петък, 10 април 2009 г.

Buffett продължава до угасявам
Джон Рийз, Validea.com, 04.10.09, 08:30 AM EDT
Живият легенда инвестиции на стойност не може да присъства навсякъде парите са направени, но неговата стратегия за сигурност все още се плаща.
Pic

row2image

Тъй като Уорън Buffett започна последния си купуват пиянствувам (и препоръчва на останалата част от света, за да "Купете American") миналата есен, заглавията са продължили да се появяват с увеличаване хипербола, вариращи от "е това," Краят на Уорън Buffett? " до "Има Уорън Buffett изгубил?" на о-толкова-фините "Уорън Buffett Луд ли е?"

Това е нищо ново. Винаги, когато е лошо мечка пазар хитове, изкупуване и задръжте инвестират стане очукан от pundits. И, като купуват и държат на плакат момче, също така няма Buffett получите bashed. В случай, че искате забравил, Buffett Аналогично, уловени бронебойните назад по време на последната ни рецесия - на 15 март 2002 г., BusinessWeek дори попита "Има Уорън Buffett загубил Touch?" Всъщност, тя изглежда той не беше. От датата на тази статия чрез средата на тази седмица, Berkshire Хатауей (на BRK - новини - хора), натрупан запас имаше около 23%, а S & P 500 са паднали около 29%; Berkshire на акции на отчетната стойност от края на 2002 г. до края на 2008 г. също е нараснал 9,3% годишно, в сравнение с 1,5% среден годишен спад в стойността на S & P по това време.
Член Контроли

Emailemail

imageprint

imagereprint

imagenewsletter

imagecomments

imageshare

imagedel.icio.us

imageDigg It!

imageyahoo

imageFacebook

imagerss
Yahoo! Бъз

Този път наоколо, забавно нещо се е случило като Buffett критиките са crescendoed: Моите Buffett базирани Guru стратегия - компютърен модел I разработени на базата на Buffett подхода, че се движат по--Validea.com е хит хот на резки. За годината до края на деня на 8 април, това е моят най-добър изпълнител, като са получили 8,5%, а S & P 500 е предвидена 8,6% (което е над 16% възвращаемост върху пазара). Това направи пари за повече от три-четвърти от нейните снимки, с активизиращ бити-надолу стойност играе като мобилен Telesystems OJSC (MBT - новини - хора) и "Империал" Ойл Limited (ИМО - новини - хора), до 52% и 23%, съответно, от 20 февруари, което води пътя.

Фактът, че Buffett стратегията е отличен изпълнител тази година, не означава, че всички Buffett последните действия са били правилни. Моят модел е на базата на стратегията Buffett бившия снаха, Мери Buffett, заложени в книгата си Buffettology, което каза тя беше подходът Уорън бяха използвани за изграждането му състояние. Книгата е публикувана почти десет години, така че е възможно Buffett се е променило своя подход, тъй като тогава. Само времето ще покаже дали Oracle на Omaha последните покупки ще излизам.

Какво по Buffett базирани модела на ефективността на тази година, показват, обаче, е, че общите дълбоко стойност, изкупуване и задръжте философия Buffett има толкова често trumpeted далеч не е мъртъв. Какво се случва по време на лошо downturns - и това, което смятате, че е станало пак това - е, че емоциите побуявам, а запасите на добри посредници, могат да заседнат в страх, че riptide влека на пазара по-ниска. Когато се опасява улягам обаче, инвеститорите често осъзнавам, че много добри запаси са били хит твърде трудно. Хората обичат Buffett - Кой е показал невероятно увлечение за scooping до добри запаси сломени през размирни времена - тогава извлекат ползи, като тези запаси отскачам.
В реално време котировките
04/09/2009 6:49 PM ET

* BRK
* $ 92,400.00
* 3,87%

* MBT
* 36,75 $
* 1,86%

* ММО
* 37,31 $
* -0,48%

* ORCL
* 19,11 $
* 2,91%

* CHL
* 45,02 $
* 2,57%

Махни Цитат
Прилепи в реално време за пазар Данни от Xignite

Специална оферта: банка запасите очукан, но за отскачане. Можете ли да направите огромни пари, притежаващи тях? Какво ще кажеш за стоманени компании? Кликнете тук, за запасите, които преминават свиквам с инвестирането легенди като Buffett, Линч, и Греъм на Validea Hot Списък.

През последните няколко седмици, ние сме това, което вижда дори малък спад в страх нива може да направи за стойността стратегии като ми Validea Buffett модел. Тъй като сегашната криза продължава да работи самата посочени, се опасява, евентуално ще водя разгулен живот, дори повече, и все повече и повече инвеститори ще се признават на изгодна цена, които са били избягва. Deep стойност стратегии трябва да Excel.

С това се има предвид, ето погледнете по пет на изгодна цена, че моята Buffett базирана стратегия наистина мисли, че може да накара някои сено в дългосрочен план:
Related Stories

* Пет Blue Чипове Дори Мечките бой
* Уол Стрийт Благини Guy Gurus
* Relentlessly Богат
* Уорън Buffett: Бизнес инвеститор
* Инвестирането най-големите Gurus



Китай мобилен (CHL - новини - хора): Това Хонг Конг-базирани телеком гигант ($ 177 млрд. на пазара капачка) е Китай водещите мобилни услуги и е най-голямата в света мобилна мрежа и мобилни абоната база. Към края на миналата година, заети повече от 138000 души и има повече от 450 милиона потребители, а неговият пазарен дял е около 72% в континенталната част на Китай.

Китайски запаси стана нещо на мания през последните години, но Китай мобилен има вид на дългосрочни резултати, което прави моята Buffett базирани модел мисля, че ще бъдеш добър мотика за дълги разстояния. Този модел цени последователни печалби растеж, и Китай мобилен нарасна приходи през всяка от последните 10 години, с доходи на акция нараства от $ 0,10 до 0,81 щатски долара по онова време. И тя е $ 1,45 милиарда дълг, но годишни приходи от над $ 16 млрд., което означава, че може да се плати дълга, че с малко повече от един месец приходи. Консервативната Buffett базирани модел счита, че изключение.
Dugg на Forbes.com

Стига с жената поклонение

Пакистан Mukhtar Май ожени - Но защо?

Стволови клетки дебат - Не е мъртъв още

Нано! Светът на евтиния автомобил - Forbes.com
Посетете Forbes.com Digg Channel

Buffett е известно, за да търсят фирми, които имат силно управление и "трайно конкурентно предимство" над връстниците си, и един път е идентифициран и двете се с помощта на възвръщаемост на собствения капитал. Моят Buffett базирани модел запаси изисква да има 10-годишна средна ROE от най-малко 15%; най-23,1%, Китай мобилен лесно прави оценка. Въз основа на своето историческо EPS растеж и ROE, моят Buffett базирани подход се очаква запасите на средните годишни декларации от около 17% през следващото десетилетие.

Мобилни Telesystems OJSC (MBT - новини - хора): Това Москва основана фирмата е друг телекомуникационен гигант, че моята Buffett базирани модел е едно от първите. Това е най-големият мобилен оператор в Русия и бившия Съветски съюз, с над 91,3 млн. абонати. Фирмата има пазарен капачката на почти $ 13 млрд., и е взел в повече от $ 10,2 млрд. на продажбите през последните години.

Мобилни Telesystems EPS се е увеличил във всички, но една година в миналото десетилетие - и че дойде миналата година, когато EPS къси от $ 1,05 до $ 1. Моят Buffett базирани модел вижда, че натопи повече като купуване възможност от един проблем, обаче, тъй като фирмата основите са доста силни. Неговата 10-годишна средна ROE е почти 30%, а фирмата има изготви 29,5% възвръщаемост на неразпределени печалби през последните десет години (получено чрез разделяне му EPS растеж на 0,95 щатски долара за този период от неговия $ 3,23 общо неразпределени печалби през същия път ). Това са признаци, че ръководството е правил изключителна работа.

Мобилни Telesystems е около $ 2,9 млрд. по-дълга, но той може да използва своите $ 1,9 млрд. в годишната печалба да плати дълга от тази при по-малко от две години, който Buffett базирани модел счита изключителни. Въз основа на фирмата EPS и ROE историята на модела се очаква средните годишни декларации от около 16,4% от MBT през следващото десетилетие.

Империал Ойл ООД (ИМО - новини - хора): Това не е добре познат в Щатите и други големи енергийни фирми, но това Калгари базирани нефт, природен газ и нефтохимическата производител пенливи основи. За $ 32 млрд. на пазара капачка компанията се е увеличил във всички печалби, но от една година от последното десетилетие, и това беше преди седем години. Неговият дълг ($ 27,5 млн. евро) е минискул в сравнение с годишните си приходи ($ 3,1 млрд.), което Buffett базирани модел обича, и "Империал" е едно средно 31,7% възвръщаемост на собствения капитал през последните 10 години. Тази стратегия вижда средна годишна възвращаемост от около 15% за "Империал" през следващото десетилетие.

Специална оферта: Потърсете в доходността на някои от тези стоманени компании като STLD, NUE и X. Ще те издържи? Ако купувате стомана запаси? Вижте какво Buffett, Линч, Греъм и други gurus ще правим. Кликнете тук, за Validea Hot Списък с настоящите купуват и продават препоръки.

Fastenal (бързо - новини - хора): Fastenal е най-големият дистрибутор на ключалки в САЩ Тя също така прави множество други промишлени инструменти и консумативи, като режещи инструменти, абразиви, хидравликата и пневматиката, както и химикали и бои. Със седалище в Минесота, тя има 12 дистрибуционни центрове в САЩ и повече от 2300 магазина, както и на пазара капачка от около $ 5,3 млрд. евро.

Подобно на "Империал", Fastenal има само един годишен EPS натопи в миналото десетилетие, и това беше преди осем години. Фирмата има средна възвръщаемост на собствения капитал от над 20% през последните 10 години, е признак, че тя има "трайни конкурентни предимства" над неговите съученици. През това време, Fastenal също запазва $ 6,84 на акция при приходи, докато EPS са се увеличили с $ 1,45, което означава, че ръководството е доказал, че може да спечелите една акционерите 21,2% дългосрочна възвръщаемост на приходите той държи, голям знак.

Още една причина Buffett подход е толкова висока за Fastenal: дружеството няма дългосрочни дългове. Въз основа на сегашния си основи, образецът мисли Fastenal на запасите могат да получат средно с около 15% годишно през следващото десетилетие.

ITT Образователни услуги (ESI - новини - хора): Buffett изглежда имат меко място за образование - той често се среща с класовете на бизнес училище учениците да говорят магазин - и моята Buffett базирани модел е слабост за този образование фондова . Фирмата предлага богато разнообразие от пост-вторични степен програми, повечето от които се фокусира върху технологиите, свързани с полета. Със седалище в Индиана, той работи повече от 100 технически институти в 37 държави, преподаване повече от 60000 ученици. ITT (ITT - новини - хора) е взел в повече от един милиард в продажбите през последните 12 месеца, и е с капачка на пазара от около $ 4 млрд. евро.

Една голяма причина ми Buffett базирана модел обича ITT е компанията е много впечатляващо - и последователна - растеж. През последните десет години, той се е увеличил заплатите всяка година нараства EPS от $ 0,48 до $ 5,17 покрай пътя. Неговото задължение е също управляеми - $ 150 милиона в сравнение с годишни приходи от над $ 200 милиона - и фирмата е един огромен е средно 39,5% възвръщаемост на собствения капитал през последните десет години (и колебания 140,8%, при средно за последните три години). Моят модел мисли ESI да получат средно повече от 21% през следващите десет години.

По-добро Извън Мечките

Въпреки че е насърчаване че моята Buffett базирани модел е около 15 процентни пункта на пазара тази година, това е дългосрочна стратегия, която може да варира значително от година на година. Така че, докато това е добре напред на S & P 500 от създаването си повече, отколкото преди пет години, 10-ми състав Buffett-вдъхновено портфолио е имала лоши години, включително и 2008, когато се губи по-малко, отколкото на пазара като цяло.

Идвам от последните носят пазар, обаче, беше, когато ми Buffett базирана модел наистина надмина. Той soared 37,3% през 2004 г. (първата си пълна година), а S & P станаха 9%, както се е възстановил от лоши 2000-2002 мечка. По същия начин, Buffett има надмина себе си, идващи от downturns. Средната годишна печалба за Berkshire на запасите през 1975-1976 и 1982-1983, след две ужасни носят пазари: почти 95%. Тези декларации са без съмнение в зависимост от това как Buffett Стратегията идентифицира качество, несправедливо бити-надолу, че запасите рикоширам след труден икономически или пазарни условия - и прекомерно страхове - пропуск.

Разбира се, аз не съм казва ми Buffett портфолио ще получат 95% тази година или следващата година. Но като се има предвид огромния пазар гмурване сме просто преминаха през и отличните оценки сега момента, мисля, че този пациент сделка-лов на стратегията е да се позиционира добре след няколко много добри печалби в дългосрочен замятане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар