понеделник, 6 април 2009 г.

p/e

А Остойностяване преживяне

Някои хора смятат себе си стойността на инвеститорите, ако те са склонни да купуват акции с ниско P / E.
Мисля, че това е повърхностно, но подчертава, че това, което може да бъде широко разпространен надзор, че всички видове инвеститори Марка: Ние често забравяме какво състав е и защо някой би да са склонни да плащат пари, за да си го.

По линиите, които следват, в риск от крайна сметка само си играеш с думите, аз ще се опитам да артикулират моето мнение от това, къде стойност и по този начин да идва от това, което представлява стойността инвестиции.
Най-малко в Graham-Дод смисъл на думата.

Компаниите работят за пари.
Не бизнеса ще съществува, освен в някои заместник bizzaro (или може би на социалистите) свят, ако това не е неговата цел.
Следователно, доходите са от значение.
Но те не са всичко, което е важно.

Освен това, доходите им не представляват стойност.
Напротив, те са източник на стойност.
Греъм и Дод пукало за печалби само в степента, в която те се увеличават на посредника стойност и стойността на фирмата, за да Греъм и Дод, дойде направо от баланса.
С приемането им дефиниране на стойност, възвръщаемост на собствения капитал, а не само печалба, е най-важният показател за създаване на стойност.

Греъм и Дод фокусирани върху закупуването на компании, които търгуват с отстъпка до балансова стойност.
Тоест, те предпочитани запаси, чийто пазарен капачката е по-ниска от счетоводната стойност на това дружество на капитала.
Това е логично, тъй като те видя на фондовата като представляващи иск - остатъчен иска, има ли - на компанията нетните активи.

Ако компанията бяха за ликвидирането днес, запасите трябва да бъдат на стойност Днес каквото и да свършиш, изплатени на акционерите.
Продажба на активи, изплащането на дълга, какво си е останал повече (нетни активи) е това, което на дружеството е "си струва."
Ако не можем да го за по-малко от това, ние ще се сделка.
Така че единственото реално внимание в този прост сценарий би да има разминаване между реалната пазарна стойност на активите и стойността, на която те са вписани в счетоводния баланс.

Помислете за това концепцията за един миг.
Ако знаех, дружеството ще незабавно ликвидиране в 3:00 ч. следобед, колко ще платите за него в 11:00 ч. тази сутрин?
Отговор: нетната стойност на активите на една акция.

Но какво, ако компанията не ликвидиране днес?
Какво ще стане, ако, вместо това, той liquidates след двайсет години?
Какво ще стане, ако той никога не liquidates?
Принципите на оценяване трябва да бъдат същите, Греъм и Дод би подсказала, но изчисленията получи значително по-трудно.
Отново, дружеството е на стойност от стойността на нетните активи, но сега ние не знаем какво тази стойност ще бъде в бъдеще.
Освен това, поради времето, стойност на парите, ние трябва да отстъпка, че неизвестен стойност Към момента в някои други, също неизвестен, сконтов процент.
О да, и на броя на периодите сме дисконтиране, че неизвестен стойност към непознат отстъпка ставка също е неизвестно.

Може би вече е ясно, че независимо от несигурност, най-малкото, което знаем, че това, което наистина кара стойността на запас е твърдението, че е акционер в дружеството активи.
Ако не, помислете за оценка на обезпечение, което също представлява вземане от активите на дружеството.
Облигации са по-прости за стойност, все пак, тъй като там е далеч по-малко несигурност по отношение на това, което собственикът ще бъдат платени.
На падеж, облигации са "ликвидиран" точно както е в нашия склад горните хипотетично. Стойността (цената) на облигация е просто сконтираната стойност на всички тези плащания.

Приходите са от значение, защото те се повиши акционер вземането на фирмата активи. Това е резултат от неразпределени печалби.
Тъй като компанията книги печалбите, тези печалби са задържани на счетоводния баланс, повишаване на стойността на активите, без съответно увеличение на пасиви.
Така на собствения капитал (балансова стойност) се увеличава.

Ние измерваме този темп на нарастване на възвръщаемостта на собствения капитал. Проблемът е, че ние не знаем колко компанията ще спечеля, така ние не знаем колко балансова стойност ще се увеличи.
Имайте предвид, че плащането на дивиденти е само незначително усложнение - вместо стойност се задържа от дружеството за евентуално, неопределен плащане на акционерите, се изплаща незабавно.
Така или иначе, той завършва в акционера на джоб.

Но не всички приходи са създадени равни, а това е може би най-важната част от моя размишление.
Не всички приходи тласък балансова стойност.

Ако нетни приходи не могат да бъдат задържани или изплатени на акционерите като дивидент, то той не може да увеличи отчетната стойност на собствения капитал.
И там са просто твърде много начини, че нетните приходи могат да бъдат манипулирани (съзнателно или не), така че да не отразяват точно на добавената стойност на баланса. Освен това, че неизвестен сконтов процент че аз alluded до ранни трябвало да се основава на посредника цената на собствения капитал.
Ако тази стойност на собствения капитал е висок, а след това фирмата може действително да се унищожава дори като стойността на нетните му приходи нараства.

На първо място, че е логично да отстъпка бъдещи нетни приходи на фирмата за цена на справедливостта, а не да му средно претеглената цена на капитала (WACC), тъй като нетният доход брой е вече нетно от разходите по дълга.
Виждам много студенти, които са били преподавани капитала бюджетиране (подобно-но-различни упражнение) се опитват да отстъпка такива номера на WACC.
Цената на собствения капитал е малко абстрактно понятие и често е трудно да се изчисли.
В много малко, макар че, можем да кажем, че това е някаква скромна сума висока от лихвения процент на компанията плаща на своя висш дълг, тъй като собствения капитал е много riskier на собственика му, отколкото е дълга.

Ако се предположи, че ние сме сконтирането, че бъдещите приходи на стойност на собствения капитал, а след това фирмата трябва да засили своята отчетна стойност в размер, по-голяма от тази стойност на собствения капитал, ако това е да се създаде стойност.
Това е, той трябва да получат възвръщаемост на капитала му, че е по-висока от себестойността на собствения капитал.
В противен случай, въпреки че ние имаме бъдеще положителен нетен доход за да го добавите към нашите текущи балансова стойност след сконтиране да отразява разходите за нея е на стойност нула или по-малко.

Греъм и Дод на понятието за стойност, има няколко други последици.
Едната е, че печеливша компания, не трябва да продават на по-малко от пазарната стойност на нетните му активи.
Ако е така, това е сделка.
Но на пазара няма quirky някои неща, а понякога и това се случи.
Това се случи, когато често събиране на информация е също толкова трудно, тъй като беше в Греъм и Дод на ера, но вероятно много по-често се случва днес.

Греъм и Дод idealized сделка в това, което нарече "нетен нето състав," този, който продава за по-малко от стойността на нетния оборотен капитал.
Те са били изключително изгодни цени, които са всички, но несъществуваща в днешния пазар.

Предполагам долната линия е, че ROE, не P / E е най-важно отношението на склад анализ. А стойността на инвеститорите, въпреки че, разбира важността му, защото той разбира, когато стойността на запас идва.




Чувствам се тъпо за това, че не знае за тази система, преди това, а защото аз не знам, че просто никога труда да търсите в нея.
Въпреки, че аз все още не разбирам как наистина всичко работи, аз вярвам да има един сега, му върху страничната лента в долната част. Радвам се.


публикувано от Анди Kern в 6:04 AM | 3 коментара
Понеделник, 21-ви Май 2007
Продава GGG - Те припомни си бебе играчки!

На този блог, само като въпрос на принцип, аз се опитах да се избегне само republishing вече публикувани новини ухапване или други блогъри "публикации. Но това е прекалено скандално да преминат нагоре. Той бе доведени до вниманието ми върху Google Финанси съобщение дъски от д-р Боб Кайзер. Д-р Кайзер изтъкна, че Google Финанси изброени новините на GRACO Детски Продукти Инк. изтегляне на нейните Софт Блок кула Играчки успоредно на GRACO Инк. фондова цитирам. Смешното е, че тези две фирми, въпреки че те споделят подобно име, имат абсолютно нищо друго да направя с един друг.

GRACO Инк. (GGG), течността-системи за обработка на производителя, е компания, аз съм след няколко месеца. Това не е задължение дружеството е средно един ROE от над 40% за десет години и харчи малко по пътя на капиталовите разходи. Чудя се, ако периодичните лоши новини от другите GRACO понякога има отрицателно въздействие върху запасите от този GRACO когато обрив инвеститори обърка две ...

Такава postulation не е толкова абсурдно, тъй като може да изглежда на пръв поглед. Миналата година, когато Джим Креймър мания беше в своя поглед и едва Mad Пари заверка беше той да се движи запас от пет или десет процента, няколко запасите, които бяха объркани с действителните препоръки търгувани в концерт.

Това явление не е нещо ново и обикновено се дължи на наличието на невежествен "шум търговците," тези, които не работят домашна работа, преди да им направи търговия. В Харвард бизнес училище дисертация на Майкъл С. обриви, по-късно excerpted във вестник на финансите, документи за подобна търговия с моделите на две ценни книжа с махало подобни символи, които иначе са независими. В края на 1990-те, MCI Комуникации търгуват на Nasdaq под символа MCIC. В символ MCI беше NYSE махало запазени за затворени в края на фонда призова Massmutual корпоративни инвеститори. Ясно е, че тези две ценни книжа не са отношения извън техните махало символи, още обриви показва извънредно количество comovement между тях.

По време на периода на проучването, MCI съобщенията беше в честото сливане преговори с няколко различни фирми. (Разбира се, накрая тя е придобита от Worldcom.) Това дава обриви много големи новини дни, за да изследва поведението на съответните Massmutual. Той констатира, че в дните на добрата новина за MCI съобщенията обем за Massmutual увеличава както извор. Освен това, чрез регресионен анализ, той констатира, че се връща за Massmutual са действително статистически значима обяснение за едновременни връща на MCI съобщенията, въпреки че се връща на други телеком компании като AT & T, които не са. Обриви е изчислила, че колкото по 1% от търговията в MCI през 1996 и 1997 г. са били погрешни MCIC търговия.

GRACO Детски продукти не се търгуват публично - тя е собственост на Rubbermaid (NWL) - така символ объркване не би могло да предизвика вида на просташки mispricing споменати по-горе. Но той все пак ще изглежда осъществимо, че има хора, дори може би претоварени портфолио мениджъри, невнимателен достатъчно, за да продадат акции GGG кратко след изслушване относно Софт Блок кула Играчки спомням. Ако това е така, може би трябва да гледате GRACO децата, като част от мониторинга на GRACO Инк.

FD: Притежавам акции на GGG, но без позиция във всеки друг сигурност, споменати в тази публикация.


публикувано от Анди Kern в 9:59 AM | 3 коментара
Четвъртък, 03 май, 2007
Колко ни растеж: Стойността инвеститора затруднение

Това е историята на две големи запаси растеж, който си купих, едно, че аз трябва да се купуват и двата от които само освободени искрогасител приходи от (случайно) 38 цента дял.

В този, който си купих е зелена планина Кафе Roasters (GMCR), един от моите всички време любимите компании (виж "Най-добрата инвестиция съм се"). Единственото, че аз трябва да се купи Chipotle мексикански Грил (CMG), един от моите всички време любимите ресторанти.

GMCR съобщава номера фантастично тази сутрин за неговото второ тримесечие. Нетен доход два пъти през годината преди тримесечие на растеж на продажбите от около 77%. Анализатори са очакваните EPS от $ 0,34, и GMCR дойде с $ 0,38. Това представлява ROE от 13,4%. Запасът сачми до 10% тази сутрин. Както вече са писали за преди, тази компания е част от най-ниво-начело и на пръв поглед честни хора вървят то на всяко дружество, с които съм запознат. След десетилетие на гледане на компанията растат най-бързо, но не е смешно, курс съм вече свидетели на истински експлозия на стойност.

Има най-малко два фактора време на работа тук. Първата е, че GMCR е създала самата ниша, която е защитена от правата за интелектуална собственост. Това му дава широк заграждам с ров, че конкурентите, дори такива, както е силна като Старбъкс, ще имате проблеми проникваща. Аз съм, отнасящи се до тяхното развитие и за придобиване на патентованото Keurig K-Купа пивоварство система. А К-купа е пластмасов контейнер, за размера на тласкане на стъкло, която е изпълнена с Зелената планина Кафе и запечатани на върха с фолио. Когато се използва с (също патентовано) Keurig brewers, чашата е продупчени и кафето е произведена в чашата, произвеждаща едно перфектно обслужване на произведена кафе. Това е доказано, изключително популярни в офиса настройки, когато dreaded "кафе-изгори" явление е възпрепятствано обжалването на кафе саксии от години.

Вторият фактор е компанията нови взаимоотношения с McDonald's. McDonald's стартира "Premium печено кафе" кампания миналото лято с голям успех, непосредствено предизвикателство Старбъкс на вкус и удобство. В кафе обикновено е под марката на McDonald's име, но в определен брой магазини в североизточно McDonald's всъщност продава Зелената планина на Нюман собствено Органичното кафе като такива. Не само това положение Зелената планина до потенциално снабдяване на най-голямата верига ресторанти в света, тя също така дава кафе експозиция към район в което иначе би не.

Пазарът на пръв поглед има големи надежди, тъй като запасите се търгуват най-много надменен кратните в продължение на няколко години. Това може да се окаже трудно за стойността на инвеститорите да се приеме. GMCR трябва да растат в сегашния си клип за да оправдае своята оценка, и че просто се въвежда голяма доза риск в инвестицията. Трябва ли, като стойността на инвеститорите, наистина вземе позиция в компания, която търгува на ПЕС повече от 50? Обикновено аз няма. В действителност, това е точно причината, поради която не успя да се гмурнеш в запасите от любимите ми обяд дестинация, Chipotle мексикански грил.

На този университет, мисля, че повечето хора биха се съгласявате, че Chipotle недвусмислено е най-популярно място за ядене на или около корпус. Всеки ден дълга линия простира около и към (понякога се) на врата - както на обяд и вечеря време. Приятели мои ядете там всеки ден. Аз дори припомнят една статия във вестника студент право нещо като "Обичам Chipotle." Храната е вкусна и клиентите са лоялни. Знам това, защото, когато подобен мексиканска храна конкурент отвори следващата врата, едва ли някой включен. Линиите на Chipotle останаха само при условие, че те са били някога.

Така че, когато чух McDonald's се продават своя интерес в Chipotle, бях веднага интересува. За няколко месеца гледах за актуализации на chipotleipo.com, но е бил разочарован, когато IPO бе обявена. На акция ще отида общественост около 30 пъти по приходи. За компанията изпращане на възвръщаемост на собствения капитал, че новите баланс от само 10,5%, това изглеждаше, че е твърде опасно. Висока кратните като това направи цената на собствения капитал много високо, и сила сравнително високо се връща, ако стойността е да бъде създаден.

Независимо от това, имам гледани от sidelines като акционерно почти се удвоява. Тя не взема много изследвания се да разбера, че причината е, че фирмата продължава да разширява и растат по-високи цени, че дори Уолстрийт на Превъзнесеният очаквания. Compounding фондовата растеж е treasured "многократно разширяване" на пазара на реакция към неговото реализиране, че растежът може да бъде дори по-добре, отколкото мислех.
Като има предвид, че P / E от 30 прозвуча високо до мен преди една година, CMG сега търгува на по-ttm P / E над 50! Форуърдната P / E може да изглежда по-разумно, но все още е висок около 44.

Така че аз съм просто закорави от техно-балон катастрофата при високо-много запаси изведнъж падна до по-нормални нива, или трябва наистина да се обмисля тези висок растеж, но съответно високи цени, складови запаси? Това е тест за дисциплина. CMG е много скъпо, но това също е много силна компания. Така, искам да убедя себе си, че е създаването на стойност, въпреки Превъзнесеният цена. Не мога да убедя себе си на това, тъй като се връща, че е спечелил чисто и просто не е достатъчно висок за да компенсира високите разходи за собствен капитал подразбира от текущата цена на акцията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар