понеделник, 6 април 2009 г.

Buffett дългосрочната Gamble по дългосрочните Капитал 
Джеймс Surowiecki
Пуснато понеделник, 26 октомври, 1998 г., в 6:15 PM ET

Слух е, че Уорън Buffett се завръща на пазара за дългосрочни капитал мениджмънт ", в размирни хедж фонда, чиито близки до колапс беше averted само от Fed-orchestrated bailout. (Това bailout беше необходимо на първо място от дългосрочна главата Джон Meriwether отхвърлянето на предишните Buffett оферта за хедж фонд, отхвърлянето вероятно подканени както от огъня продажба Buffett предложена цена (някъде около $ 250 милиона) и от Фактът, че Buffett исках Meriwether да подаде оставка. (Някак Подозирам последното разглеждане вероятно е много важно.) В Лондон Таймс съобщава, че днес Buffett е "планиране" на оферта за дългосрочно, която вече има $ 3,8 млрд. в активи подкрепата си позиции . 

ПЕЧАТ

Обсъждане на

E-MAIL

RSS

ПРЕПОРЪЧВАТ ...

Единична страница

Разликата между $ 250 млн. и $ 3,8 млрд. изглежда значителен, но се приема че Buffett предложения за по-малко от $ 4 млрд. евро, цената ще бъде ефективно едно и също, тъй като, когато Бъфет направи своя начална офертна цена дългосрочни имаше само $ 200 милиона от капитала ляво. За 14 Уол Стрийт фирми, които инвестират $ 3,6 млрд. предложение на хедж фонд, създаден, A Buffett buyout ще им позволи да се появят без допълнителни белези от този разгром, и избягване на всякакви допълнителни грижи за евентуалната съдба на дългосрочни на съществуващите позиции на пазарите по целия свят. Като се има предвид размера на загубите на тези фирми са пострадали в последната четвърт, техният апетит за риск трябва да бъде сериозно намален. На този етап, да се измъкнем на дългосрочно с парите ви, инвестирани чувства почти като победа. 


Защо, тогава, ще Buffett, кой е най-известният за закупуване и провеждането на запасите в дружества с unimpeachably силни позиции на пазара, да бъдат готови да поставят $ 4 млрд. купуват дългосрочно, чиято обща търговска стратегия е predicated за ценова арбитраж? В очевидно отговорът е: Защото той смята, че бъдещата стойност на дългосрочните позициите е много по-голяма от сегашната си стойност. Работата за дългосрочно, след всичко, е, че много от неговите залози са били вероятно прав. Накрая на спредове между корпоративни облигации и САЩ съкровищата ще тесен, и в крайна сметка парите ще поток обратно в нововъзникващите пазари, шофьорска определени добиви там, и някои от дългосрочни позициите ще стане невероятно изгодни. Проблемът е, че дългосрочното просто забравих за риска, както и самата leveraged толкова силно, че тя не може да води достатъчно пари на ръка, за да остана в играта. Вие не можете да инвестират дългосрочно, без капитал да гледате на света своя против вас, и дългосрочни име, независимо, че те без достатъчно чипове да водят залагания. 

Buffett, от друга страна, е буквално повече пари, отколкото той знае какво да прави с. (Това лято той каза, че "не са много добри идеи" за това къде да инвестират.) И той има търпение просто да изчакате, докато дългосрочни позициите евентуално зрели. (Той може също да отнемам възползва от всички постове, които той не мисля, ще бъдат победители в дългосрочен план.) Той не трябва да се тревожите за акционерите - както на Уол Стрийт фирмите няма - и той не трябва да се тревожи за да мога да се развивам на позициите, ако те продължават да отслабват в краткосрочен план. В повечето отношения, тогава, това е добра покупка за Buffett да направите. 

Повече от това, че е грешка да се мисли за Buffett като консервативни инвеститори, най-малко, ако това означава, че той е непоносимост на риск. Buffett винаги е ангажиран в арбитраж (той направи огромни суми пари за RJR Nabisco сделка), а той никога не shied далеч от инвестиции в дружества, които изглеждат да са в беда, ако той повярва, че пазарът е прекалено сконтирането истинската им стойност. Това е само в ретроспекция, след всичко, че Buffett на пазаруването пиянствувам през 1973-74 фондова пазар спад изглежда като сигурен нещо. По това време тези инвестиции ще са се появили изключително рисковано. Какво Buffett винаги разбира се, че това е в дългосрочен план този риск са склонни да дадат начин да се върнат. А той има воля да се действа съответно дори докато всички останали се пуска за врати. 

Други бележки: Определено проверка на най-новия брой на "Fortune за оживен история на конкуренцията между Папа Йоан и Пица Хът и наистина страхотно парче от Питър Elkind какво наистина се случи в Cendant, компанията, създадена от нещастен сливане между HFS и CUC. В Cendant парче съдържа невероятна история за CUC контролер Anne Pember казвам подчинен на "добави пари" за фиктивни приходи номера, които да отговарят CUC изобретил анализаторите, тъй като, ако номерата са кръгли искате те са по-малко вероятен. Това е почти твърде добра, за да е истина. 

На много различни имайте предвид, че трябва да вземем Рик Bass новата книга Новата вълци (Лион Прес), по сметка на въвеждане, в резултат на застрашени видове акт, на мексиканската вълк в американския Югозапад. Аз съм готованец за вълци, така, разбира се ми хареса това, но Bass "Книгата е нещо повече от просто evocative история за борбата за мексиканската вълк жизнеспособна видове извън плен. Това също е сложен портрет на икономическите въпроси на залога в борбата върху политиката за опазване и Западна ranching. Повторното въвеждане на вълка, не могат да бъдат отделени от федералната политика, която лизинг земя да ranchers на една пета от справедливата пазарна стойност, или от екологичните разходи, причинени от животни за повишаване на разходите, които са в по-голямата си част не са включени в цената на пържола . Bass е месна ядящия и ловец, и предлага не simplistic решения тук и няма лесно condemnations на ranchers. Това, което предлага вместо това е още една илюстрация на този най-важен урок на икономиката: Няма безплатни обеди. Независимо дали разходите са скрити или не, ще плати за избор, които правим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар