вторник, 7 април 2009 г.

Това беше първоначално планирано да бъде само част от две серии, но изглежда, че има толкова много да се дискутира по въпроса за това кога да купуват акции.

Последния път дадох въведение относно знае кога да купуват акции като Уорън Buffett. Знаейки кога да купуват е може би толкова важни, колкото и "какво да се купува", тъй като "цената, която плащате ли определя норма на възвращаемост."

Колкото по-ниска от цената, толкова по-висок е процентът на възвръщаемост, оттам добър инвеститор нуждите на време пазарът за честни цените на прекрасен бизнес.

Аз изтъкна, че преди Уорън Buffett е не само много добър в размера на дружеството основите, той също е много добра в знаят кога да купуват акции.

Е как няма Buffett знаят кога да купуват акции? Какво бихме могли да се поучат от него?

Отбележи Buffetologists, Мери Buffett и Дейвид Кларк автор на "Ню Buffetology" очертава пет часа ситуации как Уорън Buffett определя кога да купуват акции.

Те са дадени примери в Американския настройка, но аз ще направя всичко по силите си да се поберат в филипинските настройка. Отивам да се обсъждат два от тях в тази публикация.

1.) Фондовия пазар паника - това е индикатор номер едно, когато за закупуване на акции. Фондовия пазар корекция или паника обикновено е много лесно да се място.

Вестници обикновено глашатай този вид новини.

Докато борсите speculators са saddened от лоши новини, основните инвеститори от другата страна приема "не съществува по-добра новина от лошите новини" нагласа.


Основната причина за паника на фондовия пазар, разбира се, е "лоша новина."
Причината за лошата новина може да бъде нещо, вариращи от политически нестабилни условия, нестабилни икономически условия, както на вътрешния пазар и в чужбина и др графиката по-долу илюстрира как филипинските фондовия пазар реагира зле новини от 1970 до 2007 година.



Можете да видите, че по време на тези времена, пазарният хит дъното показва перфектни отговори на въпроса, кога да купуват акции.

2.) Промишленост Recessions - Промишленост recessions са когато цялата индустрия страдат финансова спънка.

На фондовата борса е категоризирана в индустрии.
Така например във Филипините имаме категоризирането им в следните, финансови, промишлени, притежаването фирми, имоти, услуги, добива нефт & др

Един пример за това може да се види във финансовия сектор и имущество през 1997 г. азиатските финансови кризи.
Както всички ние знаем, собственост сектор е много зависим от финансовия сектор, тъй като продажби и наем на къщи, офиси и строителни пространства в голяма степен зависи от наличието на кредит от финансовия сектор.
Проблеми във финансовия сектор също магии неприятности в имота сектор.
Поради това, цените на запасите в тези сектори през 1997 г. са продадени под тяхната балансова стойност.
Примери за това са Megaworld (МЕГ), Filinvest земя (FLI) и Робинсън земя (RLC) сред останалите, които са били продадени в фондовия пазар в продължение на повече от 50% под тяхната балансова стойност.
Това се случи през 1997 година и то се случва сега в световната финансова криза от 2008 и 2009 г.!

Трябва да се обмислят подобни ситуации, както е идеалното време за кога да купуват акции. Уорън Buffett купува акции в тези ситуации и това, трябва да сте.

Останете на вълната за част 3 на "Следвай Уорън Buffett на сигнал за това кога да купуват акции"!


Няма коментари:

Публикуване на коментар