понеделник, 6 април 2009 г.

Уорън Buffett, кой е прославил милиарди познае бъдещето на пазара, се предлагат много по-плашещо вид прогноза тези дни. В "Оракулът на Omaha" разполага с последните публични изяви за предвиждане на нови терористични атаки срещу Съединените щати. На Berkshire Хатауей годишната среща през май, обикновено един confab на конус глава на стойност инвеститори terrorized с Превъзнесеният цена за приходите съотношения, Buffett заяви, че взрив на ядрено устройство, в американски градове "$ 1 трилион ядрената събитие" в Манхатън, за Например-е неизбежна. "Ние ще трябва нещо по пътя на големите ядрени събитие в страната. Това ще се случи. Дали това ще се случи през 10 година, или 10 минути, или 50 години ... това е добре, на практика." 

ПЕЧАТ

Обсъждане на

E-MAIL

RSS

ПРЕПОРЪЧВАТ ...

Единична страница

И на CNBC миналата седмица, Buffett даде кратка коефициенти за мръсна бомба, биотероризма, или някои други "акт на война" срещу Америка. "Аз не знам нищо [за потенциалните заплахи за сигурността САЩ] но знам основните вероятности. ... Разбирам колко неща, които изглеждат твърде вероятно се случи, когато времето минава. ... Има само много хора там, които ни мразят ... още psychotics, повече megalomaniacs, повече религиозни фанатици днес, отколкото преди 50 години. " (Въпреки че записът, интервюто беше излъчено само час след като правителството съобщи, че арестуването на предполагаеми мръсни бомбардировач Хосе Padilla.) 

В subtext на Buffett на злокобен предупреждения? Пари, особено на рентабилността му мамут застраховка стопанства. Berkshire Хатауей на застрахователните имота-специално Общи Re и GEICO захранване 55% от компанията, $ 25 млрд. годишни приходи. 


Никой не твърди, с Buffett на проницателност за дългосрочно прогнозиране. Той все още е вторият световен-богатият човек, и за печалба през отчетната стойност на неговия Berkshire Хатауей акции през миналата година outpaced на S & P 500. Неговият портфейл се претеглят unapologetically към скучно сини чипове, като например кокс и Gillette. ( "Имаме прегърна 21-ви век, като въведете тези авангардни индустрии като тухли, килими, изолационни и боя. Опитайте се да контролирате своите възбудата," казва той quipped веднъж по време на интервю.) 

Но Уолстрийт junkies знам, че в сърцето си на дъното-лайн сърца, Buffett е застраховка продавач, и застраховка е сложен бизнес в този терор-загрижена ера. Въпреки, че предприятията в цялата нация плащате високи застрахователни премии в началото на септември 11, Генерален Re GEICO и са широко се очаква да действат като плъзнете върху бъдещите приходи. Berkshire на застрахователите-специално Общи Re-взе $ 2,4 млрд. загуба поради поемането на атаки в Ню Йорк и Вашингтон. Berkshire на компаниите са все още написването политики за тероризма, но ограничаването на тяхната отговорност по никакъв ядрени, биологични или химически атаки. 

САЩ застрахователите като Buffett's-са били принудени да се третират като тероризъм бизнес проблем, и това причинява голяма несигурност за тях. Застрахователи не обичайно покрива "актове на война", но заяви, че индустрията независимо от атаките са били призовани, то ще плати загубите. Застрахователи знаете обаче, че те не разполагат с ресурси, за да се справят с повтарящи се действия на мащабни тероризъм, така че се налага спешно да потърси законодателство, което ще направи правителството главницата застраховател за всякакви бъдещи нападения. А "близо до най-лошия случай" сценарий може би цена $ 1 трилион на повреда, Buffett оценки, и той твърди, застрахователната индустрия ще бъдат унищожени, освен ако тя управлява в няколко начина да се ограничи своето предположение на тероризма рискове. "Само в САЩ правителството има ресурсите да поеме такъв удар." 

Buffett и други застрахователни гиганти са clamoring за congressionally мандат заслон срещу тероризма застраховка. Но конгрес е затънал по този въпрос, не успяват да се споразумеят за това, което законът трябва да осигури. 

Buffett има не повече прозрение за ядрен тероризъм идва от теб. Но той не е $ 33,2 млрд. повече за губене. Всеки път Buffett повдига аларма, той може да се опитва да напомня Конгреса трябва да се предпази застрахователната индустрия. Това не е тероризъм анализ. Тя е лобиране. Buffett трябва да се придържаме към купуват ниско, високо продават и оставят pontificating относно тероризма на професионалисти. Ако президента Буш някога реши да се обърнат на Службата за национална сигурност в служба на отечеството на ценни книжа, след което ще чуете за него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар