръгове, с последното заседание на Berkshire на борда; Те също играят моста заедно. 

Според към Линкълн вестник Star, Hoskins каза uber богати DUO говори заедно преди седем години в Университета на Вашингтон, по произход състоянието на Гейтс и неговия софтуер колос. Следователно, PR координатор казано, Линкълн, Neb. външен вид е Buffett на възможност да играе хост. Така избягвам картите и може би за няколко Млечни Кралица шишарки, The Sage на Omaha любими - и ти просто може да научите как да доминират тихо света.
-------------------------------------------
Berkshire: A сделка или бомба? 
Уорън Buffett на компанията е до едва $ 83200 дял. Може да е време да си купя - освен ако не AIG свързани probes разшири допълнително 


То не е лесно да Уорън Buffett тези дни. Въпреки, че е сътрудничила напълно следователи и остава един от най-възхищавал billionaires в света, светилището на Omaha не могат да избягат от probing на регулаторите от Австралия до Вашингтон, окръг Колумбия един резултат: Инвеститорите са вятърничав търси в близко време перспективите за Berkshire Хатауей (BRK.A) - един от пазарите на най-пожелах запаси. 
  


Акциите са изключени около 9,5% от 52-седмичния високо от 92000 щатски долара през февруари, с по-голямата част от слайд след оповестяването на регулаторите разпит един Berkshire дъщерно дружество на сделки с американски Международната група (AIG). Днес сделка ловец може да вдигнеш Berkshire е класа акции, толкова по-често търгуваните на поделение на два класа, за едва $ 83200 дял. Това е $ 12500 дял евтино, отколкото неговото време всичко високо, определен през февруари, 2004. 

Бихте купувачите действително се пазариш? Buffett многобройните фенове има никакво съмнение. Инвеститори "Определено трябва да се търси" в изкупуването на акции, защото "то е много разумно днес цени в сравнение с много пъти в миналото," твърди Кийт Trauner, анализатор в Fairholme Капитал ", за кратко Хилс (NJ) фонд, чиито $ 2 милиарда в стопанства включва някои $ 350 милиона Berkshire стойността на акциите. Неговият аргумент: Berkshire на премеждия, без значение какво ще излезе накрая, няма да направи пробив в поделение на 128 милиарда щатски долара и пазарна капитализация 43 милиарда щатски долара в брой имане. 

"Искрено и честно." Биковете имат точка. За едно нещо, Генерален Re, дъщерно дружество на Buffett, която е под контрол, за взаимоотношенията си с AIG, е малък, което възлиза на едва 7,2 милиарда щатски долара премии от по-малко $ 74 милиарда приходи в Berkshire цяло през миналата година. И донесоха в нищожен $ 3 милиона от 7,4 милиарда щатски долара в pretax оперативна печалба. 

Buffett на легионите казват, че ще е безумен да се сравни Ген Re проблемите с AIG на: Последният има допуснати до съмнително счетоводство при свалено Главен изпълнителен директор Р. Морис "Ханк" Greenberg и работи с регулаторите да си постави aright. От друга страна, не е имало намек за всички счетоводни нередности с ген Re и Buffett е бил наречен от полза свидетел с не по-малко от генералния прокурор на Ню Йорк Eliot Spitzer. Buffett "е честен и справедлив човек, тъй като има навсякъде, казва дългогодишен наблюдател в бранша Дейвид Шиф, редактор на Шиф осигуряването на наблюдателя. 

И все пак, съществуват все още съществуващите опасения, че повече обувки май спад в Ген Re-AIG разследвания. "Моето усещане е, че Министерството на правосъдието и SEC не са сторили," Стандарт cautions и Poor's Участие в изследователски застраховка анализатор Катрин А. Seifert, който е имал продават на клиентите на Berkshire на запасите от март насам. Тя все още е търговия на схванат премия от около 22 пъти очакваните печалби 2005, което е около два пъти по-цена-печалба многократно неговата застрахователна колегите команда. "Berkshire на оценката може да попадне под някои контракция, поради несигурността," добавя тя. 

НАСИПНИ изрязано. В известен смисъл, Berkshire могат да имат косвено допринесоха за тревога. Той подбуди котела наново на 5 август, когато е разкрито, че е освободен бившият началник на ген Re международните крайните бизнес единица, Милано Vukelic, след като британските регулаторни органи бяха почнали probing отношенията си с няколко застрахователи. Vukelic, който не може да бъде постигната за коментират за тази история, е най-новият изпълнителен Re ген, от когото има дистанцира себе си. Бившият главен изпълнителен директор Роналд Ген Re Ferguson, който се позова на Петата Изменение срещу обвинения за самоуправление в ценни книжа и фондови борси и правосъдие катедра "probes, е бил рязан насипно като фирма консултант. 

Преди това двама бивши ръководители дъщерно pleaded виновен за федералните криминални обвинения в заговор за misstate AIG финансови отчети и са оказали съдействие с следователи. Те са Houldsworth Джон, който след като оглавява едно презастраховане Дъблин дъщерно дружество на ген Re, и Ричард Напиер, бивш ген Re старши вице-президент. И друг изтъкнат бивш изпълнителен миналите Ген Re Главен финансов директор Елизабет Monrad, казва SEC е вниманието си, че могат да срещнат гражданска измама такси в текущото разследване. Нито едно от тези кадри биха могли да бъдат достигнати за коментар за тази история. 

Все още е неясно колко богат Ген Re на сделките бяха с AIG. "Налице е информация, че връзките Общи Re към повече от една сделка, AIG, а ние не сте достигнали заключение, но продължаваме нашето разследване," Кънектикът прокурор генерал Ричард Blumenthal, един от няколкото най probers търси тясно Ген Re, разказва BusinessWeek Онлайн . "Налице са редица сделки под контрол." 

Нагоре по веригата? В любопитен регулатори сега включват по Berkshire собствено преброяване на САЩ за адвокатурата за Източна окръг Вирджиния, на правосъдието катедра "във Вашингтон, окръг Колумбия, на SEC и в националните регулатори в Австралия, Великобритания, Ирландия и Германия. 

Bershire, който отказа коментар за тази история, издали новини съобщение на 8 август downplaying съобщава, че всички нови разследвания са били отворени. Дори и така, "Мисля, че ще чуем много повече през следващите месеци по-твърдения за злосторничество. И логично е, че изследователите ще се опитам да намеря тези високи и по-високо в организацията, които могат да имат е отговорна или знаеше какво се е случило, "казва Хауърд М. Schilit, председател и основател на Центъра за изследвания и финансов анализ, Съдебна Счетоводителят анализ фирма със седалище в Rockville, Md. 

S и P анализатор Seifert го нарича всички "Заглавие риск" - прочетете, че "лошите преса." А ако следователите водят на разпит, Berkshire акции може да бъде за повече овлажняване.
-------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар